Message |
|
Arata bine cu nisipul Dennerle. Reactorul ar fi mai bine pe partea opusa incat sa nu fie asa vizibil.
|
 |
|
PO4 e si el foarte mare valori 0,4 mg/l sunt mai mult decat suficiente.
|
 |
|
imi cer scuze pentru calitatea teribila a pozelor
|
 |
|
inca ceva poze ...
|
 |
|
Sigur apa normala de la robinet. Gasesti si solutii gen Biotopol de la JBL care contin substante chelatoare si indeparteaza unele metale si clorul din apa. Spre exemplu am un amic care face schimbul de apa direct de la retea fara sa mai lase apa la " invechit " dar foloseste tot timpul substanta asta de la JBL. El zice ca nu a deciclat acvariul nici o data. Eu folosesc ambele metode  , las si la invechit si pun si conditioner.
|
 |
|
Incepe frumos : ) poti sa imi spui ce fel de gazon ai pus ? Am tot cautat prin topic dar nu am gasit  .
|
 |
|
Eu am BBA in cantitate f mica. Cum o tin sub control :
- Carbon lichid ( eu folosesc Carbo Booster Max de la Dennerle )
- indepartare mecanica de pe echipamente si prin tundere de pe plante
- apa oxigenata injectata direct pe zona afectata ( efect garantat ) in 24 de ore e rosie si apoi pa pa
- CO2 si pH stabil.
Daca faci asa nu o sa mai ai BBA sau o sa fie in cantitati cu totul si cu totul neglijabile.
|
 |
|
Te asteptam cu mai multe poze , acvariul tau ne Place , place , place  .
|
 |
|
Nu stiu ce acvariu ai dar ar fi bine sa te documentezi mai mult cum e cu el. De exemplu la acvariile Juwel este interzisa interpunerea de materiale intre acvariu si cabinet.
|
 |
|
inainte de tunsoare
|
 |
|
Catalin Florin Iasi wrote:
Acum vin si intrebarile....
1. Am inceput iluminarea acvariului cu 2 ore pe zi timp de o saptamana. Intentionez sa cresc iluminarea la 4 ore pe zi in a doua saptamana astfel incat pana la sfarsitul perioadei de ciclare sa ajung la 8-10 ore pe zi. Este ok?
2. Lumina mi se pare insuficienta. La un calcul ar iesi 0,6 w/l. Cu siguranta nu am atat si pentru ca nu am reflectoare. Am in casa 2 T5 865 si 2 T5 830. Ce neoane din cele precizate anterior imi recomandati pentru a creste iluminarea?
3. In prezent fertilizez cu 1 ml din fiecare recipient. O fi suficient sau nu? Mizez pe experienta voastra.
4. Ce specii sunt compatibile cu scalarii? Ma gandesc la neoni, coridoras si ramirezi.
5. Ce plante easy as putea sa mai introduc in acvariu tinand cont de cele pe care le am la momentul de fata? Eventual recomandati-mi un coleg care are plante de vanzare la preturi decente.
Atasez cateva fotografii si un filmulet cu acvariul.
https://drive.google.com/drive/folders/0BxS2-Ms00WYzY2VzWmI2WWhhV0U?usp=sharing
Orice critica sau apreciere o consider constructiva!!!
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!!!
1. 2 ore este prea putin
2. Cu reflectoare este suficienta lumina in acvariul Juwel
3. Aici trebuie vazut , eu zic ca trebuie sa ai in casa testele pentru tot ce le place plantelor ( Nitrati , Po4 , CO2 , Fe etc. Doar asa o sa poti fi sigur ca totul e ok
4. Compatibilitate buna au din ce stiu eu si gurami sau gurami pitic ( sunt pesti foarte frumosi si mai marisori decat neoni , zebre , etc. )
5. ...
|
 |
|
Ii poluam topicul omului. Silviu , tu ai acum 2x54 w = 108 w , adica 0,28 w / l ( asa vine la 400 l , corect ? ). Si esti multumit de cum iti merg plantele. Asta inseamna un singur lucru , ca plantele cresc cu micro, macro si co2 , nu cu lumina  . Corect ?
|
 |
|
Uite aici scrie negru pe alb despre T5
https://www.juwel-aquarium.de/Produkte/Aquarien/Rio-Line-LED/Rio-450-LED/#sticky-navigationbar
Cat despre faptul ca are 2 lampi a cate 2 neoane fiecare , a spus initiatorul topicului deja .
Are 4x54 este mult mai mult decat 2x54 oricum ai calcula. Deci fara modificari vorbim deja de alta lumina fata de Eheim.
|
 |
|
Silviu Man wrote:Cum spuneam, daca bugetul iti permite, ai o alta varianta. Cind am vrut sa infiintez acvariul de 400 de litri (dupa multe variante care au cazut pe rind) am studiat acvariile Juwel, acvarii la comanda (Aquadec) ... in fine, multe variante. Toate acvariile de firma erau echipate "basic", cu filtre interne, cu lumina subdimensionata, s.a.m.d. In plus, cind am vazut cum se ridica si se aseaza trapele de serviciu de prin capace si cit de incomod este sa lucrezi prin acele capace ... Totusi, intr-un acvariu de 400 de litri bagi mina pina la umar ca sa ajungi sa potrivesti o micuta radacina cu o plantuta pe ea! In final m-am decis pentru un Eheim Incpiria 400. Acvariu cu put de serviciu care permite sa-ti maschezi toate echipamentele, capac glisant dublu din sticla opaca pe sine de teflon, stand cu usi cu balamale echipate cu amortizoare la inchidere si lumina 2 x 54 w cu reflectoare plus lumina suplimentara. In prezent nu am nici o problema, nici macar cu plantele dispuse pe lateralele acvariului, chiar in zone nu tocmai bine iluminate (de ex. trei tufe de HC, in spatele unei pietre, linga peretele lateral dreapta). De aceea te intrebam de buget, pentru ca e o mica diferanta de vreo 2500-3000 de lei. Insa, daca esti fan acvarii de firma si ai resurse financiare, crede-ma, merita toti banii. Altfel, un Juwel de 400 de litri te costa 4000 de lei, apoi iti trebuie un stand pe masura, plus lumina ... probabil diferenta de pret este mai mica. Nu vorbim de filtrare, CO2, ... ca aici, indiferent de acvariu, tot atita costa.
De fapt diferenta e de vreo 200 si ceva de euro intre Eheim si Juwel , numa ca la Eheim ai lumina mai putina
Aici aveti Preis Vergleich :
https://www.billiger.de/topics/10327-juwel-vision-450
Und
https://www.zooroyal.de/eheim-komplettaquarium-incpiria-400-schwarz
|
 |
|
Poate sa imi recomande cineva un test de Fe in care are incredere si care i se pare precis ? Eu am de la JBL , dar pentru ochii mei cel putin nu se prea potrivesc culorile si in consecinta nu prea il pot citi ...
|
 |
|
Florin82 wrote:Am dat comanda si de prefiltru Eheim. Dar din pacate nu dispun de timp sa-l montez zilele astea. Asa ca il las pe sambata. Si mai am in plan sa iau 1 l de Matrix sa umplu un sertar in filtru.
Si eu am prefiltru Eheim. Timpul de lucru pentru inlocuirea cosuletului cu prefiltrul este undeva la 30 de secunde ...
|
 |
|
MORT
|
 |
|
Asadar dragi colegi , azi cand am ajuns acasa , dupa o absenta de 2 zile , numa vad ca nu mai gasesc in acvariu masculul de colisa lallia rainbow. Am crezut ca a murit ... , desi la mine in acvariu este jungla , m-am apucat sa il caut. Nicaieri - nimic. Pana la urma am dat de el dupa prefiltrul Eheim. Parea ca nu putea iesii de acolo si era f slabit. L-am eliberat dar nu prea pare sa isi revina. Cred ca o sa moara. Este posibil sa se fi intepenit acolo si sa se fi super stresat ?
Voi ati patit sa vi se intepeneasca pesti prin acva4ii ? Sau s-o fi imbolnavit dupa ce am plecat eu si s-a refugiat acolo ca sa nu ii dea ceilalti pesti ?. Care teorie e mai plauzibila ? Este posibil ca un peste sa poata intra undeva si sa nu mai poata iesii ?
|
 |
|
Deci pe cel Dennerle Amazon day il am deja  doar ca e in fata. Trebuie sa mai cumpar tubul JBL. Merci de sfat. Deci cel Dennerle o sa aiba 6000k si JBL -ul o sa fie de 4000
|
 |
|
Pana la urma ai sa schimbi tubul JBL ? Intreb pentru ca sunt direct interesat. Eu am tubul din fata cel de la Dennerle , pe care l-ai recomandat tu . Iar cel din spate este inca cel Juwel. Sunt inca prea novice sa iau singur o decizie , cu ce sa schimb tubul Juwel  .
|
 |
|