Message |
|
Da, am vazut-o, stiu ca parerile referitoare la testele de apa sunt foarte impartite (si pe buna dreptate...).
Dar, revenind la culoarea blyxei....sa inteleg ca recomandarea ar fi: "creste NO3 si PO4" ?
|
 |
|
@Val: cu testul JBL
|
 |
|
la NO3 am cel putin 20 ppm (de regula se apropie de 30)
|
 |
|
ca sa nu mai deschid alt topic cu acelasi nume.....
La mine in acvariu, blyxa se afla intr-un proces de inrosire continua. De cand am adus-o, incepand cu frunzele din mijloc si continuand cu cele din exterior toate cele patru fire de blyxa se inrosesc. Am citit pe un forum de afara (imi pare rau ca nu am linku') faptul ca lipsa de Fe, la blyxa se manifesta prin inrosire. La mine in acvariu tin fierul la un nivel cuprins intre 0,2 si 06 ppm, cum sar de 6 ppm incep sa apara filamentoasele.
Stie cineva cum pot mentine blyxa verde (doar cu o tenta rosie, nu rosie cu o tenta verde) prin alte metode decat Fe la discretie?
Alti parametri ai acvariului: 27 litri, 30w, CO2 cu drojdie, pH in jur de 6,8 (cf. testului JBL).
|
 |
|
Depinde ce intelegi prin plante f pretentioase... Intr-un low tech as baga anubias, ceva ferigi, moss. In situatia asta un substrat profi sau aditie de CO2 nu sunt necesare.
|
 |
|
Anubias nana;
Micranthemum umbrosum
Marsilea Hirsuta
|
 |
|
Se poate inchide, multumesc
|
 |
|
Schimb un borcan de 800 g plin cu hemianthus micranthemoides, rotala (nu stiu de care), marsilea hirsuta, doua bucati de anubias nana (cam ciufulit anubiasu, e drept) pe lilaeopsis brasiliensis sau utricularia graminifolia sau hemianthus callitrichoides.
Anunt valabil numai pentru Bucuresti pana in data de 23 martie.
Multumesc
|
 |
|
@porcu: Bagi CO2? Ce concentratie co2 ai acolo (sau bagi "la ochi")? Masori ceva parametri,si daca da, cum ?
|
 |
|
hemianthus micranthemoides, micranthemum umbrosum au crescut bine emers (in sol de flori de ghiveci...nu mai stiu ce marca).
Acum incerc ammania garicilis si un fir de rotala.
Eu experimentez cu plantele emers intr-un recipient cu capac inchis destul de ermetic. Este OK asa sau se poate creste fara capac?
|
 |
|
Ginel:
In acvariu ca si in natura plantele cu sistem radicular dezvoltat si crestere rapida
Vor avea prim planul in fata celorlalte plante
Aici intervine Alelopatia de care se vorbeste asa de putin
Alelopatia nu inseamna ca o planta cu un sistem radicular dezvoltat inhiba o planta cu sistem radicular mai putin dezvoltat (desi afirmatia este corecta). Alelopatia apare atunci cand o planta elibereaza niste metaboliti care inhiba dezvoltarea plantelor din vecinatate (concurenta pentru nutrienti). Vedeti si aici.
Despre impartirea substratului: as imparti fundul bazinului in randuri si coloane. Vazut de sus, fundul bazinului, ar arata cam asa: coloanele ar fi tipuri de substraturi (coloana 1: ADA, coloana 2: jbl etc) iar randurile ar fi specii de plante (randul 1 - echinodorus tenellus, randul 2 - echinodorus rubin, randul 3 - cryptocorine, etc) astfel incat sa pot observa cum se comporta o anumita specie in diferite substraturi.
|
 |
|
revin cu o poza cu planta rosie vazuta de sus.
Planta verde n-am reusit s-o pozez de sus si sa se si inteleaga ceva in poza.
|
 |
|
Si eu oscilez intre varianta 2 inversata si varianta 5. Totusi tind spre varianta 5 pentru ca deja imi traseaza o diagonala frumoasa, imi defineste destul de bine spatiile de plantat si are si loc de o campie in dreapta. Inca nu sunt hotarat 100%. Mai studiez.
|
 |
|
He he, Lofty vrei povestea.... :-)
OKI, mai intai planta rosie: o am in acvariu de mai bine de doi ani. Raspunde foarte bine la lumina multa si fertilizant in coloana de apa...rar dezvolta sistem radicular mare. Este o planta cu crestere rapida (cam 4-5 cm/saptamana) daca ii dai lumina, CO2 si fertilizant. Eu tind sa cred ca este o Ammania Gracilis, vedeti si linku' asta. Urmeaza si o poza de deasupra.
Povestea celeilalte plantute incepe vineri cand m-am dus la Animax...uitandu-ma in bazinul cu plante vad un grup de 5-6 poturi cu plantuta asta, toate etichetate cu Rotala Wallichii  . Am cumparat un pot (pentru ca mi-a placut cum arata, eliminand din start varianta Wallichii). Acum sunt curios ce plantuta este. Daca reusesc o sa pun si o poza cu planta de deasupra.
|
 |
|
Val, stiu ca e bine sa vezi o planta ca sa iti poti da cu parerea despre ce specie este...merci pentru raspunsul preliminar  Acea rotala are o "poveste" in spate...o sa o spun mai tarziu (eventual dupa ce lumea cade de acrod asupra varietatii)
|
 |
|
In momentul de fata, am doua plante in acvariul meu pe care nu stiu cum le cheama.
Acestea sunt:
rotala nu-stiu-de-care
si
planta rosie
Daca le stiti denumirile va rog sa postati aici.
Multumesc
|
 |
|
OK,
am revenit cu poze in care va prezint:
varianta 2 cu putine pietre
varianta 2 cu putine pietre - amprenta
varianta 2 inversata
varianta 2 inversata - amprenta
precum si o varianta 5 neluata in discutie pana acum.
varianta 5 - amprenta
O alta intrebare: ce recomandati ca substrat de la jbl: aquabasis sau florapol? (exista diferente calitative intre cele doua?).
Astept parerile voastre
|
 |
|
Antoniot,
ai PM
|
 |
|
Salut,
maine (sper) o sa fac varianta 2 cu mai putine pietre si varianta 2 inversata...sa vedem cum arata.
Nu as incerca varianta 2 cu o piatra mare mai in stanga pentru ca intr-un volum de apa foarte mic deja ar fi doua puncte focale doar din decor cand o sa mai pun si plantele cred ca o sa se cam aglomereze acolo.
|
 |
|
Salut,
asa cum am promis revin cu imagini ce contin elementele de decor de folosit Pietre
Crengi
precum si cateva variante de aquascape facute pe un prosop de dimensiunea amprentei acvariului. Mentionez ca nu sunt variante batute in cuie si astept si parerile voastre atat referitor la aquascaping cat si la plante de folosit.
varianta 1
varianta 2
varianta 3
varianta 4
|
 |
|