Message |
|
multumesc pentru sfat..o sa incerc maine sa ma ocup umpic
|
 |
|
astazi am observat pe geamul acvariului niste firicele mici transparente lipite de geamul acvariului..sunt muulte greu de observat.Acvariul este la ciclat de vreo luna si am pus plante si 2 sanitar in a3a saptamana.
Nu am substrat fertilizant,am pus jbl balls langa plante si ferropol.Inca o problema, frunzele unor plante s-au facut transparente,ce se intampla??!!!
|
 |
|
cumpar eu,ale mele sunt
|
 |
|
s-a vandut sau nu????? cA IL VREAU EUUUUUUUUUUU
|
 |
|
pai si daca iau 5 macar fac curat se observa ceva,fac curatenie?
|
 |
|
nu stiu cum se numesc culie colie
|
 |
|
sanitarii o sa fie aia albi
|
 |
|
deci o iau de la inceput ca asa mi s-a cerut sa dau detalii
Am acvariu de 126 l
filtru intern eheim aquaball cu 3 compartimente
fitru extern eheim 2213 classic,cu ceramica si bureti (cu de toate)
pietris granulatie 2-5mm
2 neoane aqua-glAcvariul este inca in ciclare
In apa am pus easy balance si aqua safe.Acvariu vreau sa-l plantez destul de bine,nu am co2 si nici substrat,dar in schimb o sa folosesc jbl feropol,jbl 7 balls.
In acvariu vor locui o pereche de scalari si 4-6 gurami,2 sanitari,2 ancistrus.Asta e cam tot ce va la mine in acvariu cred ca este de ajuns.
Niste sfaturi cer in legatura cu neoanele si fertilizantii.
va multumesc pentru intelegere.
o sa urmeze niste poze ....
|
 |
|
mai am o rugaminte,ce imi recomandati ca fertilizant lichid?
|
 |
|
de vreo 7-8 lui am acvariu,80 lungime,35 latime,40 inaltime.
Am luat 15 kg pietris granulatie 2-5mm.imi ajunge oare? sau e prea putin.O sa-l asez 1-2 cm in fata si vreo 4-5 in spate.E bine?
filtru extern eheim 2213 classic,am o rugaminte cum se aseaza in acvariu? Turu si returu una langa alta? sau una intr-un capat si cealalta in alt capat?
in acvariu am acum o ciorba dar in setupul nou voi pune doar 4 scalari si 4 gurami,2 sanitari,2 ancistrus,nimic mai mult.
Nu pun fertilizant ca am inteles ca dupa o vreme (7-8 luni), trebuie sa-l scot si sa pun altu si nu am timp de asa ceva.
Imi doresc sa-l plantez foarte bine,cu plante mai putin pretentioase,nu-mi permit butelie si instalatie co2.
La capac am 2 neoane aqua-glo.
Cand voi termina noul setup voi pune niste poze.
|
 |
|
cumpar filtru intern cu debit mare si plante
Va rog frumos poze
|
 |
|
cine ma poate ajuta cu niste sfaturi despre ambele filtre? sunt bune? o sa curga apa din ele?
|
 |
|
Tot,eu un acvarist nehotarat...am luat acvariu i-am luat nisip albastru ca dehh e mai extravagant..mi-a venit mintea la cap si vreau sa fac cva natural cu adevarat.Vreau sa cumpar plante multe sa schimb pietris sa folosesc fertilizant si am o prob mareee...as vrea sa ma ajutati
am 3 molly,3 xipho,1 guppy,3 silver shark,1 caras,2 sanitari,6 zebre roz,3 conconius,1 betta....o sa scot toate zebrele,guppy,molly,xipho,conconius.
O sa raman cu 3 silver shark,1 betta,1 caras.Am un acvariu de 126 l...as dori sa-mi iau 1 mascul gurammi si 3 femele,3 scalari.
Oare sunt compatibili?! e suprapopulat.
Va rog ajutatima,sa-u dati-mi add pe yahoo sa vorbim ca am multe intrebari de pus.Va Multumesc tuturor pentru ajutor
|
 |
|
as vrea si eu o buturuga maricica cine ma poate ajuta?
|
 |
|
cam cat nisip am nevoie pentru un acvariu de 126 si cat fertilizant,vreau detalii despre nisip si ce fertilizant sa folosesc
|
 |
|
vreau sa-mi iau pietris ,dar nu din acela colorat,vreau sa-mi fac acvariul natural cu multe plante,va rog recomandatimi ce fertilizant sa-mi iau si cum sa fie pietrisu.
o alta problema am acvariu de 126 l ,vreau sa-mi iau filtru extern ca asta intern care a venit cu acvariul n e cine stie ce este eheim aquaball, vreau sa-mi iau jbl e900...ce puteti spunde despre acest filtru,e bun?...curge, se strica repede,informatii va rog,si cam cat m-ar costa o instalatie CO2
|
 |
|
am un acvariu eheim de 126l, ce filtru extern imi recomandati,adica sa nu am probleme cu scurgeri si altele,m-am uitat dupa jbl e 900,ca am auzit ca filtru tetra tec nu e bun ca e galagios, uda tot etc.ajutor ce imi recomandati? cva bun pt acvariul meu si acceptabil la pret
|
 |
|
|
 |
|
Salut,ma cheam amude sunt din Bucuresti.intr-o zi am fost la verisorul meu acasa ca imi zisese ca si-a luat un acvariu,eu in viata mea nu am fost pasionat de asa ceva.Cand am intrat la el in camera si am vazut un acvariu adevarat mititel 54 l frumos aranjat am innebunit si m-am hotarat sa-m iau si eu unul.Am cautat pe ocazii ,pe internet si pana la urma am gasit un eheim de 72 l,l-am achizitionat,am facut totul ca la carte ca imi explicase verisorul meu cum sa fac cu ciclarea apei,imi mi-am luat niste xipho,molly,carasi,scalari,betta,guppy.o luna a rezistat la mine acvariu de 72l ca l-am vandut si am trecut pe un eheim de 126 l.Acest acvariu mi-a facut destule probleme,la priml setup dupa 2 -3 zile apa era tulbure rau de tot si imi aparuse o mazga,m-am dus la pet shop am luat o solutie crystal water am turnat jumate de sticla ca se punea 5 ml la 10 l si dupa 3 zile degeaba.Chiar de ziua mea eram foarte suparat ca apa era tulbure si mazga aia nu o suportam, am refacut acvariul,am scos toata apa ,fiert nsisp etc.Acum totul este bine numai ca am niste probleme am ajuns la 60 de pesti.
30 neoni
3 rechini
3 conconius
4 xipho
4 molly
1 caras
3 guppy
1 betta
7 zebre roz
Am facut o greseala ,banuiesc ca este suprapopulat,si de aceea din 2 carasi am ramas cu unul un caras cu caciula l-am gasit fara coada,2 scalari au fost chinuiti le-au mancat mustatile,aripioarelesi le-am donat la un petshop ,un guppy tot asa fara aripa si a murit si el
un sfat ceva pe yahoo 
|
 |
|
4 xipho,4 molly,3 guppy=2 lei bucata
xipho,4 molly,3 guppy=2 lei bucata
1 caras=6 lei
3 conconius=2 lei bucata
30 neoni=1,7 lei bucata
Pestii sunt sanatosi nu au nimic,eu vrea sa-mi bag o singura specie.Vreau sa-mi bag piranha
Pentru contact 07226031761
Bucurest
|
 |
|