[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
opincarul wrote:Oameni buni, orice frunza, teaca, coaja/scoarta, ramura ajuta la colorarea apei si scaderea pehasului.
Totul depinde de cum va stapani acvaristul degradarea materialului organic!

Asta este valabil pentru tot ce se baga si se utilizeaza pentru acel bazin
eu zic , sa faci teste separate pentru fiecare frunza din care vrei sa bagi in bazin. Fa testele intr-un recipient separat si vezi ce schimbri survin..; mai ales la ph si duritatea...
dar cine zice sa utilizezi osmoza... daca o ai ok daca nu... apa de la retea,statuta 24h la declorinat
eu am 3 bazine.. unul de 400l,unul de 34 si unul de 24 si nu am folosit niciodata apa de osmoza...mi se pare prea costisitor
Nu te descuraja asa repede pentru... ce?... daca nu ai filtru de ,osmoza nu inseamna ca nu poti avea un acvariu.
Daca vrei marin, corali... aici este alta mancare de peste

nu cred ca nivelul de calcar din apa de acolo este atat de ridicat incat sa ai probleme cu pestii. Care este nivelul calcarului acolo?
sunt pesti care tolereaza calcarul...
in bazine, nu e bine sa pui pietre, nisip, scoici sau ornamente care elimina calcar, pentru ca , in bazin, nivelul calcarului, poate creste rapid si mult peste limita... e doar un bazin, nu e in natura...
buna
La filtrare, nu este asa de important debitul pompei,important este volumul filtrului si ceea ce contine acest filtru...Aici este vorba de volumul mediilor de filtrare biologica de care este nevoie
Asa cum a spus Liv, filtare insuficiente pentru capacitatea bazinului. acum, bazinul tau nu e populat la capacitate , de aceea deocamdata poti merge mai departe asa , cu conditia sa nu mai cumperi alti esti
in legtura cu Gupita , eu zic sa nu te chinui sa faci ceva , nu este momentul.in situatia de fata, nu cred ca puii vor rezista.Este nevoie de un bazin stabil pentru a creste puii. Pentru asta nu te necaji, gupy fac pui mullti, daca au conditii sa iti creasca puii, intr-un an o sa ai bazinul supra populat
Cu plecatul de acasa, e bine sa faci un schimb masiv.. 50-60% si sa nu dai de mancare in ziua cand pleci, si nici sa nu lasi, pestii nu mor de foame. Asa diminuezi productia de amoniac. Nici mancare care sa ramana pe fundul bazinului si nici dejectiile pestilor nu vor mai fii asa multe...acestea find o parte din cele ce iti ridica nivelul de amoniac in bazin
cu crevetii.. nu conteaza unde ai pui, ei se vor imprastia in toate 3 compartimentele

cu amenajatul.. nu stiu ce sa spun, eu as incerca o amenajare ca si cum ar fi unul, nu 3 compartimente. daca ar fi sa iau separat fiecare compartiment,clar unul ar fii doar cu pietre si moss
toti mai cerem pareri
eu as lasa 2 zile bazinul dupa care as face un schimb de 80%si dupa alte 2 zile inca 50%l, si inca unul de 30% tot dupa 2 zile...
nu mai spala niciodata medile de filtrare bio, cu apa de la robinet, le clatesti usor in apa care o scoti din bazin.Acum mai baga si ceva fiole cu bacterii sa ajuti revenirea filtrului
ai noroc ca ai 2 filtre.Niciodata sa nu le cureti pe amandoua odata , sa lasi macar o saptamana intre ele

GreenLifeAquatics, cu valoarea de 50 la NO3 te contrazic , din proprie experienta La mine, in bazinul mare unde am carasi, fac schimburi de apa la max 3 zile pentru ca apa de la retea are NO3 la 25 . daca doua saptamani fac schimburile normale , la saptamana, incepe sa se franjureze cozile la carasi.. Tinind cont ca am ca filtrare doua sun sun 403b + internul (4 litri siporax), pline cu medii bio adica lava vulcanica si siporax. Nu am avut niciodata valoare mai mare de 35 la NO3 ( bazin 400 litri,6 carasi si 4 ancistrus )
eu cred ca sunt efectele ciclarii .Pestii tai sunt slabiti. eu te sfatiuuiesc sa faci schimburi de apa , macar de 2ori pe saptamanana tinand cont si de temperatura apei cind o bagi in bazin, sa fie aproximativ la aceeasi temperatura. Cum a spus colegul, daca ai numai molii,sa bagi sare dar, cred ca este cam mult ,o lingura la 10 litri. Eu te sfatuiesc sa pui O LINGURITA la 25 litri dar mai inta dizolvi ,cantitatea necesara de sare, intr-o cana, NU pui sarea direct in bazin.Daca in prima saptamana nu apar efecte benefice,atunci, nu cred ca ai ce sa faci. Perioada ciclarii i-a afectat si, indiferent ce tratament sau solutii primesti, nu poate sa garanteze supravietuirea lor. Inca un punct, de care cu siguranta nu ai tinut cont, cum ai spus, lipsa de informare, este faptul ca nu ai facut aclimatizarea. Si acest schimb de mediu afecteaza bine pzstii..
Pentru a adauga sarea, vezi mai intai ce cantitate ncesara ai pentru bazinul tau,(volum net),ar trebui sa o cantaresti, pentru ca lla schimburile de apa sa completezi cu cata sare este nevoie.
O lingura de sare / 10 litri, asta se foloseste la tratament, tratament care nu are voie sa dureze mai mult de 20 min
pobema debitului intre cele 2 filtre, nu se pune in discutie, pentru ca 602 pentru prefiltrare , nu e prevazut cu motor, el este doar o canistra mica cu medi de filtrare mecanica iai IN-ul si AUT-ul acestuia, poate face fata la o pompa de 2500 l/h linistit. FILTRAREA POATE FII INSUFICIENTA DAR NICIODATA PREA MULTA. Canistra ta este supradimensionata , dpdv al caracteristicilor date de producator,in realitate nu este asa...Gindeste-te ca o filtrare , ca sa evitam multimea de calcule pe care le ai de facut, este intre 5 si 10% din volumul bazinului , deci, la 200 l ar trebui intre 10 si 20 litri medii bio. Dupa cum ti-am spus si mai inainte, avantajul este ca ai mai mult volum pentru mediile bio si nu trebuie sa la cureti asa des, cum se face de obicei ,la 3 luni

in legatura cu apa de osmoza, eu sunt de parere sa nu o "rermineralizezi" . Daca sxhimbi jumatate din apa de la bazin, adica 50%, atunci, toate caracteristicile vor scadea la jumatate .Nu stiu daca se schimba si pH-ul...eu nu am folosit inca apa de osmoza dar nu cred ca filtrul de osmoza afecteaza pH-ul

in legatura cu termometrul, sincer, eu folosesc si termometru care se lipeste de sticla bazinului, am si cu afisaj electronic si am si unul clasic , cu alcool...acesta din urma, mi se pare cel mai bun, cu dezavantajul ca trebuie sa ai greija la manipulare sa nu se sparga...

despre fauna si flora, eu zic, mai intai sa te gandesti la flora si la decorul bazinului. Este bine sa faci ciclarea cu bazinul aranjat, apoi ai timp 3 saptamani sa vezi ce animalute bagi in el.In primul rand trebuie sa iti placa tie,iar de la noi primesti sfaturi cum sa ai si sa iti intretii bazinul sanatos si cum sa intervi in caz de probleme
Severus wrote:
Thereau wrote:... sa vezi cum stau ciorchine in mana la mine zici ca-s pe calculator facuti

Stau cam asa ? Ca in pozele de mai jos ?

eu cred ca ti-ai bagat mana prin mancarea carea lor si apoi ai bagat mana in apa....

superbi baboi-asii... si pisica.... si catelul....super
da Livsunt de acord cu tine,si eu m-am gandit la mai multe micro contrilere dar este dificil sa le programezi alertele la distanta...
salut si bine ai "revenit"

inceputul pare promitator.
daca vrei plantat fara CO2, este cam dificil, un semi plantat sau plantat partial ar fi mai usor fara aditie CO2. Eu am un bazin mic, plantat fara CO2 , dar e mic, 34 litri , dar folosesc pompa de aer pentru a marii amestecul gaze -apa, asa am putin mai mult CO2 . La 200 litri net... nu stiu daca ar functiona solutia pe care am ales-o pentru cel mic
Plante, ar fii bine sa incerci plante easy, cu mai putine pretentii gen anubias, althernatera,mos,ciperus, limnophila... etc..Daca te decizi pe o plantare partiala, atunci vei utiliza mai mult substrat inert si doar pe partea plantata vei utiliza substrat fertil

Daca iti permiti, aer fii super ok sa cumperi inca un prefiltru sun sun 602, care nu este prea scump. Acesta il folosesti ca prefiltrare mecanica , care vine cuplat pe IN-ul eheim-ului. si asa, in eheim, poti baga doar medii bio. Avantajul este ca , pe langa o filtrare mecanica buna,filtrul mare este protejat mai bine si nu necesita servisarea la perioade destul de apropiate deoarece vei curata doar filtrarea mecanica. Sunt colegi, si eu am folosit acest sistem, sunt colegi care curata mediile bio doar odata pe an

nDespre ciclare,eu te sfatuiesc sa urmezi varianta clasica,chiar daca folosesti fiole cu bacterii.Minim 3 saptapani pina la popularea partiala a bazinului, deoarece, este un CICLU,este nevoie de timp pentru a se dezvolta , si maturiza acele bacterii

despre pesti, eu zic ca la discusi sa nu te mai gandesti,acestia au nevoie de inatime...nu sunt sigur dar cred ca detinatorii de discusi au inaltimea bazinului pe la 60 cm... nu sunt sigur dar cu siguranta nu ai bazin pentru discusi. La ceva ciclide mici ok doar ca iti cam iei adio de la plantat...ciclidae-le pe linga faptul ca multe dintre ele le place sa sape in substrat, asta inseamna ca iti scoate plantele, mai au si placerea de a le ciuguli. In schimn, eu cred ca pestii de talie mica, neoni,gupy, rasbora...incap multi intr-un bazin ca al tau si , cred ca ar fi un spectacol frumos plus ceva creveti.... ar fi o splendoare
apa de osmoza este super doar ca trebuie remineralizata
mersi liv.. o sa incerc... sa vad ce imi trebuie.. banuesc ca va trebui sa achizitionez un modul...

pentru un bazin marin, cam ce ar fii nevoie la un controler? ma refer, strictul necesar.- numar prize programabile, teste instant sau periodice..etc
asta de la seneye este interesant,dar la Hanna, vad ca sunt pentru marine...oricum ma uit pe siturile aste .. mersi pentru info
, de mult tot incerc sa fac un controler pentru acvariu si am zis de ce nu un sistem de acest gen

oricum ma chinui sa gasesc un program cum trebuie pentru relee.. vreau sa il fac pe arduino...
Temperatura si comanda releelor pe timp scurt, nu e problema. Problema apare cand trebuie sa reglez un releu pe perioada lunga de lucru adica delay ajunge la milioane de milisec..La reglajul asta de timp, pentru iluminare, imi da peste cap startarea programului...
Ii dau eu cumva de cap
deocamdata folosesc prizel programabile
Da instantaneu,sau la perioada de timp, ex la intervale de 2 sau 3h...

Asta cu NH3 ai folosit?
Eu as fotografia tot ce nu e conform etichetei,si mai ales bazinul cu zgarietura...trimiti foto ,la fel probleme si cu standul....sa iti trimita unul bun
Zgarietura e periculoasa,poate fi fisura sau se poate transforma in fisura mai ales ca e pe fund.Cea mai mica deformare de nivel a placii pe care sta,iti cedeaza la zgarietura.Nu poti avea garantie la asta, gandestete ca toata greutatea exercita presiune pe sticla de fund
Trimite poze,cu toate neregulile si spui clar ...altul
Nu este ceea ce ai comandat plus ca a ajuns in stare jalnica
salutare
o intrebare, poate stupida...
Exista metode sau ceva cu care sa masuram , instant, nivelul de nitriti si nitrati?
daca vrei plantat.. are trebui cam multe..in primul rand , un sistem CO2, substrat fertil si plante... sfatul meu.. plante easi, fara prea mari pretentii si bineinteles , ceva pietre, mopan radacini

si da , toate trebuiesc spalate, bazinul spalat apoi curatat cu spirt sau alcool , apoi clatit foarte bine bazinul

IMPORTANT bazinul , filtre sau ornamente, sa nu fie spalate cu detergenti de nici un fel. La bazin sa nu utilizezi chestii de spalat geamuri, doar otet sau spirt medicinal
Ca accesorii de curatat geamuri sa nu utilizezi metale sau acei magneti care se gasesc in petshop, vei zgaria geamul
cu placere...
suntem aici sa ajutam

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: