[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce teste ar trebui facute saptamanal apei?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, am revenit cu rezultatele testelor hk, gh si no3. Restul vor fi cumparate cu co2-ul. Din cate imi amintesc ph-ul la testele 5 in 1 era intre 7,2 - 7,6 (asta acum luni de zile).

1. Kh la a treia picatura s-a schimbat culoarea, deci Kh 3. In instructiuni este precizat ca valoarea corecta este intre 3-15.
2. Gh la a saptea picatura s-a schimbat culoarea, deci gh 7. In instructiuni este precizat ca valoarea corecta, este intre 5-20.
3. No3. Aici am o problema cu culoarea dar cred ca ma incadrez undeva la 15-20. Adaug o poza.

In urma acestor teste apa observ ca este buna. Inseamna ca plantele se strica pentru ca nu au fertilizanti si destula lumina. Conform catalogului de plante de pe tropica.com ele se incadreaza la easy plants cu crestere in conditii de lumina minima si fara co2.
Azi voi cumpara si feropol 24, iar celalalt vine cu sistemul co2.
[Thumb - IMG_3160.jpg]

djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Apa ta la KH 3 si GH 7 e numai buna pentru crescut plante. Chiar si specii mai pretentioase. Iti spune un acvarist care are KH 20 si GH 18, si se chinuie cu plantele, cand lumea il cearta sa se apuce de ciclide .

In schimb NO3 e putin cam sus. Fa schimburi putin mai dese de apa (30% de 2 ori pe saptamana) pana se stabilizeaza la 10. De asemenea, nu exagera cu mancarea. Cat despte fertilizanti, pot sa mai astepte pana ajunge NO3 la 10mg/l. Nu e graba.

.
[Email] [Yahoo!]
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles, multumesc. Cred ca am citit gresit rezulatul. Prima banda era pt pesti de apa sarata No3-ul e undeva cam la 15, dar oricum poimaine e zi de curatenie si schimb 15 l Revin si cu alte teste indata ce le cumpar.

Am sters tot ce era off-topic
Dolly

This message was edited 1 time. Last update was at 25/09/2010 20:28:35

Forum Index » Apa
Go to: