[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Citisem pe forum sfatul unui user, nu mai stiu exact cine, cum ca el punea un pet taiat in apa si il baga sub filtru si il scotea odata cu acesta.
Astfel incat mizeria care ramane cand tragi filtrul, sta in petul ala si nu o ia la sanatoasa prin acvariu.

N-am incercat, dar mi se pare o idee bune.
Hai sa fie cu noroc
Nu stiu de cati bani dispui, insa ar fi mult mai bine. (si pe termen in lung in caz ca upgradezi acvariul)
SH poti gasi si pana in 200 RON. Eu am gasit un e700 cu 170 (parca...ceva de genul).
Acum iti zic ce-as face eu (repet, eu, ca sa nu ma injuri in caz de ceva ).
Eu as mai cobora un pic, cu grija si cu ochii pe vietuitoare. Din experienta cu setupul meu anterior, se adapteaza si accepta o concentratie ceva mai mare decat in tabel.
Evident, daca ii vezi ca umbla pe sus, revii la treburile initiale.

Eu as pune un filtru extern. Un jbl e701 e o varianta.
Mai ieftin gasesi SH pe forumuri.
Pai ai un reductor la butelie nu? Chiar daca butelia e deschisa la maximum, reductorul hotaraste cat gaz iese din ea catre acvariu.
Daca mai vrei sa cobori pH-ul, mai dai un pic drumul din reglajul fin (sau ce robinet de reglaj are modelul tau) si atunci va intra mai mult co2 in apa.

Bineinteles fii atent la tabelul kh/ph/co2.
Marius_NE wrote:
E la maximum deschisa butelia si merge aproape non-stop.

Ma refer din reductor. Sa-i dai voie sa scoata mai mult gaz catre acvariu.
Marius_NE wrote:

Ma gandeam sa incerc sa-l mai cobor, pana pe la 7. Si ma gandeam daca o fi si reactorul insuficient... In fine, merci de raspuns Stefan!

N-am folosit reactorul asta, nu stiu ce eficienta are. Insa poti sa-i mai dai putin gaz din butelie si vezi daca mai coboara pH-ul. Fluctuatia asta insa tot o vei avea, e ceva normal.
Asa am si eu: noaptea ajunge la 6.85 si in timpul zilei se duce pana pe la 6.9-6.95
Multumesc Marius.
1. O usoara fluctuatie e normala. In timpul zilei (cand lumina e aprinsa) plantele consuma co2, asadar e ceva mai putin in apa si creste pH-ul. In timpul noptii, plantele nu mai au nevoie de co2, caci nu mai fac fotosinteza fiind intuneric. CO2-ul se aduna, pH-ul scade. 0.1 grade e perfect normal, nu-ti fa griji, nici nu afecteaza cu ceva plantele/vietuitoarele.

In legatura cu fertilizarea, nu stiu daca fertilizezi si macro si nu cunosc linia de la dennerle, dar ca idee generala, mai multa lumina = mai multa fotosinteza = cerere mai mare de nutrienti. N-ar strica daca ai si testa apa pt nitrati/fosfati sa stii cam pe unde te afli comparativ cu cerintele plantelor tale.
Fa-i o poza si arata-ne aici.
Are ca o pojghita albuie/aurie pe inotatoare? Le tine cumva lipite? Sau par a fi "mancate" ? Eventual cu ceva gen mucegai pe ele?

Poate te ajuta si asta: http://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups
Multumesc de atentionare.
Insa din cate am vazut, apa de la cada si chiuveta (in baie) se scurge intr-un final tot in aia de podea si nu am avut probleme pana acum.
Oricum, ma voi uita mai atent. Mersi inca o data
Da, sau asa.
Multzam' de idee
Ar fi o mica problema...nu prea am unde sa tin butoiul...Balconul e deja plin cu diverse.
As putea folosi un furtun si o pompa cat macar sa scot apa din acvariu (catre baie).
Au...m-ai zguiduit binisor acum inainte de somn...am la ce reflecta si nu mai dorm

Sincer, nu m-am gandit, dar e timpul. Cred ca tot clasica galeata ramane. (mai ales ca am cumparat acum sa tin buruienile si pietrisul...am vreo 6 galeti ). Sper sa ma tina spatele sa duc cat mai aproape de 50% schimb.
Physa (marmorata)
Ia-s da fara zgarcenie, dar "suntem cruzi", nu ne putem risca

Vine ea lumina (deocamdata am la vreo 0.5 W/l) mai puternica, niste nitrati si niste fosfati iarasi ar vrea...dar in timp. Deocamdata ii cer sa reziste
Am refacut testele in seara asta.

kH stabil = 7
gH s-a marit = 14
NH4 = 0 (la fel)
NO2 = 0.025 (poate chiar sub), deci in scadere. In 2-3 zile ajunge la 0.
NO3 = 1 (la fel)
PO4 = 0.02 - 0.05 (la fel)
Fe = 0.1 (in crestere, normal pentru ca am inceput aditia cu JBL)

Am cumparat apa distilata. De maine cred ca incep sa adaug si un pic de macro, asa usurel.

Ca un mic update. Plantele par sa fie ok, doar proserpinaca topeste niste frunze la baza si cateva fire de macrandra.
Niste mucus si biofilm pe ici pe colo, ca pentru inceput

Am pus si crevetii in acvariu in seara asta.
Cu cryptocorynele n-ai ce face, decat sa tai fara mila din ele. Ale mele la fel s-au facut o tufa de ma dureaza capul. Stii cum am scapat de ele? Reset

Cat despre aprobare, sufletul meu e langa al tau si te inteleg perfect
Ar trebui sa ajunga tubul respectiv. Mi-a lipit cineva recent un bazin de 120x50x45 si a folosit trei sferturi de dow corning 310 ml.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: