Message |
|
Vand un pachet de plante format din:
- rotala rotundifolia (cantitate apreciabila);
- heteranthera zosterifolia (suficienta);
- lilaeopsis nov zaelandie (10 cm liniari);
- ceratopteris;
- pogostemon helferi (inca nescos din acvariu, apreciez aprox. 5 fire);
in pachet se mai poate gasi: 1-2 fire rotala wallichii, hemianhus micranthemoides (1-2-3 fire).
Anunt valabil in Bucuresti, pret: 40 lei.
|
 |
|
andreic, merci de raspuns(uri)  o sa sun si la mavis sa intreb.
|
 |
|
Cumpar butelie CO2 pentru uz acvaristic, second hand, dar in stare buna.
Prefer ca butelia sa nu fie mare pentru ca o voi duce cu carca la incarcat.
Pentru alte detalii, va rog sa ma contactati pe PM. Merci
|
 |
|
Eu la 100x40x40 am 4x39 w T5HO cu tuburi Osram 865 (lampa DIY, imitiatie de aquamedic). Fiecare tub se alimenteaza separat pe care le-am pe prize programabile.
|
 |
|
Salut,
am aplicat tratamentul cu apa oxigenata (de doua ori cate 100 ml intr-un volum de apa de aprox 130-140 litri).
Algele s-au inrosit si deocamdata nu au reaparut.
Am reinceput aditia de CO2 (din bombele cu drojdie) precum si fertilizarea. In prezent urmez un program zilnic de schimburi de apa (aprox 20% din volum) ocazie cu care aspir temeinic substratul.
Victime: femela de amano shrimp  . Pana acum plantele nu au dat semne de "oboseala".
|
 |
|
OK Radu, o sa incerc sa vad cum miroase (la prima recolta). Banuiesc ca mirosul de care vorbesti este cel de alge putrezite de la mare.....
Va tin la curent
|
 |
|
si eu am jbl e900. la mine nu apare problema asta. Sigur mai are aer in canistra. Asa cum a zis si rebella, scutura-l pana cand te-ai asigurat ca a iesit tot aerul din el.
|
 |
|
@Val: la carenta de fosfati (asociata in momentul de fata cu o carenta de CO2) ma gandesc si eu DAR n-am test sa masor si solutia de macro pe care o am este copie fidele a celei promovata de tine....deci n-am cum sa umblu doar la fosfati. o sa incerc zilele astea sa imi iau un test de fosfat sa vad ce este acolo. O bomba cu drojdie deja "lucreaza", asa ca pH=ul o sa imi revina la valori decente cat de curand.
@ Radu: stiu acea pagina cu si despre alge, este foarte documentata, am citit-o de cateva ori dar ce prezinta ei ca fiind cladophora nu prea se potriveste cu ce stiu eu ca fiind cladophora (o alga cu par scurt, gros si verde inchis). Am tot cautat pe net informatii despre cladophora si n-am gasit decat imagini care o prezinta ca o perie. O fi si asta cladophora da' prea seamana cu hair algae.
Masuri luate si plan de bataie pe urmatoarele 24 h:
- am pus in acvariu 100 ml apa oxigenata;
- am pus o bomba de drojdie la lucru;
- mai pe seara urmeaza un schimb de apa iar maine iar 100 ml apa oxigenata cu un alt schimb de apa;
|
 |
|
Salut,
am observat de curand ca in bazinul meu au aparut urmatoarele alge:
in bazinul mic tineam sub control acest tip de alge din concentratia fierului (daca fierul depasea 0,6 ppm cf test JBL apareau aceste alge, eu micsoram doza de ferropol si rezolvam problema). In cazul bazinului asta, conform masuratorilor facute in dimineata asta, fierul este undeva la 0,05 ppm (cf aceluasi test) iar nitratii sunt undeva la 10 ppm (cf test JBL). Din masuratorile astea nu rezulta un exces de fier. Intrebarea care se naste este urmatoarea: prin ce alte metode mai poate fi controlata aceasta alga?
Alti parametri ai bazinului:
4x39 w / 8 ore/zi
linia completa de fertilizare jbl
co2 din bombe cu drojdie
pH actual destul de ridicat (peste 7) - am fost plecat cateva zile, timp in care bombele s-au epuizat si n-au mai adaugat CO2.
temperatura 24 0C.
Populatia acvariului consta din: 8 rummynose tetra, 8 hasemania nana, 2 neoni clasici, 1 ancistrus, 2 amano shrimp, 2 SAE.
Multumesc,
Astept parerile voastre
|
 |
|
Rotala, o parte din hydrocotyle, micranthemum umbrosum au ajuns la gengiskhan, restul s-a dat pe alt forum.
multumesc,
se poate inchide
|
 |
|
Salut,
aseara am facut un trimming bazinului meu din care a rezultat un lighean de rotala rotundifolia, heteranthera zosterifolia, hydrocotyle leucocephala, cateva varfuri de micranthemum umbrosum.
Le dau pe toate in schimbul catorva fire de hydrocotyle verticillata si/sau creveti red cherry.
Anuntul este valabil numai in bucuresti.
|
 |
|
anuntul nu mai este valabil. se poate inchide, multumesc.
|
 |
|
Schimb Heteranthera zosterifolia (aprox 10 varfuri) si hemianthus micranthemoides (20-25 varfuri) cu hemianthus calictrichoides, glosso sau creveti res cherry. Doritorii trebuie sa vina in Crangasi, anunt valabil pentru data de 28 iulie. Discutiile se vor purta pe PM.
Multumesc
|
 |
|
cat faci poza, pune un carton gros in spatiu dintre lampa si acvariu astfel incat lumina sa patrunda in bazin dar sa nu dea si in casa. cauta pe net, am vazut mai demult un articol despre cum isi pozeaza amano (si cei de la ADA) acvariile.
|
 |
|
la o adica poti sa ii adaugi o functie de controller pentru incalzitorul de substrat...asta ca idee
|
 |
|
Cararea aia, in opinia mea, trebuia "desenata" cu plante...poate pietricelele nu se vor mai vedea dupa ce vor mai creste plantele. In rest arata bine 
|
 |
|
La o saptamana dupa setare 
|
 |
|
abia mi-am replantat tufa de pogostemoni, cand o sa apara primii pui o sa te contactez si daca mai esti interesat ti-i ofer cu cea mai mare placere.
|
 |
|
felicitari 
|
 |
|
Multumesc pentru aprecieri, Porcu.
La tufa de ceratopteris o sa renunt de indata ce bazinul se va stabiliza.
Despre bazinul mic...in ultima perioada am renuntat la orice element de decor pentru a-l folosi mai mult ca depozit pentru plante...
|
 |
|