[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminare acvariu (1w pe l?)  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Heavy_Fuels
Junior member
[Avatar]

IP:

Oameni buni de ce nu-i spuneti si faptul ca exista plante nepretentioase care n-au nevoie de CO2, lumina ca la balamuc si fertilizante ?!? Pestiuca pana iti cumperi tu toate chestiile alea scumpe vezi pe unde gasesti niste anubias barteri nana ... E o planta care te asigur ca va creste si in acvariul tau fara bataie de cap, cu putina lumina si fara nutrienti Are o crestere lenta si sigura! Asa poate fi ceva verde si in acvariul tau incepand de maine Incet incet o sa cresti tu si alte soiuri de plante sunt convins dar pana o sa ai totul gata incearca si cu anubias

Daca nu tipa nimeni la tine inseamna ca mesajul tau n-a avut impact. (una din legile lui Murphy)
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

@Heavy_Fuels am raspuns on-topic Sunt constient ca si ea stie ca exista plante nepretentioase.

.
[Email] [Yahoo!]
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Heavy_Fuels wrote: vezi pe unde gasesti niste anubias barteri nana ... E o planta care te asigur ca va creste si in acvariul tau fara bataie de cap, cu putina lumina si fara nutrienti

Am citit foarte multe articole despre acvarii chiar inainte sa mi-l cumpar si stiu ca unele plante nu sunt pretentioase. Dar te voi contrazice in legatura cu anubiasul pentru ca am doua tipuri si s-au umplut de o alga pe care momentan nu mai stiu cum o cheama. Astept sa-mi vina un nou neon t5 de 24w in loc de 18w si sa vedem daca plantele din acv se vor comporta mai bine.
Oricum multumesc pentru sfat.
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

@Pestiuca aici nu ai contrazis bine . Nu faptul ca pe o planta cresc alge sau nu, este criteriul prin care ea este pretentioasa sau nu. Pretentioase devin atunci cand au cerinte mari de lumina/fertilizanti/co2/stabilitate a pH-ului si multe altele. Motivul pentru care anubiasii sunt uneori atacati de alge, este cresterea lor lenta. De cele mai multe ori, alga care care creste pe anubiasi este BBA, care ocupa primul loc in topul meu de alge "afurisite". poti intra aici http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm pentru a identifica alga, si poti citi si motivul aparitiei/modul de exterminare.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/10/2010 00:54:15

.
[Email] [Yahoo!]
Heavy_Fuels
Junior member
[Avatar]

IP:

Algele s-au format din cauza ca n-ai plante de ajuns Sunt multi nutrienti in apa... Vezi de niste melci si ei vor tine algele sub control...Pe frunzele batrane de anubias mai apare o alga verde uneori..dar cresc mereu alte frunze noi si frumoase...Nu moare anubiasul de la o alga asta te asigur
P.S.
Daca ai alge in acavariu te asigur ca mai multa lumina va insemna in primul rand mai multe alge...Baga melci !

This message was edited 1 time. Last update was at 05/10/2010 00:58:45

Daca nu tipa nimeni la tine inseamna ca mesajul tau n-a avut impact. (una din legile lui Murphy)
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Am si melci Stiu ca lumina in plus inseamna un risc pt aparitia altor alge, dar ma voi risca. Intr-un final cred ca imi cumpar alt substrat arunc toate plantele bolnave pe care le tund mereu oricum si tot degeaba si plantez iar. O sa ma interesez sa vad cum se numeste alga respectiva (e maro si e paroasa. creste in smocuri in special pe lemn) si de ce se formeaza.
O seara buna
Claudiu Truta
Member

IP:

Respectiva alga se numeste BBA si nu are legatura cu lumina. Se scapa destul de usor de ea cu Easy Carbo
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, aceea este alga. Deja folosesc Ferropol si vad ca easy life easy carbo e tot fertilizant. Sa le folosesc pe ambele sau e bun pt alge si ferropolul?
dragos235
Junior member
[Avatar]

IP:

Foloseste cu incredere easy carbo 1ml/50l zilnic injectat cu seringa direct pe alge si in cateva zile scapi de ea. Cand faci tratamentul opreste filtru pentru 20-30 min.Poti sa folosesti ambele deoarece fac parte din clase diferite. Easy carbo e un supliment de acid carbonic dar contine si un algicid foarte puternic iar Ferropol e un supliment de nutrienti.

Acvariul meu
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dragos235 wrote:Foloseste cu incredere easy carbo 1ml/50l zilnic injectat cu seringa direct pe alge si in cateva zile scapi de ea. Cand faci tratamentul opreste filtru pentru 20-30 min.Poti sa folosesti ambele deoarece fac parte din clase diferite. Easy carbo e un supliment de acid carbonic dar contine si un algicid foarte puternic iar Ferropol e un supliment de nutrienti.

@Dragos235 - apreciem cunostintele tale in domeniul acvaristic, dar te rog foarte frumos ca inainte de a mai da sfaturi si a interveni in topicuri vechi de juma' de an sa te prezinti la rubrica Despre noi, ca asa este normal si civilizat pentru un nou venit pe acest forum.

Poate ti se pare bizar, dar pentru noi bunul simt si respectul reciproc intre membrii acestui forum chiar conteaza.
dragos235
Junior member
[Avatar]

IP:

Scuze, nu am fost atent.

Acvariul meu

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: