[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Este a doua oara cind te rog frumos sa te prezinti la rubrica Despre noi. Sa stii ca nu suntem forum de bizz. Aici lumea mai vorbeste si despre acvaristica, nu doar vinde sau cumpara
Ei iti sugerez sa citesti si sa achizitionezi mai intii de toate cit mai multe informatii despre pestii pe care ii ai acum. Ai sa vezi ca pentru 50l sunt destui. Daca te intereseaza si alte specii, mai intii intreaba si documenteaza-te despre ele, nu sa ii cumperi si dupa aceea sa vezi ca nu sunt compatibili cu ce ai tu in bazin. Aceasta este una din greselile pe care majoritatea incepatorilor o fac. Asta si umplerea pina la refuz a acvariului cu pesti pe principiul ca daca sunt mai multi dau mai bine in peisaj.
Guppy - mascul cca 5cm; femela cca6 cm la maturitate
Xipho - mascul 5-7cm; femela poate ajunge si la 12cm
Nick4youtoo wrote:Dolly, ai idee cam cat dureaza sa eclozeze icrele, sunt in acvariu cam de circa 3 zile.

Cam dupa 42 –44 ore de incubatie.
Rugaminte mare - Cipriandeco si vereb - va rog sa tineti cont ca va aflati pe un forum si nu pe messenger; raspunsurile acestea telegrafice nu isi prea au rostul aici.

Puteti folosi cu incredere PM, dar pe topic va rog sa ramineti la subiect.
Buna si tie!

Mai intii de toate poate treci si tu pe la rubrica Despre noi, poate te prezinti frumos, poate ne spui cam ce volum are acvariul si poate ne lamuresti cam cum vine chestia asta "am cumparat carasi iar acum am descoperit ca cei de la magazin mi-au dat xipho". Asemanarea intre carasi si xipho e izbitoare, ce-i drept , totusi...
vereb wrote: sa tii masculul sub supraveghere

De ce? Scalarii sunt parinti foarte buni si au grija de icre si de pui. Accidente se produc doar in cazul perechilor tinere care se afla la prima depunere.
Nu mai da astfel de sfaturi care lasa loc interpretarilor! Din ceea ce ai scris se poate intelege ca masculul reprezinta un pericol pentru icre sau alevini, ceea ce este complet fals.

Nick - daca efortul nu e prea mare, da Search scalari+depunere pe forum si citeste topicurile afisate in urma cautarii.
vereb wrote:la urma treb sa recunoastem ca avem acest microb

Eu as numi acvaristica o pasiune. Si intre noi fie vorba, se pot gasi o gramada de formule de salut, nu e nevoie sa ne limitam doar la o anumita sintagma.

Acestea fiind lamurite, haideti sa ne oprim aici cu divagatiile de la subiect.

@ faragesturi - bine ai venit!
Uite aici de ex - Hranirea pestilor ornamentali de la A la Z. Era exact la rubrica unde ai pus intrebarile.
Poti sa incerci Tropical energy food de la Aquatic Nature sau hrana vie congelata de la Ocean Nutrition.

Este bine ca hrana sa fie cit mai variata, sa acopere necesarul de elemente nutritive, de vitamine si minerale ale pestilor.
faragesturi wrote:le-am pus solutie din aia contraspot impotriva ciupercilor.

De ce? Ai identificat o boala care a afectat puii si esti ferm convis ca ii vei trata asa? Nu precizezi nici cum se numeste solutia rspectiva, nici cantitatea pe care ai folosit-o, nici volumul de apa in care se afla puii si mai ales nu ai tinut cont ca acestia, fiind destul de mici, se prea poate sa le faci felul daca le bagi tot soiul de substante aiurea.

Zici ca ai acvariu de ceva timp. De aici ar rezulta ca ai si ceva experienta in acvaristica. Atunci cum se face ca nu ai si un al doilea acvariu pe care sa il folosesti ca maternitate dotat cu toate cele necesare?

Intelegem cu totii ca problema pe care o ai e de maxima importanta pentru tine, dar cind ai intrat pe acest forum, nu ti-a sarit in ochi rubrica Despre noi in care ar fi fost frumos si civilizat sa te prezinti si sa iti prezinti si bazinul? Te rog foarte mult sa te conformezi cerintelor acestui forum si daca nu iti cerem prea mult, sa incerci sa respecti si gramatica limbii romane.
vladt wrote:nu neaparat ,dar ar fi recomandat

Te rog foarte frumos sa fii atent la data la care a fost deschis topicul. Din iulie si pina acum a trecut ceva timp
Sa stii ca eu nu am nimic impotriva sa tii citi vrei si sa-i asociezi cu ce pesti vrei tu. Eu ti-am dat doar o varianta in care acesti pesti atit de timizi s-ar simti bine. Atit si nimic mai mult.
Daca dadeai toate aceste detalii de la bun inceput, era altceva - si nu ma refer la pret. Dar asa e cind nu stii sa-ti pui marfa in valoare - iti pierzi din clienti.
Pe mine nu ma mai intereseaza, multumesc frumos. Acvariul l-am startat deja si nu mai umblu la decor. Este adevarat ca am zis ca aranjamentul este unul deosebit si imi mentin parerea, dar, cum la vremea respectiva nu ai dat prea multe informatii, m-am orientat spre altceva.
Deci sa inteleg ca tot aranjamentul tau nu e de fapt pregatit pentru acvariu. Nu ai precizat daca ai fiert crengile in apa cu sare, daca le-ai lasat mai apoi in apa curata, etc. Pentru ca daca faceai toata treaba asta nu mai pluteau. Logic, nu?

Ai omis niste informatii pe care orice cumparator de buna credinta ar fi trebuit sa le stie inainte de incheierea tirgului. Iar lucrurile astea nu prea se fac. Cel putin intre negustori cinstiti.

Si mai e ceva care imi da cu radical - cum adica sa leg pietre sau plumb de ele ca sa nu pluteasca? Cite pietre mi-ar trebui sau cit plumb? Si de unde sa-l iau pe cel din urma? Apoi plumbul e nitel cam toxic pentru acvarii, in caz ca nu stiai. Chiar daca vinzatorii din piete mai dau plante la bucata cu plumb ca sa le tina la fundul bazinului, asta nu inseamna ca trebuie plantate ca atare.

Pacat de crengi...chiar mi-au facut cu ochiul de prima data de cind le-am vazut...
Giany wrote:- pana la urma ce hrana imi recomandati(fara sa am niciun risc de imbolnavire)

Tu de hrana vie congelata nu ai auzit pina acum? Se gasesc ciclopi, daphnia, tubi, rime, etc care sunt produse tratate si nu prezinta nici un risc de imbolnavire, daca le dai cu masura, normal. Vezi cele de la Ocean Nutrition, de ex.

Cit despre articol, daca ai indoieli, poti cauta si singur altele ca nu e unicul. Ca pestii nu o duc bine in bazinul tau, inseamna ca nu le oferi conditii. Acvariul trebuie sa aiba min 80l si in el sa se gaseasca cel mult 6 pesti, sa fie foarte bine plantat si plantele de suprafata nu trebuie sub nici o forma sa lipseasca. Daca in alta parte gasesti ca scrie altceva, te rog sa ma anunti si pe mine.

Numai bine!
...Si nici explozia unui balon nu ne amuza. Din contra. Daca unii privesc acest aspect mai mult sau mai putin funny, preferam sa indrumam oamenii catre sisteme profesionale si sigure, nu care sa le puna viata sau casa in pericol.

Pentru divertisment va rugam sa accesati alte site-uri.

Si cu asta PUNCT.
@Clopotel - te-ai lungit cu topicul acesta de ne-a luat ameteala pe toti. Ti se explica, ti se dau detalii, oamenii sunt binevoitori - in zadar.

Cind vei avea acvariul ciclat, plantat, cu CO2, pesti si mai vrei tu sa bagi acolo, mai discutam; pina atunci insa -

Topic inchis. Fara drept de apel si fara scandal!!
Ne pare extrem de rau, dar se pare ca interesul pentru acest post interminabi a luat sfirsit. Nu suntem adeptii unor astfel de metode neprofesionale si nu incurajam pe nimeni sa incerce "asa ceva acasa".

Topic inchis.
O adevarata incintare!

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: