Message |
|
Prefiltrul scade debitul apei in filtrul extern. Nu ai nevoie de asa ceva. Filtrul pe care il ai e suficient si atat. Mai mult nu e intotdeauna mai bun. Ai un filtru extern foarte bun, nu iti mai trebuie nimic, decat rabdare. Ca sa-ti mai treaca nerabdarea, poti sa iei la rand jurnalele de aici sa vezi de ce s-au mai lovit oamenii astia, ca au ani de acvaristica in spate.
|
 |
|
Se monteaza o valva de sens pe furtunul de aer, ceva de genul: https://www.emag.ro/valva-sens-acvariu-wave-a800cv-1/pd/D3MCBJBBM/
E foarte ieftina, gasesti si sub 10 lei, se gaseste la orice pet shop. E cam obligatorie.
Iar filtrul extern se colmateaza mai repede acum, ca tot umbli in acvariu. Dupa ce se stabilizeaza, o sa-l cureti la 2-3 luni, chiar mai rar, depinde de flora si fauna. Dar pune si intern daca vrei, rau nu face, doar ca incarci acvariul, atat.
|
 |
|
O sa iasa frumos acvariul. Un sfat, m-a invatat si pe mine un baiat din Austria: muta teava de in in spate, langa cea de out. Chiar dupa ea, in colt de tot, una langa alta. Dupa ce cureti filtrul, o sa ai un curent bun in acvariu, o sa se plimbe apa de nu mai ai nevoie de nici un filtru intern si nici de pietrele de aer. Sa vezi ce frumos o sa se miste plantele de la Dan, va trebui sa le ancorezi bine
Uite cam asa:
https://plici.ro/image/7AO
|
 |
|
Da, pai o sa imi iau vreo 2-3m de furtun in functie de pompa. O inaltime se 1.5m trebuie sa urce apa, asta e un criteriu important.
|
 |
|
Ce simpatici sunt, nu stiam ca sunt asa scurmatori. Se pare ca le place sa caute chestii prin cuartul fin.
|
 |
|
Mersi mult, flo. Stiu ca sunt multe modele si exact de genul asta de parametri aveam nevoie, sa stiu ce sa elimin din start.
|
 |
|
Da, vreau sa pot sa o folosesc si pe uscat, fara sa fiu nevoit sa o bag in butoi. Eheim compact de 300 nu e foarte scumpa, la 70 lei. Fain si site-ul pentru rulote.
Si asta pare interesanta, e foarte mica:
https://www.nevertebrate.ro/pompa-de-apa-sicce-syncra-nano-35738
|
 |
|
Salut,
Ma intereseaza o pompa de apa pentru schimbul de apa. Nu am voie sa ridic mult si ma chinui cu mutatul apei in sticle de 2l. M-ar interesa o pompa de uscat, doar pentru bagat apa in acvariu. Voi ce folositi, ce recomandati? Schimb circa 20l saptamanal, deci nu am nevoie de debit foarte mare.
|
 |
|
David, eu admir foarte mult faptul ca vrei sa recuperezi banii cheltuiti. E mare lucru asta, multi de varsta ta zic lasa, mi-au dat mana si tata bani, fata numar. E foarte ok ca simti valoarea banilor, sunt banutii tai pana la urma. Dar asa e in viata, de multe ori pierzi bani sau alte lucruri de valoare. Toata smecheria e sa inveti ceva din asta. Si atunci, nu e pierdere, e invatare.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Ti-a facut-o pe aia cu bagatul in casa, admirat acvariul ala micut, apoi la plecare "hai sa ti-l arat si pe asta"?
Nu, am fost direct la alea mari. Maxim!
|
 |
|
dandumitru wrote:Cautal pe Victor Z !
Este imposibil sa nu aiba cateva specii de Criptocorine, probabil si din cele mai rare .
Wow! Atat am de zis. Mersi mult de pont! Nu imi mai venea sa plec de acolo.
|
 |
|
Fotografii profesionisti au asa ceva.
|
 |
|
Arata frumos lemnele, a doua poza e mai reusita. Daca tot mergi la tara, curata-le cu o perie mai tare si fierbe-le intr-un ceaun vreo 2 ore. Eu zic ca merita, asa o sa moara orice posibili locatari care si-au facut casa in ele.
|
 |
|
Mie mi se par subtiri. Fii atent, daca tot are cine sa te ajute cu vita, roaga-l sa scoata din pamant radacina de vita de vie batrana, din aia abandonata. Radacina e cea mai buna de bagat in acvariu pentru ca are lemnul rezistent la apa. In plus, radacina de planta batrana e mai masiva si daca ai noroc are o forma mai frumoasa. Si neaparat sa fie dintr-o vita care nu a fost stropita in ultimii 2 ani, nici macar cu piatra vanata.
Si trebuie decojita complet. Orice bucata de scoarta pe care o lasi se va dezintegra in apa si iti face mizerie in acvariu si in filtru.
Imi place ca esti implicat, felicitari! O sa iasa foarte frumos acvariul, doar sa ai rabdare.
|
 |
|
Maine urmeaza schimb de apa, asa ca am facut acum niste teste de NO3, cu apa incarcata. 10 mg/l la pesti si 0 la creveti. Se pare ca in acvariul de pesti consuma plantele mai mult decat produc pestii plus aditia de NPK, cred ca e loc sa mai urc doza treptat, momentan sunt la 10ml/100l dozare saptamanala.
La testele Sera de NO3, 10 ml se traduce prin 5 ml in limba romana. In toate limbile pamantului zice ca se umple flaconul cu apa din acvariu pana la macajul de 10ml, doar in fituica cu traducerea scrie 5. Atat s-a putut…
|
 |
|
Nu e doar o chestiune simpla de igiena? Adica nu dispare daca cureti des?
|
 |
|
Da au devorat frunza, nu gluma, bine ca mai au una xxl de rezerva. Foarte misto melcii si crevetii. Coaja de scortisoara cum e, le place?
|
 |
|
Tubifex sunt mai rosii, astia sunt maro exact ca ramele. Posibil sa fie black worm. Chiar azi am prins unul. Sunt rapizi, dar daca rasucesc penseta in substrat pot sa-l incurc intre pietricele si nu apuca sa fuga. Daca il tin in palma, se taraste printre degete si incearca sa scape. Nu risc sa ii arunc in acvariul cu pesti sa-i devoreze, sa nu populez si acolo.
Zice si pe aquasabi de ei (scuze de copy paste):
In rare cases worms can hide in the rockwool- or coconut fibre substrate that comes with emersed aquarium plants, and they might look like the widely-known and familiar earthworm. We can’t really tell what species they belong to, but they are definitely oligochaets, from the phylum annelidae. It’s not only the earthworms (lumbricidae) that are among the oligocheats, but also many other phyla like enchytraeidae, sludge worms (tubifex) and blackworms (lumbriculidae), known to many aquarists as live feed.
|
 |
|
La pesti merg cu mai groase… marimea conteaza…
|
 |
|
Uite aici, dar asta era micuta, am scos si dublu ca lungime.
https://plici.ro/image/JP3
Nu se fac mai groase, asa raman. Arata ca o rama, se simte in mana ca o rama (mai dau cu undita din cand in cand), se misca fix ca o rama. Ce mai… e rama. Nu e rama de pamant, altfel nu supravietuia.
Vrea cineva? Dau cu placere. Nici pe aquasabi nici pe aliexpres nu gasesti asa marfa de calitate. Si e marfa romaneasca originala.
|
 |
|