[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepatoare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bluemotogirl
Unripe member

IP:

Salut. Sunt foarte incepatoare in ce priveste acvaristica, am acvariu de cateva zile. L-am lasat 2 zile sa se regleze apa, asa mi-au zis cei de la magazinul de unde am cuparat acvariul. Apropo, e un Juwel de 54l. L-am cuparata cu filtru, neon si incalzitor incorporat. Am pus plante si pestii in el dupa 2 zile:

3 guppy(1 mascul si 2 femele)
3 xifo(1 mascul si 2 femele)
4 neoni
2 carasei
2 ancistrus

Din pacate dupa 2 zile mi-au murit doi guppy. Incerc sa imi dau seama ce i-a deranjat. Am o banuiala ca ar fi prea mare temperatura din acvariu. Am setat incalzitorul la 25 grade, dar aceasta tinde la peste 27 grade. Am oprit incalzitorul de tot, dar temperatura nu a scazut aproape deloc. Nu stiu ce sa fac sa o reduc. Cred ca neonul incalzeste apa excesiv, avand in vedere ca e aprins cam 10-11 ore pe zi, cat sunt plecata de acasa.

Orice sfat este binevenit!!!
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna, bine ai venit!

Cei de la magazin te-au pacalit si ti-au vandut orice ca sa iti ia banii ...

Citeste neaparat urmatoarele 2 articole (ghidul incepatorului si ciclul azotului): http://www.acvariu.ro/content/view/50/29/ respectiv http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/

Pesti au murit din cauza: incompatibilitate specii (aproape nimic nu se poate pune in acvariu cu carasi de exemplu, sau neoni cu guppy, etc...), stabilizarea (ciclarea) dureaza minim 2 saptamani (in urmatoarele 2 saptamani o sa mai ai un val de decese din pacate). Dupa ce citesti cele 2 articole de la inceput, at poti fi invatata cum sa mai remediezi din probleme. (Nu fi prea suparata si eu am trecut prin probleme mult mai mari, tot din cauza vanzatorilor inconstienti)

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: