| Message |
|
|
|
normal ca fata de ultima poza e mult mai bine, insa mie imi plac pietrele astea foarte mult. Au o personalitate aparte. Poate cu o lumina mai puternica ies pozele mai bine
|
 |
|
|
|
foarte frumos. Pacat ca pietrele isi pierd din frumusete
|
 |
|
|
|
nu stiu daca il las acolo sau nu. Multumita configuratiei il pot ridica cat am nevoie(pot prelungi cu bucati de teava). La o adica pot pune si o pompa mai slaba. Deocamdata totul e experimental urmand sa fac ajustarile din mers. Azi am cernut substratul si l-am pus in acvariu. Nu stiu cum se incarca pozele dar in doua din ele apare prima parte cu acoperirea tevilor( in care am pus substratul de marime mai mare) si in a treia e uniformizarea
|
 |
|
|
|
cred ca fierb in acvariu. Carasii sunt pesti de apa mai rece, se simt bine la 18-20grade. Tu cate grade ai in acvariu?
|
 |
|
|
|
am facut instalatia pentru filtrul de substrat. Am dat cate 3 randuri de gauri pe fiecare teava pentru a trage apa din 3 directii. In partea stanga am montat pompa, iar in partea dreapta am ridicat tubul in sus( tub care fiind in spate va fi mascat de plante si alte cele), gandindu-ma ca daca o sa fie nevoie vreodata sa desfund tevile, sa pot baga pe acolo o alta pompa care va impinge apa. De asemenea pe acolo mai pot baga din cand in cand putin albastru de metil ca sa vad ca iese pe partea cealalta. Acum urmeaza sa cern substratul dupla ca sa pun in partea de jos porozitatea mai mare, evitand obturarea gaurilor. Sa speram ca totul o sa mearga ok. Tuburile le-am fixat pe fundul acvariului cu silicon, altfel riscam sa le trag afara odata cu mutarea plantelor cu radacini mai tari
|
 |
|
|
|
1) parerea mea e ca sticla ultraclara nu se justifica ca pret si nu o sa castigi prea mult ca vizibilitate la dimensiunile tale. Sticla ultraclara e recomandata acolo unde sunt geamuri groase >12,15mm. In rest sunt doar bani aruncati. De diferenta mai bine cumperi o lampa mai buna sau altceva
2) Eu zic sa te orientezi catre un filtru mai puternic. Dennerle scaper's flow e un filtru foarte bun, dar mic pentru acvariul tau. O filtrare buna este in primul rand o capacitate mare de filtrare si in al doilea rand un debit de minim 5-6/h ori volumul acvariului. Orice filtru isi micsoreaza debitul de filtrare in timp, si trebuie sa ti cont si de acest lucru. Eheim este pe primul loc dupa mine ca filtre acvaristice
|
 |
|
|
|
pare cam batut de ceilalti. 5 masculi intr-un acvariu sunt cam multi, iar 400l nu sunt asa de multi. Ei oricum se cauta prin acvariu. Galbenusul de ou se foloseste doar la puii foarte mici. Altfel el se dizolva in apa si strica apa mult mai repede. Cumpara mancare adecvata pentru ei
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:+1 pentru after shave!
Credeam ca sunt singurul ...
multi nebuni pe lumea asta
|
 |
|
|
McLovin wrote: grija la hrana pe care o dai vietatilor, sa te speli bine pe maini inainte de a umbla la acvariu etc. Toate aceste "operatiuni" contribuie la formarea -mai rapida- a biofilmului.
eu de ex. cand ma barbieresc dimineata nu imi dau cu after pana nu imi hranesc pestii. Nu spal vase sau altceva care imi poate aduce pe maini detergent. Spuma aia mai seamana cu, cuiburile depuse de betta. Nu am vazut in descrierea ta sa ai altceva in acvariu decat un caras
|
 |
|
|
|
Masculii sunt in genere agresivi, dar intre ei. Ce face el cu betta... Cine stie ce e in tartacuta lui de nu-i da pace. Oricum, daca nu se linistesc apele trebuie sa-i separi. Eu as renunta la vivipar, pentru ca se inmultesc repede si in curand o sa ai alt mascul. Lui betta ii place sa se ascunda, asa ca daca ai posibilitatea fa-i niste ascunzisuri pe acolo
|
 |
|
|
|
mai poti incerca sa bagi mai intai betta in acvariu si pe urma ceilalti pesti(dar nu in maternitate-spatiul e prea mic si viviparii sunt destul de agresivi)
|
 |
|
|
eu chiar acum l-am comandat pe asta de aici http://www.cel.ro/ups/ups-apc-back_ups-es-700va-8-schuko-pMCQ0MjY-l/ . E cel mai bun pret de pe piata si mi-a fost recomandat de Dan Pavelescu. Sper sa faca fata la solicitarile mele
|
 |
|
|
|
it-ti UPS. Daca nu folosesti decat filtrarea pe el s-ar putea sa ajunga cateva ore
|
 |
|
|
|
nu e nevoie de aerare DACA AI PLANTE. Oxigenul e produs de plante si ajutat de valurirea apei la suprafata. Nu am citit nimic de plante la tine, de numarul de pesti si varietatea lor. Un ciclu in acvariu ca si in natura se compune din flora si fauna, pamant apa si aer. De asta la peturi se foloseste din plin pompa de aer:ei nu au plante. Dar tu daca ai un acvariu acasa, pentru ciclu complet si apoi frumusetea lui trebuie sa pui si plante(depinde ce acvariu vrei sa ai)
|
 |
|
|
|
termometrul poti sa-l pui paralel cu solul, daca nu intra intr-un colt in picioare
|
 |
|
|
|
nu am inteles exact ce filtru de substrat vrei sa faci, dar etanseaza cu silicon orice gol. Daca mai tarziu ai probleme poti desface siliconul si reface lipitura sau repara problema. Daca pui adeziv definitiv nu mai desfaci nimic. Eu gaurile in tevi le-am dat inainte sa fac montajul final
|
 |
|
|
|
eu am facut din tevi electrice de 25. De ce tevi pentru instalatii electrice? pentru ca au peretii cei mai subtiri. PPR de 25 are peretii grosi si pierzi la debit. Coturile le-am etansat cu silicon. Etansarea se face ca sa nu patrunda substrat pe acolo, altfel nu te-ar deranja prea mult
|
 |
|
|
e acelasi principiu ca la cada: pe o parte bagi apa si pe preaplin iese. In principiu ca evacuare ori dai gaura in acvariu si montezi teava de scurgere, ori folosesti overflow. Eu acum experimentez un overflow. L-am facut, dar mai este pana ii dau drumul la bazin. Si am facut modelul de aici https://www.youtube.com/watch?v=UZytENJZtJw . Sunt si cateva probleme de care trebuie sa tinem cont: apa care vine pe retea nu este intotdeauna benefica pestilor si de aceea e recomandat sa ai niste filtre pe alimentare. O alta problema este: daca se infunda overflow-ul cum se opreste apa? Aici ai nevoie de senzor de preaplin. Trebuie sa te gandesti daca te inhami la schimbul de apa manual sau la picatura. Daca te gandesti la picatura iti alegi una din cele 2 metode de mai sus. Daca dai gaura in acvariu, e bine sa dai gaura din "fabrica", la comanda, asa isi asuma ei eventuala greseala
|
 |
|
|
|
cum schimbi apa in bazin? Faci schimb la picatura?
|
 |
|
|
Silviu Man wrote: Oricum pina la CO2 e cale lunga.
de asta spuneam sa nu te grabesti, dar trebuie sa ai in vedere o investitie de 1500lei plus/minus pentru co2
|
 |
|
|