[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
adiacvaristu60 wrote:Frumos.Mai baga corali.
Ce dimensiune au cei 2 clowni?

Multumesc, dar deocamdata nu pot sa zic ca e frumos, urmeaza corali, clowni au 3,5-4 cm, nu pera au crescut de când i-am luat, când iti startezi si tu marinul?

Toti ma intreaba asta .
Sper ca in curand,banii sunt low de tot ,ce sa faci.
Iar sa il fac fara o aparatura cat de cat ok si sa pierd vietati mai scumpe decat aparatura,mai bine astept.

Pozele te naucesc!
Superb.
Foarte frumos.
Mie nu imiplace asociatia xipho-scalari.
Xipho sunt pesti din alt biotop cu parametrii diferiti.
Le place apa mai dura si putin mai alcalina.
In rest,acvariul este frumos,aerisit si foarte bine dotat ca si hardware .
Frumos.Mai baga corali.
Ce dimensiune au cei 2 clowni?
Eu sa stii ca am folosit sare.
In cazul lui ar mai distruge din posibilii agenti patogeni rezultati din semidescompunerea pestelui mort.
Nu-i rau sa puna.
La orice medicament folosit mult timp,se observa o scadere a eficientei,deoarece bacteriile si ceilalti factori care provoaca boli devin mai putin sensibile.
Insa daca el baga acum sare,si dupa la 2-3 zile schimba apa si nu mai baga timp de n luni,iti dai seama ca nu este asta o problema ;).
Sa faci teste inainte sa pui sare,folosind teste de apa dulce,chiar si cu salinitate de 1 lingurita la 10 litri pot sa dea erori .Mai bine le folosesti pana sa pui sare.
Horia wrote:
adiacvaristu60 wrote:Un schimb de apa de 50 la suta dupa mort .
Niste teste.
Fa rost de sare fara iod si baga cam 1 lingurita la litru.
Sa si un bazin de carantina pregatit in cazul in care apar victime prin bazin in urma luptelor.
Mai mult ca sigur a incasat-o de la vreunu',caz cam ciudat pentru ca nu ai pesti asa agresivi acolo,el ar fi trebuit sa fie cel mai agresiv.Probabil lipsa unui spatiu larg a cauzat o lupta aprinsa.Se mai intampla,mai ales la africani,si mai ales la mbuna.

treaba cu 50 % este o gluma banuiesc
dare fara iod... nu stiu ce sa zic ... vreau sa citesc pe undeva sa vad care este treba din punct de vedere chimic ..

teste / ce fel de teste /

no2 no3 ph ...!!??

Ph,duritare,amoniac,nitriti,nitrati...
Sarea fara iod este foarte buna la africani.Fiind pesti care suporta o duritate mai mare,tolereaza sarea mult mai bine decat ciclidele americane.
Sarea te va ajuta si va neutraliza din amoniac,va stabiliza cat de cat ph-ul,dezinfecteaza apa si distruge microorganisme daunatoare.
Dar fara iod,cea cu iod este toxica.
Chiar daca sunt pesti de apa dulce,se pot trata cu sare.
Spre exemplu stiai ca gupy rezista la jumatate din salinitatea oceanului?
Sarea nu face rau,doar iodul.
Ai nevoie de sare direct din salina,gasesti sigur.
Se foloseste la tara la animale,bolovan.
Este buna daca faci rost si o pisezi.
Cat despre schimbul de apa glumet,nu-i asa!
Asa trebuie facut cand ai pierderi in randul pestilor.
Si nu neaparat pentru ca a murit,ci pentru ca prin moartea lui,a putut sa dezechilibreze putin chimia apei,mai ales daca l-ai vazut la 4-5 ore dupa deces.
Nu este asa de greu sa schimbi 10 galeti ,gandeste-te la colegii care au bazine de 1 t +.
Si nu mai schimba apa la 3 zile.Fa un schimb la 4 zile zic eu.Provoci totusi un stres.Daca vrei ca apa sa se schimbe intruna monteaza un schimb la picatura.Daca nu schimba apa la 7 zile cate 30 la suta ca este ok.
Un schimb de apa de 50 la suta dupa mort .
Niste teste.
Fa rost de sare fara iod si baga cam 1 lingurita la litru.
Sa si un bazin de carantina pregatit in cazul in care apar victime prin bazin in urma luptelor.
Mai mult ca sigur a incasat-o de la vreunu',caz cam ciudat pentru ca nu ai pesti asa agresivi acolo,el ar fi trebuit sa fie cel mai agresiv.Probabil lipsa unui spatiu larg a cauzat o lupta aprinsa.Se mai intampla,mai ales la africani,si mai ales la mbuna.
Din cate pare,cred ca este a lui reefer.Suna-l si vorbeste cu el.Este un om de nota 10.Cere mai multe detalii.
Temperatura este buna,chiar si 28 merge.
Cumpar niste led uri.
Ma intereseaza orice gama atat cat are temperatura de culoare de 10000k sau mai mare.
Detalii pe pm.
Da,este logic ceea ce zici.
De ce nu pui plante?,te vor ajuta putin si la filtrare.
Foarte frumos!
Daca ai gasi o cale sa faci apa mai limpede ar fi de vis.
La mediile de filtrare,arunca si tu o privire aici :http://www.amenajareiaz.ro/index.php?dispatch=categories.view&category_id=189
Horia wrote:
kazaku wrote:Pt ca m-am inselat. In poza indepartata seamana cu maingano, dar in poza apropiata are corpul si capul mai plat, maingano e mai ascutit. Eu fata de alti recunosc cand gresesc.

tu fata de multi ai avut numai ideei bune pt mine )
asa ca fiind oameni avem voie sa gresim --- am eu un vecin care este extraterestru - NU GRESESTE NICIODATA

Bineinteles,oricine greseste.
Cat despre vecin,eu nu cred ca nu greseste !
kazaku wrote:Mda, poza anterioara ma indus in eroare. Nu e maingano. Scuze.

. E,vezi ca-i msobo?
In ultima poza are un colorit mai puternic.
kazaku wrote:Ala e maingano. Tocmai de asta intrebam, aveam eu impresia ca la ala va referiti. Cauta pe google sa vezi diferenta dintre maingano si msobo magunga.

Diferenta sta in modelul dungilor.
Dar exemplarul lui are o coloratie mai slaba,fiind noi introdusi in bazin.
Dar se apropie mai mult de maingano.
Probabil ca inca nu s-a aclimatizat complet si nu i se vad total dungile.
kazaku wrote:Fratilor, care ziceti voi ca e msobo?

Hai ca se vede.
Albastrelu'.
Msobo face toti banii,cred ca va deveni favoritul curand .
Ai grija insa ca nu-i prea pasnic.

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: