| Message |
|
|
|
reefer,
In incercarea de a reproduce solutia [filtrare, hranire, aditii] adoptata de un coleg s-ar putea sa ajungi in situatia in care rezultatul sa fie exact opusul celui asteptat
pentru ca ceea ce functioneaza bine la Ciprian s-ar putea sa nu funtioneze la tine.
Eu te-as sfatui incepi cu unul din produse - [fie NOPOX fie biopelete] - apoi sa monitorizezi bazinu si sa-ti stabilesti o rutina de hranire si de aditii.
Ciprian exact asa a facut si apoi a adaugat cel de-al doilea produs, iar a monitorizat ...
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:eu sunt inculpatul cu no3po4x si biopelete (sau cel putin cred ca la mine se referea gabi mai devreme)
De tine era vorba Ciprian.
|
 |
|
|
|
Pe toate recipientele pe care le am eu scrie
Weekly 2-3ml/100l
Eu am adaugat 6ml/saptamana din fiecare, cantitate pe care am impartit-o in doua doze de cate 3ml [asa cum am vazut ca a recomandat producatorul pe un forum] adugate
luni si joi.
In ultima luna am adaugat doar 4ml / saptamana intr-o singura doza si nu am observat scaderea coloritului in schimb [ca un efect secundar bun] am cu mult mai putina alga
maro ce se formeaza pe substrat.
|
 |
|
|
Fauna Marin toata ziua  .
Daca nu ai rabdare sa comanzi din germanica poti folosi la fel de bine si TropicMarin A + K.
|
 |
|
|
Chestia cu prizele este cam adevarata.
Fiica-mea nu-si poate incarca tableta la orice priza din casa.
La unele prize pur si simplu nu i se incarca desi pe prizele respective putem folosi orice alt echipment electric iar in momentul in care cupleaza tableta este singurul consumator de
pe acea priza si chiar de pe acel circuit.
La fel si cu toate telefoanele mobile. Acelasi telefon, acelasi incarcator cuplate la diferite prize din casa incarca bateria mai repede sau mai lent functie de priza.
I-am "interogat"  pe cei care mi-au facut intreaga instalatie electrica si mi-au zis ceva de curenti, consumatori, conexiuni bla bla bla
|
 |
|
|
Asa e Ricardo.
Eu am dat cu paltzau-n rastoaca si cu shuveiu-n tau intreband omul de ce l-a facut mai mic
|
 |
|
|
Arata bine totul dar am si eu o nedumerire.
Daca tot ai standul asa de mare de ce nu ai facut si bazinul mai mare?
|
 |
|
|
Da.
Obisnuiesc sa nu-mi incarc memoria cu amanunte inutile asa ca nefiind ceva de deta recenta nu-mi mai aminteam de el.
In lista noastra nu apare banat  dar voi remedia acum situatia.
Mea culpa.
Cu totii suntem supusi greselilor.
Atata vreme cat doamna Esca a ajuns sa aiba balbe in direct
|
 |
|
|
|
Stimabile cosmin,
Te atentionez ca mesajele malitioase sau raspandirea de informatii false in scopul obtinerii unui avantaj sau a unor avantaje de orice natura sunt la fel de neacceptat in cadrul forumului precum comportamentul si limbajul neadecvat, incalcarea repetata a regulamentului general al forumului sau al unei sectiuni aparte etc.
Atata vreme cat userul daniel12 nu este [inca] banat si nu am cunostinta de o discutie despre acest user la nivelul administratiei forumului eu consider mesajul tau ca unul malitios si
ai din partea mea o prima atentionare.
In cazul in care ai o problema sau disputa cu acest user te rog sa iei legatura in privat cu unul din administratorii sau moderatorii forumului in vederea solutionarii.
In caz contrar esti asteptat cu o explicatie publica pentru mesajul de mai sus.
|
 |
|
|
|
Am observat si eu acelasi fenomen.
Necuratat de detritus reactorul cu matrix devine o sursa de nitrati.
De lene eu il tin la un debit mic astfel incat intervalul dintre curatari sa fie cat mai mare.
|
 |
|
|
|
Cristi,
Nu este exclus ca explozia sa fie data de cantitatea mare de NO2.
Cred ca totusi ar fi trebuit sa existe si ceva NO3 din moment ce ai piatra vie si nu ai un dsb. As fi inteles sa nu existe daca ai fi avut piatra uscata inca nepopulata de bacterii.
Sau poate NO3-ul rezultat este imediat "procesat" de biopelete. Nu-mi dau seama. Procesele din acvariile noastre sunt atat de intricate incat e greu ca cineva sa dea un verdict.
Eu totusi as scadea kh-ul la 8. Stiu ca suna cumva a afirmatie repetitiva dar nu am gasit niciunde un topic sau un studiu riguros stiintific care sa demonstreze
beneficiile unui kh mare intr-un acvariu [conceptul RedSea pentru crestere rapida].
Skimmezi umed sau uscat?
|
 |
|
|
|
Cristi,
Cantitatea de biopelete este buna raportata la volum [sper cei 350 de litri reprezinta volumul net al sistemului] insa ceva nu este in regula.
Hranind normal [adica doua cuburi de congelate pe zi] si cu o incarcatura biologica medie NO3 nu ar trebui sa fie zero [exceptand cazul in care
ai o filtrare anaeroba foarte eficienta].
Daca ai micsorat debitul prin reactor [si implicit agitatia biopeletelor] incearca mai intai sa reduci kh-ul la 8 [sau sub] si apoi sa maresti NO3-ul [mancare, aminoacizi].
Se pare ca biopeletele nu functioneaza foarte bine la un kh mai mare de 8 incidentele cele mai intalnite fiind exploziile bacteriene sau moartea
partiala a coloniei.
Chiar si la kh-ul de 7 eu am avut un bloom cand am exagerat cu Reef Actif dar praful asta tocmai asta face - mareste populatia bacteriana
|
 |
|
|
Arata exceptional de bine.
Rockscape "aerisit", pesti sanatosi.
Felicitari !!!
|
 |
|
|
|
Arata foarte bine pana acum.
Ai fost inspirat cu pieptanul negru. Cel transparent pe care l-am montat la bazinul meu arata tare urat acum dupa un an.
Asteptam mai mult detalii pe masura ce avansezi.
|
 |
|
|
|
Mai precis si din fotosinteza nu doar din fotosinteza.
In opinia mea scenariul va fi urmatorul 1. la reaprinderea luminii va fi disparut - doar aparent. 2. In seara aceleasi zile va fi tot acolo.
|
 |
|
|
Aaaaannnnnnnd .... he strikes again !!!
Pe mine m-ai lasat cu gura cascata de mult asa ca ma bucur ca i-ai pus si pe altii pe jar
|
 |
|
|
Multumesc mult dom' koala pentru telefon si pentru intentia buna dar inca studiez problema [dupa episodul Eunicid  ].
Sper ca acanii si sps-sii matale sunt bine  si noi suntem
|
 |
|
|
Eu deschid sezonul de pariuri si spun ca cel tarziu pana sambata seara ai dinou cyano.
E o bacterie nu o alga. Bacteriile nu mor in intuneric.
|
 |
|
|
Seamana mai degraba a ceva proleme cu alimentarea cu energie electrica decat cu ceva din atmosfera
Chiar doua dintr-o data ar fi cam mare coincidenta.
|
 |
|
|
|
Nu am dubii asupra TDS metrelor dar trebuie calibrate din cand in cand [mai rar sau mai des - functie de producator].
Intrebam cu ce ai masurat pentru ca mi se pare o valoare mare la iesirea din membrana.
Nu cunosc in amanunt procesul dar ma gandesc ca ar trebui ca in timp membrana sa se colmateze rata de rejectie
ramanand cam aceeasi. Nu sunt absolut sigur ca asa ar trebui sa se intample sau, dimpotriva, ar trebui ca apa da aiba
un tds mare ca la tine.
Poti masura si tds-ul apei din retea? Sau aparatul e fix [montat pe furtunul de la iesirea din membrana]. Doar de curiozitate.
|
 |
|
|