Message |
|
|
 |
|
Bine ai benit!
Succes cu bazinul!
Am vazut langa marin un acvariu de apa dulce cu o statuie!  -ar merge gsp pe ea
|
 |
|
Si eu vreau berghia dupa ce golesc timisoara de aiptasii!
|
 |
|
Nu prea ai cum sa ermetizezi plexi de sticla....deci nu!
Poti sa faci cutie din sticla si sa faci un pieptene din plexi sau un nou spate al acvariului cu pieptene si sa il lipesti pe interiorul bazinului cu mai multe puncte de silicon.....asa am facut eu.....
Succes!
|
 |
|
Mi-a trimis Mugurel odata cu coralii niste dino xal ca aveam si eu dinoflagelate dar neavand skimmer la vremea aceea nu l-am putut folosi, daca vrei si ai nevoie iti trimit flaconul cu DinoXal......
|
 |
|
Am exact no2 0 si no3 cam 20....
Am pus si apa din acvariul de la vecinu......ciclata...
Plantele sunt pe drum......
Pun poze cand ajung acasa (sunt la Liceu)...
|
 |
|
Nitratii sunt 0....Nitritii maxim 20, destul de acceptabila ca valoare.....
Prezinta urme de boala, pun maine poze.....
La zoomania mai aveau cativa pesti morti prin acvarii, dar am zis ca nu s-or fi obisnuit ca joi a venit transportul.......si au sump comun toate bazinele.....
Nu am nici o indoiala ca nu sunt bolnavi......
Cat despre aranjament nu e final......pietre pot sa laeg din cateva tone.....
|
 |
|
2 saptamani....ciclarea era terminata....am aditionat si bacterii seachem stability....
|
 |
|
Sambata mi-am luat 10 neoni albastrii din zoomania, pareau ok, dupa 2 zile (azi dimineata ) am gasit unu mort.....cand m-am intors de la scola inca unu si am vazut ca 2 sunt atinsi de boala specifica lor......mi-a murit inca unu asa ca mi-a zis tata cum sa fac...albastru de metil.....sare....30 grade.....el mi-a mai tratat pestii de apa dulce.....
Unu e pe moarte si ceilalti inoata cam haotic......
Nu am mari sperante ca reusesc sa ii tratez....
Treaba e ca am plante pe drum si o sa trebuiasca sa le dezinfectez daca fac restart dar asta e.....si o sa trebuiasca sa dezinfectez totul....
|
 |
|
Cumpar cryptocoryne crispatula
|
 |
|
I-am facut si carcasa super profi din komatex!
Carcasa are 30/15/7 cm si se sprijina direct pe acvariu, pentru un acvariu de 30 cm lungime (in cele 2 parti pe care se aseaza pe sticla acvariului e komatex 0,5 cm astfel incat lampa sa nu cada in apa, sa nu se poata misca in laterale......).
Sunt deschis la schimburi.......
|
 |
|
Intrebarea este, nu cumva teactorul are pierderi?
Eu acum o luna am aflat de ce de un an tot scatea presiunea la centrala fara nici o chiestie!, la caloriferul de la una din bai picura......si toata ziua era scadal ca e ud in baie si ca scade presiunea, au venit de 2 ori meseriasii dar nu si-au dat seama!
Deci cine stie cum iti picura mai mult reactorul....
|
 |
|
Ai renuntat la sump?
|
 |
|
Sunt super incantat de pepermintii, au inceput sa haleasca aiptasia, au disparut nu stiu cate.......in spatele pietrelor de exemplu nici urma de aiptasii....
|
 |
|
Gabi C wrote:de ce ai pus poza rasturnata?
Asa intra uneori......de la ios......dai click pe poza si apare pe verticala....
|
 |
|
Deoarece nu imi permit sa investesc bani in acvariul destinat crevetilor deoarece imi bag cam toti banii in marin si nu imi place sa tin acvariile si echipamentele nefolosite mult timp.......
Asa ca a aparut un set up provizoriu pentru 3-4 luni pana cand il voi face de creveti......daca o sa se faca prea frumos o sa dureze ceva mai mult.......
Asadar si prin urmare am dorit sa nu investesc decat putin in acest set up provizoriu......am filtru super misto.......bazin ultraclara......lampa led.....dar imi lipseste substratul, mineralele, etc.....
Am :
Bazin 30/30/35 din ultraclara
Eheim ecco pro 300 cu debitul reglat la jumatate
Lampa led(2 led-uri de 5W albe si unul albastru royal tot de 5w cree)
2 pungi de 2 kg de pietris fin luat din auchan.......am spalat o ora la el.......
Niste pietre de decor......
Pesti o sa imi iau ce o sa gasesc in zoomania ca nu mai comand pe vremea asta.....
Plante o sa caut anubias nana, moss.....si ma mai hotarasc eu......sa vad maine ce gasesc la zoomania, o sa apelez si la colegii de pe forum....
O poza.....
Trebuie sa imi iau si un fundal negru...autocolant....
|
 |
|
Sincer acvariul e cam mic pentru atatia discusi!
Pestii sunt frumosi dar acvariul arata mai bine in trecut.....
|
 |
|
Vand sau schimb o lampa cu urmatoarea configuratie:
6 led-uri cree din care: 2 albe de 5, 1 albastru royal se 5 si 3 albastre de 3
Alimentate de o sursa enstick gs 70 24 si de o placuta cu 2 ldd-uri!(placuta arenloc de 6 ldd-uri....)
Radiator de aluminiu si cooler pentru racire.......
250 lei negociabil!, la cerere pot face carcasa din komatex, radiatorul de aluminiu are 15/15/2 cm!
Schimb cu 2 lampi Aquatic Nature Solar Duo Boy sau orice lampi de calitate undeva la 26 w pentru un nano de apa dulce....
|
 |
|
Ma pregatesc de un schimb de apa, apa e in parametrii, sa schimb 10% din apa sau 20%?
|
 |
|
Am adaugat in seara asta 2 pepermint shrimp, sa opresc lampa de tot sau nu are nimic daca las doar monolight-ul?
|
 |
|