Message |
|
Intrucat ma bate gandul ca in viitorul apropiat sa achizitionez un acvariu mai mare am nevoie de o lamurire in legatura cu iluminarea acestuia. In prezent acvariul meu de 54 l are un singur neon de 15 w si am inteles ca este mult prea mic. Citind diferite articole am concluzionat ca un acvariu bine iluminat ar trebui sa aiba 1w pe l, asta daca doresti sa cresti plante. Problema mea este urmatoarea: neoanele capacelor venite cu acvariul sunt mult prea mici pentru cantitatea de apa.
Ex: un acvariu de 125 l are 2 neoane x 28 w (59cm). Facand un calcul acest acvariu ar trebui sa aiba sa zicem 120 w,nu? Daca schimbi neoanele trebuie sa iei de aceeasi dimensiune si cam tot cu atatia w. Se gasesc neoane de 60 cm care sa aiba 56 w fiecare? Ca eu nu am vazut.
Nu ma pricep la adaugat neoane in capac si nici nu as vrea sa ma risc cu chestii improvizate. Si atunci care ar fi varianta? Ce ar trebui facut?
Cer sfatul celor care au acvarii plantate dens si care nu au nicio problema cu ele. Ati cumparat acvariul cu tot cu capac? Ati facut pe comanda capacul? Care ar fi solutia?
Multumesc
|
 |
|
In legatura cu filtrul, el este eheim venit in pachet. Asa ca nu cred ca este prea performat. Am cumparat altul mai mare si cu filtrare tripla dar nu mi-a incaput in acvariu si l-am returnat. Ar trebui sa iau altul la fel de prost dar nou, sau unul extern cum ma batea gandul. Dar daca iau filtru extern imi iau si alt acvariu mai mare si sistem co2 si asta costa.
La capacul de la acvariu am un singur neon si eu nu ma pricep sa-l modific pentru a pune doua.
Cand am zis ca toti pestii isi vad de treaba lor, m-am referit la faptul ca nu sunt probleme intre specii chiar daca sunt mai multe in acvariu. La inceput am fost entuziasmata de toti pestii de pe piata si i-as fi pus pe toti in acvariu
Acum e prea tarziu sa ma mai orientez dupa o singura specie. Am vrut sa donez barbusii dar nu am avut succes. S-a oferit cineva dar avea acvariul mai populat decat al meu si nu avea rost sa-i dau la mai rau.
Nu cred ca amestecatura de specii e problema. Ca ph, temperatura si duritate a apei cam toti sunt pe aceeasi lungime de unda.
Pe acest site sunt sigura ca sunt foarte multi cu experienta si care "se streseaza", dar eu ma refeream in general, in romania. Cei care au dat de acest site este clar ca sunt pasionati si vor sa faca viata cat mai placuta pestilor si vor sa aiba un acvariu frumos. Dar cati nu se duc la magazin si cumpara in aceeasi zi si acvariul si pestii fara sa se intereseze de nimic? Eu cred ca sunt prea multi care fac asta.
Multumesc pentru raspunsuri, ma voi gandi ce sa fac, voi cumpara testele si indata ce le am le pun aici. Voi pune si pompa in functiune, sa vedem....
O zi buna
|
 |
|
Imi e teama ca schimbam subiectul de baza dar sa raspund:
Zebrele, da, sunt pesti linistiti dar cum orice padure ale uscaturile ei, asa zebra mea are probleme de comportament si mai nou ataca neonii (sau se joaca imbrancindu-i si nu-i dau eu seama). Zebrele trebuie puse intr-un bazin de minim 60 cm l, la fel ca si barbusii. M-am interesat inainte de a cumpara pestii de fiecare dintre ei si daca sunt compatibili. Barbusii sunt peste semi-agresivi dar merg perfect cu specii rapide si vioaie precum zebrele cu care nu au avut nicio problema pana acum. Toti pestii isi vad de treaba lor in acvariu, nu sunt probleme.
Neonul am citit ca trebuie schimbat la 6 luni, asadar am luat unul de la Hobby, solar-light de 15 w m-a costat 80 ron.
Poate fi problema de aerare in acvariu? Pompa mea nu mai scoate atatea bule ca la inceput. Sa bag si o pompa de aer?
Pestii tratati au fost izolati si au avut pompa de aer si termometru. Apa a fost la 25 grade. Stiu ca nu trebuie sa tratez pestele bolnav in acv.
Aaaa si mi-am adus aminte ca am cumparat si burete cu carbon pt filtru.
Eu zic ca am facut tot ce se poate face, ba chiar cred ca altii nu se strezeaza asa mult. Ideea e ca ceva nu e bine.
Nu ma supar, stiu ca plantele arata oribil, pe acelea le-am aruncat chiar azi. Din acest motiv am cerut ajutorul.
Deci ca concluzie:
1. Iau Ferropol si respect schema
2. Cumpar teste
3. ?
Multumesc pentru rabdare
|
 |
|
Pentru plante lumina se aprinde la 12 la 9 seara se stinge. Am luat acum cateva luni si un neon special pt ele.
De-a lungul anului mi-au murit 5 pesti si nu cunosc cauzele. De ex molly-ul nu a mai vrut sa manance, apoi a facut un fungus pe care l-am tratat si i-a cazut. Nu am stiut ce sa-i fac altceva, a continuat sa nu manance si a murit. Zebra cred ca a fost muscata de cealalta si problema ei s-a agravat, am incercat s-o tratez si pe ea, dar.... Platy habar n-am de ce au murit, ea a murit la putin timp dupa ce se imperechease.
Substratul il am din decembrie anul trecut.
Pestii nu sunt apatici, barbusii stau mai mult ascunsi dar sunt vioi. Pana si cel cu problema la buza este vioi, dar nu mai mananca. Partea de sus a buzei nu mai este si din cate am citit ar fi o boala care le mananca parti ale corpului si are legatura cu parametrii apei. De unde si ideea cu testele.
Am mai avut si alte tipuri de plante care au patit aceeasi poveste si pe care le-am scos. Deci este o problema cu orice planta bag.
Sa inteleg ca Ferropol-ul nu e bun? Nu e fertilizator? Este lichid.
Testele cred ca le voi cumpara separat pentru cele de care am nevoie sunt incluse doar in cel mai scump Lab marin de la Jbl.
Deci voi lua: Fe, Po4, Gh/kh, No3 si poate un ph controler permanent. Ce firma e mai indicata? Jbl sau Tetra? Am deja teste nh3 si nh4 si imi ies bune.
Mancarea pentru pesti a fost una singura pana acum 5 luni cand m-am gandit sa le dau si altceva. Dimineata le dau tetra si seara spirulina pe care mi-o mananca f bine.
Am incercat sa fac poze plantelor. La inceput am crezut ca sunt alge si am cumparat o solutie speciala pt a le indeparta. Fara succes din pacate. Acum cred ca pur si simplu putrezesc.
|
 |
|
Plante: Rotala rotundifolia, Heteranthera zosterifolia si mai e una pe care nu am gasit-o pe site dar seamana cu egeria. Am avut si Myriophyllum tuberculatum dar incet incet a murit. Plantele le am de la un acvarist cu experienta gasit pe site aici parca. Am pus Ferropol dar acum nu mai am si nu mi-am mai cumparat. Asta o fi problema?
Schimburile de apa:
La sf de saptamana curat geamul, aspir solul, mai curat din plante, curat lemnele care fac pe ele ca o mazga, curat filtrul. Doar cu apa din acvariu, nu cu cea de la robinet.
Acvariul are 54 l, cred ca mai putini de 50 reali si schimb 10 l. M-am hotarat ca pe viitor sa schimb mai mult, eventual 15l.
Apa de la robinet pe care o pun o tratez cu solutii de la tetra pt clor ( am doua sticlute)
Hrana pesti:
Pestii ii hranesc cu tetra min si spirulina flakes de la ocean nutrition. Am citit ca le place si le-am cumparat.
Substrat:
Ca substrat am de la Jbl si putin nisip (nu mai retin exact granulatia, dar e ok am citit despre el ca e bun).
Sincera sa fiu imi este peste mana sa-l restartez, prefer sa incerc sa-l repar si daca nu merge....
Initial dupa ce am citit o sapt, mi-am luat acvariul, s-a ciclat si mi-am luat plante din plastic pentru ca stiam ca e mai greu cu plantele vii. Cei de pe forumuri m-au sfatuit sa iau plante normale si sa le arunc pe cele de plastic si asa am facut. Am cumparat substratul, am scos apa, imi aduc aminte ce chin a fost
Am zis ca e bine pt pesti si vad ca nu e.
Nu stiu ce sa fac.
|
 |
|
Si acum sa raspund la intrebari
Ca pesti am 4 barbusi, o zebra (cealalta a murit), 5 neoni, 2 cory, 3 hemigramusi. Am avut 2molly si 2platy si au murit.
Plante am doar doua tipuri, nu le stiu numele (mi-au fost aduse anul trecut), dar seama cu iarba doar ca au frunzele mai late.
Intentionez sa cumpar testul lab pt ca plantele se inegresc si vad ca nu o duc foarte bine. Trebuie sa le tai in permanenta. Dar primul motiv ar fi pestii. Un barbus are o problema la gura si cred ca este din cauza calitatii apei. In plus ma simt vinovata fata de pestii care au murit si nu as vrea sa ma aiba probleme.
Am de gand sa bag mai multe plante in acvariu de viitor, dar cu siguranta nu o sa-mi reziste si o sa moara toate incet incet daca nu fac ceva.
Inainte de a cumpara Co2, ma gandeam ca apa este de vina si ca ar trebui sa o testez si s-o imbunatatesc.
Stiam ca trebuie neaparat test facut la ph si gh/kh dar restul? Ca, cu, mg, oxigen?
Nu vreau sa imi trec la nivel profesionist ca nu am timp de asa ceva, vreau doar sa le fie bine si pestilor si plantelor.
Va multumesc pt raspunsuri.
|
 |
|
Ce teste ar trebui facute saptamanal apei? Ar fi indicat sa cumparam un Test Lab de la Jbl? Merita banii?
|
 |
|
Multumesc pentru raspuns
|
 |
|
Buna seara multumesc pentru raspuns. Am cautat in kit-ul mentionat de mine mai sus accesoriile specificate de dvs. Reductorul este acelasi lucru cu regulatorul de presiune? Sincera sa fiu nu ma pricep si vreau sa iau kitul complet pe care doar sa-l bag in acvariu.
http://www.happypets.ro/aquatic-nature-co2-junior-kit-p-2384.html - imi mai trebuie ceva daca voi cumpara acest sistem? Vad ca are de toate in el si butelie cred ca gasesc pe site-uri.
Aveti idee cat timp ar trebui sa tina o butelie de 80gr? Stiu ca depinde de multe altele, dar cu aproximatie.
Multumesc
|
 |
|
Buna ziua,
Am inteles ca daca doresc sa am un acvariu plantat dens mi-ar trebui un sistem co2. Am auzit ca se poate face unul acasa dar nu vreau sa incerc, asa ca ma tot uit pe internet si nu stiu ce sa aleg.
Imi poate recomanda cineva un kit (complet) cu butelie reincarcabila? Suma pe care sunt dispusa s-o dau este de 400-450 ron.
Acvariul meu are 54l dar pe viitor vreau sa-mi iau unul de 120l si sa folosesc acelasi sistem in continuare.
Momentan am putine plante care imi mor mereu.
PS. Ar fi ok acest kit: http://www.happypets.ro/aquatic-nature-co2-junior-kit-p-2384.html ?
Multumesc
|
 |
|
Problema este ca (in urma vizualizarii pozei trimise) mi se pare ca ai prea multi pesti in acvariu. Eu am mai putini si tot mi se par multi. Iti multumesc pentru oferta dar mai astept poate gasesc pe cineva cu mai mult spatiu liber sau poate pana la urma imi iau un acvariu mai mare. O zi buna
Ps. Mai atasez o poza cu acvariul meu
|
 |
|
Regret, dar nu pot venit in Ploiesti
|
 |
|
Este nou acvariul, s-a ciclat? Puteti veni in Drumul taberei sa-i luati? Ar fi perfect acvariul, le trebuie niste lemne ca sa se ascunda dupa ele si cateva plante. Sunt foarte vioi si placuti. Eventual mai puteti lua tot barbusi pe alte culori, mai exista pe alb si pe verde.
|
 |
|
Donez 4 barbus tetrazona adulti, 2 femele si 2 masculi. Sunt pesti semi-agrezivi si nu trebuie tinuti cu specii cu coada voalata. Temperatura 25 grade,ph 7-8. Ii vand pentru ca nu mai am loc in acvariu. Inainte de a-i da doresc sa aflu mai multe despre acvariul in care vor ajunge (cat de mare este, de cat timp il aveti si cu ce pesti vor convietui). Nu vreau sa-i dau si sa ajunga rau sau sa moara.
Multumesc
|
 |
|
Rog administratorii site-ului sa inchida acest topic, pentru a pune anuntul la donatii. Multumesc
|
 |
|
Doresc sa ii dau unei persoane care are sau care a avut acest gen de pesti. Acvariul trebuie sa fie de minim 60 cm lungime si sa nu fie suprapopulat.
Pretul scade la 10 ron.
|
 |
|
Vand 4 barbus tetrazona adulti, 2 femele si 2 masculi. Sunt pesti semi-agrezivi si nu trebuie tinuti cu specii cu coada voalata. Temperatura 25 grade. Ii vand pentru ca nu mai am loc in acvariu.
Pentru poze imi puteti da pm si le trimit pe e-mail.
Pret: 15 ron
|
 |
|
Se poate inchide acest topic Multumesc
|
 |
|
Se poate sterge acest anunt.
|
 |
|
Vand acvariu fara capac:
Dimensiuni: L 40, l 25, h 25, cred ca intra aproximativ 20-25 de litri. Acvariul este echipat cu nisip natural, doua pietre rotunde, patru plante din plastic de calitate si cateva pietricele verzi pentru decor.
Bonus: doua plicuri de mancare de la Sera, patru de water conditioner de la aceeasi firma, Sera Ph minus (pentru scaderea valorii ph-ului) + fundal albastru nelipit
Acvariul a fost folosit 1 saptamana pentru maternitate, nu este ciclat.
Pretul acestui pachet este de70 ron si nu este discutabil.
Multumesc
|
 |
|