[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
zile grele o sa ai cu acvaristica. Liliacul poate se multumeste cu fiola aia (dar asa in trecere intre un zbor si altul), dar noi abia ne incalzim cu ce se vede mai jos. Barul ala s-a fumat de intr-o seara, berea este a lui Ricardo si abia asteptam sa se matureze iar vinul este imbuteliat in weekend-ul asta de un alt coleg de-al noastru.
Mottoul nostru este:
"acvaristica iti merge bine
daca ai multe lichide in tine!"

...
Frumosss. Dupa ce am citit de doua ori explicatiile am inteles conceptul
Sa vedem daca am inteles bine:
In canelurile interioare ale cutiei va intra un radiator pe care se vor pune led-urile. Partea lisa a radiatorului pe care se pun led-urile va fi spre capacul culisant, iar partea cu arpioare spre ventilatorul pe care il fixezi de fundul cutiei. Aerul suflat de ventilator va iesi prin lateral.
Nu inteleg unde vine placa de acryl... peste calacul culisant si "gaurit in dreptul led-urilor" sau sub. Cum ai pus acum capacul culisant pe ultima canelura pare ca placa de acryl se pune la interior, dar e numai o parere...
Pentru cablurile care alimenteaza vezi ca se gasesc presetupe speciale in magazinele de electrice - etanseaza si arata bine. Le cumperi pentru dimensiunea/diametrul cablurilor.

De unde ai luat cutia? Ce dimensiuni are?
daca poti sa faci si o prindere mecanica a radiatorului la cutie si mai dai cu o pasta termoconductoare, poate contribui si ea (cutia ) la disiparea caldurii
Faye wrote:
Lucian wrote:...sa vedem ce o sa faca cand, pentru reusita proiectului conform regulamentului forumului nostru, o sa trebuiasca sa ude noul bazin cu cei care au contribuit "vocal" la acest topic

Vand bilete pentru vizionarea planetariului, asa cum bine sugera Liliacul mai sus, iar din incasari va cinstesc cu apa minerala.
Nu vreau sa va pun in pericol nici sanatatea, nici permisul de conducere.

Acum imi iau ban!

Nu ban, trebuie sa iei un imprumut sa platesti apa si... restul
dan.pavelescu wrote:Poate ne ia la bataie duduia Faye, ca ii poluam topicul

pana termina bazinul ii trece

sa vedem ce o sa faca cand, pentru reusita proiectului conform regulamentului forumului nostru, o sa trebuiasca sa ude noul bazin cu cei care au contribuit "vocal" la acest topic
dan.pavelescu wrote:Relativ. Am oasele late si retin apa. TOATA apa..

Oasele retin apa si alcoolul se duce in alta parte

Dane, de ce doar 50-52cm inaltime? (vad ca discutam despre bazinul tau pe oriunde numai la tine nu ) Noroc ca pana iese la fata bazinul lui Faye (nu stiu cum sa fac acordul ) mai avem ceva de asteptat
La baie am un racord pentru alimentarea masinii de spalat pe care am montat un robinet dublu de la Gardena din care pe o ramura alimentez masina de spalat iar pe cealalta pleaca furtunul spre bazin
Nu am inteles intrebarea - care teava de apa? Eu vin cu un furtun de la baie prin 2 camere si un balcon unde este filtrul si de acolo cu furtun mai subtire ajung in camera unde este bazinul Poza aia e mai veche pe cand plecam de la robineti tot cu furtun alimentar. Acum am furtun din asta de 1/4. Tot la aia cu robinetul se gasesc si racorduri la 1/2 sau 3/8...
Bine ai venit!
Aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page gaseti mai multe articole care te pot ajuta, mai ales sa citesti articolele de la capitolul Generalitati. Inainte de a cumpara ceva cel mai bine intreaba pentru a evita greselile inerente oricarui inceput...
inseamna ca nu ai instalatie de osmoza sau nu ai vazut purificatoare de apa de birou. Acolo tot teava din asta se utilizeaza. Nu am auzit pe nicaieri sa se fi spart vreo teava de 1/4"...
DA
doar spalat bine pana nu mai iese apa murdara Gaseste o sita mare (sau o strecuratoare de bucatarie) si lasa apa sa curga particolele fine si dupa asta il clatesti intr-o galeata cu schimburi de apa pana vezi ca apa ramane limpede
picatura cu picatura dar sa vedem cum este cu fiabilitatea...
sti ce debit are furtunasul ala la 3 bari dat la maxim
gabriel91 wrote:Super proiect !!! Vad ca venim tare din urma cu bazine mari cu americani! si eu pregatesc un bazin 210x50x70 tot din geam de 15 mm tot cu overflow box extern o sa fie interesant de urmarit!

parerea mea este ca este prea inalt si prea putin adanc Stiu, o sa spui ca nu e loc, dar poate te mai gandesti, este mare, mare pacat...
eu de vreo 2 luni mi-am luat un robinet din asta: http://wts-online.ro/fitinguri-cuple-racorduri/cuple-rapide-furtun-1-4/robinet-cot-reglaj-fin-conexiune-rapida-1-4furtunx1-4-furtun este superscump dar pot regla cum vreau eu fara sa fie nevoie de reductor...
pentru apa marina nu, pentru apa dulce este OK
este bronz nu cupru Nu te lua dupa ce spun vanzatorii... Din cupru nu sunt decat fitingurile pentru tevi de cupru care se lipesc cu cositor (au o culoare mai roscata si sunt subtiri)
Faye wrote:Intrebare: De unde iau overflow? Dragos se mai ocupa cu asta? In ultimul timp nu l-am mai vazut deloc pe forum.

ti-am scris eu mai sus: il face cel care iti face acvariul - este o cutie din sticla si un pieptene de plastic

LE: pentru debitul tau nici nu trebuie toata latimea care este foarte, foarte generoasa. Ajunge pe 500mm pentru o pompa de max 12.000
- debit pompa: de 7-10 ori volumul bazinului/ora, in functie de pesti
- pentru volumul asta recomand un overflow pe toata latimea bazinului si extern - il face cel care face bazinul
- tevi de minim 32
- trebuie sa achizitionezi fitingaraia inainte ca sa sti ce gauri se vor da in sticla overflow-ului
- gandeste-te de acum si la sump - volum, filtrare, recirculare
- ar fi bine daca poti sa tragi si o conducta de scurgere si una de apa ca sa faci schimburile de apa "loco"

LE: acum am vazut ca a postat si Koala
Cred ca ti-ai raspuns singur, dar cauti si incurajari de afara. Atunci sa sti ca noi suntem alaturi de tine si treci la bricolaje
inainte sa faci ceva de care esti nesigur intreaba
Nu stiu ce vrei sa spui cu cuptorul si gatitul led-urilor. Aia de unde ai scos-o?
sunt bune si asa, cum a spus si Dan le speli si gata
mie mi se par calde deci ar trebui "racite" Cel mai bine cumperi unul si vezi ce poate

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: