[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
In acvariul de 100 de litri de care v-am mai povestit pe aici am si 2 ancistrusi dintre care unul primit de la cineva care isi eliminase acvariul.Problema e ca acest peste avea de la inceput ochii aproape albi si e clar ca are ceva.Pupila nu se mai vede , parca e acoperita de o chestie ce seamna cu albusul unui ou prajit.Am vrut sa postez mai demult dar am tot uitat.Aproape ca nu mai vede si nu stiu ce tratament sa-i aplic.So , help me plsss
Probabil a crescut asa pentru ca n-ai lumina destula, daca o planta nu are destula lumina creste spre suprafata apei pt a avea mai multa.
aris citeste aici : http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=228
sau aici : http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=298
Am citit pe forum dar nu mai stiu exact unde .Cineva compara Bison cu DenBraven si spunea ca cel di urma e mai vascos si nu aluneca geamul exact cum ai zis si tu.i
Am votat DenBraven pt ca numai din asta am folosit si mi s-a parut foarte bun.
@Bleed : Den Bravenu e mai vascos..
Jawa moss este un muschi care se prinde in special pe pietrele mai mari sau pe buturugi asa ca nu prea poti sa acoperi substratul cu el.Exista mai multe specii de plante "covor".Exista echinodoru tenelus, marsilea , micranthemum.Ar mai fi si acicularis dar aceasta doar seamana cu iarba dar creste destul de inalta asa ca nu merge pt gazon.Incearca sa vorbesti cu Marti pt k acesta avea o oferta de marsilea la Schimburi parca .
In momentul in care ai pus plante covor e foarte greu sa cureti substratul asa ca nu trebuie sa ai pesti multi si nu trebuie sa-i hranesti prea mult.
Offtopic : Nu stiu de la cine ai inteles tu ca nu poti tine o pereche de betta in acvariu.E revoltator , cum sa nu poti?Daca nu se bat e ok , masculul e mult mai fericit daca are si el dupa cien sa alerge.Iti spun asta pentru ca acum vreo luna si ceva eram si eu la fel de nelamurit in legatura cu modul de a tine betta in acvariu.Si mi s-a raspuns foarte clar ca se poate .Citeste aici daca vrei sa te convingi:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=128
Merge geam de 10 cu intarituri dar sa nu depasesti inaltimea de 60 cm.Neaparat sa fie geam float si nu tras.Cauta geam de 10 la mai multe magazine pt ca preturile difera.15 milioane e trasa de par , poate atat o sa te coste acvariul la sfarsit cu toate dotarile.Eu zic sa te gandesti la o solutie cu schimbatul apei la picatura pt ca alfel o sa fie munca multa si degeaba.E destul de usor de facut si nu costa foarte mult.
Mai bilti , ai ajuns bine pe forumul asta si e bine ca pui intrebarile inainte de a face ceva.Intr-adevar acvarii cu schelet din cornier nu se mai fac de multa vreme si cu toate ca dau impresia ca ar fi mai rezistente nu sunt , asa ca citeste bine p-aici pune intrebari si ti se va raspune.Cel mai bine posteaza la DiY Hardware cu ceea ce vrei sa faci , ce mobila vrei sa faci ca sa ti se raspunda cum trebuie.Un acvariu de marimea aia are nevoie de schimbatul apei la picatura nu cu galeata ca faci scurta la mana Deasmenea mobila tre sa fie rezistenta si cel mai bine sa aiba schelet din teava rectangulara,Sunt destui experti in construit acvarii p-aici si daca ai noroc poate dai si de unu din oras cu tine care e dsipus sa te ajute.Posteaza unde am zis eu si da mai mutle detaii despre ce vrei sa faci.
Pai daca e asa poti sa iei o punga si s-o tai cute mici si subtiri si sa faci un ghemotoc la fel ca cel de rafie.Eu ca sa ii protejez ii tin in nascatoare cat sunt mici si nu se pot atinge de ei.La magazinele voastre nu gasiti asa ceva?E perfecta si-i tine la adapost macar 2 saptamani pana prind si ei putere.
Daca erai din Bucuresti te umpleam de ceratopteris thalictroides.(aviz amatorilor).Sau ultima solutie o sticla de 5 l sau 2 litri taiata de pe la jumate sau chiar mai jos.Partea cu fundul se gaureste cu un cui sau un ac incins in foc(gaurile sa fie mici sa nu poata iesi puii dar sa poate trece apa).Apoi legata o ventuza de ea cumva si pusa in acvariu in asa fel incat sa nu poate intra ceilalti pesti , cu gura mai sus de nivelul apei.Si-i depozitezi pe micuti acolo.
Daca vrei sa protejezi puii de filtru il invelesti cu un ciorap de dama si nu mai poate sa-i omoare dar totusi ma tem ca ai gresit cand i-ai pus in acelasi acvariu cu botia , e posibil sa fi fost mancati. Deasemenea am obnservat ca puii mai si mor din diferite boli , fiind mai sensibili decat adultii.Mie mi-au murit aproximativ 3 pui de molly aparent fara motiv la 2 saptamani dupa nastere intre-un acvariu ciclat si stabilizat.
Intr-adevar exista niste cubulete de mancare numite weekend food fish parca din care ar putea manca pestii dar mai mult de 1 saptamana nu cred ca tin.Cel mai bine ar fi sa gasesti pe cineva sa aiba grija de acvariu sau sa dai pestii cuiva.Gandeste-te cat va scadea volumul apei intr-o luna , probabil ca se va inumatati ceea ce nu e bine(poate sa ai capacul prea etans).Eu zic ca sa-i lasi o luna singuri e ca si cum i-ai condamna la moarte.Mai bine ii dai la petshop si iei altii cand te intorci.Daca aveai scimbatul apei la picatura si un hranitor automat atunci puteai sa-i lasi fara probleme.
Totusi ar trebui sa dai mai multe detalii despre acvariul tau si despre pesti pt ca nu ne-ai spus nimic.
Mi se pare mie ca am vazut Aquarelle acum cateva luni in Unirea Shoping Center la etajul 4.Sunt cateva magazine care vand corpuri de iluminat.Osram tin minte ca am vazut in Cocor tot in aceeasi perioada cand eu cautam tld 830.
Am incercat eu sa-i dau congelati si merge dar binenteles dupa ce i-am tratat termic.
Am uitat sa precizez am pus doar furzolidon (4 pastile in fiecare zi timp de 3 sau 4 zile nu mai stiu exact) , nu si sare despre care se stie ca afecteaza plantele.
Am si eu o curiozitate furazolidonul se adauga in fiecare zi?Eu am facut asta la acvariul plantat de 100 l timp de 3 sau 4 zile si mi s-au ofilit unele plante si mi-au murit toti melcii.
Daca vrei sa ti se raspunda trebuie sa dai DETALIIi despre acvariul tau , de unde stim noi ca tu nu-i tii intr-un borcan de muraturi? Cati litri are acvariul , de cat timp il ai, temperatura , substrat , filtrare?
Presupun ca pestii tai sunt stresati de ceva de au un astfel de comportament.Unde ai acvariul pus?Daca e pus aproape de o usa si usa e trantita mai mereu e normal sa le fie frica sa mai vina sa manace ,sau daca se obisnuieste sa li se bata in geam.
Si daca totusi Razvan a fost bland cu tine eu nu voi fi.Dar dupa cum vad ti-ai dat seama ca ai prea multi pesti acolo , volumul minim pentru o pereche de scalari este 100 de litri iar tu vrei sa tii 2 perechi in 50l.E imposibil sa se simta bine sau sa nu ai probleme cu ei.Oricat ai schimba tu apa de des sau oricat ai trata-o nu poti sa suplinesti lipsa de spatiu.Scalarul e un peste superb dar are nevoie de multa apa sa-i pui in valoare splendoarea.
In cel mai rau caz ar trebui sa pastrezi numai o pereche de scalari in cei 50 de litri si pe ceilalti sa-i dai sau sa-ti faci un acvariu mai mare.
N-o lua in nume de rau ca am vazut "ciorbe" mult mai "bune" pe situl asta dar nici a ta nu face exceptie.Daca iti plac mult pestii iti sugerez sa-ti faci un acvariu de minim 200 de litri ca sa tii sa zicem cele 2 perechi de scalari dar cu cat mai mare cu atat mai bine si pt ochiul tau si pentru ei
Sry pentru offtopic dar daca ar fi facut sticky nu ar avea cum sa lipseasca sfaturile de genul asta.
Iti dau fara probleme , am bagat id-ul tau in agenda dar vad ca nu ai intrat pe net pana acum , iti trimit un PM cu nr meu.
Cred ca procentul de icre albe a ajuns la 40% , oricum s-a dublat fata de azi dimineata , sunt curios ce se va intampla pana maine.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: