[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
paludariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Vreau sa mi fac un paludariu intr un acvariu.
pana acum am achizitionat un acvariu cu stand :
80x40x45 cu capac 2 neoane 18w
filtru extern
nisip
oua triopsi

Am nevoie sa mi bricolez un sistem ca jumatatea de acvariu fara apa sa fie umeda.
Am achizitionat niste stropitori(gen picuratoare) de la gardena dar puterea pompei de apa nu face fata sa stropeasca apa cu ele, stiti cum sa bricolez un sistem sau un produs dedicat.
Multumesc anticipat!

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ar merge niste spraybar-uri in partea de sus, care sa ude geamul ?

.
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti folosi un mist maker - generator de ceata. Se poate pune pe priza programabila, are senzor de nivel apa, silentios, se poate ascunde foarte usor.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

asta e si visul meu..... un paludariu cu dendrobate.

Acvariul meu
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna si ideea lui scificus cu generatorul de geata. Gasesti in magazinele on-line la "echipamente pt terrarii". Dezavantajul ar fi costul nu foarte mic.

.
[Email] [Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:Poti folosi un mist maker - generator de ceata. Se poate pune pe priza programabila, are senzor de nivel apa, silentios, se poate ascunde foarte usor.

Eu credeam ca acele generatoare de ceata sunt doar de efect, sau ce am vazut eu cam de asta mi a dat impresia.
O sa ma documentez mai bine despre el....

Intre timp mi am cumparat un tub de spuma, voi construi o cascada cu ajutorul ei.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Un generator de ceata mi-am cumparat si eu recent , tot pentru ceva asemanator, si a fost vreo 52 lei, dintr-un petshop. Cred ca este piesa de rezerva pentru vreun aparat pentru teraristica, dar este complet, cap cu pastila, si transformator. O sa caut cutia lui sa vad ce marca e si cateva detalii tehnice, daca e de interes.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2010 04:07:43

[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt fost terrarist. Te asigur eu ca nu sunt doar de efect. In terraristica sunt folosite pentru cresterea umiditatii din terrariu. Daca vrei iti explic si principiul de functionare:

Moleculele de apa sunt agitate de o membrana ceramica, ce vibreaza la o frecventa mare (1.7 mhz), astfel, apa este transformata in ceata, fara a se folosi caldura. Daca te apuci de cascada si intentionezi sa utilizezi un generator de ceata, incearca sa incorporezi undeva in partea superioara un mic bazin intermediar unde vei putea pune generatorul de ceata. Astfel ceata se va "scurge" pe tot peretele.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2010 04:03:57

.
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

L-am gasit. Pretul a fost de 58 lei. Uite si o poza cu el.

image

Dimensiuni corp generator : diametru 38 mm, inaltime cu toate acareturile pe el - cea utila - minim 40 mm.

Lungime cablu generator-transformator : 1,5 m. Are si un dop de cauciuc pe fir pentru o posibila etansare si o mufa simpla de separare de transformator.

Consum apa, maxim 0,2 litri pe ora. Utilizare medie a membranei - 5000 ore, depinde de duritatea apei folosite.

[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

se gaseste de cumparat membrana, dar la pretul asta se poate cumpara din nou aparatul oricum.

Se lasa non stop ca un filtru in functiune sau se pune la o priza programatoare pentru cateva ore?
Multumesc pentru ajutor la toti.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Se foloseste pe perioada in care ai avea nevoie de umiditate. Eu te-as sfatui totusi sa o opresti noaptea, pentru simplul motiv ca putina galagie tot face.... niste "sfaraiala" combinata cu "bolboroseala", dar nu face prea tare....

.
[Email] [Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

image

image

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

image

image

image

image

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Felicitari pt proiect. O singura remarca am... Peste spuma, nu puteai sa dai cu niste CM11 si cu lac ecologic deasupra ? Puteai sa folosesti si oxizi de Fe pentru a colora adezivul si ar fi aratat de-a dreptul uimitor la formele din spuma....

.
[Email] [Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

un pic te-ai grabit. peste spuma trebuia sa dai cu silicon negru si deasupra sa pui nuca de cocos. uite cum mi-a iesit mie:

imageimage

eu zic ca nu e tarziu. usuca spuma si fa-o sa arate mai natural. poti folosi si bucati de scoarta.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

bilti wrote:un pic te-ai grabit. peste spuma trebuia sa dai cu silicon negru si deasupra sa pui nuca de cocos. uite cum mi-a iesit mie:

eu zic ca nu e tarziu. usuca spuma si fa-o sa arate mai natural. poti folosi si bucati de scoarta.

A iesit bestial decorul, felicitari! Totusi, cum ai facut cu nuca de cocos?ai spart-o si ai lipit bucatelele sau...?
[Yahoo!] [MSN]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am vopsit spuma fiinca intentionez sa se acopere cu muschi in intregime intr un final, altfel as fii vopsit o cu vopsea maro si as fii dato cu rasina exposidica care i ar fii dat aspect de roca vulcanica.

Am mai facut la un amic si a iesit foarte reala, daca tai partea lucuoasa de spuma ramane ca un burete cu pori, vopsita in maro combinat cu rosu si negru, apoi data cu rasina ia un aspect foarte surprinzator de roca.

Nuca de cocos am spart o cu un ciocan si am scos din ea miezul, atat.

La vara cred ca va arata asa cum imi imaginez, din pacate am dat rateuri cu ouale de triops, nu mi a iesit nimic.Ori ouale nu erau bune ori temperatura a fost cam mica, 20 grade.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

@antoniot: daca o sa acoperi cu moss o sa arate bine. eu iti recomand sa pui si micrantemus si/sau hc emers oricum sa stii ca metoda folosita de mine ajuta plantele sa se agate mai bine de decor.
@darkace: e o caramida facuta din fibra de cocos presata. o lasi putin in apa sa se umfle apoi o usuci si se poate folosi (google dupa cocopeat sau http://www.cocopeat.ro/produse.html )

Acvariul meu
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am folosit,Fontinalis antipyretica,Plagiomnium affine, si fissindes ca moss, deja au inceput sa se dezvolte semn ca le prieste, as mai fii adaugat si alceva dar nu mai am fonduri pentru el.
Il las asa.

Interesanta treaba cu caramida de nuca, daca stiam de ea imi luam si eu.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

reusit proiect...pacat de ouale de triops,rar vezi lume care imbratiseaza cresterea lor,sper ca pe viitor sa iti eclozeze.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: