| Message |
|
|
|
in primul filmeulet derulat aproximativ pe la 3/4 este un acvariu cu niste insulite suspendate cu o planta rosie-bruna asemanatoare ca aspect cu Cryptocoryne wendtii.
Mi a placut enorm si m ar interesa sa i stiu denumirea!
Foarte frumoase acvariile, pacat ca nu aveau si pestisori!
|
 |
|
|
|
Arata bine mai ales partea cu blyxia japonica dar ti ar mai fii trebuit vre o 50 litri sa aibe unde sa creasca atatea plante.
Cand o sa scoti filtrul intern o sa arate foarte bine!
Bafta!
|
 |
|
|
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
|
|
Acest proiect a fost abandonat din cauza dezamagiri neeclozarii triopsilor.Nu mai este de actualitate.
|
 |
|
|
Desi multe din speciile de Macrobrachium pot fi tinute doar singure din cauza agresivitatii lor, aceasta specie permite grupuri tip harem formate dintr-un mascul si mai multe femele. Desi femelel in astfel de grupuri se pot bate, acest lucru nu se intampla foarte des si de obicei ele convietuiesc pasnic. Masculul de crevete face legea printre femele.Acesti creveti mananca alge mici si creveti, pesti mici si pot chiar sa taie bucati din aripioarele pestilor cand acesti dorm noaptea. Nu sunt pradatori ci doar profita de oportunitati. Acesti creveti se vor ocupa de orice forma de infestare cu melci spiralati sau alte tipuri de meci daunatori. Ei vor pescui pur si simplu melcul din cochilie si il vor manca. Desi se spune ca ar manca si tipul de melc Melanoides tuberculata (Malaysian Trumpet Snails) nu am aobsevat sa se intample acest lucru deoarece M. tuberculata este capabil sa isi sigileze cochilia. Crevetele Gheara Rosie va va rasplati cu comportamnetul lui fascinant, care include faptul ca ia mancarea din mana, curatandu-va mana in timp ce sta pe ea, sau felul in care se repede dupa hrana dupa ce i-a adulmecat locatia. Este un crevete rezistent, care se reproduce usor in captivitate.
|
 |
|
|
|
din ce am inteles debitul este de 400 litri ora!!!!
eu zic ca este foarte bun, la mine la jbl e1500 cu filtrul gol fara casolete am 900 litri pe ora!
Din filmuletul pe care l ai postat asta este debitul normal/real,am avut si eu un 2224 si exac asa avea,vizual jetul!
Eu zic ca filtrul este in perfecta stare de functionare daca nu mai trage aer si nu face zgomot suspect.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Doamne ajuta sa primesc si eu la fel.
Da, se aude si un bazait cateodata chiar deranjant. Insa nu tot timpul. Probabil in functie de cum intra aerul la motor.
Ai aceasi simptome cum am avut si eu cu jbl e700.Daca ai pe cineva sa ti imprumute un rotor sa vezi daca asta este cauza ar fii excelent.
Eu sunt 90% sigur ca asta ar fii problema!
|
 |
|
|
stefanp wrote:@exp: Da, dedesubt, dar nu scrie o limita. Al meu a stat sub luciul apei. Spre exemplu, zice ca nu mai jos de x cm, dar nu zice nu mai sus de x cm...Ori, din punctul meu de vedere de nestiutor, daca e un lucru obligatoriu si foarte important, ar specifica exact cat si cum, ar sublinia/ingrosa sau ar scoate cumva in evidenta, cum scoate in evidenta alte lucruri obligatorii...
Multumesc de urare si eu sper la fel....
Mersi si pt link, il citesc acum.
@antoniot: L-am inclinat, dar s-a oprit de 3 ori la rand...Acum l-am zdruncinat mai putin pana a iesit aerul, insa vad ca iarasi se aduna o mica punga de aer in partea de sus, filtrul e sub nivelul acvariului acum. Am sa vad daca progreseaza. Si da, trage pe undeva, dar nu stiu ce as putea face eu sa nu mai traga...ce a zis eheim-ul am facut...
Legat de debit, am un intern tot cu 700 l/h si nici nu se compara la debite. Si chiar daca ar fi mai mic, problema e ca debitul a scazut fata de prima oara cand l-am pus in functiune....a scazut mult...
LE: Am sa-l mai desfac inca o data in seara asta. Il spal tot, verific ce pot verifica. SI il pun in functiune iarasi. Daca nu e nicio imbunatatire, ramane sa-l trimit in garantie.
Din descrierea ta imi aduc aminte ce am patit eu cu un jbl, aceasi simptome, dupa cateva saptamani i a scazut debitul,prindea aer si nu putea sa l scuipe iar cei de la garantie mi au trimis gratis un rotor nou cu scuzele de rigoare ca la jbl e700 a fost un stoc cu rotoare decalibrate, si mi a dat un rotor de e 900 si nu am mai avut probleme.
Suna i pe baietii de la garantie si o sa te ajute, mai greu cu importatorii eheim din ce mi a spus un amic care are un pet asa ca ai rabdare.
Auzi si un tronhait din cand in cand la rotor?
|
 |
|
|
stefanp wrote:
Am coborat filtrul jos de pe mobila, debitul e acelasi, extrem de slab. Sa vedem daca mai trage aer...desi niste bolboroseli aud.
...
