latest new
impulsionat de "miscarile de trupe" din aceasta zona( a se vedea @pomi & @minnardy)

si profitand de bunatatea statului roman care are grija de bugetari o singura data pe luna , in sfanta zi de 14 ale lunii

, am decis mai fac un pas in derularea proiectului.. si uite asa am intrat in etapa de pregatire (ciclare), cu toate ca imi propusesem sa nu i dau drumul pana nu am tot ce mi trebuie (material filtrant pentru spatele decorului, filtru UV, solutiile de tratare a apei, neoane , nisip etc)
am facut un tur de forta duminica trecuta si am reusit sa achitionez materialul filtrant (bureti JBL -grosier, mediu, fin -, vata sintetica), carbune activ eheim, Biotopol +Denitrol si doar 5 pungi(adica toate existente pe raft) de nisip fin - distractia s a ridicat la un 400Ron , pecare i am platit de doua ori

pt ca prostilor de Hornbach nu le a mers POS ul (eroare de comunicatii cica), mi au oprit banii de pe card(asta am sesizat o in cursul saptamnii) si am mai si platit cash aceeasi suma (ca doar eram in bani pana peste gat si nu aveam ce face cu dansii - stiti cum e vorba aceea: la omu* sarac , nici calu* nu i se mai scoala ..de jos

). ..si ca sa fie tacamul complet, luni, pe acea vreme de kko a trebuit sa bat drumul pana la celalat Hornbach, din Berceni, pt a cumpara restul de 4 saci de nisip , care erau , la fel , ultimii pe raft

..ma rog..daca toate ar merge ca pe roate , n ar mai fi frumos si incitant
asa ca , luni , dupa ce m am strans de pe drumuri, m am apucat de treaba..am golit acvariul de prima apa si am trecut la aranjarea bureteilor in spatele decorului...lucru care pare simplu la prima vedere dar nu e chiar asa, intreaga operatiune mi a luat ceva timp
cam asa arata rezultatul :
returul cu pompa Eheim care arunca apa inapoi - foarte greu de stapanit fiind foarte puternica(2500-3000L/h) si naravasa, a trebuit sa gasesc o solutie de ancorare a furtunului si tevii
o sectiune de mijloc :
partea de tur, unde am mai adaugat o pompa Eheim de putere mai mica si unde am pus carbune activ- aici as mai vrea sa pun niste Sera biofibres :
sper ca tot efortul in ceea ce priveste aceasta filtrare din spatele decorului, sa merite si sa si faca treaba
dupa aceasta faza, am impins matahala la perete si am trecut la spalatul nisipului..90kg..o nimica toata ..si acum ma resimt..am facut febra la fund , la femurali de la statul cocosat cu capul in cada ore n sir

...

simteam ca nu se mai termina..la ora 12 noaptea am reusit sa l dau gata, nisipul si maciulia de la dus (care a cedat

)..dupa care a mai urmat o ora in care am umplut acvariu cu apa..am adaugat Biotopol ..
un acvariu in 3 culori

asta pentru ca, deocamdata, nu am decat un AquaGlo iar celelalte neoane nu sunt pentru africani(vezi lumina galbena)
in momentul de fata acvariul este ca un nou -nascut, in prima saptamana de viata(de ciclare).in urmatoarele zile o sa i dau drumul si canistrei Eheim 2180 ..si probail voi introduce cativa pesti ca sa ajut procesul de ciclare.
cam atat deocamdata..mai sunt multe de pus la punct .
..toate sacrificiile facute , efortul material , fizic , psihic, asteptarea, sunt pe deplin rasplatite..o spun cu mana pe inima.. nu va pot descrie ce sentiment am avut cand, dupa ce am terminat, m am asezat pe canapeau din fata monstrului si am ramas cu ochii -n el , deruland imagini cu africanii zbenguindu se in el.................