| Message |
|
|
|
Dupa cum am mai spus si acum ceva timp...in primavara o sa ma apuc de un iaz care va fi populat cu 5 carasi aurii si 10 crapi koi.
Pe langa acesti pesti as vrea sa pun si o "echipa de curatenie".M-am gandit la ancistrus sau plecostomus.
Merg acesti pesti tinuti cu crapii si carasii?
Rezista in iaz?
"Hiberneaza" la fel ca si crapii in timpul iernii?
Daca nu pot pune acesti pesti,ce alti "sanitari" im recomandati?(as vrea ceva care sa ajunga pe la vreo 15-20-25[maxim])
|
 |
|
|
|
Salut!
Pe langa ce a spus colegu':
-zebrele sunt pesti de banc
-si ancistrusul si pleco se fac foarte mari pentru volumul acvariului tau(am avut si eu un ancistrus si l-am dat in urma sfaturilor pe care le-am primit de la un coleg).
-acel corydoras daca nu va avea inca 3-4 parteneri de "joaca" se poate imbolnavii,va fi foarte sperios,in cele din urma va murii asa ca fa un efort si mai cumpara cativa.
Spor la treaba si numai bine!
Asteptam poze cu acvariul.
Ps:daca am spus ceva gresit va rog sa ma corectati.Multumesc!
|
 |
|
|
|
Am gasit corydoras panda si voi achizitiona 6 bucati.Nu mai caut corydoras juli deoarece voi suprapopula acvariul.Multumesc pentru gazduire.
|
 |
|
|
|
Multumesc mult pentru raspunsuri!Cand voi ajunge acasa voi vedea daca sunt calcaroase folosind metoda cu otetul si dupa aceea(in functie de rezultat)le voi fierbe si le voi pune in acvariu sau nu.
|
 |
|
|
|
Salut!
Eu iti recomand Aqua Basis Plus de la JBL(aprox 1,5 l pt acvariul tau) acoperit de JBL Manado(cam 4,5l)
|
 |
|
|
Salutari din Constanta  ! Am ajuns si eu la mare.Astazi,cand mergeam pe plaja m-am impiedicat de o piatra splendida,alba si destul de mare.Mi-am dat seama ca toata plaja era plina si am adunat si eu o plasa zdravana cu gandul sa le pun in acvarii.
Vroiam sa va intreb:e ok sa le bag in acvariile mele?Stiu ca trebuie fierte bine inainte si asa am sa si fac.
|
 |
|
|
|
ce cory ai avut?
si in ce acvariu i-ai tinut?
|
 |
|
|
|
Salut!Fratimiu(9 ani) se tot roaga de mine sa ii dau un acvariu de vreo 20 de l pe care il pastrez pt carantina si vrea si el sa isi un betta asa ca i-am dat acvariul si m-am oferit sa il ajut.Problema e ca nu stim cu ce specii de sanitari e betta compatibil si nici nu am vazut prea multe articole care sa specifice acest lucru.Eu ma gandeam la cativa cory albino(in piata in Ploiesti au cam 2 cm unul) si multe locuri in care sa se ascunda in cazul in care betta nu se obisnuieste cu ei.Am mai citit ca depinde si de peste...unii accepta si alte specii,altii nu.
Putin ajutor va rog.
Multumesc pentru timpul acordat.
|
 |
|
|
|
Am gasit azi corydoras aeneus.In continuare caut corydoras juli si panda.
|
 |
|
|
|
Asa cum zice si titlul cumpar 5 corydoras panda si/sau corydoras juli(de preferat ar fi panda...daca are cineva din ambele specii voi lua cate 2-3 din fiecare.M-ar interesa si vreo 2 aeneus.
De cateva saptamani am facut (se pare) o pasiune pentru acesti pesti,mai ales ca sunt buni la casa(in cazul nostru acvariul) omului .Mentionez ca mai am in acvariu cativa masculi guppy,o familie xipho(1 mascul si 2 femele),un platydoras(stiu ca se va face prea mare pentru 60 de l,dar deocamdata e mic,cand va mai creste il voi dona, cel mai probabil),o gasca de neoni(7 la numar) si inca 3 cory(unul albino si 2 paleatus despre care stiu ca trebuie sa stea tot in gasca asa ca voi incerca sa adun un grup de vreo 8-9 si am zis sa fie mai diversificate speciile deoarece arata mult mai bine mai multe feluri de cory decat doar una sau doua)
Astept oferte aici, pe PM,la nr de telefon 0733082208 sau pe mess la alex.rock2008.
Mentionez ca pestii nu ii pot lua decat din Ploiesti.
|
 |
|
|
|
Nu am plante naturale deocamdata asa ca nu cred ca va fi o problema.
|
 |
|
|
|
ok...atunci ce sa le mai fac?ii las asa o saptamana cu schimburi de apa din 2 in 2 zile?
|
 |
|
|
|
Am citit ca se poate pune si verde de malachit...e adevarat?
Am mutat toti pestii pe care i-am vazut cu petele acelea albe pe ei in alt acvariu de aprox 10-15 l.
Am pus si o lingurita plina de sare neiodata.
Intrebari:
-se pune sare in fiecare zi?
-trebuie sa mai pun si albastru de metil/verde de malachit?
Mai dati-mi si mie niste sfaturi va rog.Este prima oara cand pestii mei au aceasta boala si nu prea stiu ce sa le fac.
|
 |
|
|
|
am acvariu carantina...sa pun si sare si albastru de metil(m-am uitat mai atent la pesti,doar 5 au gris...asta din cate am vazut eu)
|
 |
|
|
|
cat albastru de metil sa pun in 60 l?
|
 |
|
|
|
Am uitat sa precizez:schimb apa o data pe saptamana(aprox 25%)
Sambata am achizitionat cei 3 xipho,6 guppy si un corydoras,duminica am luat 1 guppy si 2 corydoras iar azi am luat 2 guppy si cei doi platy.
Nu stiu ce detalii sa mai dau...
|
 |
|
|
|
Salut!
Acvariu:60 l
Pesti:15 guppy,2 platy,3 xipho,6 neoni,2 zebre(in 2 zile scap de ele),3 corydoras,1 platydoras (stiu ca este cam suprapopulat dar deocamdata toti pestii sunt mici(cel mai mare are vreo 4 cm)
Plante:neplantat
Am acvariul de o luna.
Pestii au cateva puncte mici si albe pe ei(mai degraba niste cosuri)
Cu ce se poate trata?Am auzit si de o lingurita de sare la 10 l sau albastru de metil.Intrebarea mea este:cat albastru de metil sa pun pe zi(daca se pune albastru de metil) ?
|
 |
|
|
Mai bine scoti pestii din acvariu...e cam nasol sa iti toarne cineva pietris in cap 
|
 |
|
|
www.tropheus.ro -de aici am luat eu substratul
|
 |
|
|
ca substrat incearca Manado de la JBL 
|
 |