Debitul este oricum mic la 2224 dar foarte eficient! Incearca sa elimini aerul din el prin inclinarea filtrului in fata sau lateral! Daca nu merge si va avea in permanenta aer in el dupa 2-3 zile sigur trage si aer pe undeva.
|
 |
|
|
Toate canistrele pentru un randament si o functionalitate buna trebuiesc amplasate cel putin sub baza acvariului.
Poza cu amplasarea filtrului corecta.
Link cu manualul:
http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anl..._2322_2324.pdf
Cel mai bine filtrul trebuie amplasat sub sorb!
|
 |
|
|
bogdan.filip wrote:Mi-am luat si eu niste midii. Dar ale mele stau pitite toate in nisip. Am observat ca ies noapte la plimbare (mare inginerie camera de securitate cu IR  ).
Nu cred ca este de la lumina prea puternica pentru ca, actuala instalatie formata din 2 neoane T8 este echivalentul unei "lanterne" mai mare asa...
Sper sa ajunga si al meu acvariu intr-o zi asa verde si frumos ca al tau
Poti ajunge usor si cu lumina ta de 2 neoane daca folosesti plante cu crestere lenta cum am eu.
Si acvariulmeu este luminat chior, am un neon de 54w t5, o perioada am folosit 3 neoane dar era mult prea mult si 2 si am renuntat la ele.
Cei drept neoanele t5 pot patrunde in profunzimea apei si astea plant grow de la AM au un randament superb.
Midiile tale sunt galbene? am si eu cateva, intradevar se baga in nisip si ies foarte rar.Acelea sunt exotice din ce am inteles eu.
Astea din poza le am cules din lacul harastrau de pe stalpul unui pod intr un timp cand era putin secat, tot asa micute, cele mai mari nu depasesc 2 cm.Am unele cat varful unui ac.
|
 |
|
|
Aceste midii autohtone sunt foarte interesante, nu se ingroapa in nisip, stau agatate de geam, pietre, lemne si aspira apa printr un orificiu si il evacueaza prin alte 2 orifici.
Se poate observa si in poze!
|
 |
|
|
|
Cu siguranta trebuie sa apelezi la garantie!
Imi pare rau sa vad asa ceva din partea unui eheim dar nu te descuraja dupa ce vei rezolva problema la garantie o sa fii 100% multumit!
Ai rabdare!
|
 |
|
|
|
Am avut si eu acest peste daca il hranesti regulat il poti tine in acvariu cu pesti mai mari, tetra black, SAE, pestele fluture, discusi ....fara probleme din partea lor atata timp cat le oferi locuri intunecoase si spatiu deschis unde sa i hranesti regulat in acelasi loc.
(papa ficat de pui, granule sera, libelule)
La mine depasise 20 cm in cativa ani! La maturitate arata un pic fioros dar sunt superbi!
|
 |
|
|
|
Am vazut in prospect o descriere pompoasa cum ca ar fii mai eficient decat uv-c ul de pana la 5 ori si elimin? ?i inhib? dezvoltarea algelor, eliminarea germenilor patogeni,
a viru?ilor ?i microbilor, a mirosurilor urâte, a substan?elur ce coloreaz? apa,
dizolv? resturile organice, elimin? substan?ele chimice toxice. Nu afecteaz? calitatea elementelor nutritive sau a mineralelor din ap?.
Are cineva un astfel de dispozitiv la un acvariu plantat, chiar inhiba dezvoltarea algelor!
|
 |
|
|
|
Eu iti recomand 2228 care in hornbach cu tot cu medii filtrante si garantie 2 ani costa 700 ron.
|
 |
|
|
nest.nest wrote:ideea este ca va avea apa in el 75cm, cu intariturile necesare cred ca ar merge si geam de 19-20mm...
cineva care ma poate ajuta cu sticla de 19 sau 20mm
mercy
sticla de 19 mm costa 370 ron m2 la cristal brad
|
 |
|
|
|
Atentie mare la ce vinzi!
Dupa poza seamana cu buteliile rusesti fabricate prin anii 60, care au robinet fara supapa de siguranta.
Intradevar sunt foarte solide fiinca au grosimea peretelui de 8 mm dar nu mai conteaza daca a depasit 40 ani, nu se mai poate face revizia.
Asa ceva am gasit si eu in podul casei, erau inca pline!
Dar periculoase!Aveau stantate pe ele data de 1965 din ce mi aduc aminte.
Scuze de off topic dar consider ca trebuie sa te aduc la cunostinta in caz ca nu ai analizat bine datele stantate pe ea!
|
 |
|
|
emmy wrote:
Porcu wrote:
emmy wrote:nu am acces din spate o sa fie cat peretele..... H il ai la 65 cu sticla de 12 ?
Geamu' e de 15 mm  .
cu H 65 si sticla de 12 da un coeficient de 2,5... e sigur sau nu e asa sigur cu 12?
diferenta de pret la geamul de 15 fata de ala de 12 este de 100 ron la metrul patrat, eu zic ca merita sal faci de 15.
Dar sa nu o sa l mai misti din acel loc iar la carat sticla sa ai cel putin 2 amici solizi.
|
 |
|
|
|
Am impresia ca se poate incarca recipientul de unica folosinta cu ajutorul unei buteli reincarcabila si un cantar electronic de diabetici.
Asa am vazut pe un forum acum ceva timp.
|
 |
|
|