Message |
|
@ugarit5 - Pestii Betta sunt pesti "labirintici", asa ca sfatul acela legat de pompa de aer este complet inutil.
@ionela1009 - Ai facut o gramada de greseli, dar nimic nu este de nerezolvat.
- NU mai cumpara nimic fara sa intrebi aici... nu te lua dupa vanzatorii de petshop.
- arunca nisipul ala rosu... cauta niste nisip normal, d-ala "de constructii". Nu iti trebuie mult, doar atat cat sa faci un strat de 3-4 cm grosime.
- hraneste pestele la fiecare 2-3 zile... foarte putin. NU zilnic, NU mult!
- schimba-i apa la 2-3 zile (cu apa de robinet lasata intr-o galeata, peste noapte).
- pestele ala e femela.
Eu am mari dubii ca un copil mic (parca am inteles ca ai o fetita... sa iti traiasca!) o sa fie convins sa ingrijeasca un acvariu.
Mai curand, te-ai ales cu inca o sarcina... iti va ramane pe cap, pana cand pestele va muri. Copilul o sa se plictiseasca in cateva zile.
|
 |
|
alinutz80 wrote:... vezi ca nu merge linkul ceva are.... sau poate inca e in procesare
Merge perfect!
Problema e la tine... incearca de pe alt calculator / telefon.
|
 |
|
Foarte misto!
|
 |
|
bigg71 wrote:Va salut!
Am si eu nevoie de cateva sfaturi...
Salutare!
Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa "rasfoiesti" rubricile Cichlidae si Acvarii cu Cichlidae - jurnal.. Vei vedea diferite probleme intampinate si solutiile acestor probleme.
Punctual:
- fa calculul tinand cont de proportia 1 peste / 10 litri de apa... asta inseamna volum net (dupa ce scazi nisipul si pietrele si restu'),
- mbunele se tin in "familii" (1 mascul si 3-5 femele),
- ochiometric, tu ai acolo o suta si putin de litri... as zice ca mai mult de 2 familii (10-12 pesti) nu ar incapea.
- as pune doar mbunas, fara "pauni" si fara ancistrusi.
- solutia oferita de colegul onut ( Pseudotropheus elongatus / Labidochromis caeruleus) este excelenta.
|
 |
|
Hehe, am vazut mai multi ancistrusi acolo.
O sa ajungi ca aia din reclama cu "S-au cunoscut deja... o sa avem un nepotzel!"
|
 |
|
Ordinea de montare a cartuselor este urmatoarea: coloana de apa -> filtru bumbac -> filtru carbune -> filtru ceramic -> acvariu.
Sterasylu' este o marca de "ceramic"... deci, orice cartus ceramic o sa elimine sulfatul de aluminiu din apa.
|
 |
|
Liv wrote:Filtrele simple fara osmoza si remineralizare (adica cu 3 cartuse - sedimente, carbune si ceramic) modifica cumva pH, GH si KH?
Budy a facut niste analize la apa cu JBL Proscan si rezultatele sint prin balarii - am mai citit si pe la altii ca Proscan sint la fel de bune ca betele 6in1.
NU... nu se modifica parametrii apei.
|
 |
|
|
 |
|
Ti-am scris deja, in primul mesaj... eu nu m-as stresa de asta si as folosi doar nisip.
Pentru plantele alea, nu ai nevoie de cine stie ce substrat si vrajeli.
|
 |
|
E foarte misto si are mult potential!
- daca il lasi acolo (pe coltul ala), atunci pune mana si colanteaza cele 2 laturi "de la perete"... colant negru.
- fa-ne o poza "de seara", cu lumina aprinsa... ca sa ne dam cu parerea.
- daca ai cel putin 23-24 grade C in casa, atunci nu te mai chinui sa cumperi incalzitor... o sa arate ca 'reaku si nu ai nevoie de el.
|
 |
|
Ia-ti orice chinezarii ieftine gasesti de cumparat... sunt accesibile la pret si "rezista" 8-12 luni.
Probabil ca intr-un an o sa vrei sa evoluezi si sa schimbi acvariul.
|
 |
|
Util ar fi sa vedem niste poze, pentru ca altfel se dezleaga limba.  ...
- si eu am cochetat la un moment dat cu ideea de a construi un hexagon (nu stiam ca exista gata facute).
- as folosi doar nisip... in care as infige niste Vallisneria.
- as face rost de o creanga uscata, lunga, care sa urce "spre suprafata"... pe care sa agat niste Anubias si (poate) niste muschi.
- daca o sa pui putini pesti, filtrarea aia o sa fie suficienta (combinata cu schimburi regulate de apa). Nu te mai chinui sa improvizezi nimic.
- 3 corydoras, 1 ancistrus, 2-3 melci galbeni (Pomacea) si un mic grup de xifo rosu (sau molly negri)... cam asa as vedea eu treaba.
|
 |
|
|
 |
|
Cu un robinet montat pe furtun.
|
 |
|
Foarte misto, bravo! 
|
 |
|
Pana la urma nu se mai intelege nimic din topicul asta... e despre paludariu, despre bazinele de apa dulce sau despre "saratel"?
In ceea ce priveste nisipul "viu", eu am mari retineri ca "ar face ceva". Pune nisip normal si insamanteaza-l cu ceva bacterii... o sa fie acelasi lucru.
|
 |
|
trasalica wrote:... si parca baietii de pe forum au cv cu jurnalul meu, toata lumea nici un psst nu zice  , cred ca nu le place de mine, nush.
Plm, acum am vazut postarea ta si m-ai facut curios... probabil ca lumea nu prea se uita la rubrica aia unde ai postat tu.
Ar fi trebuit sa faci un topic separat, la rubrica de acvarii marine. Am remarcat ca ti-a raspuns colegul Blue. 
|
 |
|
Inseamna 30 litri, HOB, putine vietuitoare, schimburi regulate de apa si aia e toata mentenanta.
|
 |
|
Alex Florian wrote:Se alege prafu de low budget  )...
Asa cu ala de 30 litri ce aveam in cap la inceput, ma duceam la Coralis si poate imi dadeau ei apa.
Acum, 75 ish litri, mai greu.
Asa zic si eu... ia-o usurel, cu ala de 30 litri.
Vezi care e treaba, vezi daca ai "nervi" pentru asa ceva.
Dupa aia, daca iti place, poti sa "investesti" in ceva serios.
Indiferent ce ai face acum, peste cateva luni o sa regreti si o sa vrei "mai mare".
Nu te arunca la cheltuieli, pentru 2 clowni, un crevete si 2 melci.
|
 |
|
Cu cat o sa te gandesti mai mult, cu atat o sa vrei mai multe de la acel "prim bazin".
Bazinul ala de care vorbesti tu poate sa fie un inceput foarte bun. Am avut si eu ceva asemanator, tot un "cub".
Ia uite aici:
- Partea de proiectare si executie: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23693.page
- Acvariul "dat la apa": http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26040.page
|
 |
|