[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Nu vreau sa ma bucur inca dar dupa ce am facut doar doua schimbari din cele sugerate de voi, se vede o reala imbunatatire a acvariului in doar 5 zile.
Am elimnat hrana congelata, ceea ce nu a creat probleme pana acum, si am scos de tot Phyllantisul.
Se vede clar cum plantele isi revin, rotala s-a innrosit la varfuri si a ajuns deja la suprafata si chiar prosperinaca a dat frunze noi portocalii, fata de cum era verde, si Althernathera are frunze noi rosii. Nu mai zic de Heternathera si Hygrophyla care si au reluat cresterea frumoasa.
In concluzie cred ca Phyllantisul a umbrit foarte tare deorece se intinsese exagerat de mult pe toata suprafata si a stat asa vreo trei saptamani.
In concluzie vinovatul ptr declinul bazinului, nu sunt eu bineinteles , este Stefan care mi a facut cadou aceasta planta.
Azi am plantat vreo 30 de fire de Staurogyne cumparate de la colegul BobiCiupe.

PS: Era o gluma Stefan, scuze
Nimeni, banuiesc ca faci aluzie la afirmatiile lui Andrei "Blue, dar sa stii ca de acvaristica nu ma las(nici naibii) , oricat v as bate la cap, chiar daca ma banati pe toate forumurile, tot nu ma las.
Stefan daca nu ai timp sa vii la mine, vin eu cu trusa de teste si cu apa la borcan, si iti faci si tu testele ptr tine pe care le vroiai.
dandumitru wrote:

si esecul este o invatatura !

Cel putin in acvaristica din greseli am invatat cel mai mult.

Incerc sa vad (permit) ce pot schimba referitor la filtrare, fertilizare, etc , si mai astept vreo cateva luni sa vedem daca ii dau de capat si ajung la un echilibru.
Macar acum sunt constienta ce mi trebuie si ce nu fac bine.

Andrei: referitor la sump, mai astept ptr ca mi se pare f complicat, studiez problema de ceva timp, am insa multe necunoscute. Stiu ca sunt colegi aici care au facut dar din pacate tot unii dintre ei sunt zgarciti cu informatiile . Ca sa nu mai zic ca nu am unde sa evacuez apa din preaplin, ca fara nici nu ma gandesc sa fac.
Multumesc Dan pentru informatiile detaliate.
Am in plan inca o canistra si ma gandesc la un Sun Sun de 1000l/h ptr ca e cea mai ieftina (asta e ).
Eu gandeam ca avand plante din categoria easy si easy spre medium nu ar trebui sa am atatea nevoi, dar se pare ca nu e asa.
Schimbul de apa la mai mult de 14 zile suna bine, dpdv al confortului, dar dupa o saptamana apa arata rau si trebuie schimbata, din cauza pestilor, stiu.
Acum ce sa zic, ii mai dau sanse vreo doua luni daca nu Biotop Rio Uruguay scrie pe el , deja ma documentez intens.
Initial acest bazin a fost gandit ptr biotop blackwater dar am alunecat in alta directie, poate si de aceea sunt prea multe greseli si oricum imi lipsesc cunostintele gradinilor subacvatice.

Toate cele bune Dan.
N am primit nimic de asta stau si comentez aici...Sotul meu lucreaz? 24 h azi, asa ca abia mâine la 9 e acasa iar eu sunt plecata deja la serviciu.
Stau cu fetele si a venit mama....nasol
Wtf??? La asta se gândesc domnii de 1 martie???!!! Hmmmm
Eu am 13-14 la robinet cu test la pic?tura profi de la serviciu.
De preferat zona CUG o cantitate mare de Phyllantis .
Cam asa stiam si eu Stefan cum zici tu, referitor la valurire si la schimbul de apa

Frumos proiect.
Pe lemne e biofilm, cel mai bine il mananca melcii pomaccea, nertinele nu ajuta la asta.
Acum poti sa scoti si sa speli lemnele ca sa nu iti afecteze plantele dar o sa se mai faca nu asa tare. Dispare de la sine dar in ceva timp.
Spor
Si un filmulet cu bazinul. Apa e tulbure ptr ca abia o scihmbasem.
https://www.youtube.com/watch?v=_oFqJMgbvIY&feature=youtu.be
koala wrote: Oricum, iti tin pumnii!

Multumesc Koala.
dandumitru wrote:
miscare puternica la suprafata apei
- curenti mai puternici in coloana de apa
- doza de fertilizare calculata la volumul brut si crescuta proportional cu cresterea masei plantate
- schimb de apa maxim 25 % din volum la 14 - 21 zile chiar si la 28 de zile
- CO 2 cat cuprinde, cat se poate dizolva, pana la limita de rezistenta a faunei, Carbonul este esential in dezvoltarea plantelor, el reprezinta 40 % din structura lor fizica.
- lumina da tonul, ea dicteaza modul de crestere si dezvoltare a plantei, intensitate luminoasa de la suficient la puternic, lumina de calitate, o perioada de timp suficient de lunga sa poata asigura procesul de fotosinteza optim, atat ar trebui sa fie suficient

Miscarea puternica la suprafata - din cate stiu, si mi a zis si Stefan cand a vazut acvariul, scoate carbonul prea repede din apa.
Curenti in coloana de apa - am un filtru intern care "bate" sub suprafata apei plus powerheadul de la reactorul de co2 care este situat in treimea de jos - deci eu zic ca aici este in regula
Fertilizez 10 ml de EC si 30 ml de Vimi la 250 l de apa, este putin sau nu?
Co2 este setat la un phde 6,8, eu cred ca e destul, partea cu dizolvatul nu stiu cum sa o masor/urmaresc
Lumina- 4 neoane de 54w Giesemman 2 Aquaflora si 2 Midday, cum am zis si mai sus 2 merg 8 ore si doua 6 ore, este in regula sau nu?
Schimbul de apa il fac saptamanal cate 30-40 %, sa inteleg ca e prea mult si pre des, citeam pe aici ca schimbul de apa saptamanal e sfant.

As aprecia tare mult daca ai putea sa mi raspunzi punctual si personalizat la acvariul meu cat si cum trebuie sa fac referitor la lumina, schimb, co2 etc, nu doar in teorie.
Multumesc
Dupa doua ore de munca am schimbat apa, aspirat bine substratul, scos roca care strangea numai mizerie, mutat prosperpinaca mai in fata, scos de tot phyllantisul, recalibrat sonda, schimbat picaturile in testul JBL, mancare putina si azi numai o data. Temperatura pe incalzitor 28 si pe termometrul in coltul opus 27. Lumina: doua neoane 13-21 si doua 15-21. Aici nu stiu daca procedez corect?
Sa vad dupa vreo doua saptamani ce se intampla.
Se cheama SIPORAX si poti comanda si online.
Analizand cele scrise de voi imi cam dau seama unde am gresit: in primul rand am mutat toate plantele odata si asta sigur le a afectat, doua saptamani am avut temperaturala 30 grade din cauza grisului si de ceva timp am inceput sa dau un cub de congelata dupa amiaza, inainte dadeam doar jumatate, ca sa fie mancare.
Cred ca astea sunt principalele greseli, plus ca s a terminat kallium si nici nu am mai cumparat altul, sa vad daca merge si fara.
Un rol mic la dezastru cred ca are si buruiana de suprafata care se intinde in draci si umbreste tot.
Am sa remediez aceste probleme si sa vad ce se intampla.
Singura planta , in afara de phyllantis, care merge este Cabomba Furcata.

LE:
Nimeni wrote: Inutil sa o intreb pe Anca daca are biofilm (banuiesc din start ca are, chiar daca nu isi da seama)

Asta este urata rau smilie
Multumesc Sebastian pentru explicatiile foarte complete. Am inteles de ce nu fac casa buna. Tot citeam ca nu e bine dar am crezut ca nu cresc pestii supermodel de asta si ca temperatua nu e prea k ptr triscusi si zarzavat.
Si biofilm am, dispare dupa schimbul de apa si apare la doua trei zile mai mult sau mai putin. Macar ce i ala biofilm stiu daca la restul acvaristicii sunt varza.
Acu sa vad cum il conving si pe sotul meu ca tre sa renunt la discusi, de fapt nici eu nu vreau sa i dau
Nu ma mai joc Nici nu mai vorbesc cu voi. si discusii nu i dau
Temperatura este de 28 grade.
Nici nu am pretentii sa scot super discusi de revista, oricum sunt mici, ramasi in urma, unul cu piper, dar mie îmi plac oricum asa cum sunt ei.Probabil ca nici nu stiu cum ar trebui sa arate cei perfecti dar nici nu ma intereseaz.
Vreau sa gasesc un echilibru intre pesti si plante, mai ales ca nici plantele nu sunt specii pretentioase. Cum au mers bine toate la inceput ar trebui sa mearga si acum.
Ceva s a întâmplat totusi dar nu stiu ce.
Sincer si eu am vazut acvariu frumoase cu EC si Vmi, nu as renunta înc? la el, cel putin deocamdata.
Mâine ma apuc sa curat temeinic frunzele moarte si adunate pe jos in decompunere, pe care le am curatat si acu 5 zile, arunc si philantisul ca s a inmultit iar si face umbra, saptamana trecuta am aruncat juma de galeata, am sa dau mâncare mai putina si doar fulgi, scot congelatele si cumpar Kallium cum am avut si pana acum.
Continui aceeasi schema de fertilizare ca si pana acum sa vad ce si cum.
Parerea mea e ca fiecare bazin e unic ce merge la unul nu merge la fel de bine si la altul, asa ca amândoi aveti dreptate bazata pe experienta personala.
Numai bine
Ar trebui sa ti le dea gratis la cate probleme ti au facut, numai drumurile.
Am facut niste calcule :
1) Easy Carbo (500 ml) +Vimi all in One (1000 ml)+Kallium (250 ml)= 70 lei/luna, cost initial flacoane= 100 lei ; cantitate pentru 2 luni cost 140 lei(flacoane intregi)
2) Easy Carbo (500 ml) +V30 (50 ml)+S7(50ml)+E15 (3 tbl)= 102 lei/luna, cost initial flacoane= 102 lei ; cantitate pentru 2 luni cost 170 lei (flacoane intregi)
3) Easy Carbo (500 ml) +Scaper's Green(250 ml)+NPK Booster(250ml)= 65.5 lei/luna, cost initial flacoane= 131 lei ; cantitate pentru 2 luni cost 131 lei (flacoane intregi)

Costul /luna - reprezinta costul unui flacon impartit la necesarul meu (acvariul 250 l)
Cost initial - pretul flacoanelor intregi cele mai mici si rentabile
Cantitate ptr doua luni - cam atat ma tin flacoanele intregi cumparate initial cu adaos de Vimi la varianta 1.

Daca varianta 3 este corecta eu zic ca as schimba macazul, poate si de aici e buba.

Aici am nevoie de putin ajutor. Stefan stiu ca tu folosesti Dennerle si mai sunt si altii. Haideti baieti ca de ieri si pana azi am avut peste 200 si ceva de vizualizari doar la postarea cu testele si doar trei raspunsuri, mai dati si la altii nu tineti doar ptr voi

Stiu ca flacoane mai mari inseamna costuri mai mici /luna dar costuri de achizitie initiale mai mari, asa ca am facut sa fie cel mai bine pentru mine la momentul dat.

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: