[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
in primul rand, asa cum a spus colegul #ocean,pentru carasi ai nevoie de un bazin mai mare, sunt ca sardelele in acel bazin,sunt foarte ingehesuiti si de aceea sunt stresati si au un compportament ciudat. un caras are nevoie de 50 litri de apa minim pentru a se dezvolta normal. Primul semn de stres este decolorarea, nu este alb, este alb transparent,
punctul acela rosu, nu stiu exact ce poate fii
Faptul ca innoata aiurea este de la mancare, cred ca ai hranesti cuy fulgi iar carasii , pa langa ca sunt haplea si pe langa mancare mai inghit si aer, au si placerea de a se juca ,inghitind bule de aer.De aici si faptulca inoata aiurea.. a tras aer...Il scoti pe masa, pe un plan de lemn si il lasi sa se zbata cateva secunde, daca nu o face, ajutal...Eu am unul, cand tragea aer, il scoteam, dar era atat de putoare ca nu se batea,atunci am descurs la o masura drastica, nu ai mai hraneam, in é zile era lbine.. de preferat sa nu ai mai hranesti cu hrana care pluteste sau daca le dai in continuare fulgi, inmoaie fulgii in apa mai intai ca sa se scufunde
PRINCIPAL
asa cum am spus , nu ai bazinul adegvat pentru acesti pesti, iti trebuie un bazin de cel putin 160l pentru acestia, fara alti pesti in el
Bazinul fiind mic, e clar ca nu ai nici filtrare suficienta
daca vrei sa mai tii carasii, in primul rand schimba bazinul, si un filtru extern. dar nu achizitiona nimic pana nu intrei aici. Cei de la petshop iti vor vindr dat nu iti vor spune ca nu e bun... doar sa vanda...pe ei nu ai intereseaza daca iti traiesc sau se imbolnavesc pestii tai
O alta solutie, doneaza carasii si cumpara pesti mici.. cum ar fii gupy sau neoni... Atentie la gupy, sunt vivipari si se inmultesc foarte repede... de preferat gupy masculi si sunt si mult mai colorati sdecat femelele
pina atunci... schimburi zilnice de apa , 10 sau 15% din volumul bazinului. Apa statuta la declorina 24h sau daca utilizezi solutii gen aqua safe de la tetra, pui cantitateaprescrisa de producator, nu mai mult .. Ex aqua safe se pune 5ml la 10 litri de apa... Aceasta se refera la apa care urmeaza sa o pui in bazin... nu in tot bazinul
mancare doar odata pe zi si asta cit mananca in 2 min

deci
DACA VREI SA PASTREZICAEASII, NU SE STIE CAT VOR TRAI I ACESTE CONDITII, OBLIGATORIU?UN BAZIN DE MINIM 160 LITRI CU FILTRARE EXTERIOARA
DACA NU MAI TII CARASII,CU MODIFICARILE DE RIGOARE LA ACEST BAZIN? POTI FACE UN NANO DRAGUT CU PESTi
nici eu nu amexperienta cu plantatele, dar, poate ca e bine cuma spus calin,sa nu se fertiizeze prima luna...nu stiu... eu am fertilizat de la inceput cu fertilizat universal, am substrat inert.Fertilizez zilic cate 1,5 ml la 30l. Am impartit cantitatea saptamanala data de producator dar, aici conteaza si cat de plantat e bazinul si ce fel de plante sunt.. eu am plante easy
pe perioada ciclarii, apar algele maro, care seamana putin cu ce ai avut tu dar nu sunt sigur daca e alga maro. Daca nu te deranjeaza, baga niste melci, se hranesc cu alge, numai ca melcii sunt invazivi... daca te deranjeaza cand se inmultesc, bagi melci asasini si te scapa de ei. Eu unul nu sunt deranjat de acesti melci, chiar imi plac, si mai ales ca daca mai apar alge , imediat ma lasa fara ele...si nu cred ca se vor inmultii chiar atat incat sa manance plantele,cred ca atunci cand va ajunge la limita de hrana pe care o au, nu se mai inmultesc.
Sfatul meu este ca niste melci nu ar strica
Inainte sa bagi animaluteie, nu ma refer la melci, astia ai poti baga linistit, ma refer la pesti si creveti, fa un schimb de 50% si niste teste de apa inainte si dupa schimb
Asa vezi ce proprietati ai inainte de a face schimbul si dupa schimb

sarea de remineralizare o utilizezi doar in cazul in care folosesti apa de osmoza
normal, sunt alge maro care apar in perioada ciclarii...sunt melci care mananca aceste alge dar , multi ai considera inestetici si , adevarat, sunt invazivi... pe mine unul nu ma deranjeaza
Nu l-a omorât filtrul, ti sa spus ca nu se stie daca vor rezista...nu ai bazinul ciclat
Daca vrei sa faci ceva, doneaza pestii,RECITESTE TOPICUL TAÙ SI DESPRE CICLARE.
In bazinul tau,merge doar un betta si cateva planteun mic mopan sau piatra.....dar daca e bazinul mic nu inseamna ca se cicleaza mai repede

Spor, ai toate informatiile ca sa incepi bine
ala e filtru doar pentru filtrare mecanica si chimica
se vede ca nu citesti si nu vbrei sa inveti...
Orice vietate pui in bazin ai nevoie si de filtrare bio

pentru creveti este bine sa ai in jur de 24°C si verifica duritatea napei de la retea... iti trebuie maxim 8

IA UITE CE TI6AM SPUS INCA DIN PRIMA PAGINA.....RECITESTE TOPICUL TAU SI AI SA VEZI CAITE RASPUNSURI AI LA CE TE INTERESEAZA ACUM

adrian09 wrote:salut

Daca ai schimbat apa, cati litri are bazinul sau, da-ne cote L x I x h. Eu ma un bazin exact acelasi model , 24l dar depind ede cote

da, cum a spus colegul , numai cu cateva modificari

prima si principala. Un acvariu are nevoie de filtrare bipo si filtrare mecanica
pentru o filtrare buna , daca e pana in 30 litri, iti recomand un filtru destul destul de ieftin si, eu zic ca e bun, eu il folosesc. Filtru exterior EDEN 501Dupa ce il cumperi, cumperi si medii bio, de preferat minisiporax, si umpli ambele camere,buretele din interiorul filtrului il pui pe sorb , in bazin. trebuie sa sti ca un bazin cu o filtrare insuficienta, se va cicla foarte greu sau niciodata,v-a fi un bazin instabil
pentru ca ciclarea se va face cu pestii in bazin, asa cum a spus colegl, schimburi de apa la 2 maxim 3 zile cite 30%. nu recomand 50% pentru ca in perioada ciclarii bacteriile sunt in tranzit , nu sunt fixate.Si asa , schimburile de apa v-or prelungi perioada de ciclare
Era sa uit , NU DA MULTA MANCARE LA PESTI, odata pe zi, cit sa manance in max 2 minute
dejectiile pestilor si mancarea ramasa pe substrat se transforma in amoniac.Deci reduci cantitatea de mancare, se reduce cantitatea de dejectii deci se reduce cantitatea de amoniac produsa de acestea
trebuie sa iti cumperi teste de apa

ar fii bune teste dedicate dar,depinde de buget, poti sa cumperi si 6 in 1,. Acestea din urma nu sunt exacte dar poti sa iti dai seama de schimbarile survenite in chimia apei si sa actionezi
fii atente ce pietre sau pietris, bagi in bazin....nici scoicile,plasticuri, plante artificiale nu sunt recomandate. Nisipul,pietrele sa nu fie calcaroase, adica sa ridice nivelul de calcar in apa. Asta se testeaza cu otet... daca fierbe este calcaros (testul nu se face in bazin). Scoicile sunt calcaroase

NU CUMPARA NIMIC INAINTE SA INTREBI AICI la petshop sunt vanzatori, nu consilieri, sfaturile lor sunt ca sa cumperi
CITESTE DESPRE CICLUL AZOTULUI SI AI SA INTELEGI MAI BINE DE CE TI SE DAU ACESTE SFATURI

da planta planteaz-o in nisip, si pune o lampa...daca e de 40W sa o pui macar la 20-30cm deasupr bazinului... daca e mai mare de 20W si o pui aproape denivelul apei, te va umple de alge

PS. Cand faci ciclarea cu pestii in bazin, nimeni si nimic nu iti poate garanta ca pesti vor supravietui in perioada ciclari sau dupa aceasta
iar te grabesti, ai citit despre ciclare?
ok, doneaza pestii,
anubiasul e planta usoara, nu are rost sa o donezi. pentru plante de nisip, e mai greu fara substrat fertil...dar, incetisor si cu atentie..o planta usoara care creste si in nisip fara strat fertil , este limnophila. se inmulteste usor prin replantarea firelor pe care le tunzi cand creste prea mare, mai este java mos dar si acesta trebuie prins pe ceva si apoi il bagi in nisip sau il poti prinde pe decoruri
pentru plante iti trebuie lumina dar la asta habar nu am ce sa spun, este mic bazinul si ai avea nevoie de un bec de circa 5W si nu stiu unde gasesti neon sau bec de 5W... NU cu LED 5W, ledul este prea puternic

te mai intreb odata, ai citit despre ciclare? ca vad ca vrei la schimb creveti... unde ai pui, in bazin neciclat? TREI saptamani minim pana pui primul peste sau crevete ..;
ce medii filtrante ai in filtru?
ai incalzitor?

IMPORTANT
CAUTA PE GOOGLE DESPRE NEOCARDINE.. citeste si invata ce nevoi au si vezi daca te descurci cu cerintele acestora
am vazut ca pot sa o aduc sub 1MP ...asta e bine..
am gasit si eu cum sa editez poza....
...

am intrebat daca pestele galben are icre sau e bolnav... cu toate ca nu pare bolnav , mananca , e vioi, nu are nici pete sau solzi deranjati... doar ca are burta cam mare
daca are icre , depune indiferent de conditii chiar daca nu eclozeaza?
am 24°in bazin cu variatie de 0,5° cind incalzestz incalzitorul. Mai jos de 24 nu scde si nu urca mai mult de 24,5°C
ok.. vad ca sunteti suparati pe mine ...
hortensia38 wrote:SPAM

aici facem reclama doar la ce tine de acvaristica, nu la constructii civile
nici o parere?
hahaha... sunt in negocieri pentru teren sau... a inceput deja batalia...?

Sa vezi scandal cu fiul tau daca ai scoti...nu arata rau deloc...e super bazinul, si cu personaje...

poate faci si o poveste cu Dracula si cu zombi..
Unul din galbeni este cam bortos, are burta mare.Cred ca e femela pentru ca e putin mai mare.in fine, daca e femela si are icre, cum fac sa nu se pietrifice in ea sau ... depune indiferent de conditii?.. binava nu pare, innoata normal, mananca..
am temperatura la 24°C
pun si cateva poze

https://img.plici.ro/image/17D
https://img.plici.ro/image/17I
https://img.plici.ro/image/17O
https://img.plici.ro/image/17S
si inca cateva poze

https://img.plici.ro/image/17A
https://img.plici.ro/image/17B
https://img.plici.ro/image/17F
https://img.plici.ro/image/17Z
https://img.plici.ro/image/172

am vazut niste endleri superbi, luni, si m-am dus vineri sa cumpar cativa pentru bazinul asta si nu mai aveau. Erau verzi c puncte negre, zicei ca sunt tigrati, nu era nici unul mai mare de 2 cm.. asta e.. au zis ca mai aduc saptamana asta dar nu e sigur daca sunt la fel.. Cred ca o sa caut un alt petshop.. asta e scump cu draci, poate gasesc unul mai ieftin. Am vrut sa cumpar si cativa red chery si...mi-a trecut... 15€ bucata...
nu.. nu la cateva zile. parca ai spus ca ai 2 filtre...schimba mediile in cel mic , si il lasi sa mearga impreuna cu celalalt, vreo 2 saptamani, apoi, schimba jumatate din cel mare, la fel , 2saptamani , si apoi cealalta jumatate.. daca le schimbi la cateva zile, e acelasi lucru cum l-ai schimba deodata.
Problema bu este schimbul propriuzis al mediilor. Problema este la bazin.Daca schimbi prea repede, bacteriile nu au timp sa se dezbolte in mediile noi si, o sa ajungi sa deciclezi bazinul. Schimband treptat, poti asigura minimul de filtrare bio
eu zic ca o sa mearga foarte bine, numai sa caute pesti care sunt mai putin pretentiosi la duritatea apei sau care le palce apa ma dura...cel putin cu neonii ... vad ca nu sunt problemeam sa incerc sa pun si niste red chery.. sa vad daca duc. cu toate ca nu cred sa nu mearga...doar in situatia in care..eu dau cu batul in balta....

deci in primul rand sa vrei, si cu rabdare.. fara rabdare,in acvaristica, le cam dai peste cap... si nu prea merge treaba

iti spun eu ca o sa iasa.. numai atentie si rabdare

vezi la jurnal plantate...nano 24 litri sau NANOO sunt ale mele..nu sunt bazine cu ceva aparte.. dar ca sa vezi ca merge chiar bine
Acumparat filtre sau medii filtrante?
daca ai cumparat medii filtrante, le adaugi pe rand..daca schimbi tot odata....ai deciclat filtrul.
daca ai cumparat filtre.... le pui sa lucreze impreuna cu celelalte

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: