[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bulan77
Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Am vazut multe exemple dar singura problema e distanta mare intre acvariu si sursa de apa si canalizare, deci nici o sansa pentru completare la picatura.
Momentan voi sta cu ochii pe el si voi completa manual apa evaporata, iar pe viitor voi gasi o solutie daca este necesar.

Va multumesc!
Ok ms.. acuma ma informam si eu despre sistemul ato , am vazut ceva variante interesante .
Dupa ce termin de construit sumpul si overflow boxul ma voi gandi la ce varianta de sistem ato voi alege....cea mai ieftina
Sumpul va fi folosit la un bazin cu ciclide africane . Prefer varianta in care pompa are mai multa cantitate de apa,
Nu cred ca voi avea un sistem de autocompletare , neavand nici o sursa de apa prin preajma.

Este ok si fara autocompletere?

Multumesc mult domnule Koala!

Voi reveni cu poze cand va fi gata sumpul si overflow boxul

O zi buna !
Am atasat o poza dupa modificare
Dar mai am o intrebare , daca las doar 2 pereti in drepta , al 3 lea (cel de 26 inconjurat cu rosu), nu ar trebui sa fie egal cu cel de 31?

Sau e mai bine asa cum este acuma?
Salut!
Multumesc de observatie , acolo am facut o tentativa de booble trap .
Da voi folosi un bean animal care va fi situat intr-un oferflow box , sper sa imi iasa overflow boxul
Salut!
As dori niste sfaturi pentru construirea unui sump , acvariul care se fa transforma in sump are dimensiunile 70Lx45lx40h, undeva la 126l brut.

Vreau sa fac din el un sump cu trei compartimente in care sa am filtrearea mecanica , biologica si pompa de retur.
Vreau ca acest sump sa fie simplist si sa satisfaca cat mai mult nevoile acvariului .

Mai jos am atasat o "schita" , nu sunt un maestru dar sper sa va dati seama

Va multumesc!

Poti sa mergi linistit cu sticla de 10 mm , nu este neaparat nevoie de fund dublu dar pentru linistea ta ar fi bine sa ii pui , poti pune fund dublu din sticla de 8mm asa vei iesi mai ieftin. Cat desprea silicon Buson-ul isi facea treaba si e la un pret bun.
Cel mai bine este sa folosesti sumpul de la inceput, ai umpic de lucru dar macar sti o treaba. Oricum dupa ceva timp tot la el ajungi numai ca vei avea costuri mai mari
1. Daca folosesc tank connector de 32 mm , ce diametru ar trebui sa aiba gaura in sticla?
2. Daca folosesc tank connector de 25 mm pot lega la el teava de 32 mm sau prima data trebuie sa folosesc o trecere de la 25 la 32?

Scuze de intrebari dar nu prea am fost instalator
Salut tuturor acvaristilor!
Acest proiect ia nastere din vechiul paradox al acvaristului in care nu este multumit de filtrarea pe care o are , deci tot timpul se poate mai bine.
Am studiat umpic topicurile domnului Dragos in care descria modul de lucru si realizarea unui overflow box in care a integrat un bean animal si am zis "cre'ca pot sa fac si eu asa ceva".

Deci sa incepem:
- acvariu 70x45x40 126L brut care va fi transformat in sump si va fi impartit in 3 compartimente (inca nu am schema lui dar voi reveni cu ea)
- overflow box DIY cu bean animal inclus in ea ----aici incepe problema legata de materiale

Materiale pentru box :
- plexiglas de 6mm
- adeziv (inca nu stiu ce voi folosi smilie ) am gasit un adeziv pe un site american .
- teava pvc de 32mm

Primele intrebari daca sunteti dornici sa imi raspundeti
- acvariul meu are 125x60x45 , as dori sa folosesc o pompa de 6000 l/h , vi se pare prea mult pentru dimensiunea lui?
- unde gasesc tank connectori la un pret decent?
- ce pompa de recirculare a-ti alege jebao dc6000 sau AquaLight CROC Waterpump 6000?
- un adeziv pentru plexiglas care se nu fie toxic pentru apa ?

Va multumesc !
Da exista , se numeste egg tumbler , poti sa incerci si varianta diy
Pare a fi iodotropheus, nu ca ar avea vreo boala
1 mascul caeruleus 8 cm si 1 mascul Protomelas taeniolatus 8-9 cm , sanatosi si bine intretinuti!

Valabil in Sibiu sau cine are drum pe aici!

tel 0747511834
Am si eu varianta ta de filtru si sunt multumit de el, ai facut bine ca ai cumparat si un prefiltru deoarece varianta cu buretele pe sorb nu prea functioneaza daca ii pui si skimerul dearece incepe sa traga mult aer pe el si ragaie).q
Cu 3l de siporax deabea umpli un sertar si umpic , vei fi surprins cat material filtrant incape in filtrul acela!
La 240 de litri nu mi se pare ca ar sta inghesuite 6 ciclide si un pleco.
Tine temperatura la 26 de grade , asta este temperatura ideala pentru inmultire.
Uni spun ca la schimburile de apa sa bagi apa rece deoarece scaderea temperaturi ar ajuta si ea la inmultire , dar nu stiu daca este neaparat adevarat , am incercat dar nu pot spune ca are efect garantat
Salut!
nu au nevoie de un acvariu separat, poti sa ii lasi in acelasi acvariu cu restul pestilor, insa poti scoate femela dupa depunere pentru a o proteja.
La inceputul carierei de mamica femela s-ar putea sa inghita pui.
Succes!
Vand 2masculi si 1 femela de labidochromis mbamba bay , sunt maturi si au depus de mai multe ori , au indeva la 7-8 cm.

Pret 30 ron.

Trimit in tara unde este cursa directa!

Tel 0747511834
Acvariul arata bine
Poti incerca o familie de msobo sau de membe deep, asa vei avea 2 culori in acvariu.
Oricum dupa ce bagi "satanele" astea in casa sigur va aparea un acvariu mai mare

Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Go to: