[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pestiuca
Forum Index » Profile for Pestiuca » Messages posted by Pestiuca
Pestisorii au trecut de la 2 camere confort 1, la vila (adica la un acvariu de 180 l) . Sper sa le mearga bine. Se poate inchide. Multumesc
Donez 6 hemigramus bleheri maturi. Cine ii doreste si are drum prin sector 6, Bucuresti ma poate contacta. Sunt perfect sanatosi. As prefera sa aveti un acvariu mai mare de 60l si sa nu fie suprapopulat. Nu ii trimit in alta localitate. Multumesc
Da, aceea este alga. Deja folosesc Ferropol si vad ca easy life easy carbo e tot fertilizant. Sa le folosesc pe ambele sau e bun pt alge si ferropolul?
Am si melci Stiu ca lumina in plus inseamna un risc pt aparitia altor alge, dar ma voi risca. Intr-un final cred ca imi cumpar alt substrat arunc toate plantele bolnave pe care le tund mereu oricum si tot degeaba si plantez iar. O sa ma interesez sa vad cum se numeste alga respectiva (e maro si e paroasa. creste in smocuri in special pe lemn) si de ce se formeaza.
O seara buna
Heavy_Fuels wrote: vezi pe unde gasesti niste anubias barteri nana ... E o planta care te asigur ca va creste si in acvariul tau fara bataie de cap, cu putina lumina si fara nutrienti

Am citit foarte multe articole despre acvarii chiar inainte sa mi-l cumpar si stiu ca unele plante nu sunt pretentioase. Dar te voi contrazice in legatura cu anubiasul pentru ca am doua tipuri si s-au umplut de o alga pe care momentan nu mai stiu cum o cheama. Astept sa-mi vina un nou neon t5 de 24w in loc de 18w si sa vedem daca plantele din acv se vor comporta mai bine.
Oricum multumesc pentru sfat.
Am inteles, multumesc. Cred ca am citit gresit rezulatul. Prima banda era pt pesti de apa sarata No3-ul e undeva cam la 15, dar oricum poimaine e zi de curatenie si schimb 15 l Revin si cu alte teste indata ce le cumpar.

Am sters tot ce era off-topic
Dolly
Ok, am revenit cu rezultatele testelor hk, gh si no3. Restul vor fi cumparate cu co2-ul. Din cate imi amintesc ph-ul la testele 5 in 1 era intre 7,2 - 7,6 (asta acum luni de zile).

1. Kh la a treia picatura s-a schimbat culoarea, deci Kh 3. In instructiuni este precizat ca valoarea corecta este intre 3-15.
2. Gh la a saptea picatura s-a schimbat culoarea, deci gh 7. In instructiuni este precizat ca valoarea corecta, este intre 5-20.
3. No3. Aici am o problema cu culoarea dar cred ca ma incadrez undeva la 15-20. Adaug o poza.

In urma acestor teste apa observ ca este buna. Inseamna ca plantele se strica pentru ca nu au fertilizanti si destula lumina. Conform catalogului de plante de pe tropica.com ele se incadreaza la easy plants cu crestere in conditii de lumina minima si fara co2.
Azi voi cumpara si feropol 24, iar celalalt vine cu sistemul co2.
Va multumesc
S-a dat. Se poate inchide. Multumesc
S-au dat. Se poate inchide. Multumesc
Hello, sunt Pestiuca. Am un acvariu de 54l de la eheim, set complet. Este populat cu 5 neoni, 3 bleneri si 2 cory. Barbusii si zebra au fost donate si o duc bine in acvariile noi. Plante am foarte putine, dar intentionez sa ma ocup de asta. Sunt din Bucuresti si m-am inscris pe acest site pentru a afla mai multe despre lumea acvatica.
Ok, scuze. M-am lamurit cu marirea orelor de iluminare. Am inteles ca trebuie sa-mi iau alt neon la acvariul actual, problema era ca nu as fi vrut sa mai investesc foarte multi bani in el pentru ca daca tot imi voi lua unul mai mare... Sunt intr-o mica dilema totusi, ma gandesc ca ar trebui sa incerc ca tin plante in cel mic si daca merg sa-mi iau unul mai mare. O sa ma mai gandesc. Am facut comanda pentru o parte din teste si cand le voi primi le pun pe site.
Multumesc
Am inteles. Multumesc
Pot mari orele de lumina din acvariu? De la 9 ore sa trec la 10 ore? Ar fi stresant pentru pesti? Plantele mele cred ca pe langa fertilizanti si co2 au nevoie si de o lumina mai puternica. Pana schimb acvariul pot mari perioada de iluminare sau e un must sa-mi iau un alt neon?
Multumesc
Tin sa precizez ca sunt novice si nu pot sa ma complic cu parghii cu robinet, daca nici macar nu inteleg la ce folosesc. Am citit ca la sistemul jbl pot schimba butelia de 500 cu una de 2- 3kg reincarcabila. Prefer sa dau bani mai multi si sa iau un lucru de calitate care sa aiba toate piesele si sa nu-mi bat capul ca nu stiu ce nu se potriveste cu nu stiu ce si mai trebuia sa cumpar alte lucruri.

Daca stiti ca sunt probleme cu inlocuitul buteliei cu una mai mare si reincarcabila va rog sa ma anuntati. Daca e ok si nu sunt probleme voi cumpara sistemul u401, banii nu sunt asa o problema.
Multumesc
Nu am stiut ca trebuie bagate ambele incalzitoare in acvariu, are logica ce ati spus. L-am taiat de pe lista
Loc din pacate nu prea am, 90 cm L ar fi maximum maximorun. Un alt update nu voi mai face, acesta este singurul. Cat despre construirea unui stand...ar fi interesant dar nu ma pricep, poate voi cauta unul second.
Acvariul trebuie sa aiba capac pentru ca am doi pisici care de abia ar astepta sa-si bage labutele acolo.
Am citit ca trebuie sa folosesc o linie de fertilizare si da, o voi incerca pe cea de la Jbl. Substratul tot de la ei l-am luat.
Acesta este sistemul de co2 ales : http://www.happypets.ro/jbl-proflora-u401-p-923.html
Luna viitoare il voi cumpara, are si linia de feritilizare de la jbl inclusa + co2 si ph controler permanent. Trebuie sa-mi mai cumpar si niste teste sapt asta.
Credeti ca e nevoie sa maresc orele de ilimunare de pe 9 ore la 10 ore? Plantele mele nu primesc suficienta lumina.
Donez Red Zebra Danio (nu prea sta la poza, unei persoane care mai are un astfel de peste si nu are acvariul suprapopulat (ca mine). As dori sa vad si niste poze cu setupul daca e posibil. Zebra este femela. Locul intalnirii ar fi valea ialomitei, drumul taberei. Anunt doar pt bucuresti. Multumesc!
Preturile mele le-am vazut pe un singur site si anume acvamax. Am cautat ca sa-mi fac o idee cam cat m-ar costa. E evident ca voi merge si in magazine si voi compara si cu alte site-uri. Acvariul meu e tot de la hornbach.
Capacul la comanda ar fi in jur de 345ron cu 3 neoane (neincluse), acvariul ar costa in jur de 254 ron (80x40x40 si sticla de 6). Alte 2 milioane cred ca ar fi neoanele. Total 8 milioane.
Plus filtru extern e700 la 340 ron + incalzitor substrat la 2 milioane + sistem co2 la 5-6 milioane. Am uitat mobilierul aproxim 400 ron
Mai bine sa pun mai mult decat mai putin.
Adevarul e ca atunci cand am zis ca m-ar costa 10 milioane aveam alte idei, neoane mai multe, etc...

Pentru neoane m-am hotarat la T5.

Capacul de acum are un singur neon dar nu stiu daca t5 sau t8, tind sa cred ca t8. Nu stiu sa-i fac modificari si nici nu se merita sa bag bani in el.
O sa incerc sa salvez plantele cu fertilizanti. E necesar sa mai maresc si iluminarea? De la 9 ore pe zi, la 10?

Ps. Djphazer iti multumesc pentru sustinere

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns, pentru moment m-am mai lamurit. Mai revin cu intrebari, daca e, in momentul mult asteptat.
Sper sa nu se stearga acest topic, ca sa mai citesc inca odata atunci
Intentionez sa invat aceste lucruri, de asta am si cont pe acest site. Plantele nu au fost prioritatea mea la inceput, cum am mai mentionat, am avut de plastic. Incet incet gusturile s-au schimbat si acum imi doresc sa evoluez, nu sa stagnez si sa astept sa-mi moara toti pestii. Pe viitor voi alege mai putine specii, dar acum nu-i pot omora pe cei pe care ii am,nu? Oricum lectia mi-am invatat-o.
Sunt in proces de documentare acum, lumina fiind o problema si ea. Cu sistemul co2 m-am mai lamurit si stiu ce o sa-mi iau, saptamana aceasta voi cumpara si feropol si feropol 24. Cea mai problematica la un acvariu nou este lumina, pentru ca seturile acestea sunt facute prost din start. Daca am lumina buna si respect si cele mentionate mai sus poate imi iese si mie ceva frumos.
Cu dozatul voi mai intreba la momentul potrivit.
As avea nevoie de pareri si despre incalzitorul de substrat pentru ca as opta pt unul de acest gen.
La capacul pe comanda voi pune 3 nu 4 neoane, am gresit. In urma unui calcul facut imi trebuie aprox 70-75 w pentru 125 l. Corect?
Ender m-ai cam bagat in ceata Recunosc ca am mai citit cele precizate de tine, dar imi e mult prea greu sa le retin )
Cred ca am ajuns la concluzia ca urmatorul acvariu va fi unul pe comanda, cu dimensiuni 80x40x40 si sticla de 6. Ajung la acelasi pret cu cel din magazin (in jur de 10 mili). In capac voi pune 4 tuburi t5 daylight. O sa caut de la Osram, am mai auzit de aceasta firma.
Din pacate acvariul meu actual nu merge f bine, plantele se coloreaza am ajuns sa raman doar cu cateva. Pe langa fertilizantii pe care trebuie sa-i cumpar, pe viitor vreau sa fiu sigura ca plantele vor avea o lumina buna in primul rand, ca restul se rezolva pe parcurs.
Fiind incepatoare am cumparat plante de plastic cand mi-am luat acvariul, pentru ca stiam ca e bataie de cap cu cele naturale. Am renuntat la primele si acum am plante normale care cred ca au prea putina lumina. Am un neon de la hobby, daylight de 15 w. Mi-a fost indicat pe site.
Bine....eu am facut cateva greseli si sper ca in acv urmator sa pot creste plante frumoase
Voi tine cont de 0,5w pe l si sa speram ca o sa se seteze frumos.
Totusi sunt curioasa daca aveti plante, cum ati procedat cu lumina?

Forum Index » Profile for Pestiuca » Messages posted by Pestiuca
Go to: