| Message |
|
|
Vineri Faraoane, ca sa ajunga si pogostemonul si poate si cateva fire de ludwigia.
LE: Uite-asa sa moara dusmanii de ciuda am facut o comanda pe nevertebrate de HC
Aveam si 12 lei in puncte acolo, asa ca il iau prin fan courier, ca la posta il puteau pune abia maine si am zis sa nu ma risc daca tot dau 50 de lei pe 2 poturi de cuba. Am luat si un aspirator ieftin de la sera, pana s-o intinde covoru', mai trag oleaca din substrat.
|
 |
|
|
Aquamaster datorita numarului de posturi
Cert e ca aqua este, master...aici nu bag mana in foc
Maine pleaca niste pogostemon helferi spre mine  , dar va fi pus pe dreapta, nu in stanga unde e aglomeratie  Si nici nu-s multe fire.
La cabomba furcata am renuntat, desi e o planta super...dar nu-i mai gasesc locul.
Tot nu ma pot hotara in stanga daca sa renunt la rotala rotundifolia. Dar oricum, mai este timp. Inca nu-mi pot face o idee cum ar arata doar cu ludwigia cuba (caci cateva fire au murit si sunt prea putine acum)...in consecinta, voi mai comanda cateva fire  si voi rari putin rotala, sa vad cum da la ochi. Nu-i graba chiar mare.
|
 |
|
|
Pai n-am zis sa o ia, doar sa o ... pipaie
|
 |
|
|
RomeoS wrote:
Am de vanzare manado -substrat fertil- de la jbl.
Manado e substrat inert, nu fertil.
Spor la vanzare.
|
 |
|
|
|
Naparlire cel mai probabil. Pune mana pe ea, e consistent? Sau se unduieste in bataia apei?
|
 |
|
|
|
Multumesc de sugestie. Insa cel de la nevertebrate din cate stiu e crescut submers.
Ar trebui sa-l obisnuiesc emers, dupa care din nou submers...cred ca ma intind mai mult decat daca l-as pune direct in acvariu. De asemenea, nu stiu cum as putea sa-i asigur nutrientii necesari in felul asta...
|
 |
|
|
yrandreia wrote:Asadar...
1. am instalat filtrul... nu ma deranjeaza clipocitul, nici pe betta... la un moment dat statea chiar sub jetul de apa (probabil se credea la spa); in schimb, ma deranjeaza bazaitul (mai tare bazaie decat clipoceste). asa fac toate filtrele?
Cel mai probabil e de la capac. Joaca-te un pic cu el, schimba-i pozitia...poate gasesti o pozitie in care sa nu mai bazaie.
yrandreia wrote:
2. bucatile de siporax sunt cam mari... au incaput 5 bucati in filtru.... in ritmul asta, punga imi va ajunge 5 ani!
De asta trebuia siporax mini. Dar cum ti-a zis si Dragos mai sus, scoate materialul cu care a venit filtrul (eventual lasa doar o fasaie mica de burete, ca sa prinda resturile mai mari)
yrandreia wrote:
3. temperatura apei din acvariu era 23 grade dimineata, acum a urcat la 24. este suficient (in conditiile in care inca nu s-a dat drumul la caldura)? sau trebuie si incalzitor?
Eu n-as mai lua incalzitor.
yrandreia wrote:
4. pestisorul refuza sa intre in casuta... ii tot da tarcoale, dar evita gaurile de acces. e normal sau il deranjeaza ceva?
Probabil trebuie sa se obisnuiasca.
|
 |
|
|
|
Multumesc. Intr-adevar si lumina isi spune cuvantul.
N-am gasit inca gazon. Mai astept raspuns de la 2 colegi si daca nu au nici ei, cred ca voi da comanda pe nevertebrate. E cam scump, dar iau mai putin si astept sa creasca decat sa astept fara...
Vinerea viitoare trag o poza de ansamblu. Diferenta nu e foarte mare, doar e o idee mai salbaticut, caci au mai crescut putin plantele. Saptamana asta iau si pogostemon si cred ca inca vreo cateva fire de ludwigia cuba.
Cel mai mult ma bucur ca algele nu apar, desi am fortat un pic lumina/fertilizarea (comparativ cu celelalte setup-uri ale mele). Insa, in acelasi timp am fost si relativ prudent si nu m-am aruncat chiar din prima.
|
 |
|
|
|
N-am folosit siporax, insa din cate stiu nu se schimba o data pe luna. Nici macar nu se spala atat de des.
|
 |
|
|
daniel12 wrote:CO2-ul va creste dar treptat. I-am dat drumul week-end-ul asta din cauza lenii de a face reactorul.
Eu l-as aduce mai repede cat mai aproape de optim. Nu inteleg de ce o amani. In bazinul meu am bagat co2-ul inca din primul moment dupa plantare. Iar vietatile le-am aclimatizat dupa.
Si crevetii nu comenteaza nimic.
daniel12 wrote:
Algele sunt "importate".
De ce?
daniel12 wrote:Acum mi-am dat seama ca am prezentat un acvariu cu plante
Cam da...si inca in categoria "Aquascaping" , deci tre' sa prelucrezi putin acvariul. Daca ti-e frica sa insisti cu co2-ul si fertilizantii datorita crevetilor, atunci baga-le plante easy.
daniel12 wrote:
BBA e produsul acestui acvariu. Inca nu am reusit sa-i dau de cap acestei alge. Nu raspunde decat la aplicare locala cu EasyCarbo.
Baga CO2 si un Ph stabil. Grija la curatenie. Si tine plantele multumite.
daniel12 wrote:
Am uitat sa mentionez cei trei Otocinclusi 5-6 Amano (care tin filamentoasa tunsa) si ~10 RCS.
Eu m-as chinui sa scap de filamentoasa. Nu-ti fa griji, au crevetii ce manca. Eventual le dai tu separat.
daniel12 wrote:
Frunzele de Catappa au inceput sa produca ceva ganganii minuscule pe care le-am observat azi cand am facut pozele.
Niste ganganii mici albe, ca niste insecte foarte mici am avut si eu pe vara, cred ca posibil si de la temperatura apei, caci acum vad ca nu mai sunt. Insa intr-un acvariu dedicat crevetilor vei mai avea parte de fel de fel de animalute (ce probabil ar fi mancate de pesti). Grija mare la curatenie.
|
 |
|
|
|
"Cam cate" bule e o notiune foarte vaga. Consumul depinde de mai multi factori si nu iti poate spune nimeni "cam cate" bule iti trebuie tie.
Ia un tester de co2 vizual (de la jbl spre exemplu) si urci usor usor pana ajungi la valoarea dorita. Eventual si un test la picatura de pH sa vezi cu cat cobori.
|
 |
|
|
|
Si de ce te zgarcesti la co2 daca ai pus plante dintre care unele cam fac mofturi?
Ochiul meu nu prea experimentat ar zice ca unele plante n-o duc chiar bine...drept dovada se intrezaresc si niste alge.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Incearca cu un burete de filtru pe inul de la filtru.
|
 |
|
|
|
Ma bucur ca esti multumit, sa-ti traiasca.
Daca mai vrea cineva (din Iasi), cred ca mai gasesc un pachetel-doua (colegului i-am dat cu 15 lei, 20 bucati).
|
 |
|
|
Super acvariul
|
 |
|
|
|
NU pune filtrul deasupra acvariului.
|
 |
|
|
|
Uploadeaza-le pe un site extern (imageshack sau picasa) si pe urma le pui in post intre tagurile img.
|
 |
|
|
|
Fa si un schimb de apa. Ferropol-ul 24 pune-l doar in doza recomandata (nu o picatura intreaga), ai grija si la easy carbo.
Teste de apa ai? (pt amoniac si compusii lui intreb)
Important e sa nu mai moara si altii. Pe urma se inmultesc ei.
Legat de plasa aia, sare cam tare in ochi...Muschiul nu e nevoie sa il prinzi cu plasa. E de ajuns sa-l legi in 2-3 locuri cu fir de pescuit si pe urma se prinde singurel.
|
 |
|
|
daniel12 wrote:
Doar sub forma de piatra care isi pastreaza starea solida poti lasa sa se dizolve incet in apa.
Problema in cazul asta ar fi ca nu poti controla cat se dizolva si ritmul dizolvarii...
|
 |
|
|