| Message |
|
|
|
Fenomenal gazonul...
|
 |
|
|
|
Atunci cel mai probabil e caldura. Programul de lumina nu e lung incat sa nu se poata odihni.
Ai grija si cu moonlight-ul sa nu fie prea puternic. Eventual lasa-l doar un pic seara dupa ce se stinge lumina, ca sa te bucuri tu de spectacol, dupa care inchide-l.
|
 |
|
|
|
Este pacat ca trebuie sa treci prin asemenea situatie, e bine insa ca ai prieteni care sa te ajute.
Daca doresti, la prima tunsoare pe care o fac in acvariu iti pot trimite cateva fire ca sa plantezi in acvariu. Daca vrei, lasa-mi un mesaj pe privat cu adresa ta si la sfarsitul saptamanii viitoare ti le trimit prin posta.
|
 |
|
|
|
Ti-am trimis pe pm numarul de telefon al unui domn din Iasi ce avea apistograme la vanzare intr-o vreme.
Suna-l si intreaba-l daca mai are.
|
 |
|
|
|
Tetrazona lenesi? Eu nu prea am vazut...
Posibil sa fie din cauza temperaturii ridicate. Incearca sa o mai scazi cu 2-3 grade si vezi cum reactioneaza.
Lumina cat timp o tii aprinsa?
|
 |
|
|
|
Plantele au plecat astazi dimineata catre colegul "nistoralin".
Se poate inchide, multumesc de gazduire.
|
 |
|
|
|
Hai sa fie cu succes.
Daca ai inceput tratament medicamentos, sa-l faci strict cum scrie pe prospect.
|
 |
|
|
|
Eu cred ca tu nu intelegi ce spunem noi.
Reciteste ce am scris mai sus. Am zis ca ajuta (asta insemnand bineinteles ca scade perioada de ciclare) dar NU INLOCUIESTE ciclarea. Adica 2-3-x pastile puse in acvariu nu este egal cu acvariu ciclat. Atata tot.
Si probabil ca si eu si narcis am specificat lucrurile astea pentru ca aceasta categorie este frecventata dupa cum ii spune numele, de incepatori. Si ar fi pacat sa creada ca acele pastile le-ar aface acvariul apt sa primeasca vietuitoare imediat dupa.
P.S.: Si eu am folosit bacterii (de la jbl) si da, m-au ajutat, asa ca nu are nimeni nimic cu bacteriile din comert.
|
 |
|
|
|
Ampicilina e antibiotic...n-are cum sa ajute ciclarea si nici nu cred ca pune cineva in filtru asa ceva.
Referitor la bacterii, cu siguranta ajuta ciclarea, caci iti da cateva "de samanta". Narcis probabil vrea sa spuna ca pastilele alea nu cicleaza bazinul prin simpla lor prezenta si nici nu te scapa de perioada ce tine de ciclare. Si are dreptate.
|
 |
|
|
|
Da, pui apa in el.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Te asteptam si la "Coltul incepatorilor" cu un jurnal al acvariului tau si eventualele intrebari daca vei avea.
|
 |
|
|
|
In video mi s-a parut ca totusi isi "intinde" inotatoarele.
Dar evident e ca ceva nu-i bine...
Eu l-as separa intr-un acvariu/caserola ceva, unde sa-i pun sfanta sare si schimburi de apa zilnice de 100%. Si daca nu da semne de imbunatatire in 2-3 zile, atunci ceva medicatie.
LE: De ce nu schimb total? Bine, prima oara amesteca-i cu ceva apa din acvariu, dar pe urma de ce nu? Doar in acvariul separat nu faci aditie de co2 ca sa fie diferente de ph, nu faci aditie cu alte substante care sa schimbe proprietatile apei. Atat timp cat are aceeasi temperatura, apa e aceeasi ca si acum, ca si peste 24 de ore...tot de la robinet vine, are aceeasi parametri.
Acum, faci cum doresti.
|
 |
|
|
Poti incerca cu sare, dar separat de acvariu. Si daca il pui intr-un recipient mic, poti face schimburi totale de apa.
Pentru finrot este jbl ektol fluid...Dar eu stiu daca asta o fi...Din cate stiu al tau asa avea coada si la inceput, despicata de la mama lui 
|
 |
|
|
|
Lemnul se fierbe, in apa cu sare, si in apa simpla ca sa scoti sarea.
Referitor la co2 as adauga pe lista un test permanent de co2 (nu face parte din instalatie), ca sa nu stai cu frica-n san ca intoxici pestii.
|
 |
|
|
viulian wrote:
Mi-ar fi placut un mic element de decor sau ceva dar oricand poate veni si el.
Subscriu 
|
 |
|
|
Ne-ai facut sa asteptam, dar a meritat.
Ca un outsider zic si eu ca superb acvariul. Aranjamentul de pietre de pe fundul bazinului e foarte tare.
|
 |
|
|
|
Gaura din inotatoare se poate sa fie aparuta si daca s-a agatat de ceva prin acvariu...
Acum ce sa-ti zic, nu e normal sa stea ascuns toata ziua. Ajuta-l cu niste schimburi mai dese de apa, niste vitamine si mai urmareste-l...
|
 |
|
|
Da, le mai am caci ieri n-am fost deloc acasa si n-am apucat sa le arunc, desi era sa o fac mai inainte
Lasa-mi o adresa pe pm si le pun astazi la posta.
|
 |
|
|
|
Cryptocoryne nu-ti fa griji, ai sa vezi cum creste mai tarziu. La mine nu o mai pot scoate din acvariu, are radacinile intinse ceva de speriat si frunze face de o ia mama naibii. Le dai periodic, sa nu-mi umbreasca prin jur...
|
 |
|
|
|
Te-as sfatui sa incerci sa aranjezi un pic plantele in tufe. Parca sunt prea "alandala" ca sa zica asa. Si pe stanga aproape de centru, cryptocoryne cred ca e planta, parca nu sta bine acolo...mai intr-o laterala zic eu ca ar merge mai bine.
|
 |
|
|