[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna,  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine v-am gasit!
Am un acvariu Hailea cu capac de 60 litri cu 1 betta, 3 guppy, 2 platty, un molly, 3 sanitari.
Filtru hailea RP 400 + inca unul micutz pt un acvariu de aprox 10 litri care pufaie... pompa de aer Resun 3962, incalzitor la aprox 25 grade,pietris, 2 plante de plastic (momentan).
Initial, am inceput cu un acvariu de aprox 10 litri + cele mentionate mai sus (mai putin filtrul mare). toate bune si frumoase - apa ok, pesti ok. apoi, am dat-o in bara cu apa in sensul ca am spalat asa bine filtrul ca i-am indepartat toate bacteriile ce asigurau buna functionare a acvariului; mi s-a albit apa. apoi,din cauza celor mentionate si pt ca m-a cuprins microbul acvaristilor, m-am decis sa largesc spatiul mai ales pt ca vroiam sa am mai multi pestisori si pt ca vroiam sa repar greseala facuta. asa ca, mi-am luat cele de mai sus, am schimbat apa, am dezinfectat tot (cu albastru de metil instrumentele, aparatura si pietrisul). asa....am reusit sa imi aduc apa la starea initiala. :-) apoi....dupa cateva zile, am vazut ca un platty avea pe el niste "depuneri" albicioase. boooaaalaaa!!! asa ca..l-am mutat separat unde l-am ingrijit cu "tetra against spots". am inloc apa din acvariul mare, iar am dezinfectat tot, am pus si acolo medicament+albastru de metil; pestele insa,s-a simtit el binisor zilele urmatoare, asa mi se parea mie, dar apoi a murit. acum...am vazut ca guppy au pe codite si pe ici colo pe corp aceleasi semne...sunt vioi, au mancat;ce sa mai fac? am nevoie de ajutor..un sfat, ceva.
am citit pe net de JBL Furanol, Tetra Medica general tonic.dar..daca nu merge? eu care vroiam sa-mi iau alti pesti si of course, plante...sa-mi creez un acvariu de vis...acum am probleme cu bacteriile.
Sa va dau si rezultatul testului 6 in 1 facut acum cateva minute, poate asa stie careva ce sa fac si ce se intampla:GH - 8d, KH - 10d, PH - 7.2, CL2 - 0; NO3 - 100; NO2 - 10.
(am citit ca ultimele 2 valori nu sunt ok si mi-am dat seama de ce:nu am plante - lucru ca si rezolvat,pt ca o sa-mi iau imediat).

Sper sa nu plictisesc pe careva si sa ma ajutati. Multumesc,
[Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

NO2 - 10 nu este de la lipsa plantelor naturale. Citeste despre ciclul azotului.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Si ar fi bine sa mai citesti si Ghidul acvaristilor incepatori Sunt multe lucruri utile. :-)

Si inca ceva - nu e bine ca betta sa fie tinut impreuna cu guppy. Le va papa coditele.

In rest, !!!!

This message was edited 1 time. Last update was at 19/12/2009 22:07:11

fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Salut si bine ai venit!

Pentru tratarea pestilor, ridica temperatura cateva zile undeva la 29 de grade.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut si bafta in ceea ce vrei sa faci

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna,
Multumesc pt cuvintele de bun venit.
Fishyman, doar atat? sa ridic temperatura? Gata..am facut si asta.
o sa dezvolt subiectul pe sectiunea de boli..si o sa citesc sfaturile pt incepatori.

Numai bine si sa aveti parte de pesti sanatosi!
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Abu wrote:
Fishyman, doar atat? sa ridic temperatura? Gata..am facut si asta.
o sa dezvolt subiectul pe sectiunea de boli..si o sa citesc sfaturile pt incepatori.!

Nu e suficient sa ridici doar temperatura si mai ales sa nu o faci brusc - le creezi un soc termic. Probabil ca pestisorii tai au Ichthyophthirius multifiliis sau gris. Da un search pe forum si vei gasi tratamente. Si fi optimist - boala asta se vindeca, mai ales daca aplici tratamentul corect. :-) Pe scurt, daca nu gasesti pe forum, uite cum se trateaza grisul - temperatura ridicata treptat pana la 29 de grade si sare grunjoasa neiodata, o lingurita la 10 litri de apa. Schimb de apa din doua in doua zile cate 10-15% din volum. Igiena stricta in bazinul de carantina.

Daca nu ai sare neiodata, merge si cea normala. Chiar sare care se foloseste in mincare. Eu asa am vindecat niste molly. Iar medicamentul se numeste SERA Costapur.

Bafta multa!!!

This message was edited 2 times. Last update was at 20/12/2009 03:01:48

Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

Pfff..nu cred ca e gris..arata ca in poza asta..doar ca e si pe codita. si pe burtica.
totusi..sa incerc cu sare? e bine pt asta? sau altceva? ce?din cate am vazut, e vb de bacterii. eu am pus putin albastru de metil si am ridicat temperatura (gradual). si am observat ca e o pelicula deasupra apei..ca si cum ar fi praf.
va rog..sfaturi. nu vreau sa moara. ei sunt vioi, mananca...
[Thumb - 005_h1.jpg]

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

:-)
Abu wrote:Pfff..nu cred ca e gris..arata ca in poza asta..doar ca e si pe codita. si pe burtica.
totusi..sa incerc cu sare? e bine pt asta? sau altceva? ce?din cate am vazut, e vb de bacterii. eu am pus putin albastru de metil si am ridicat temperatura (gradual). si am observat ca e o pelicula deasupra apei..ca si cum ar fi praf.

Toti pestii au aceleasi simptome?

Pestisorul din imagine arata chiar rau saracuta... Si unde mai pui ca e si gestanta. A atacat-o cumva betta ca pare ca nu mai are solzi pe spate si asta nu e bine.

Sper ca ai separat-o deja. Acum, incearca sa faci asa. Poate merge si o salvezi, pentru ca sincer nu imi dau seama exact ce are ce are, dar tratamentul urmator nu ii va face rau.

1. Faci un schimb de apa de 50% cu apa FARA CLOR, (lasata in bidoane descoperite, cel putin 48 de ore-ideal ar fi 3-4 zile de la recoltare);
2. Maresti aerarea, chiar si dupa schimbul de apa.
3. Cresti temperatura cu maximum 2 grade, intr-un interval de 3-4 ore.
4.Adaugi o lingurita de sare (grunjoasa, neiodata - daca ai, daca nu, sare normala), la 20 litri de apa.
5. Si poti sa-i ii pui si putin albastru de metil pt ca e dezinfectant.

Si stai cu ochii pe ea. Si inca ceva -respira greu, se duce in curentul filtrului sau innoata impotriva acestuia? Tu stii mai bine. Da toate detaliile pe care le observi. ca se va gasi cineva sa te ajute.

Eu mai caut sa vad poate mai gasesc ceva legat de bolile pestilor. Daca gasesc, iti scriu. :-)
Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote: :-)
Abu wrote:Pfff..nu cred ca e gris..arata ca in poza asta..doar ca e si pe codita. si pe burtica.

Pestisorul din imagine arata chiar rau saracuta... Si unde mai pui ca e si gestanta. A atacat-o cumva betta ca pare ca nu mai are solzi pe spate si asta nu e bine.

Sper ca ai separat-o deja. Acum, incearca sa faci asa. Poate merge si o salvezi, pentru ca sincer nu imi dau seama exact ce are ce are, dar tratamentul urmator nu ii va face rau.

1. Faci un schimb de apa de 50% cu apa FARA CLOR, (lasata in bidoane descoperite, cel putin 48 de ore-ideal ar fi 3-4 zile de la recoltare);
4.Adaugi o lingurita de sare (grunjoasa, neiodata - daca ai, daca nu, sare normala), la 20 litri de apa.

Si stai cu ochii pe ea. Si inca ceva -respira greu, se duce in curentul filtrului sau innoata impotriva acestuia? Tu stii mai bine. Da toate detaliile pe care le observi. ca se va gasi cineva sa te ajute.

Eu mai caut sa vad poate mai gasesc ceva legat de bolile pestilor. Daca gasesc, iti scriu. :-)

:-) Dolly, din fericire aceea nu e gupitza mea. poza e de pe net.oricum si ai mei au aceleasi pete. nu, betta nu le face nimic,nimic. nu e agresiv deloc (e un peste mai aparte, zic eu); da, cauta aer.stau cu guritzele in sus in bataia filtrului insa nu chiar mereu. am pus de dimineata niste albastru de metil si tetra contraspot..mi se pare ca le face bine. o sa pun si niste sare si voi schimba apa cu apa fara clor (am intr-o galeata de sapt trecuta). pe site-ul unde am gasit poza, spunea sa dau JBL Furanol http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2. ce ma sfatuiesti? ti-am dat linkul sa vezi si tu pozele..eu m-am ingrozit de saracii pestisori
ms pt interesul tau. astept sa-mi spui daca gasesti ceva.

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Abu wrote:
Dolly wrote: :-)

:-) Dolly, din fericire aceea nu e gupitza mea. poza e de pe net.oricum si ai mei au aceleasi pete. nu, betta nu le face nimic,nimic. nu e agresiv deloc (e un peste mai aparte, zic eu); da, cauta aer.stau cu guritzele in sus in bataia filtrului insa nu chiar mereu. am pus de dimineata niste albastru de metil si tetra contraspot..mi se pare ca le face bine. o sa pun si niste sare si voi schimba apa cu apa fara clor (am intr-o galeata de sapt trecuta). pe site-ul unde am gasit poza, spunea sa dau JBL Furanol http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2. ce ma sfatuiesti? ti-am dat linkul sa vezi si tu pozele..eu m-am ingrozit de saracii pestisori
ms pt interesul tau. astept sa-mi spui daca gasesti ceva.

Fa schimburi de apa si daca poti, mareste aerarea. Poate sa fie din cauza apei, ca cine stie ce mai contine Oricum, nici catelul meu nu o bea. El serveste apa plata cu lamiie, ca e la cura de slabire.

Si ca sa imbunatatesti oarecum apa, poti pune un filtru sau o pompa de aerare in galeata cu apa. Pune sare si albastru de metil. Se vor vindeca, ai sa vezi.
Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

:-) Gata. am schimbat apa, am pus sare si albastru de metil...astept acum sper sa fie bine.
Mai am o intrebare: dupa cate zile sa schimb iar apa si in ce proportie? Iar cu sarea +albastru cum fac? pun din nou la schimbarea apei sau cate putin zilnic?
Iar dupa vindecare cat timp sa continui cu tratamentul?
Ps: sa stii k am si eu un caine acasa, la parinti. La fel, si el a fost ff bolnav (otrava) dar i-a trecut, din fericire. Ma asteapta acasa sa ma joc cu el.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Abu wrote: :-) Gata. am schimbat apa, am pus sare si albastru de metil...astept acum sper sa fie bine.
Mai am o intrebare: dupa cate zile sa schimb iar apa si in ce proportie? Iar cu sarea +albastru cum fac? pun din nou la schimbarea apei sau cate putin zilnic?

Daca este o infectie cu ceva bacterii, vad ca se recomanda si JBL Fungol si JBL Ektol Cristal - in caz ca au contactat vreo ciuperca, pe linga JBL Furanol Si mai zice ca pe durata tratamentului se indeparteaza carbunele din filtru, se opreaste lampa UV - daca ai asa ceva si bombita cu CO2. Pestele trebuie sa manince putin, dar hrana de calitate sau deloc. Ai grija mare cu filtrele pe viitor si nu le mai spala asa temeinic, ca omori toate bacteriile.

Vezi ca la magazinul Reef (Reef.ro) au niste bacterii pt accelerarea ciclarii si medicamente. Gasesti adresa pe site. Daca poti, fa o poza pestilor si du-te cu ea acolo, pt ca personalul e foarte competent si te-ar putea ajuta cu mult mai mult decit o pot face eu. Tare as vrea sa iti pot spune mai multe, dar, decit sa zic prostii, mai bine tac. Dar sunt si oameni care stiu acvaristica, nu gluma, pe aici si ei te pot indruma.

Si inca ceva - foloseste de acum incolo citeva picaturi de Aquatan -elimina, cloramina din apa si niste Fishtamin - vitamine pt pestisori. Doza recomandata scrie pe cutie.

Eu iti tin pumnii! :-)

Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
Abu wrote: :-) Gata. am schimbat apa, am pus sare si albastru de metil...astept acum sper sa fie bine.

Daca este o infectie cu ceva bacterii, vad ca se recomanda si JBL Fungol si JBL Ektol Cristal - in caz ca au contactat vreo ciuperca, pe linga JBL Furanol Si mai zice ca pe durata tratamentului se indeparteaza carbunele din filtru, se opreaste lampa UV - daca ai asa ceva si bombita cu CO2. Pestele trebuie sa manince putin, dar hrana de calitate sau deloc. Ai grija mare cu filtrele pe viitor si nu le mai spala asa temeinic, ca omori toate bacteriile.

Vezi ca la magazinul Reef (Reef.ro) au niste bacterii pt accelerarea ciclarii si medicamente. Gasesti adresa pe site. Daca poti, fa o poza pestilor si du-te cu ea acolo, pt ca personalul e foarte competent si te-ar putea ajuta cu mult mai mult decit o pot face eu. Tare as vrea sa iti pot spune mai multe, dar, decit sa zic prostii, mai bine tac. Dar sunt si oameni care stiu acvaristica, nu gluma, pe aici si ei te pot indruma.

Si inca ceva - foloseste de acum incolo citeva picaturi de Aquatan -elimina, cloramina din apa si niste Fishtamin - vitamine pt pestisori. Doza recomandata scrie pe cutie.

Eu iti tin pumnii! :-)

Buna,

sa stii ca se simt mai bine. unul dintre ei nu mai are deloc pete pe una dintre aripioare iar cealalta aproape deloc.
si ceilalti au imbunatatiri vizibile. ms pt sfaturi. te tin la curent.

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Abu wrote:

sa stii ca se simt mai bine. unul dintre ei nu mai are deloc pete pe una dintre aripioare iar cealalta aproape deloc.

Asta da o veste buna! Ma bucur ca dau semne de insanatosire. Dar nu te grabi sa-i introduci in bazinul cel mare pina nu sunt complet vindecati. Si ai mare grija la variatiile de temperatura - care practic nici nu trebuie sa existe - si la calitatea apei.
Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
Abu wrote:

Asta da o veste buna! Ma bucur ca dau semne de insanatosire. Dar nu te grabi sa-i introduci in bazinul cel mare pina nu sunt complet vindecati. Si ai mare grija la variatiile de temperatura - care practic nici nu trebuie sa existe - si la calitatea apei.

Buna Dolly,

Am revenit cu noutati. Pestisorii mei s-au facut bine.nu mai au nimic, nimic. maine ar fi ultima zi de tratament. dar cred ca le mai dau pana miercuri (o data pe zi). i-am studiat fff bine si nu mai au nimic! :-) sper sa nu se declanseze iar. maine, oricum, e ziua de schimbat apa.
acum, in sfarsit, pot sa ma duc sa-mi iau si cateva plantutze .
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Stii cit ma bucur? Tare, tare mult! Asta si pentru ca s-au insanatosit dar si pt ca iti pasa de ei. Inseamna ca ai un suflet bun! Oricum, supravegheaza-i in continuare si, daca mai apare ceva - eu sper sa nu - da un semn.
Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:Stii cit ma bucur? Tare, tare mult! Asta si pentru ca s-au insanatosit dar si pt ca iti pasa de ei. Inseamna ca ai un suflet bun! Oricum, supravegheaza-i in continuare si, daca mai apare ceva - eu sper sa nu - da un semn.

Da, sigur.sper sa nu mai avem discutii pe teme de genul acesteia ci despre lucruri muult mai frumoase.
Sarbatori fericite si animalutze sanatoase!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: