| Message |
|
|
cirotariu wrote:Mda, din fericire, alarma falsa, fotomodelu' pare ca avea niscai oxigen "nedigerat". .
Cind se mai intimpla chestia asta vreunui peste, scoate-l din acvariu si lasa-l sa se zbata pe o suprafata plana si curata citeva secunde. Apoi poti sa il reintroduci inapoi in bazin. Asa elimina aerul inghitit.
|
 |
|
|
cirotariu wrote:
Am sa curat si filtrul, pare ca iar e plin, intrucat valurirea e practic nula in juma de acvariu.
Daca tot faci treaba asta, fa si un schimb de apa si sifoneaza bine substratul.
|
 |
|
|
In cazul acesta ai avea 2 variante:
- ori il separi in bazin de carantina - cu aceleasi conditii ca in acvariu
- ori nu le mai dai masa de seara, ca nu se intimpla nimic si vezi miine cum se comporta; eu totusi inclin sa cred ca el e singurul mascul - inotatoarele sunt mai roscate decit la ceilalti, de fapt la celelate  , iar coloritul sau parca iese mai mult in evindenta cind adopta pozitia aceasta.
In fine, tu decizi ce vei face si cum e mai bine pentru toti, normal.
BTW - cam de cind sta cu boticul in jos?
|
 |
|
|
Experta nu sunt, dar uite un art in engl - sper sa te descurci - http://www.fishandtips.com/displaydb.php?ID=3 Pe scurt:
Dupa 3-4 zile puii incep sa inoate in conditiile in care apa este curata. In caz contrar, vor fi devorate de catre parinti. Hrana puilor se bazeaza pe creveti si microviermi.
|
 |
|
|
Sezi blind, ca nu era o lauda, era o constatare.  Cit despre IAPLC, daca nu-i faci praf, jar maninci.
O sa fie peste asteptari, ai sa vezi! Trust me. 
|
 |
|
|
|
Doar la el ai observat acest comportament? Te intreb asta pentru ca atunci cind sta aproape cu capul in jos si tremura din tot corpul este pozitia sa de odihna, pozitie normala pentru acesti pesti. In schimb, pozitia nemiscata si orizontala sau cu capul usor ridicat inseamna ca e ceva in neregula.
|
 |
|
|
Alex.B wrote: ... un pic de hair algae a aparut ...
Tu credeai ca scapi?  Cu totii cred ca am fost entuziasmati la inceput ca n-avem alge, ca totul merge perfect si cind colo...sa dai sa fugi!
Daca te consoleaza, sa stii ca in poze nu se vede.  Acu, serios vorbind, imi place mult de tot cum ti-a iesit aranjamentul, (cu toata nebunia ta cu ADA cu tot). E spectaculos! 
|
 |
|
|
donpisote wrote:Cu prima ocazie cand ajung la el ii fac poze la acvariu si ti le arat sa vezi si sa nu crezi.
Ii faci o poza acum si una peste 2-3 luni. Sa vedem si noi cum evolueaza.  Pe mine chiar m-ai facut curioasa.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Si eu sustin parerea lui alber. Practic fara teste nu poti intelege acvaristica - habar n-ai sau nu te intereseaza ce se intimpla in acvariul tau. Nu strica nimanui sa faca un test de pH, de PO4, de NO3, etc periodic. Cei care au acvarii de le merg struna, fara prea multa lumina, fara nutrienti, fara alte chestii nu se vor bucura prea mult de ele - garantat. Vallisneria nici nu cere prea mult, s-avem pardon. Blyxa insa...cu ea e cu totul alta poveste.
Eu personal am optat pt teste individuale si sunt foarte multumita de ele.
|
 |
|
|
Adevarul e ca de fapt crevetii se simt cel mai bine intr-un bazin dedicat numai lor. 
|
 |
|
|
Daca vrei pui, uite ce ar trebui sa faci - larvele apar dupa cca 5-8 zile. Pentru a impiedica infestarea cu Saprolegnia in apa se poate pune o picatura de tripaflafina/albastru de metil la 10l de apa.
Dupa alte 2-3 zile larvele, destul de mari, incep sa inoate si sa se hraneasca activ. In aceasta perioada hrana de baza trebuie sa fie formata din nauplii de artemia, apoi cu tubi tocat foarte fin si spalat foarte bine. Amplasarea sub fundul bazinului a unei mici surse de lumina va face artemiile sa se striga in acel loc si sa fie gasite cu usurinta de pestisori. Spre deosebire de adulti, puii sunt foarte sensibili si se imbolnavesc mult mai usor.
Mare atentie la schimburile de apa care trebuie sa fie mai mici dar mai dese, la curatenia fundului bazinului si la functionarea aerului si a filtrului - care nu trebuie sa fie oprite niciodata!!! Cind puii au atins 1,5 cm si cind structura osoasa este bine dezvoltata, se pot muta intr-un bazin de crestere, ei fiind acum ceva mai rezistenti. Pentru a creste mai repede au nevoie de o apa bine aerata. Dupa cca. 4-6 saptamini respira si intestinal, au nevoie de mult spatiu de inot si de o apa foarte curata.
Mult succes!
@ Marius - tinind cont ca icrele lor sunt foarte tari si adezive, nu pot fi desprinse de pesti. Exista sansa ca aceastea sa nu eclozeze, dar nu sa fie mincate de alti pesti.
Succes! 
|
 |
|
|
Hai sa incerc sa te lamuresc si eu putin - sper sa nu fie chiar invers.
Am vazut ca ai probleme cu Ludwigia arcuata – ii trebuie aditie de fosfati, nitrati, potasiu si CO2; Blyxa japonica – planta dificila - are nevoie de apa acida si aditie de CO2; Eichhornia crassipes - e potrivita mai degraba pondurilor sau acvariilor open-top; dezvoltarea ei depinde de lumina si de nutrientii din apa.
Fa in asa fel incit cerintele pestilor pe care ii ai sa corespunda si cu cerintele plantelor, caci altfel nu prea ai de ales. Si nu "te arunca" la plante prea pretentioase, ca uite ce se poate intimpla. Si pe urma e pacat, ca tot tu suferi din cauza ca nu le merge bine. 
|
 |
|
|
clopotel wrote:aveti alt ghid de confectionare bomba de CO2?
Daca ziceai si un "va rog frumos" era piedere de timp, nu?
Ia si citeste articolul acesta cu mare atentie - Co2 : metoda drojdie si zahar
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/11.page
|
 |
|
|
@ Coryna - te rog sa treci pe la rubrica Despre noi si sa te prezinti in doua vorbe, ca toata lumea. Atita timp cit nu stim cine esti, e putin probabil ca cineva sa cumpere ceva de la tine. Niste poze cu acvariul tau ar fi binevenite, de asemenea. 
|
 |
|
|
ruud914 wrote: Am pus in el niste guppy si niste red cherry.
Pai daca deja i-ai pus, ce pareri mai vrei? Macar ai pus vreo substanta pentru grabirea ciclarii? Sau ar trebui sa te intreb daca stii ce e ciclarea unui bazin? Si tu o iei de la coada - adica bagi vietatile intii si apoi plantele?
ruud914 wrote: As vrea sa mai pun Blyxa japonica si Hemianthus micranthemum (gazon)? pareri?
De sistemul de iluminat nu ai pomenit nimic. De cel de CO2 nici atit. Si zici ca vrei Blyxa japonica si Hemianthus micranthemum? Stii ceva despre aceste doua plante, despre cerintele lor? Ma cam indoiesc, ca pari prea relaxat. No offence, dar eu nu mai am nimic de zis in acest caz. Se pare ca te descurci extrem de bine si fara sfaturile celor de aici.
|
 |
|
|
MariusBistriteanul wrote: e chiar asa de buna?
