[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
la co2 nu te grabi, poate apare o oferta la vanzari. Eu as merge la cumpararea pe bucati. Pentru inceput ai nevoie de butelie, reductor, supapa, furtun co2. Numarator faci din perfuzor medical si ca difuzor ai lemn de tei peste tot. Pe urma electrovalva, reactor, ph controller si sonda. Gasesti si pe ebay oferte bune la reductoare si electrovalve. La butelie trebuie sa ai grija sa aibe valabilitatea cat mai mare. Si apropo, fiecare acvarist care se respecta are minim 2 butelii in casa: una mai mare care o foloseste curent si una de avarie pana o incarca pe cea golita
ia 2 lampi Odyssea. 2x54w. Culmea e ca iesi mai ieftin, dar motivul principal e ca le poti pune la distanta una de alta si iluminarea e mai buna decat o lampa cu 4x54 care e ingusta si nu iti asigura o iluminare suficienta. La lampile astea eu le gasesc un defect:nu se pot rabata in sus ca sa lucrezi in acvariu. Trebuie sa le impingi. Daca te hotarasti la latime de 60cm poti pune 3 lampi de 2x24w. Asta daca te hotarasti la lungime de 1200. Geamul de fund poate fi 10 cu 8 si e suficient. La 400l eu as merge pe clasicul stand de cornier 40x40x3 imbracat in pal. E cel mai sigur si cel mai verificat. Inca nu am inteles bine unde vor sa puna aplicele de aluminiu la acvariu. La inaltimea standului trebuie sa te mai gandesti. Sunt butelii de co2 care au 76-78cm, si sunt cele mai rentabile. Trebuie calculata o inaltime interioara de 83-85 poate 90cm ca sa iti incapa si butelia
eu nu as cheltui pe bizbrizuri. Nici macar geam cristal in fata(crede-ma ca si eu am cochetat cu ideea de geam cristal-diamant) si la grosimea ta nu ai nevoie de el, nu castigi prea mult in claritate. Si sa stii ca sunt un tip pretentios, nu ma multumesc cu "merge si asa". Geam de 10 peste tot si dublura de fund de 8. Sus intaritoare si asta e. Sau geam de 12 fara intaritoare sus. La ce iti trebuiesc coltare de aluminiu? Bani aruncati degeaba. Daca geamul e cantuit si lipit bine se vede super bine. Mai bine investesti diferenta de bani intr-o lampa mai buna de care ai neaparata nevoie, niste neoane de calitate, o filtrare mai buna, etc
incerca 1300 lungime. Neoanele au 1150 si daca faci capac o sa intre inghesuite acolo(iti spun din practica, ca eu am acvariu de 1200x50x50 si stiu exact de ce probleme m-am lovit). In plus ar trebui sa te gandesti la racirea apei cu coolere. La 1200 nu ai unde sa le bagi in capete. Iar pe latime eu as merge la 60. E diferenta enorma intre 50 si 60. La inaltime 55 e ok. Incerca sa mergi pe Eheim, JBL da rateuri. Dupa mine dimensiunile ideale ale unui acvariu sunt 1300Lx60lx50h(ca sa se inteleaga exact cotele la care ma refer)
Rundas wrote: la asemenea volum de apa si greutatea ce va apasa cu decorul, nu se preteaza un fund dublu?

obligatoriu

@Silviu revino cu calcule, imagini si ...preturi(daca poti)
2700 euro se duc repede daca nu te gandesti bine ce faci. Fa niste calcule pe hartie si vezi cum stai. Un proiect se schiteaza in cap dar se definitiveaza pe hartie. Pune in toping tot ce gandesti. Trebuie sa atingi toate detaliile tehnice si cat costa fiecare din ele. In plus daca nu te gandesti sa micsorezi inaltimea va trebui sa mergi pe sticla mai groasa, iar preturile sunt bombastice. Inainte sa incepi cheltuiala calculeaza din nou ce vrei sa faci
70 inaltime e foarte mult. Vei avea probleme cu plantele la sol. Neoanele T5 bat undeva la 60 cm adancime cand sunt noi. Ai aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/120/38707.page rezultatele masuratorilor facute pe neoane noi si vechi. O sa vezi cat se pierde din intensitatea luminii la 65cm adancime. In plus e greu de lucrat in el. Eu as merge pe 70 latime si maxim 55 inaltime. Teoretic e acelasi volum dar rezultatele o sa fie cu totul altele
Silviu Man wrote:http://www.ebay.com/itm/Sunsun-HW-603B-602B-Aquarium-Fish-Tank-External-Canister-Filter-HW-602-HW-603-/262388033779

cel indicat de tine e filtru extern. Prefiltru e asta http://www.ebay.com/itm/New-SUNSUN-HW-602-Aquarium-1-5L-Outside-Pre-Filter-For-Fish-Tank-/122494069885?hash=item1c85372c7d:g:w8sAAOSww3tY4HIZ
adiio wrote:
scorpionul wrote:incet incet iti dai seama ca trebuie sa treci la nivelul superior: controller ph+sonda de sticla. Nu e ieftin dar e sigur

Gresit. Daca nu dizolva gaz in apa, asa cum cred eu, cotrollerul va fi degeaba.

eu nu ma refeream la dizolvarea co2 in apa. Acolo e treaba reactorului sau a altui mijloc de dizolvarea. Eu ma refeream la tinerea sub control a cantitatii de co2 fara a fi dependent de alte solutii sau echipamente mai mult sau mai putin expirate, a celor care nu sunt conforme sau sunt incorect folosite
incet incet iti dai seama ca trebuie sa treci la nivelul superior: controller ph+sonda de sticla. Nu e ieftin dar e sigur
multumesc, ma anunti daca ai nevoie de sfaturi
dan-iulian wrote: Imi fac si eu rost de pistia, n-am mai avut demult. SUPERB!

daca ai drum prin Bucuresti treci pe la mine si iti dau eu pistia. Arunc in fiecare saptamana 20-50 de bucati
crezi ca poti sa-i impachetezi? Daca da iti trimit un curier sa-i ridice, ca sa-i aduca intr-o zi(asta pe maine ca la ora asta curierul nu mai lucreaza)
te scap eu de ei. Iti trimit nr meu pe PM(daca esti din Bucuresti)
skija wrote:Si eu folosesc robinetulde la fitru 2071 zilnic , dar odata pe luna folosesc spray Eheim cu care dau pe robinet altfel merge greu si sunt sanse sa se rupa .

De cand folosesc acest spray merge foarte usor .

https://www.nevertebrate.ro/spray-curatare-eheim-7336

da, asta este foarte bun, pentru ca este facut sa nu afecteze viata pestilor in primul rand. In al doilea rand el greseaza suprafetele de contact si prin lubrefierea lor ajuta la inmuierea si razuirea mai usoara a depunerilor de pe robineti( a pastilelor de inchidere mai exacat). E foarte bun si il recomand cu caldura. Insa uzura nu poate fi evitata, dar prin folosirea lui durabilitatea pieselor creste
MihaiF wrote:Eu nu am un prefiltru. Ca regula un prefiltru va forta motorul pompei ? Chiar daca este un prefiltru intern ? De ce ? Nu inteleg ? Pe in apa nu intra prin cadere ?

pompele sunt gandite sa traga apa la liber, fara obstacol. Orice obstacol va reduce debitul si va forta pompa intr-o masura mai mare sau mai mica. Hai sa iti dau un ex: omul poate sa alerge, dar daca ii pui in spate un sac sau doi, organismul va avea niste modificari: ori se prabuseste ori se dezvolta muschii ca sa se adapteze noii greutati. Pompa de apa nu are cum sa se adapteze, nu pot sa-i creasca muschi. Asa ca ea va fi fortata mai mult sau mai putin in functie de obstacolele intalnite. Aici depinde mult de calitatea pompei, de materialele folosite de parametrii de functionare, etc. De ce un eheim dureaza atat de mult fara probleme pe cand altele cedeaza dupa un timp de...? Numai ca aceasta calitate isi are pretul ei. Alte pompe, in genere copiile chinezesti sunt cum sunt si dureaza cat dureaza. E drept ca sunt ieftine, si consumabilele sunt ieftine. Dar cum e cu fiabilitatea? Cu consumul? Cati stiu ca de fapt chinezariile consuma de n ori mai mult decat scrie pe eticheta? Si tot acest consum se reflecta in timp. Pentru ca in goana lor dupa imbogatire chinezii doar copiaza. Ei nu au timp de teste, fac niste motoare si le arunca pe piata. Nu ii intereseaza viitorul, totul e sa vanda acum. Iar noi ca romani ne uitam dupa lucruri ieftine, ceva sa mearga imediat si sa coste putin. Aceasta mentalitate se reflecta si in viata cea de toate zilele, dar cum ne afecteaza mai tarziu? De ce multe filtre dureaza atat cat scrie pe garantie, 2 ani si apoi dupa in timp de...cedeaza nervos? Si cauti piese si nu mai gasesti, sunt ieftine dar vezi ca la inlocuire cedeaza plasticul cutare sau cutare si tot asa apar probleme pe care le stim cu totii. Dar a fost ieftina si am luat-o...
motanul wrote:Si cand pleci in concediu ce faci? Eu plec sambata in concediu...trebuia sa schimb apa duminica...asa ca am decis sa o schimb vineri ( la 1 saptmaana si 5 zile ) si sa o mai schimb cand ma intorc ( peste alta 1 saptamana si 5 zile )...alta varianta nu am avut...dupa ce vin din concediu o sa schimb la saptmana.

du-te linistit in concediu. Daca nu le dai nimic sa manance 10 zile nu e o problema. Depinde , de numarul de pesti si de plante. Sa nu faci greseala sa le pui multa manacare inainte sa pleci. E o greseala majora pe care o faci neexperimentatii. Surplusul de mancare va afecta apa, poate duce la decesul unor pesti, si de aici probleme majore. Pentru linistea ta, mai exista mancare solida facuta special pentru decompunere lenta. Nu stiu cat e de buna, dar eu am folosit si nu am avut decese. Insa la ture scurte de cateva zile prefer sa nu pun nimic. Nici apa nu va suferi schimbari majore. Lipsa de mancare va reduce dejectiile si apa nu o sa mai fie asa afectata. Eu iti recomanda sa schimbi apa joi, ca pana vineri daca vezi ceva probleme sa le elimini. O zi in plus nu mai conteaza
da, e ok. Eu am un triplu cu buton de oprire. Apas pe el si gata. Insa nu am probleme cu mancarea in filtru. Am prefiltru pus, care il curat in fiecare saptamana, iar filtrul mare il curat doar cand vad ca nici prin curatarea prefiltrului nu imi creste semnificativ debitul. Aici cu prefiltrele e o alta discutie. Eu folosesc, sunt eficace, dar fortez motorul pompei. Peste tot se vorbeste de modificarea debitului dar prin out, insa toti cei care folosesc prefiltre(si in special prefiltre externe) micsoreaza debitul pe in. Si daca mai pui un adaptor de furtun de la 22 la 16 ca atata au prefiltrele sun-sun, reducerea debitului pe in este garantata. Orice obstacol pe furtun de la sorb pana la intrarea in filtru este o modalitate de a reduce debitul pe in
robinetul nu se blocheaza de calcar daca il utilizezi frecvent. Oricum eu nu recomand manipularea lui zilnica, din conditii de uzura(e totusi din plastic nu ceramica). Daca vrei sa nu iti traga mancarea poti sa ii pui o priza cu buton la care sa opresti curentul(ti-as recomanda un intrerupator pe fir, dar filtrul e in garantie). Prin uzura pastilelor se poate ca o pietricica mica din mediile de filtrare sa intre intre pastilele de inchidere si corpul robinetului, iar de aici se produce blocarea robinetului. Tie la filtrul tau a plecat o bucatica de pietricica care s-a oprit undeva la ax. Ea putea sa se opreasca oriunnde altundeva. Nu am ajuns sa vad exact cum sunt bagate pastilele acelea de inchidere, dar am vazut la alte filtre ca ele sunt etansate cu garnituri de cauciuc, care se uzeaza in timp si care sunt greu de schimbat. Asta e un alt motiv pentru care nu recomand uzitarea robinetilor zilnic

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: