[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor pentru incepator!(imi mor alevinii:()  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
faragesturi
Junior member

IP:

Buna! Ma numesc Andrei si sunt din timisoara. Am de mult acvariu dar de curand a inceput sa ma intereseze inmultirea pestilor si am inceput cu ce e mai ushor: adica inmultirea guppy-lor , totul bine si frumos femela mia fatat, am scoso puii iam pus separat intr-un borcan mare din lipsa de un al doilea acvariu dar mentionez ca leam pus pompa de aer si termostat, a trecut o saptamana si mia fatat si femela de xipho dar in acvariul cel mare, dar a2a zi am cules alevinii si iam pus cu guppy la un loc care aveau o saptamana deja. Problema ii ca toti guppy pana a 2a zi mi-au murit toti. Am schimbat apa(le-am pus apa din acvariul mare i-am lasat fara substrat) si acuma vad ca au inceput sa imi moara din puii de xipho? Din ce cauza ?va rog un ajutor!
[Email]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

cind ai scos puii ai incercat sa faci climatizare? ori ai pus imediat in borcan?, pot face in primul rind soc chimic, cu ce i-ai hranit?

fostul user ozy
[WWW]
faragesturi
Junior member

IP:

alevinii de xipho i-am pus direct in borcanul in care erau puii de guppy(care aveau o saptamana jumate ). Problema ii ca cei 20 pui de guppy mi-au murit toti dupa o zi(si numi explic de ce pentru ca puii de guppy nu iam schimbat dintro parte in alta numa dak au ceva cu cei de xipho), iar atunci cand am vazut ca au murit toti puii de guppy leam schimbat toata apa la cei de xipho(am luat apa din acvariu si am pus in borcan- aici da am greshit fara sa imi dau seama dar cei de guppy de ce au murit). Mai pot face ceva pentru puii de xipho, mi-au murit vreo 4 si restu sunt ametiti, ii posibil sa supravietuiasca? a si leam pus solutie dinaia contraspot impotriva ciupercilor. Mersi mult ashtept raspuns
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

faragesturi wrote:le-am pus solutie din aia contraspot impotriva ciupercilor.

De ce? Ai identificat o boala care a afectat puii si esti ferm convis ca ii vei trata asa? Nu precizezi nici cum se numeste solutia rspectiva, nici cantitatea pe care ai folosit-o, nici volumul de apa in care se afla puii si mai ales nu ai tinut cont ca acestia, fiind destul de mici, se prea poate sa le faci felul daca le bagi tot soiul de substante aiurea.

Zici ca ai acvariu de ceva timp. De aici ar rezulta ca ai si ceva experienta in acvaristica. Atunci cum se face ca nu ai si un al doilea acvariu pe care sa il folosesti ca maternitate dotat cu toate cele necesare?

Intelegem cu totii ca problema pe care o ai e de maxima importanta pentru tine, dar cind ai intrat pe acest forum, nu ti-a sarit in ochi rubrica Despre noi in care ar fi fost frumos si civilizat sa te prezinti si sa iti prezinti si bazinul? Te rog foarte mult sa te conformezi cerintelor acestui forum si daca nu iti cerem prea mult, sa incerci sa respecti si gramatica limbii romane.
faragesturi
Junior member

IP:

Am pus solutie Tetra Medica(din cauza faptului ca am avut saptamanile trecute in acvariu ciuperci la catziva pesti si imi era frica sa nu fi luat si alevinii) si am respectat dozajul care e scris pe instructiuni.
Da intradevar am acvariu de ceva timp dar poate am gresit ca nam specificat ca nu cunosc atat de multe cat ar trebui de aia am postat la "coltul incepatorului"
Intradevar nam observat rubrica "despre noi" si iti multumesc pentru sfaturi din cauza faptului ca eram grabit sa primesc un raspuns sa nu moara si alevinii care mi-au ramas-din cate vad n-au murit ci sunt doar ametiti din cauza socului de ph.
Iti multumesc mult de sfaturi si incerc sa ma conformez regulilor acestui forum. Mersi

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: