Buna,
Am si eu cateva intrebari - mi-am facut curaj dupa mai multe zile. Ma puteti ajuta?
1.Imi puteti spune cum sa aduc la limite normale duritatea carbonatului sau daca valoarea sa este ok? Este sg capitol care iese NOK zic eu, la testele de apa. Am test JBL Easy Test 5 in 1.
Rezultatul care a iesit se situeaza astfel: intre 0 si jumatatea casutei cu cifra 3 exact pana unde zice ca e NOK. sper ca m-am exprimat corect, sa ma intelegeti.sper sa nu va supar - tocmai de aceea am postat aici. am cautat pe forum ceva legat de subiect dar sunt notate numai valori in urma testelor.
In acvariu am 1 guppy, 3 sanitari, 3 molly si 3 platty. In rest, am aceleasi dotari ca la inceput in ceea ce priveste filtrul, incalzitorul..am schimbat decorul.temperatura 26 grade.
2.In ceea ce priveste filtrul - as vrea sa-i schimb buretelul ca s-a strans aproape de tot si il am de aproape un an. Mi-e teama sa nu distrug bacteriile. Cum sa fac?
Ma gandesc sa nu mai pun carbunele activ - din cate m-am documentat, e util numai in anumite situatii. Dar, as vrea sa-l pastrez - just in case. Unde sa pun bucatele de carbune sau mai exact in ce sa le tin? e ok intr-o punguta? am luat niste bacterii pt filtru dintr-un petshop dar mi-e teama sa ma pun pe treaba. nu vreau sa deciclez acvariul.Ce ma sfatuiti?
3.Ce sa le fac pestilor sa nu-mi mai manance plantele? am mai pus intrebarea asta si mi s-a recomandata spirulina. acum, le dau vitamine (pun in apa sau le fac cate un mix cu spirulina si fulgi peste care pun cateva picaturi de Fishtamin) am vazut ca le place foarte mult..dar tot ciugulesc frunzele plantelor..sunt zdrentuite ca sa nu mai spun ca pe unele le-au mancat de tot. Mancare le dau de 2-3 ori pe zi deci nu sunt flamanzi.
Multumesc,
|