Am dat 5 Rt si am adus 5 Salvini pui si un Jaguar mic.
Probabil o sa mai dau cativa Rt si o parte din Salvini dupa ce opresc 2.
Jaguarul saracu a avut un "accident", probabil ca o sa il pierd.
Mi-e dor dr Oschi . Probabil noul acvariu va fi plin de Oscari.
Ca un adevarat colectionar nu m-am putut abtine si m-am pricopsit si cu 5 Salvini si un Jaguar. Din pacate erau prea mici si a trebuit sa ii tin separat sa mai creasca. Abia am bagat unul la comun si probabil in vreo luna sa ajunga si ceilalti treptat.
La Red Terror am doua femele confirmate, una e cea care era dominanta iar a doua este cea care a devenit dominanta. Posibil sa mai am inca una Masculii sunt destul de pasnici desi ala dominant il mai alearga pe number 2. Ceilalti sunt sensibil mai mici sa ii bage cineva serios in seama.
Am lasat JD sa scoata pui si pana au decis sa ii manance, am avut mare balamuc in acvariu. Acum cum depun cum le rad icrele sa ma scap de necazuri. Cand ieseau puii era teroare maxima, asa pana au doar icre sunt mai linistiti.
Probabil doamna JD o sa plece in curand sa ma scap de o grija.
Eu zic sa nu il bagi inca vreo 2 saptamani.
Eu folosesc un geam despartitor pentru cazuri de genul asta.
by koala: Am scris amandoi in acelasi timp ... e mai bine cu rama si plasa, ca puii poa' sa circule "la ambii parinti". Daca masculul mananca puii, atunci trebuie folosit geam despartitor.
Daaaa, mai stii ce gandesc si ei "bah vrem si noi sa ne footem si astia se plimba toata ziua prin casa". O fi mai rusinosi, da intr-o zi de nu gasesti alevini, o sa ai acvariul plin de lapti
Ochiometric ar fi vo 15 cm da mi-e frica sa pun ruleta pe el ca iese mai mic .
Am dat doi masculi din cei mari la un amic asa ca am ramas cu o atmosfera mai armonioasa in acvariu. Astept sa vaz ce se mai alege din ce mai am. Sunt curios daca mai e vreo femela. DIn ce am auzit la toti ceii la care am dat din pui, femelele sunt o raritate.
Aseara a depus perechea dominanta de RT. Din nefericire pentru ei au ales ca loc de depunere "dormitorul" masculului de Jack Dempsey. Asa ca spre seara au fost dati frumos afara , mai ales ca sunt inca prea mici sa-i comenteze.
Toata gasca era destul de agitata si unul din masculi incerca sa se bage si el la depus insa era respins foarte agresiv de femela.
Peste weekend femela dominanta de RT a fost extrem de pregatita pentru depunere. Masculul insa, s-a ocupat doar de sapat groapa, nu parea ca e pe faza Pare din ce in ce mai evident ca mai am o femela ceva mai mica, posibil chiar trei . Tot ieri in timpul pregatirii cuibului, cele doua mai mici aveau ceva de impartit intre ele si din cand in cand cu sefa.
La masculi este destul de clara treaba, am vreo 5 vanjosi din care doi sunt dominanti iar restul sunt si ei in peisaj.
Nu cred ca o sa depuna de curand, sunt foarte nefotarati si nici nu ii ajuta inghesuiala.
Daca depun ii las sa isi vada de treaba, nu scot nimic . Mamutii astia de ar trebui sa ajunga la 40 de cm sunt abia spre 12 cm dupa un an. La cei mai mari ma refer.
E drept ca de vreo luna masculii cei mai mari par sa isi fi dat drumul la crestere
Anterior cand am zis ca bat masculii spre 15 nu aveam ruleta in mana . Stiti o folosesc foarte rar sa masor chestii
In curand o sa fac o triere printre Red Terror-ii ramasi. Momentan am o pereche confirmata (doar prin colorit si comportament).
Deja se simte putin inghesuiala.
Synspilumul probabil femela este pe lista de plecare de asemenea . Daca o doreste cineva dati un semn .