Message |
|
Imi cer mii de scuze ca raspund abia acum.
Sa stii k m-am gandit si eu la ce mi-ai zis tu si anume ca acel carbune nu mai e activ. Am testat si intr-adevar nu mai e.
Despre plante..nu stiu ce sa zic. Pestii mei trag de ele pana le mananca aproape de tot. Deja nu mai iau plante cu frunze mici - le-au mancat pe toate. M-am resemnat.
Numai bine!
|
 |
|
Buna,
Am si eu cateva intrebari - mi-am facut curaj dupa mai multe zile. Ma puteti ajuta?
1.Imi puteti spune cum sa aduc la limite normale duritatea carbonatului sau daca valoarea sa este ok? Este sg capitol care iese NOK zic eu, la testele de apa. Am test JBL Easy Test 5 in 1.
Rezultatul care a iesit se situeaza astfel: intre 0 si jumatatea casutei cu cifra 3 exact pana unde zice ca e NOK. sper ca m-am exprimat corect, sa ma intelegeti.sper sa nu va supar - tocmai de aceea am postat aici. am cautat pe forum ceva legat de subiect dar sunt notate numai valori in urma testelor.
In acvariu am 1 guppy, 3 sanitari, 3 molly si 3 platty. In rest, am aceleasi dotari ca la inceput in ceea ce priveste filtrul, incalzitorul..am schimbat decorul.temperatura 26 grade.
2.In ceea ce priveste filtrul - as vrea sa-i schimb buretelul ca s-a strans aproape de tot si il am de aproape un an. Mi-e teama sa nu distrug bacteriile. Cum sa fac?
Ma gandesc sa nu mai pun carbunele activ - din cate m-am documentat, e util numai in anumite situatii. Dar, as vrea sa-l pastrez - just in case. Unde sa pun bucatele de carbune sau mai exact in ce sa le tin? e ok intr-o punguta? am luat niste bacterii pt filtru dintr-un petshop dar mi-e teama sa ma pun pe treaba. nu vreau sa deciclez acvariul.Ce ma sfatuiti?
3.Ce sa le fac pestilor sa nu-mi mai manance plantele? am mai pus intrebarea asta si mi s-a recomandata spirulina. acum, le dau vitamine (pun in apa sau le fac cate un mix cu spirulina si fulgi peste care pun cateva picaturi de Fishtamin) am vazut ca le place foarte mult..dar tot ciugulesc frunzele plantelor..sunt zdrentuite ca sa nu mai spun ca pe unele le-au mancat de tot. Mancare le dau de 2-3 ori pe zi deci nu sunt flamanzi.
Multumesc,
|
 |
|
 Ma uitam la ei chiar acum si pana la urma ma gandesc ca daca sunt asa grasi si vioi..nu mai conteaza cand se coloreaza..sa fie sanatosi pana la urma!
MoDy, dar de ce sa simti aiurea ca ai imperecheat doua specii diferite? fii multumit ca ii ai! eu asa zic. nu era mai rau sa te oftici ca n-ai reusit imperecherea decat sa te gandesti cand se coloreaza?
Pe mine nu ma deranjeaza asa tare,eram curios doar. 
|
 |
|
Cand ar trebui sa se coloreze de-a binelea puii de platty?
deja sunt marisori..se vad petele cu negru (punctulete pe burtica, codita, aripioare) dar..in rest, sunt galben inchis. spre portocaliu. ii pot ajuta cu ceva? ma refer la suplimente, hrana..ei sunt f vioi si mancaciosi dar as vrea sa ma lamureasca cineva referitor la culori.
Am cautat eu pe net si zicea cineva (un site in engleza) ca la aprox 3-4 luni ar trebui sa se coloreze.eu ii am din februarie.
Stie cineva?
|
 |
|
Stie cineva cat de bun este JBL Ektol Cristal impotriva fin rot?
Ma refer in comparatie cu cel fluid.
Am luat aseara si ma bucuram ca am gasit in sfarsit un tratament pt bacterii dar..acum mi-am dat seama k de fapt trebuie fluid.
Imi poate spune cineva daca e ok sa continui cu cel cristal? am pus si sare in apa ..fara filtru, lumina..doar pompa de aer.
Sunt tare dezamagita..am facut ieri testele de apa si au iesit ok. Nu inteleg de ce s-au ales cu boala asta. Deja mi-a murit un pestisor..altul are un punctuletz pe codita..
|
 |
|
Pfff...nu cred ca se vad imaginile..sau da?
|
 |
|
Nu am reusit sa fac decat asta..si asa, l-am miscat si il doare  totusi, scurma dupa mancare..
|
 |
|
Am descoperit ieri ca unul din sanitarii mei are codita rupta:partea de jos, parca se roade...ieri era mai putin rupta, parca.
Dar, azi am descoperit ca la baza cozii au aparut urme sangerii..nu inteleg de ce. Nu am obiecte in care sa-si rupa coada, iar ceilalti pesti nu il bat (i-am urmarit ieri toata ziua). Pana azi a fost vioi, a mancat..nicio problema.acum, e trist si se taraste pe jos..in fine, s-a ridicat un pic deasupra apei o sg data.
Cum sa-l tratez? citeam pe forum de albastru de metil (asta am pus si ieri si parca se simtea mai bine). e ok?
M-am uitat pe site-ul cu JBL Online Hospital dar nu am gasit nimic care sa se potriveasca cu simptomele sale.
Mentionez ca ceilalti pesti nu au nimic.
Va rog, un sfat! 
|
 |
|
Buna,
Eu nu prea sunt in masura sa-ti dau sfaturi dar .. uite ce m-au invatat pe mine cei de pe forum cand am avut si eu probleme cu pestisorii mei...ar trebui sa intri aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9955.page ..numai ca NU pune sare daca asa ti-a zis Dolly (care si pe mine m-a ajutat f mult)..ca medicament, eu am folosit Contraspot.
Ce-ti pot spune eu, care am trecut prin toate fazele bune sau rele in ceea ce priveste amenajarea unui acvariu este sa ai multa rabdare si sa fii cat mai calm.
Bafta!
|
 |
|
Multumesc f mult pt ajutor.  Ai dreptate..deviase un pic subiectul.
Da, asta e..o sa dau si eu anunturi in curand..nu ma indur de niciunul.  mi-s tare dragi dar asta e...
|
 |
|
 Ok!
As vrea sa rog un admin sa faca putina curatenie in topicul postat de mine ieri, " Exista vreo metoda de a impiedica imperecherea la platty?". Au fost cateva postari care nu se potrivesc cu intrebarea mea si care ar trebui inlaturate.
Ps: Alber, eu credeam ca faci si tu parte din echipa admin, fiind Ultrahigh member.
|
 |
|
Buna,
Nu stiu daca este o intrebare stupida sau haioasa dar as vrea sa stiu cum sa-l fac pe masculul platty sa nu-mi mai fugareasca atata femela...am citit eu ca ar trebui sa mai iau alte femele pt ca acesti pesti sunt f activi dpv sexual dar asa mi-as suprapopula acvariul. Deja am 2 pui care sunt (sper) femele.M-am uitat la colorit.
Mentionez ca femela abia mi-a facut a doua oara puiutzi si deja saraca, e fugarita. E vreo metoda? mi-e mila si de el saracul...dar..acum ce sa fac?
Ps: fara nicio legatura cu cele de mai sus, as vrea sa rog pe unul dintre admin sa inchida topicul postat de mine anterior (help! pui platty)..eu zic ca se poate inchide. Nu mai am intrebari si am vazut ca nimeni nu a mai dezvoltat subiectul.
|
 |
|
E ok..de fapt sunt ok pt ca sunt 3 puiutzi.  . Au deja aproape un centimetru si sunt ok. Ceilalti nu au nimic cu ei; mananca..sunt bine.
Multumesc mult pt sfaturi.
|
 |
|
Pai ce credeti ca voi face? il cresc, bineinteles!
Acum cand am venit de la serviciu, l-am gasit in acvariu..la plimbare cu cei mari. E asa micutz... am faramitat mancarea sa pape si el pt ca l-am vazut ca ciuguleste. E bine? oricum, nu-l pot prinde..e extrem de rapid.
|
 |
|
Buna,
Cu riscul de a fi considerat un maare fraier, va spun ca am descoperit abia azi k mi-a fatat platty (pt cei care mi-au mai citit topicurile :nu mai am scalari, betta..etc, doar 2 platty, 2 molly, un guppy, un xypho si 3 sanitari). am vrut sa schimb apa si am gasit un puisor mititel de tot in apa..  sau doi..
imi pare tare rau k nu m-am prins ca e gravida...mi-e tare rusine cu mine..  totusi intrebarea mea este: sub buturuga am gasit ca un cuibuletz de puf..iar pe o planta de plastic (ca un boschet) niste depuneri rosiatice..sa fie icre?! am pus la loc boschetul, peste pestisor si el sta acolo saracul (desi a iesit si a dat o tura pe afara).. nu am mai schimbat apa..nu am facut nimic. nu stiu daca mai are rost sa iau puiutzul (sau sa-i iau) poate sunt sub buturuga...mi-e teama sa nu fie mancati. sau au fost deja?
din experienta voastra..ce credeti?cum e mai bine? ce as putea face? daca mai am ce....imi pare asa rau..
inca ceva: femela e tot umflatzica si se vad niste puncte negre in continuare in burtica.
|
 |
|
Buna,
Repet: 2 neoane, unul alb si unul albastru. Pe ele scrie asa: 220-240v, 50-60 HZ, PL 24 W. Cum e?
Am inteles! 10 ore vor fi de acum inainte..In ceea ce priveste filtrul..acum cand ar trebui sa spal iar buretzelul? ultima data a fost acum 2 saptamani (e mult?!). Ok..am inteles si despre curatarea substratului. O sa fiu mai perseverenta  .
Si..la sfarsitul saptamanii viitoare o sa iau plantele.
Narcis b. sunt sigura ca se vor inmulti. Nu stiu daca gresesc dar, deja doi dintre ei se "cam iubesc". Sper sa ma descurc in caz ca voi avea noi veniti.
|
 |
|
Pt adriancalotescu : daca tie iti pare rau..mie imi pare de o mie de ori mai rau..am plans dupa el. Nici nu l-am scos eu de acolo pt ca nu am vrut sa-l vad.
|
 |
|
Pff..lumina prea slaba? m-am uitat acum..neoanele, unul alb si unul albastru, sunt de 220-240 v; sunt cele din dotarea acvariului (asa l-am luat). Chiar nu e ok? Apropo de asta: lumina o las aprinsa aprox o ora dimineata si o aprind iar seara cand se intuneca pt alte aprox 3-4 ore. E bine?Buturuga am..o cumparasem pt betta pt ca am observat ca ii placea sa se ascunda. in ceea ce priveste plantele eu ma gandeam sa mai iau cateva dar de plastic pt ca ma gandesc sa nu dau gres cu cele naturale si pt ca nu inteleg cum sa curat acvariul cu ele inauntru. Ma refer la substrat si decor. Daca le smulg in timp ce curat substratul? Poate e o tampenie ce gandesc eu dar..nu-mi imaginez cum sa fac. Nu pot sa nu curat substratul acela pt ca se aduna multa mizerie in el..Invatati-ma voi.. vreau sa-mi iau un aspirator electric saptamana aceasta tocmai pt a curata cum trebuie pietrisul si chiar ma gandeam cum sa fac cu planta care deja a prins radacini.
Si inca ceva: cum si la cat timp sa curat filtrul? am citit ca buretele + carbunele activ se inlocuiesc cam la 3 luni (la mine are deja aprox 3 luni). Pai daca le inlocuiesc nu o iau de la capat? ma refer la bacterii.. ..buretele il spal in apa de la acvariu (intr-un recipient mai mare) ca sa nu distrug bacteriile. e bine? exista vreo metoda de spalare a pietrei de aer? vreau sa o inlocuiesc pe a mea pt ca e veche dar as vrea sa stiu daca se poate curata - adica sa faca bule de aer mai multe - eu cred ca e infundata.
Multumesc tuturor pt sfaturi.
|
 |
|
Nu sunt sigura ca e mascul asa cred eu din cate am citit despre ei..nu stiu.
Oricum, sunt foarte suparata. L-am gasit pe betta mort..
|
 |
|
Sa le luam pe rand: varsta: aprox 5-6 luni.
Da, stiu ca nu sunt specii compatibile dar..ti-am zis, nu se bat. Nu au nicio treaba unul cu altul. Scalarul e in fata, mananca, nu are nicio treaba..betta e pitit in spate. Si crede-ma, l-am vazut cand nu ii place un peste face tot posibilul sa-l elimine (normal, nu?) dar..nu e cazul cu scalarul. Nu-i tineam daca era cazul de agresivitate.
Schimbari? nu am facut..decat am schimbat apa ca in fiecare saptamana. O singura data acum o saptamana si ceva, am marit cu 1-2 grade temperatura de frica grisului dar..am dat-o la loc la aceeasi initiala, 25 grade. Si am luat plantele.. din care una a fost devorata deja de ceilalti pesti.
Deci..
|
 |
|