[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Message
Mie mi se pare curata apa, nu e tulbure. E putin colorata de ceva ce pare tanin. E posibil ca cioata sa mai elibereze inca, dupa o luna?
Foarte misto, mai ales la ce densitate de pesti e acolo, e mare lucru ca nu s-a destabilizat totul. Si eu zic sa nu faci schimbari, daca totul e ok.
Frumos video, relaxant. Poti sa le mai arunci cate o frunza uscata de nuc, uscata la umbra si dintr-o zona in care nu s-a stropit. Le place maxim si le face si bine.
Exact, o zi de fasting, isi mai odihnesc si isi mai elibereaza aparatul digestiv.

Referitor la gH, ai concentratie mare de calciu si magneziu. Mai ai cochilia aia in bazin? Sau poate vreo roca calcaroasa, care abia acum a inceput sa elibereze. Lemnul nu are minerale.
Se doneaza echinodorus vesuvius, maine seara cel mai tarziu, in zona Gara Obor Bucuresti. Plus un stem de ludwigia meta.
Sanitarii mananca mortaciuni, asta e treaba lor, dar nu am auzit sa atace. Cel mai probabil guppy a murit el de ceva acolo, iar asta micu a vazut in asta un deliciu.
Apa curata cristal… fain. Un picut de atentie la estetica nu ar strica. Faza cu filtrele da.
Un exemplu de acvariu care imita foarte bine ce se intampla in natura, greu de atins nivelul asta dar uite ca se poate.
Plantele plutitoare sunt o mare pacoste, eu le-as scoate de tot sau as lasa 2-3 acolo, oricum se inmultesc la loc. Sunt invazive, iau lumina plantelor din acvariu, golesc apa de nutrienti. Intr-o oarecare masura sunt bune, dar trebuie tinute sub control.
Salutare,

Mie imi place cum a iesit, daca e totul natural in acvariu atunci e ok. Ideea e sa-ti placa tie.

Un filtru extern ar trebui la volumul asta, dar nu cred ca iti permite capacul, care e lipit. Am si eu modelul asta, dar de 34 l. Insa e ok si daca ai un filtru intern bun. Nu ma pricep aici, dar avem colegi de forum care au testat zeci de modele. Ei as folosi macar pentru inceput si filtrul lui on top, macar se mai aduna bacterii benefice si in acel burete.

Lumina nu imi dau seama, dar la fel, capacul lipit te cam impiedica sa pui o lampa speciala. Cred ca poti inlocui tubul actual cu unul mai puternic, daca vrei, dar atentie la alge.

Planta care sufera in ultima poza e echinodorus. Asta, la fel ca cryptocorynele, trece printr-o faza de adaptare, dupa care isi revine. E posibil sa isi piarda chiar toate frunzele, las-o in pace, o sa creasca la loc.

Masterline e foarte bun ca fertilizant, ia varianta all in one golden si ia si carbo, ajuta sa tina algele pe loc. Vreo 2-3 melci neritina ar fi buni si arata si bine.

Daca esti din Bucuresti poti sa treci si pe la Coralis Pet Shop, la Maxi Pet de pe Mihai Bravu, la Animax Vulcan, astea sunt magazine unde au acvaristica misto.

Bafta multa si sa te bucuri de acvariu
Combinatia de pesti nu e buna deloc. Carasii au nevoi speciale, betta la fel. Castelul e inestetic.
Microrasbora erytromicron am eu, arata foarte bine in acvariu. Poti sa-i combini cu microrasbora galaxy.

Taninul e bun in apa si coloritul nu ramane mult.

Ph il scazi cu co2, dar nu e foarte mare la tine. Daca bagi plante easy e ok.
Barbarosa wrote:Am alte variante de a scapa de alga asta?


Cu rabdare. 2 amano sunt suficienti, o sa faca treaba buna. Si lasa o zi pe saptamana pauza totala de mancare.
Foarte frumoase, naturale si ingrijite.
Stabil la creveti, nu am mai vazut demult raposati prin acvariu, colonia creste. Plantele se dezvolta normal, substratul akadama isi face treaba foarte bine, schimb de apa 10% la 2 saptamani.

LE: ce s-a intamplat cu plici, de ce nu mai merge?

https://ibb.co/5kZBz7T
Totul stabil aici, am mai rarit bucephalandrele, am facut spatiu pentru pesti. Chimie buna a apei, lumina decenta, schimb saptamanal de apa, tuns o data la 2 saptamani. Plictisitor un pic, dar mi-e prea lene de un restart.

https://ibb.co/jzK1TsK
Nu exista acvariu fara alge.
Unii pesti pur si simplu nu se adapteaza, nu e o tragedie si nu trebuie sa te descurajezi. Daca ceilalti pesti sunt ok, atunci stai linistit. E darwinism, scapa cine poate.
Foarte bine, inseamna ca s-a mai echilibrat substratul. Oricum bulele sunt bune doar in vinul spumant si in spritz.
Hybrid wrote:Asta ca tot ma laudam eu ca n-am avut picior de alga :-)


Nu exista asa ceva, acvariu fara alga. Si oricum, un acvariu fara alge e ca berea fara alcool sau ca femeia fara tite.
 
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com