[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pietre de pe plaja  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutari din Constanta ! Am ajuns si eu la mare.Astazi,cand mergeam pe plaja m-am impiedicat de o piatra splendida,alba si destul de mare.Mi-am dat seama ca toata plaja era plina si am adunat si eu o plasa zdravana cu gandul sa le pun in acvarii.

Vroiam sa va intreb:e ok sa le bag in acvariile mele?Stiu ca trebuie fierte bine inainte si asa am sa si fac.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/07/2011 23:13:28

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
ushu_83
Junior member
[Avatar]

IP:

Poti sa le bagi in acvariu, si eu am cules anul trecut cateva le-am fiert bine si acum si-au gasit linistea pe fundul acvariului meu, problema cu ele este ca sunt sensibile la alge si se curate destul de greu.
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Pietre sensibile la alge? Am auzit-o si pe asta. La tine e o problema cu algele nu cu pietrele, in special parametrii apei, nu ca ar fi ceva anormal.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
aco
Member

IP:

Sfaturi date de catre experti pentru experti...
Pietrele alea sunt CALCAROASE!
[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Se pot folosi cu succes in bazinele cu ciclide

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

alexos wrote: ... Astazi,cand mergeam pe plaja m-am impiedicat de o piatra splendida,alba si destul de mare. ... cu gandul sa le pun in acvarii.
Vroiam sa va intreb:e ok sa le bag in acvariile mele?Stiu ca trebuie fierte bine inainte si asa am sa si fac.

verifica daca sunt calcaroase, le incerci cu putin otet, daca par sa se dizolve nu au ce cauta in acvariu

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Acuma, trecand peste problemele legate de parametri apei si aparitia algelor in bazinul tau, as vrea sa-i spun lui Scificuss, vesnic vehement , ca, intr-adevar, exista o sensibilitate diferita a rocilor la alge, adica la rapiditatea aparitiei lor, la gradul si rapiditatea extinderii, discutat asa, la modul general. Porozitatea sau rugozitatea pietrei, mineralogia acesteia, culoarea, expunerea la soare, umiditatea si continutul in cationi a apei sunt doar cativa dintre factorii care influenteaza sensibilitatea pietrei la dezvoltarea algala. Cu totul altfel se va dezvolta o alga pe o gresie sau pe bazalt, de culoare inchisa, fata de o piatra poroasa, alba.
Concretizand, cred ca in formularea sa (problema cu ele este ca sunt sensibile la alge ), chiar fara sa explice exact la ce s-a referit, ushu_83 a facut referire tocmai la porozitatea crescuta si culoarea mai albicioasa a pietrelor de pe plajele noastre, aspecte care intr-adevar determina o rata de dezvoltare mai accentuata a algelor pe acest gen de pietre.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Vehement?

Crezi ca nu stiu treburile astea legate de aderenta si comportamentul algelor la diferite tipuri de roci? Ideea e ca daca ai mentinut acvariul incat sa nu dai sanse algelor nu prea mai conteaza ce pietre ai pe acolo ca nu o sa faca alge.

[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Acid, pardon. Cum insuti te-ai autointitulat in alt post unde am vrut sa completez ceva de coralii de apa dulce....da' m-am razgandit.
Asa e, ai mare dreptate....acvariul cu conditii optime nu permite formarea algelor. Insa despre receptivitatea pietrelor la alge, cum spuneam, discutia era la modul general.
Iar reactia ta: " Pietre sensibile la alge? Am auzit-o si pe asta. " chiar m-a facut sa cred ca nu stii treburile astea legate de aderenta si comportamentul algelor la diferite tipuri de roci.
Mea culpa daca gresesc.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu destule sa zicem cat sa acopere plaja mea de interes si pasiune in acvaristica. Si ceea ce nu stiu caut sa ma informez. Este evidenta legatura dintre cresterea algelor, minerale, etc. O piatra care se dizolva usor va fi mult mai usor acoperita de alge care si ca plantele au nevoie pe langa celelalte si de saruri. In special BBA care e o nenorocire de alga, unde si pe alte forumuri in urma unor chestionare ajunsese la peste 70% alga cea mai nesuferita si greu de scapat.

Nu am bazine de teapa lu Farmer & Co. si am putut observa destul de aproape pe donsoarele de algute cum incearca si au si reusit sa ma enerveze, iar alte acvarii unde doream si executam cu inverzunare dezechilibre controlate in obtinerea lor, inclusiv folosirea de pietre culese din natura unde erau complet acoperite de alge iar dansele se stingeau si nici nu mai apareau altele. Deh, nu te poti pune mereu impotriva la ceva aparut si adaptat in timp extrem de mult si trecut prin multe schimbari climaterice.

Ce am vrut sa subliniez era legat de expresia "pietre sensibile la alge".

Poate prin prisma unei catalogari gresite ale mele sunt inteles gresit, uneori. In fine, cum vin asa se si duc, am eu destule de care sa-mi fac griji. Oricum de mine nu scapati decat cu forta.

PS.
... in alt post unde am vrut sa completez ceva de coralii de apa dulce....da' m-am razgandit. ...
De ce te-ai razgandit? Nu vrei sa stie lumea mai multe? Sau doar eu sa nu am acces la informatia aceea? Baga mare ca nu e cu suparare. Sunt prea multe surse si informatii ca sa le poti acoperi intr-o viata de om.

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

@scificuss, am o mare rugaminte la tine. Incearca te rog sa dregi putin tonul cu care raspunzi pe forum diferitelor probleme. Intr-adevar, poate unele probleme sau necunostinte sunt "piece of cake" pentru multi. Intr-adevar, se poate cauta si pe gogu sau mai stiu eu unde naiba aiurea pe netul asta vast un raspuns sau o informatie. Dar asta nu va compensa niciodata apropierea pe care ti-o da o discutie pe un forum, chiar si cu un coleg virtual. Tocmai de aceea stam prin zona, mai scriem cate ceva, ne mai trece sau nu timpul si in felul acesta mai ajutam un coleg care nu poate sau nu stie sa caute o informatie pe net. Sau pur si simplu este zapacit de zeci de variante, toate date ca adevaruri pure.
Sfaturile pe care le dai, (calitatea, complexitatea si corectitudinea lor) nu le contesta nimeni, dar pentru Dumnezeu, mai indulceste putin tonul, mai lasa vehementa ca nu ti-a gresit nimeni cu nimic. Sa mor daca nu vad in tine un Cristian Tudor Popescu (cel mai suparat ziarist din Romania) al acestui forum. Daca vrei sa impartasesti informatia, fa-o "folosind un limbaj civilizat, decent si fara accente de superioritate sau indolenta". Nu spun ca din posturile tale reiese tot ce se regaseste intre ghilimele, dar se regaseste cate ceva. Si da, asa este, am dat un citat din Regulament, Art. 2.2. Personal nu-mi place sa fac asta, noi cei din echipa de administrare-moderare bazandu-ne mai mult pe bun simt decat pe cateva cuvinte scrise, dar vreau ca de data aceasta sa fiu perfect inteles.
Iti multumesc pentru timpul acordat parcurgerii acestui post si de asemenea, iti multumesc pentru intelegere.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult pentru raspunsuri!Cand voi ajunge acasa voi vedea daca sunt calcaroase folosind metoda cu otetul si dupa aceea(in functie de rezultat)le voi fierbe si le voi pune in acvariu sau nu.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: