[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
um02122 wrote:M-am apucat insa de invatat ca sa-mi schimb jobul, inca mai visez sa-mi iau un Ferrari.

Nimeni nu-si ia Ferrari din invatat. Apuca-te de politica daca vrei Ferrari.
Si eu am o observatie dar legat de poza.
Ar fi mers una landscape care sa incadreze doar acvariul.
De ce nu-l lasi fara fundal? Asa s-ar putea vedea de pe ambele parti.
Daca pui fundal partea dinspre bucatarie va fi urata cu fundalul ala lipit de sticla.
Greu de acoperit ca am tot felul de furtune pe acolo.
Oricum nu ma deranjeaza cu nimic ca nu stau cu ochii beliti in sump toata ziua.
Eram doar curios ce e.
Eu iti recomand un Eheim 300+. Io am luat mai demult una second de pe ebay la vreo 5 euro.
Consumul e nesemnificativ, vreo 3w parca. E si foarte mica, o poti baga oriunde.
Asta e biofilm? Se formeaza in compartimentul din sump unde apa nu e valurita.

Completare:

Cand am luat piatra am studiat un pic si am gasit sursa celor ce vindeau la noi.
Era adusa din Italia si iesea undeva la 3-4 lei/litru. Dar trebuia luata cantitate mare si costa destul de mult si transportul asa ca am luat de la noi.
La asta indicata de tine iese 4 lei/l pret final. Mie mi se pare suspect de ieftin.
Pana la urma e acvariul tau, tu te uiti zilnic la el.
Mie nu-mi plac alea de pe youtube.
Ti-am zis si mai demult, eu as mai fi bagat niste bolovani.
um02122 wrote:Nu inteleg de ce ar tine cineva oscari gay cand poti avea frumusetile astea.

Si eu zic ca plantele alea nu aduc nimic spectaculos dpdv vizual.
Personal prefer acvariile biotop sau cat mai aproape.
Experienta mea cu piatra ponce nu a fost una placuta. Am avut sump-ul plin cu ponce 1 an de zile.
Daca nu miscam piatra totul parea ok dar daca luam un saculet si il agitam un pic apa se facea laptoasa.
Asta dupa 1 an de stat in sump cu piatra spalata initial prin zeci de ape.
Dpdv al filtrarii era ok dar eu am renuntat la ea.
Stefan M wrote: din ce am citit pe un topic aici pe forum am inteles ca acest spectru de lumina rosu si albastru ar fi bun pentru a evita algele ( sper sa nu fii inteles aiurea ).

Ar trebui sa-ti doresti alge, pestii le vor aprecia.
Eu puneam sorbul la 5-10cm de fundul acvariului astfel ca mizeria de pe nisip sa se duca in sorb.
E de preferat ca returul sa fie in partea opusa. Daca il orientezi sa valureasca suprafata apei atunci ai rezolvat si oxigenarea.

Sorb=partea pe unde trage filtrul apa.
Daca pui pe el un burete atunci nu va ajunge tot rahatul in filtru, o mare parte va fi retinuta de acel filtru.
Bineinteles ca va trebui curatat saptamanal sau mai des.
Ceva de genul:

Pestele tau da mai degraba a Callainos.
Sta83 wrote:Daca ai putea sa nu vorbesti in termeni atat de tehnici... Am spus ca nu am mai folosit pana acum filtru extern si nu prea stiu cum sta treaba.

Zi ce n-ai inteles si ne lamurim.
400l deja suna altfel.
Sugestia mea e sa scoti din filtru extern toti buretii si alte medii pentru filtrare mecanica si sa le inlocuiesti cu medii pentru filtrare biologica.
Pe sorb poti pune un berete care sa faca prefiltrare. Ala il vei spala saptamanal sau mai des.
In felul asta in filtrul extern vei umbla o data la cateva luni. Cand umbli in el clatesti mediile in apa din acvariu, niciodata in apa de la robinet.
Un filtru intern cu bureti ajuta pentru ca face filtrare mecanica.
Daca returul filtrului extern il pozitionezi in asa fel incat sa valureasca suprafata apei nu e nevoie de nici o perdea de aer.
De astea am nevoie?

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: