[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Sa ne traiasca Cel Vesnic Tinar si Odihnit .

Ala coo maciooca-s io .

Si ala coo ciocanoo' tot io !

Cine-s ceilalti ....... spooneti voi .
Pare a fi BBA si se zice ca-i favorizata de variatiile de CO2 si de lipsa curentilor de apa din acvariu da' nimic nu-i clar. Singura certitudine e ca prefera plantele care cresc incet si suprafetele aparaturii din acvariu.

Indiferent ce alga e poti scoate Anubiasu' si faci o baie de 3-4 secunde in alcool sanitar ....... apoi il bagi repede intr-un vas cu apa sa nu se "arda" frunzele.
sonic11 wrote:In legatura cu neoanele, am gasit la leroy merlin tuburi t5 osram 13w 830 si 840.
Mi-au fost recomandate 830 unu si unu 865, pot folosi 830 impreuna cu un 840 sau doua 830?

Poti folosi care tuburi vrei dupa cum iti place, eu prefer lumina calda a 830-ului, altii o urasc si prefera lumina rece.
Poti incepe sa-i hranesti cu Sera Micron alte "prafuri" pentru alevini. Dupa ce mai cresc le-ar prinde bine niste Artemia proaspat eclozata.
Pangasius nu-s compatibili cu acvariu', sint compatibili doar cu supermarketu'.
Si eu ma mir ca n-a crapat geamu' . E prea subtire chiar si cu intarituri.

Gedekappa wrote:-iluminatul e e deajuns avand in vedere ca nu sunt neoane special facute pentru acvaristica? (aici tin sa precizez ca, plantele au stagnat 1 luna de cand le-am primit si aproape ca murisera toate, aveau cam 4-5cm cea mai mare iar la 2 luni dupa ce am schimbat neaoanele au ajuns pana la suprafata apei)
-daca au crescut asa repede plantele am nevoie de CO2?

Eu zic sa te gindesti la vorba aia care spune sa nu repari ceva ce nu-i stricat ....... in cazu' tau sa nu schimbi ceva ce merge. Daca esti multumit de cum cresc plantele lasa configuratia asa. Daca o sa vrei alte specii mai pretentioase va trebui sa faci modificari.
Leon wrote:concluzia: substratul e colmatat sau infundat. Momentan nu stiu ce sa fac, am decuplat powerhead-ul deocamdata.

Banuiesc ca powerheadu' a tot bagat acolo diverse chestii "pescuite" din apa ....... chestii care s-au adunat. Io zic sa-l montezi invers, sa traga apa de sub substrat, poate reuseste sa scoata ce-a bagat.

Nu mi se pare o idee buna sa neglijezi problema, nu stiu cita mizerie s-a adunat acolo si nici ce efecte poate avea in timp da' ma tem ca n-o sa fie bine.
Chiar c-ar fi bine sa-ti iei un aparat foto, e pacat de un acvariu frumos sa nu-l poti prezenta la valoarea lui.
Parca mi-as dori sa fie HC si in loc de Staurogyne .
Chiar daca-i tirziu pentru sfaturi pentru ca plantele incep sa-si revina nu ma pot abtine sa nu scriu putin.

Una din cauzele pe care le banuiesc e temperatura mare. E si o cauza directa pentru ca majoritatii plantelor nu le place dar si indirecta pentru ca la caldura toate se intimpla cu viteza ridicata ....... reactiile din apa, din substrat, activitatea bacteriilor, metabolismu' plantelor. La 28-30 C toate se intimpla repede si sansele de dezechilibru' sint reale. In cazu' unui acvarist neexperimentat e o situatie in care nu se pune problema daca apare dezechilibru' ci cind apare. Seamana cu un sofer incepator care goneste cu 200 km/h prin oras, intrebarea e cind nimereste un stilp .
Exista un motiv pentru care Dennerle a conceput un fertilizant pentru acvarii cu temperatura ridicata.

In astfel de situatii trebuie sa rupi dezechilibru'. Din experienta iti spun ca de cele mai multe ori merge cu schimburi de apa de 50% zilnic plus sifonarea substratului (atit cit e posibil). Daca faci asta citeva zile la rind vei reusi sa inlaturi dezechilibru' care tinde sa sa transforme intr-un echilibru nedorit.
Un principiu al acvaristicii spune "cu cit e mai mare e mai bine" .
Daca nu-l poti intinde pina la 90 cm eu zic ca-i mai bine sa-l faci de 70 cm, chiar daca o sa ai lumina mai slaba pe laterale. Latimea de 45 cm si inaltimea de 40 cm mi se par bine alese.
Mie mi se pare o diferenta destul de mare intre lungimea de 70 cm a acvariului si lungimea de 55 cm a tuburilor. Daca nu te supara c-o sa fie lateralele acvariului mai putin luminate e in regula. Nu ai loc sa-l faci mai lung? Sa poti folosi tuburi de 85 cm si 39 W.
Bine ca s-a intimplat minunea sa faci poze , bucurie mare, zi de sarbatoare pentru amatorii de plante rosii.
Iti dai seama cit de profund l-ai miscat daca si-a manifestat prezenta aici? Nu intreba de cine-i vorba ca stii tu ....... si el .

stefanp wrote:Sunt 24 bucati de Rasbora espei, foarte frumusei.

Dupa gustu' meu ar merge sa ai vreo 70 .

stefanp wrote:Rotala rotundifolia red

Dintre toate pe care le-ai insirat asta e preferata mea ....... si daca tot am folosit cuvintu' "preferata", unde-i Regina plantelor rosii ?

stefanp wrote:Alternanthera reineckii "mini"
Vorbeam acum vreo pagina parca despre ea si frunzele batrane de la baza. Pe cele care au trecut prin perioada de adaptare si ceva fertilizare mai putina, le-am cam curatat (ma rog, n-am avut rabdare chiar pentru toate, dar asa in mare le-am indepartat). Spre bucuria mea, frunzele ce sunt acum la baza nu au nici GSA (cum de obicei planta asta cam atrage) si arata foarte bine, nu sunt gaurite, inegrite. E o deosebire fata de setupurile trecute, as pune-o pe baza gamei de fertilizare pe care o folosesc acum.

Iti sugerez un experiment cu planta asta: alege o zona in care s-o raresti un pic mai sanatos. Are tendinta de a se indesi intr-un mod ciudat care impiedica apa sa circule printre frunze si tulpini. Mie mi s-a parut ca daca o raresc obtin tufe mai sanatoase.

stefanp wrote:Rotala goias , o planta rara la noi, nu stiu daca am mai scris despre ea.
Am primit-o vara trecuta de la Marie-Sophie Germain si dupa un drum de o saptamana si un pic din Danemarca a ajuns foarte afectata (si a mai stat vreo doua-trei zile intr-o oala, pentru ca eu nu eram acasa cand a ajuns coletul). Au fost 2-3 fire pe care le-am trimis urgent lui Porcu', ce le-a salvat prin ceva vraji miraculoase (sa traiesti Faraoane) si mi le-a trimis inapoi prin toamna.

Chiar c-a fost vorba de un pic de magie neagra avind in vedere starea in care era. Norocu' a fost c-a nimerit intr-un acvariu care mergea foarte bine in acel moment si s-a prins.
Din cei 5 cm pe care mi i-am pastrat atunci mai am vreo 5 cm din aceleasi motive de spatiu limitat .
E foarte interesant cum o ia pe orizontala. Si mai interesant e cit de incet creste, neasteptat de incet pentru o Rotala.
Blue14 wrote:Cred ca are un fel de sticla securizata si se sparge.

Am gaurit fara probleme un acvariu Juwel.
Mi se pare foarte interesant cum a realizat acel acvariu:

"am planificat harscape-ul timp de mai multe luni. Am vrut sa creem o imagine SF speciala, la comanda, sa tinda spre perfectiune si asta s-a putut face doar modificand pietrele pana la cel mai mic detaliu."

E foarte departe de tendinta "punem in acvariu ce-avem la indemina si vedem noi ce-o iesi" . Interviu' ne poate mobiliza, poate ne analizam si noi un pic si realizam de ce sintem destul de departe de ei. Avem nevoie doar de o atitudine un pic mai profesionista si-o sa putem recupera.
intense wrote:Cred ca o sa pun lampa veche unde am 2x18W T8

E o idee buna daca ai tuburi de calitate, acvariu' e mic si va face fata .
Da, ai procedat corect.

Ancamarketing wrote:Am incercat sa tin mai mult, nu cum zic ei 2 sec, dar aparea iar meniul CAL, DOSE si MESS.

Exact asa apare .
Practic, cind apare scris pe ecran CAL, DOSE sau MESS te consideri iesita din modu' masurare. Cu "Tab" comutezi intre CAL, DOSE si MESS, apoi cu "Enter" intri in modu' ales. Incet-incet imi revine memoria .
Cind au conceput scula asta cred ca s-au gindit sa n-o poti folosi fara manual , e imposibil sa intuiesti ordinea in care trebe sa butonezi. De fiecare data cind calibrez trebuie sa studiez manualu', uit tot de la o calibrare la alta .

Trebuie sa ramina in modul masurare.
Valoarea pH-ului pe care vrei sa-l mentina (6,80 in cazu' tau) o poti regla oricind, fie in acvariu, fie in aer, e ceva ce nu depinde de sonda. Cred ca merge si cu sonda decuplata . Din ce-mi amintesc, acest reglaj se face in modu' Dose.

Din ce-mi amintesc eu, ca sa iesi din modu' de masurare trebuie sa apesi "Esc". Da' sa apesi lung, adica tii apasat pina se intimpla ceva, nu e vorba de o apasare normala, ca la tastatura calculatorului. Dureaza citeva secunde. Cred ca-i o protectie impotriva atingerii accidentale.
Presupun ca acvariu are 100 litri ....... la debitu' de care vorbesti nu-i nici un pericol.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: