[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Message
Pentru ca ma voi muta se doneaza una bucata "catel", a fost tinut in apa cu salmastra (1.005). Hranit doar cu melci/blood worms congelati si cozi de crevete). La mine este de 3 luni. Nu stiu exact varsta.
Nu este peste comunitar si nu ar fi o idee buna sa se intoarca inapoi la mediul dulcicol.
PM sau mesaj pe whatsapp (0721705280)
raul.tatulescu wrote: Eu am comandat sunsun 603 trebuie sa ajunga maine/poimaine, are conectori pentru 16/22

Daca e SunSun 603B are conectori 12/16.
Am inteles. Acuma am masurat, sunt 25cm. Intreb si eu, filtrul extern nu se poate pozitiona orizontal? Daca nu, ramane filtru intern, cred. Oricum in plan sunt cativa neoni, atat.

Nu prea cred ca functioneaza filtrele externe puse culcat. In principiul lor de functionare intervine gravitatia, daca ii schimbi pozitia atunci circuitul apei nu va mai fi acelasi. Am doua idei (posibil complicate):
1. daca acvariul nu este cat masa pe latime, poate poti strecura in spate o canistra.
2. daca nu arata urat si ai posibilitatea, tragi masa mai in fata ca sa zic asa si pui canistra direct pe podea.
Bonus:
3. Idee si mai traznita, intr-unul din spatiile acelea de sub el faci un mic sump, astfel te poti lafai cu ce materiale filtrante vrei tu

Titlul este doar pe jumatate gluma, in sensul ca initial aveam doar o planta, acum am jumatate din suprafata luciului de apa. Am oprit cateva plante, daca exista doritori pentru ce se vede in poza astept un semn. In zona Pantelimon, Mega Mall cu aproximatie, astazi pana in ora 19.00 sau maine dupa ora 19.00. Un PM sau mesaj pe whatsapp (0721705280)
P.S. Se poate sa gasiti ceva chiriasi bonus (=melci vagabonzi)
Multumesc
ionionut wrote:Taxonomia, apartenenta pestelui la o specie sau alta, nu ne intereseaza aici.

Nu era intentia mea sa aduc informatii neconcludente. Insa atunci cand exista sansa sa fie doua specii diferite consider ca e bine de stiut caracteristicile carei specii le cautam. Aspectul general extern si denumirea vernaculara (populara) nu sunt mereu foarte concludente. De asemeni sa nu uitam ca vorbim de exemplare crescute si reproduse in mod deliberat de om, eventual hibrizi la care multe din caracteristici nu mai au nici o treaba cu "stamosii" salbatici.
In imaginea de aici se pot vedea "mustatile"
Sursa https://nas.er.usgs.gov/queries/factsheet.aspx?SpeciesID=635

Posibil sa fie ceva incurcaturi. Am facut ceva documentare rapida si se pare ca din punct de vedere taxonomic ceea ce aveam noi in acvarii sunt rude, membri ai aceluiasi gen insa foarte asemantori.
In 2013 genul a fost redenumit Puntigrus si are in componenta cinci specii:
* Puntigrus anchisporus
* Puntigrus navjotsodhii
* Puntigrus partipentazona
* Puntigrus pulcher
* Puntigrus tetrazona
Astfel P. tetrazona ( inotatoarea ventrala inchisa la culoare sau neagra) nu sunt foarte raspanditi, se poate spune aproape absenti in acvaristica.
In schimb P. anchisporus (inotatoarea ventrala cu coloratie rosiatica) ar fi specia prezenta in acvaristica.
Am recitit topicurile tale. La 12 ani voi presupune ca iti va fi mai greu sa "digeri" informatia din tot ce iti dam noi sa citesti. Pe scurt iti voi explica cateva lucruri:
Ciclarea inseamna printre altele formarea in acvariu (in mare parte in filtru si substrat) a unor colonii de bacterii. De ce tinem mortis sa le avem ? Pentru ca ele sunt responsabile cu descompunerea resturilor din acvariu (mancare neconsumata, frunze moarte, materiile fecale ale vietutoarelor). Daca nu ar exista ele in acvariu, resturile prin descompunere vor transforma apa din acvariu intr-o "supa toxica".
Da, ar fi foarte usor sa schimbam mereu apa in totalitate .... Dar nu facem asta pentru ca pestilor nu le plac "noutatile" si asta ii streseaza. Stresul conduce la diverse boli sau moarte. Asa cum nici nou nu ne place sa trecem brusc de la apa calda la apa rece, de la sarat la acru sau de la aer curat la fum. Apa potabila pentru noi nu este obligatoriu sa fie buna si pentru ei. Poate contine substante care noua nu ne fac rau, insa lor da. Si atunci facem schimburi de apa in cantitati mai mici sau treptat.
Sper sa iti fie de folos.
* Filtrul il poti pune pe geamul din spate al acvariului. Nu trebuie sa fie vizibil ci doar sa isi faca treaba.
* Termometrul pe unul din geamuirile laterale
* Pune apa pana aproape de marginea de sus. La cat de mic este acvariul orice centimetru de inaltime a apei va conta.
* Sub acvariu vad un servetel care pare ca se schimba de la o poza la alta. Sa nu muti niciodata acvariul din loc cat timp are apa in el. De asemeni atunci cand schimbi apa , schimbi doar o parte (20-30% din ea) iar filtrul il clatesti (buretele) doar daca este NEAPARAT necesar (adica infundat, prea plin cu mizerie) in apa din acvariu.
Filtrul are un fel de robinet la iesirea apei. De acolo poti regla un pic debitul, daca pare ca agita prea tare apa.
Asa cum ti-au spus colegii pune guppy in acvariul "mare" fa schimburi de apa dese, mancare putina, foarte putina (ai doar un peste) si macar doua trei saptamani nu mai adaugi pesti.
Vor face o adancitura in substratul de sub nuca. Acolo va fi cuibul.
Se pare ca vei fi bunic...
https://youtu.be/KfTwDdPV0WU
Pietrisul il speli cu apa simpla, pana cand apa ramane limpede. Ar fi ideal sa fie mai marunt, nu pietricele mari.
Ce plante ai pana acum?
Eu unul am pierdut sirul postarilor si intamplarilor. Deduc ca acum ai ramas cu un singur peste si un acvariu de 12 litri plus ceva echipamente.
In alta ordine de idei:
*asa cum ti-au mai spus si alti colegi, nu mai deschide numeroase topicuri.
* este Craciunul, ne sunt dragi acvariile si vietuitoarele insa totusi acordam timp si familiei.
" suna dur, dar pestii mai si mor. Poate din vina noastra poate din alte cauze (boli incurabile, batranete, intamplari pe care nu le putem prevede)


Daca strivesti o frunza sau o mica parte de tesut are vreun miros?
origami wrote:Dintr-o simpla postare despre un bec am ajuns sa echipez complet casuta

Mai ramai cu noi te vedem usor usor pe la plantate sau ciclide.
Pentru inceput:
1.Cand spui pompa te referi la o pompa de aer? La un filtru?
2. De cat timp este pornit acvariul?
Pe uscat, fie ca piesa de schimb fie ca si pompa pentru un alt filtru de exemplu.
Multumesc pentru rapiditate.
Liv wrote:In rest la chinezi:

Ai dreptate, eu am asa ceva la filtrul SunSun.
Linuxu wrote:ar fi ceva de la aquael

Multumesc, m-am uitat dar e scumpa al naiba
Am asa ceva la filtrul SunSun (e foarte silentioasa, cel putin momentan). Eram curios daca gasesc ca si piesa de schimb, eventual pentru ceva bricolaj (gen filtrele acelea din teava PVC construite de unii din colegii nostri forumisti.

Buna dimineata,
Am vreo sansa sa gasesc la noi o pompa de apa in genul celor de la filtrele Sunsun? Mul?umesc.
Probabil ca este un Geosesarma sp. Nu sunt adaptati exclusiv la apa dulce. Vor supravietui dar destul de putin timp (probabil cateva luni, maxim un an). De asemeni au nevoie de un spatiu uscat sa poata iesi din apa din cand in cand (genul unei platforme pentru broaste testoase).
* vei fi tentat sa mai adaugi pesti. Un acvariu cu doi carasi o sa ti se para gol. Chiar daca initial vor fi mici vor creste destul de repede.
* iti trebuie o filtrare foarte buna. Sunt pesti care mananca precum purceii si de aici kk la fel. Asta inseamna ca trebuie sa ai o filtrare biologica foarte buna. Altfel toate reziduurile se vor acumula in apa din acvariu si de aici apar diverse probleme (boli etc.)
* halesc plante. Serios, aproape toate plantele sunt percepute ca si salata. Exceptii fac anubiasi, crypto, echinodorus si posibil valisneria.
Sa nu ma intelegi gresit, mie personal imi plac foarte mult, sunt frumosi, destul de inteligenti, cersetori, insa nu am considerat niciodata ca am conditiile necesare pentru ei.
 
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com