Este!  Uite ce zice ca are in compozitie - "materii prime vegetale selectionate, spirulina 20%, plancton si alge marine, spanac si alte plante valoroase". Le poti da o jumatate sau un sfert de tableta pentru inceput sa vezi daca le place. Nu e musai sa o lipesti pe geamul acvariului - cum scrie pe prospect - pentru ca se vor imbulzi cu totii si unii vor minca mai mult ca altii.  Poti sa o sfarimi si o dai ca hrana normala. Daca ai si pesti de fund, acestia sigur o vor aprecia. Lor e bine sa le-o dai seara, dupa stingerea luminii si sa o lasi sa coboare pe substrat. 
|
 |
|
|
Alex.B wrote: daca il spui unuia de pe strada o sa te considere nebun
De parca unu' de pe strada ar stii ce e ala un "pomaceea". Nici nu mai trebuie sa-i zici bancul, ca zice ca vorbesti in dodii. 
|
 |
|
|
clopotel wrote:...acela nu este acvariul meu  este o poza data ca exemplu pentru brawn ca sa imi spuna daca este bun sau nu  imi cer scuze pentru neintelegere
Ai vazut cum te-am prins cu mita-n sac?  Iar ceea ce ai spus tu nu e nici o neintelegere, e altceva si cred ca stii cum se numeste, nu?
Poti sa incerci sa dai pestii pe care ii ai la un pet-shop - cu conditia sa fie sanatosi si sa nu te astepti sa primesti bani pe ei. Sau poate, cine stie?...Incercarea moarte n-are. De incercat, ai incercat si ti-au zis categoric ca nu? Ai numai un singur pet-shop in oras? Mi-e cam greu sa cred asta...
Acum te rog frumos ceva - nu mai incerca sa mai pacalesti pe nimeni, ca vezi ca nu tine.  Mai bine spune adevarul si o sa iti fie mult mai bine.  Daca vei face asta, oamenii vor capata incredere in tine si te vor ajuta fiecare cum va putea. In caz contrar...vei primi ceea ce oferi si tu la rindul tau. Si nu o sa-ti placa. Nu vei mai fi crezut nici cind vei spune adevarul. Si nu e pacat sa se ajunga la asemenea situatii? Ia reflecteaza putin la treaba asta si o sa vezi ca imi vei da dreptate.
Si te mai rog inca ceva - inceteaza cu "astept raspuns rapid". Nu e nimeni la dispozitia nimanui si nu e nimeni platit sa raspunda "rapid". Timpul fiecaruia e pretios si fiecare ajuta cum si cu ce poate, ok?
Si ultimul lucru - incearca sa ai o atitutine mai matura - daca nu cer prea mult - fara off-topic-uri, fara sa postezi de dragul de a posta si scrie pe cit posibil corect gramatical.
Cred ca nu ti-am cerut chiar asa de multe lucruri deodata. Crezi ca poti sa respecti ce te-am rugat? 
|
 |
|
|
Ce fel de nisip e acela asa de alb?  De unde l-ai luat? Piatra ai testat-o sa nu fie calcaroasa?
Acum...ce sa zic - felicitari pentru straduinta!  Asta daca e cu adevarat acvariul tau... Dar sa stii si tu ca un substrat de culoare inchisa e mult mai recomandat intr-un acvariu decit unul aproape alb. Cel de culoare inchisa pune in evidenta culorile pestilor si ale plantelor si nu oboseste ochii. In fine, daca il vei acoperi cu plante gazon si il vei planta din belsug, poate nu va mai fi chiar asa strident.
Oricum, se vede ca bazinul e crud. Mai ai timp sa faci destule modificari. Cu toate acestea, nici eu nu pricep de ce ai optat pentru nisip fin...O sa ai batai mari de cap cu el.
Iti urez succes! 
|
 |
|
|