| Message |
|
|
|
A fost cu broscuta la veterinar si i-a zis sa-i dea vitamine si sa tina apa la temp de 30 grade.Am inteles ca e mai bine acum , multumesc tuturor pentru sfaturi.
|
 |
|
|
|
Le dau mai multe feluri de mancare : Tetra Prima , fulgi de la Tropica , TetraMin , tubi liliofilizati , libelule congelate si tubi congelati.
Icrele sper sa se albeasca doar in proportie de 25% , acvariul e stabil d.p.d.v. chimic asa ca nu cred sa faca mucegai.
Alevinii , daca vor iesi ii voi hrani cu artemia , chiar astazi dau o fuga pana-n Obor sa mai iau o pompa de aer si pun artemia la enclozat.
Temperatura vad ca a coborat la 28 de grade pentru ca tin deschis capacul acvariului.Cam atat , voi reveni cu vesti(bune sau proaste) mai pe seara.
|
 |
|
|
|
Probabil ca ai dreptate nu exista un filtru care sa curete absolut toata mizeria dar asta nu inseamna ca nu poate functiona din moment ce sifonezi saptamanal substratul.Daca vrei o filtrare buna dar nu tii prea mult la estetica , sau ai destule plante sa acoperi , pui la un powerhead un burete mare pe una din lateralele mici , un burete care sa fie la fel de lung si de lat cum e laterala mica a acvariului pe interior.Din cate am citit pe net e o filtrare foarte buna , iar spalarea buretelui se face mai rar tinand cont de dimensiunile lui.
|
 |
|
|
|
Deja numarul celor albe a ajuns la 12 , nu trag sperante sa iasa pui tinand cont ca e pentru prima data.Ipotetic vorbind , ce sanse am sa mut puii dupa ce ies in alt acvariu sa nu fie mancat de leeri sau de celalalt scalar? Sau e mai bine sa-i las cu parintii?
Din cate am vazut in topicul lui Dark4ce si el a pus albastru de metil dar in zadar asa ca nu stiu ce sa mai fac.
|
 |
|
|
|
Scalarul e mort.L-am taiat dar nu mi-am dat seama de mare lucru.Cred ca era femela pt ca avea niste bobite foarte mici care pareau a fi icre dar nu aratau gata de depus.Asta e multumesc oricum ca ati incercat sa ma ajutati.
As vrea acum sa-mi spuneti ce sa fac cu icrele , pentru ca deja s-au albit 4 si nu vreau sa mi se albeasca toate?
|
 |
|
|
|
Broscuta are in jur de 5 cm , e destul de mictua.De cand ii face tratamentul pentru ochi am vazut ca si-a mai revenit.Astazi chiar a mancat iar cand o scoate la soare are tendinta sa deschida ochii.E ciudat deasupra acvariului era un bec de 60 w dar cand e acela e aprins tine ochii inchisi.E posibil sa fie becul prea puternic?
Problema cea mare e ca acvariul nu primeste lumina de la soare asa ca singurul mod de iluminare e cel artificial.Oricum dupa masa , cand bate soarele in balcon broscuta e scoasa intr-o lada sa se "bronzeze".
|
 |
|
|
g.g wrote:
johnny6600 wrote:... si temp 30 de grade
De ce o tii la 30?
Inceraca sa o tii la 26-27 si pestii se vor simti mult mai bine.
Acvariul meu nu are incalzitor in acest moment l-am scos din functiune de ceva vreme , temperatura de 30 de grade e din cauza temperaturii camerei si nu am posibilitatea sa o scad din moment ce nu am chiller.
Ceea ce nu v-am spus e ca la mine s-a format deja o pereche de aproximativ 2 spatamani si ca sa evit certurile am creat un "zid" de plante la jumatatea acvariului asa ca nu mai sunt chiar atat de stresati.Problema e ca astazi prima pereche a depus iar ceilati doi si cei doi leeri sunt inghesuiti in cealalta jumatate.De mancat din mana nu i-am invata sa-mi manace dar sunt destul de blanzi.Oricum nu vreau sa-i sperii , si ma rog sa nu patesc cum a patit colegul nostru Dark4ce care nu a obtinut nici un pui in urma primei depuneri.
Revenind la scalarul meu nu pot sa zic decat ca are burta foarte mare in comparatie cu ceilalti.De la inceput a fost putin mai gras dar acum nu stiu ce sa zic.In comparatie cu ceilalti el deschide mai mult gura cand respira si parca ceva mai repede.
|
 |
|
|
|
Ok am inteles , mi-e firca sa nu fie vreo boala , sau sa nu poata sa depuna icrele.E posibil asa ceva?Sau sa fie din cauza acvariului supraagolomerat si sa fie plina de icre dar sa nu depuna deoarece nu a gasit un loc sigur?
|
 |
|
|
|
Am un acvariu de 100 de litri cu 4 scalari si 2 tricogaster leeri(stiu ca e aglomeratie dar imi fac un acvariu nou in curand) Substrat pietris, plante multe si temp 30 de grade , filtrare apa cu un filtru Resun , schimburi de apa la o saptamana.Acvariul il am asa de peste 2 luni asa ca este stabil si nu am avut probleme cu pestii pana astazi.
Problema este ca unul din scalari are burta umflata si respira foarte greu.In plus astazi nu a mancat mai nimic si sta ascuns dupa filtru.Aveti o explicatie pentru acest comportament?Scalarii sunt aproape maturi e posibil sa aiba icre?
|
 |
|
|
|
Haideti nu mai certati baiatul ca orice om mai greseste fie ca este sau nu in cunostiinta de cauza.Marturisesc ca eu , in prostia mea i-am cumparat pastila de bactopur si Verdele de Malachit.Din cunostintele mele limitate de altfel stiu ca malachitul nu omoara pesti decat in cantitati mari dar din moment ce el a pus exact cat scria pe flacon nu vad cum s-a putut intampla nenorocirea.
Greseala mea a fost ca am mutat femela de xipho din izolare in acvariul comun fara sa-i mai facem acomodarea.Am crezut ca viviparii sunt mai rezistenti decat ceilalti pesti si nu m-am gandit sa ca ar fi atat de diferite conditiile.Probabil ca daca femela ar fi fost acomodata la mediul din acvariu nu s-ar mai fi imbolnavit si nu ar fi fost nevoie de tratament.Greseala lui a fost ca a pus medicamentele fara sa ma intrebe sau sa intrebe pe forum.
Concluzia este destul de clara si lectia bine invatat , cel putin de mine : Respectati regulile ca altfel aveti de pierdut.
|
 |
|
|
|
Si totusi , oare merita? Suportul de care zic eu nu are nic reflector nici nu e izolat contra umezelii dar functioneaza de 4 luni fara probleme.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Apa o schimba mai rar uneori chiar si la 7 zile dar apa nu se imputea pentru ca exista filtru.In ultimele 2 saptamani am pus-o sa schimbe apa la 3 zile dar cred ca deja se imbolnavise broscuta.Dupa spusele tale banuiesc ca tu nu folosesti.Cat despre substrat daca nu ai auzit nu inseamna ca nu se foloseste , presupun ca in mediul lor natural exista pietre , nu ?
Din cate am inteles au cumparat un medicament pentru ochi de la farmacii cat depre veterinar mi-a promis ca o va duce.Cand?N-am idee eu o tot stresez dar nu ma asculta.
|
 |
|
|
|
Si cele la 250.000 tot suporturi sunt dar de 2 neone , si arata foarte bine , poate nu m-ai inteles bine dar tot ce trebuie sa faci tu la suportul ala este sa-l prinzi de capac in 2 holzsuruburi , sa-i pui nenoanele si sa-i pui cablul care merge la priza.Daca preferi sa dai de 5 ori mai mult e alegerea ta sunt banii tai numai ca iti spun din start ca nu merita.In plus daca ai de gand sa faci capac la acvariu neoanele si suportii oricum nu se vad.Nu te arunca cu capul inainte ,ami bine da o fuga pana la Brico Store si vezi suportii si te interesezi si daca au nenoane de 90 de cm.
|
 |
|
|
|
Probabil ca gupoaica ta are gris.Grisul e o boala des intalnita in acvariile supraaglomerate unde pestii sunt stresati si au sistemul imunitar scazut.Semnele ca pestii ar avea gris sunt "scarpinatul" de palnte si de substrat si niste puncte albe care pot aparea pe corp variabile ca numar. Tratamentul pentru gris este destul de simplu.Im primult rand temperatura din acvariu trebuie ridicata TREPTAT pe parcursul unei zile pana la 30 de grade celsius si mentinuta asa minim 3 zile.Deasemenea trebuie sa adaugi 1 lingurita de sare grunjoasa la 10 l de apa , dar asta numai in prima zi.Dupa 3 zile daca gupoaica ta nu se mai freaca de substrat atunci inseamna ca e vindecata si poti cobora TREPTAT temperatura de la 30 de grade la cat ii tii tu de obicei.Apoi trebuie sa faci un aschimb de apa sa se mai elimine din sare.Oricum la cati pesti ai tu in acvariu schimburile de apa trebuie facute la maxim 3 zile distanta iar hrana trebuie data in cantitati mici.
|
 |
|
|
|
E clar ca tu intelegi ce vrei din vorbele mele , eu incercam sa te lamuresc ca nu se poate invata acvaristica in 10 min si ca e un pic mai complicat.Din actiunile tale am dedus ca tu asta vrei , sa te chinui la fel cum ne-am chinuit si noi nu sa asculti de sfaturile noastre.Daca vrei sa-ti mai raspunda cineva de pe forumul asta ar fi bine s-o lasi mai moale cu tupeul k nu impresionezi pe nimeni Totusi eu cred ca ai gresit forumul , acesta se adreseaza unor oameni carora le pasa de pesti si care prefera sa dea 200.000 sau mai mult pe un medicament sa trateze un peste decat sa dea 20.000 pe un peste nou.
Imi pare rau pentru offtopic , daca adiministratorii considera ca posturile trebuie sterse sau topicul inchis asa sa fie , eu nu am facut decat sa-mi exprim solidaritatea fata de colegii nostri care se chinuie sa-i ajute pe incepatori si primesc bobarnace in schimb din partea lor.
|
 |
|
|
cristiandincluj wrote:asta a colegului attilio cu preotul a fost cea mai tare poanta pe ziua de azi.e in context cu moda (se referea cred la calugarul ala cu exorcizarile).
si apropos de discutia avuta cu colegul adi_ci23 eu o am salvata si daca intereseaza pe cineva pot ca sa o trimit pe mail cu mare placere.desii nu cred ca ar interesa pe cineva.asta ca sa nu-si faca restul colegilor o imagine gresita despre mine.si am recitit-o si nu e nici vorba despre asa ceva (injuraturii si alte de genul la care te referi ).iar daca nu o afisez pe forum este lesne de inteles pentru ca ,sint convins ,nimeni nu ar vrea ca acest forum sa deraieze intr-atat de la subiect.
ceea ce te-a deranjat pe tine (mare cunoscator ..  ) a fost faptul ca la sfirsitul conversatiei avute ti-am spus ca esti pe dinafara cu acest domeniu si ca o sa-ti sterg ym-ul din lista mea.nu poti nega asta pentru ca ai spus ca te depaseste problema identificarii: nu ai stiut cum se cheama a doua rasa neidentificata pe care o aveam in acvariu  .de fapt tot domnia voastra ati afirmat :
pune si tu o adresa viabila de yms, sau ia contact cu mine pe yms, ca eu nu am reusit
ceea ce denota intru totul vastele dumneavoastra cunostinte.atit in ale acvaristicii cit si in ale folosirii ym-ului.
i-mi cer scuze fata de colegii care citesc raspunsul meu la atacul tau public pe care l-ai facut fata de persoana mea si sper sa fiu inteles ca a trebuit sa raspund aici acestor insinuari si sa-i anunt ca din punctul meu de vedere consider subtopicul deschis de colegul care m-a blamat inchis .
era mai corect din punctul meu de vedere sa procedezi ca si colegul Dalles :"Banuiesc ca e vorba de Gymnocorymbus ternetzi. Seamana cu cei din poza de mai jos?"..si mi-a trimis un link cu o poza dupa care i-am identificat.
a facut asta fara ca sa-si dea aere de mare cunoscator (asa cum va credeti domnia voastra ) si m-a ajutat la identificarea lor.
oricum sa incepi sa blamezi pe cineva pe un forum public fara a avea cel putin o dovada palpabila i-mi pare de neacceptat si intolerabil.
oricum ma mira raspunsul colegului dalles :"Din pacate se pare ca nu e singurul. Cam multi ciudati in ultima vreme pe aici..."care cred din greseala a luat drept bun ceea ce a spus domnia voastra.si sper ca realizeaza asta acum.
oricum scopul acestui forum (din cite-mi dau eu seama) e nu sa ne blamam unii pe altii ci sa ne ajutam.cred asta.
si ca o ultima noutate referitore la romanul de aventuri pe care o sa-l scriu anunt pe toti colegii ca am mai facut o mutare:
am mutat 2 sanitari alaturi de cei 3 sumatrani.
acuma e suficient loc sau mai trebuie sa continui cu mutatul lor ?
inca ceva:
am pus deja titlu romanului meu :
"VIATA MEA IN ACVARIUL LUI CRISTI"...si e scrisa de catre un pestisor care e nedumerit de ceea ce se intimpla in jurul lui 
VINA e a noastra ca incercam sa-i ajutam pe cei mai nepriceputi ca noi si incercam sa-i invatam tot ce inseamna acvaristica sau tot ce am invatat noi in luni sau ani de esecuri si realizari in cateva minute pe messenger.Mai oameni buni(ma adresez incepatorilor acum nu numai lui Cristi) daca vreti sa invatati ce inseamna sa ai grija de un peste nu e de ajuns sa pui cateva intrebari pe messenger si sa astepti raspunsul , trebuie sa citesti mult si sa asculti de sfaturile altora care au mai trecut prin asa ceva.Daca fiecare incepator ar citit macar cateva posturi de la Coltul incepatorului si mai ales cele facute sticky ar fi mult mai putine intrebari de pus si nu am fi nevoiti sa repetam acelasi lucru in fiecare zi altui incepator care dupa ce isi face user posteaza repede "Helppppppppp: Mor pestiiiiiiiii!" si asteapta raspunsurile fara sa faca nici un alt efort.
Mai Cristi eu nu am nimic cu tine personal , si nu am vorbit cu tine pe messenger dar cand vad o astfel de atitudine nu pot sa nu ma enervez.Nu mi se pare normal sa-i zici cuiva ca e paralel in ale acvaristicii cand esti intr-o situatie cum e a ta.Mai ales ca acel cineva incearca sa te ajute , si iti da niste sfaturi pe care le-a prmit si el candva de adevaratii acvaristi de pe forumul asta cei cu peste 2000 de posturi si nu numai.De la ei am invatat totul si nu ne dam mari stiutori pentru ca acvaristica e o invatare continua la fel ca multe alte pasiuni.Asa ca pot fi specii de pesti pe care nu le cunoastem sau specii de plante dar asa nu inseamna ca suntem paraleli.Daca vrei si tu sa inveti ceva si daca tii cu adevarat la pestii aia invata sa lasi de la tine si sa asculti sfaturile primite de la colegii de pe forum.Si daca cineva iti spune ca ai prea multi pesti nu inseamna ca e invidios , inseamna ca ai doua solutii : ori le cumperi un acvariu mai mare ori ii dai inapoi la magazin sau la cineva care are loc de ei.Daca nu o sa asculti ce ti se spune si o tii cu ideile tale si cu ce ti-au spus prietenii tai o sa ne vedem foarte des la rubrica Boli si tratamente si pana la urma din pestii tai frumosi nu va mai ramane niciunul.
Cat despre romanul pe care vrei sa-l scrii vei avea nevoie si de niste deocumnetatie inainte nu doar de un borcan si 30 de pesti.Documentatie gasesti destula pe situl asta si cu ajutorul amicului Google.Asa ca daca vrei sa fie un Best Seller pune mana si citeste ca sa poti sa scrii ceva credibil si corect.
|
 |
|
|
Bagati o geana aici sa vedeti de ce imi plac asa mult acvariiile din lemn.
http://www.cichlid-forum.com/articles/diy_1700g_tank_2.php
|
 |
|
|
|
Nu am gasit nici o adresa de mail sau link pe pagina lor , sunt eu chior sau am vre-un plugin lipsa?
|
 |
|
|
|
Oooops , sry pt offtopic , am avut impresia ca e vorba de sticla de 6.
|
 |
|
|