[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am dat drumul setup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
amude
Junior member
[Avatar]

IP:

deci o iau de la inceput ca asa mi s-a cerut sa dau detalii

Am acvariu de 126 l
filtru intern eheim aquaball cu 3 compartimente
fitru extern eheim 2213 classic,cu ceramica si bureti (cu de toate)
pietris granulatie 2-5mm
2 neoane aqua-glAcvariul este inca in ciclare
In apa am pus easy balance si aqua safe.Acvariu vreau sa-l plantez destul de bine,nu am co2 si nici substrat,dar in schimb o sa folosesc jbl feropol,jbl 7 balls.
In acvariu vor locui o pereche de scalari si 4-6 gurami,2 sanitari,2 ancistrus.Asta e cam tot ce va la mine in acvariu cred ca este de ajuns.
Niste sfaturi cer in legatura cu neoanele si fertilizantii.
va multumesc pentru intelegere.

o sa urmeze niste poze ....
[WWW] [Yahoo!]
pajeroking
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce sanitari vrei sa pui mai exact?Majoritatea sunt pesti de grup pune si tu vreo 5-6 o sa se simta mult mai bine

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, ii contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister! (Jean Luc Godard)
[Email] [Yahoo!]
amude
Junior member
[Avatar]

IP:

sanitarii o sa fie aia albi
[WWW] [Yahoo!]
amude
Junior member
[Avatar]

IP:

nu stiu cum se numesc culie colie
[WWW] [Yahoo!]
Arco9
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai sanitarii albi se numesc corydoras albino si e bine sa ai minim 5 in acvariu deoarece sunt pesti de grup/card,iar ceilalti se numesc pangio kuhli,poti tine 3...pentru ca 1 kuhli are nevoie de 47 de litri ca sa se simta bine.Mult succes !
amude
Junior member
[Avatar]

IP:

pai si daca iau 5 macar fac curat se observa ceva,fac curatenie?
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Asa zisii pesti sanitari nu exista in acvariul ala pentru a ne scapa de mizeria din el. Pestii aceia se hranesc cu resturile de hrana cazute pe substrat. Atat. Sa nu-ti inchipui ca te vor scapa de fecalele celorlalti pesti. Nu, nu. Asa ca alegerea unor pesti "sanitari" o facem doar pentru placerea noastra, pentru ca ne place o animita specie si vrem s-o avem in acvariu.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Arco9
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai cumpara-ti 5-6,cati vrei,si o sa iti faca si ei putina curatenie,in sensul k o sa manance mancarea cazuta pe fund.Cand or sa creasca mari,or sa iti faca mult mai bine curat.Iti poti cumpara si 2 ancistrusi sau 2 plecostomus.Mult succes !
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

@Arco9, personal n-am nimic nimic cu tine, nu vreau sa ma intelegi gresit. Dar parca ai mai fost atentionat asupra modului tau de a scrie. Sau ma insel?
Si in al doilea rand, cam cum crezi tu ca vor arata vreo doi Plecostomus in acvariul ala de vreo 100 de litri? Am rugamintea ca inainte de a da sfaturi, sa-ti cantaresti bine cuvintele.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Arco9
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu e nici o problema.O sa caut alt site unde n`o sa conteze asa de mult felul cum scriu.Am 2 pleco in acvariul meu.I`am cumparat acum 4 luni.Aveau 6 cm.Acum au 12 cm.Si sunt bine,mersi.Stiu k ajung la dimensiuni de 30+ cm,dar asta nu ma opreste sa ii cresc pana cand or sa fie prea mari pt acvariu.Atunci ii voi dona si am rezolvat problema.Am observat k daca nu faci asa cum iti spun altii,gen Tu,iti sare lumea in cap.Sunt constient k sunteti profesionisti,dar noi,incepatorii nu va cerem decat niste sfaturi si putina intelegere pentru ca si voi ati fost incepatori odata si cred k vi`a parut bine atunci cand ati primit sfaturi.O sa imi dezactivez contul ca sa nu va mai fac "probleme".Noapte buna
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eu nu sint de acord cu cei 4-6 gurami alaturi de scalari. Gurami se vor agita mereu pe linga scalari. Iar cind vor depune scalarii ....... nu-i vad bine pe gurami .......

Arco9 wrote:O sa imi dezactivez contul ca sa nu va mai fac "probleme".

E a doua oara cind iti atragem politicos atentia privind modul tau de exprimare, e o cerinta a noastra la care tinem destul de mult. Cei care doresc sa fie prezenti printre noi trebuie sa se exprime cit de cit corect in limba romana, cel putin sa aiba bunavointa de a incerca.
Ti-am dezactivat contu' pentru ca ne sfidezi in ograda noastra.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: