[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Si ma mine au sarit niste masculi de pseudomigil luminatus, cred ca subt teritoriali si se bat intre ei, habar nu am. Asta e viata, dar mi-e ciuda ca mereu trebuie sa completez la ei.
Si la mine au avut unii pesti bobita din aia alba la gura. In general le-a trecut, pur si simplu a disparut dupa cateva saptamani. E vorba de sistemul imunitar, ideea principala e ca trebuie sa le fie bibe, schimburi de apa saptamanale, mancare cu masura, circulatie buna a apei, filtrare buna. In final, scapa cine poate.
De la Seba Shrimp iau de obicei. Ma mai gandesc si la red rilli, sa vad.
Alin, o sa pun bloody mary. Nu ma bag la alrceva, pentru ca nu am CO2 aici si apa de la robinet are ph de 8. O sa creasca anubiasul si bucephalandrele, am aruncat o gramada, iar la replantare mi-a fost lene sa pun mai multe.

Dan, arta si maiestrie. Si tai marginile din poza Se vede ca e borcan pentru cine stie cat de mic e un filtru burete Ista dublu marimea L.
Foarte misto, verde si aerisit.
Am reusit sa fac ceva si aici. Mai stau o saptamana si aduc crevetii.

image
Ar merge in acvariul de la birou. Mie imi ia un sfert din acvariu deja.
Multumesc.
Am zis sa vad cum infloreste emers. S-a facut mare salata, stiu. I-a luat aproape un an pana si-a dat drumul. Vreau sa o donez la schimb cu o plantuta rosie eleganta.
A inflorit echinodorus.

image
Am schimbat substratul Akadama cu nisip La Plata, mi se pare ca arata mult mai bine. Akadama nu mai avea proprietati si se umpluse de namol, am pierdut foarte multi creveti. Acum i-am mutat in acvariul cu pesti, astept sa se refaca biologic acvariul si aduc alta tura de roscovani. Bolovanii si creanga sunt puse alandala, pana ma gandesc la ceva peisagistica.

image
Doua filtre Eheim am aruncat, Clasic 250. La ambele a inceput sa picure pe la prinderea furtunului la out, plasticul ala e foarte prost. Am trecut la Ecco pro 130, sper sa fie ok. I-au cumparat chinezii si pe astia?
Salut,
Are cineva samolus parviflorus red de vanzare? Nu se gaseste la magazinele de specialitate si oricum prefer planta luata direct din acvariu.

Bucuresti preferabil, sa nu fie bataie de cap cu impachetarea.
Dau la schimb un echinodorus (purpurea cred) matur, circa 17-18 cm inaltime. Foarte bun pentru un acvariu mai mare.

La schimb vreau althernantera mini sau alta planta rosie care sa nu se duca mult in sus. Planta de mijloc.

image
dan.pavelescu wrote:Stai ca sunt interesat de si nu numai, dezvolta

Vulpoi batran Pai na, ii ajuta pe barbatii care oricum stau bine, sa stea si mai bine.

Asa, revenind la creveti, le-am bagat pe teava cateva bobite in farfurie, nu s-au imprastiat prin acvariu si au halit tot. Maxim le-a placut. Impreuna cu un pelete din mancarea lor, sa aiba diversitate.
De plictiseala, iti dai seama. Le dau hrana speciala, 2 sortimente alternativ. Plus frunza de catapa si conurile de arin, din cand in cand frunza de nuc.

Dar am citit ca polenul are niste chestii prin el care sunt intaresc sistemul imunitar (si nu numai, dar asta e alta poveste, inchid paranteza )
Salut,
A dat cineva polen la creveti? Cum e, le place? Sau ajunge sa se imprastie degeaba prin acvariu?
E de preferat sa bagi si carbon lichid, de fapt glutaraldehida. Altfel exista riscul dezvoltarii algelor.

Acum depinde si de lumina, daca nu e foarte puternica poti sa incerci fara carbon lichid.

In general, este vorba de echilibrul lumina-fertilizare-co2. Daca una lipseste, trebuie reglate celelalte, iar asta numai tu poti sa afli cum. Pe principiul trial-and-error.
Am luat niste fertilizant de substrat de la ADA. A mai folosit cineva, e ok, da rezultate bune?

https://aquatia.ro/products/ada-bottom-plus-25-buc
Eu am avut jbl manado in acvariul de creveti, nu a plutit, deasupra aveam un strat de pietris. Cred ca merge cu un strat de cuart deasupra sau un nisip de diferite glanulatii. Cu timpul se va amesteca cu acesta, de aia ar fi bine ca nisipul sau cuartul sa fie alb-galbui.

Asta doar daca exista o limitare seriosa de buget, pentru ca altfel as merge si eu pe prodibio, amazonia, tropica. E mare diferenta de pret fata de manado. Acuma… daca nu vrei sa faci cine stie ce scape complicat, nu stiu cat de mult merita.
Apa de la robinet are un ph destul de mare. Am avut pietris inainte, inert normal, iar ph era mereu spre 8. Am zis sa pun un substrat activ, sa scad ph pe cale naturala. Acum e undeva spre 7 (nu am ph tester, iar testele la picatura sunt total inexacte), ceea ce e foarte ok pentru neocaridina. Nu m-as incumeta la caridine, nu pot sa duc ph in jos spre 6 decat cu RO, asa ca ma impac cu roscatii, desi visez la albinute Sunt frumosi si astia, pe mine ma delecteaza.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: