[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: malawi_crys
Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys

Labeotropheus chilumba red -perechea matura +5 Acei tinerei au plecat spre o alta casa..

ramane grupul de Acei maturi la vanzare si restul...
update:

Pseudotropheus Acei Ngara - rezervati

Labeotropheus trew.chilumba red - perechea matura - rezervati
Pseudotropheus Acei Msuli : grup matur 1M+3F - rezervati
se vand:

- Pseudotropheus Acei Ngara (White Tail) -grup 2 M+1F tineri maturi -10 cm- 50 Ron/grup
image

- Pseudotropheus Acei Msuli : grup matur 1M+3F(10-12cm) - 60 Ron/grup
- Pseudotropheus Acei Msuli : grup pui 2M+2F(5-6cm) - 35 Ron/ grup
image

- Labeotropheus Trewawasae Chilumba Red : 1 pereche tanara matura(12cm) - 35ron
- Labeotropheus Trewawasae Chilumba Red-4-5cm= 5 Ron/buc; 3-4cm=3 Ron
image

- Aulonocara OB - pereche (5 cm) -15Ron

- Labidochromis caeruleus - 2 M- 7-8cm- 15 Ron/buc

- Fossorochromis rostratus - 12 -14cm - 30 Ron/buc
http://www.youtube.com/watch?v=YIiS5urYy5w

detalii pe pm sau la 0728 528 009.
Se vand :

- Hobby Marine Light T8 36W cm 120cm (pret denou 81Ron) - 35 Ron
- Hobby Freshwater Light T8 36W 120cm (pret de nou 78 Ron) - 30 Ron

image

- Hobby Plant Light T5 30W 90cm (pret de nou 68 Ron) - 25 Ron
- JBL Solar Tropic T5 30w 90cm( pret de nou 48 Ron ) - 20 Ron

image

detalii pe pm sau la 0728 528 009
alber wrote:Pe mine unu m-ai omorat complet. Nu-mi mai pot lua ochii de la el, asa cum e acum, fata pesti, d'apai mai incolo. D

multumesc mult @alber..atunci cand pui suflet , nu are cum sa nu iasa ceva ca pentru sufletul tau...pe mine m au imbolnavit altii..a venit randul meu sa transmit microbul mai departe..exemplele de acest gen , te impulsioneaza si te ajuta sa te mobilizezi intr o anume directie..spun asta din proprie experinta asa ca , sunt sigur , ca in scurt timp , vom auzi si de un "proiect @alber".

Astazi il intrebam pe Lofty cum face el schimburile de apa. Nu ca as avea loc deocamdata, dar...cine stie?

schimburile de apa in cazul acvariile de mari dimensiuni chiar nu au de ce sa fie mai altfel decat cele la acvarile mici..mai ales ca , odata acvariul stabilizat, echilibrul este mai greu de stricat...schimburile saptamanale de pana la 25% din apa sunt cele mai indicate

Si, sub nici o forma nu-l cicla storcand nu stiu ce burete din alt filtru in asta ...nu-ti baga mizeria si bacteriile de nu stiu unde in asta nout !!!

nici gand , caline..mi am propus sa fac cat mai putine "greseli'" in cazul acvariului acesta..ar fi pacat ! .in filtrul din spatele decorului si in canistra am pus JBL filter start si JBL Boost pentru a impulsiona bacteriile "cele bune " sa populeze mediile de filtrare...rabdare am invatat sa am , slava Domnului

pomi wrote:Cat ia decorul din latimea acvariului? Mie din poze mi se pare ca ia jumate sau nu apreciez eu bine.

in niciun caz nu ia jumatate..l am pus cat mai aproape de geam iar in capete am lasat loc cat sa pot umbla la pompe..probabil pe centru, in punctele unde e mai pronuntat, ajunge la maxim 20cm dar nu mai mult..

uite aici cat ia in capete:
retur..
image

tur
image

Foooarte tare!
Dupa ce pui si in partea stanga Aquaglo o sa arete bestial.
Pe cand o sa vedem si pestisori??

@dogibeer, multumesc mult..pestisorii o sa i pun numai dupa ce acvariul se va cicla cum trebuie..deci mai am de asteptat

multumiri din suflet pentru aceasta initiativa, domnule Faraon! sa va dea dzeu multa sanatate si pestani sanatosi!!

ma bucura mult faptul ca acvariile "cu pietroaie", , reci si fara vreo noima , cum le considera multi, au inceput sa insemne ceva in peisajul acvaristic ...iar initiativele de acest gen nu pot sa impulsioneze procesul de promovare al acestora ..

inca o data multumiri!
am mai facut un pas aseara am reusit sa i dau drumul si canistrei Eheim 2180..

si sunt impresionat de silentiozitatea ei, de cat este de usor de pus in functiune(fata de Tetratec pe care arareori reuseam sa aranjez cosuletele cu medii de filtrare asa incat sa se inchida etans)..no comment - este un Eheim!

image
image

mai adaug niste poze "calde"...
..consoarta mea ...fericita si incantata peste masura pentru ca in sfarsit acvariul a inceput sa prinda forma.
..si care cred ca s ar simti ca ntr o piscina in acvariu ..ar avea loc de intors fara probleme
image

o vedere dintr o laterala..
image

..si din cealalta..
image

abia astept sa vad pestii in el.. uoff....

pomi wrote:Nu le da, ca o sa faca bloat Ai uitat ca E vegetarieni pestanii astia, care este ?

nu toti E vegetarieni!!! ai mei E mai mult carnivori!

ps..mbune am doar Aceii (cele 2 variate :Msuli si White tail) si Labeotropheus trew.Chilumba Red..restul sunt haplocromine ..

pomi wrote:Unde stai, mai exact si intre ce ore nu esti acasa? )

o sa dau drumu* la africani sa te pape
Porcu wrote:Vad ca ai in spatele decorului o multitudine imensa de chestii ....... ai acces cit de cit usor la ele? Ma gindesc la momentu' in care o sa trebuiasca sa la speli.

da..o multitudine imensa adica vreo 6 bureti de la JBL..suprafata de filtrare e foarte mare ..am gandit ca filtrarea din spatele decorului sa fie una 90% biologica..asta insemnand ca acolo voi umbla, numai daca voi fi nevoit , o data la un cincinal ..filtrarea mecanica se va realiza in prima sectiune , cu ajutorul vatei sintetice si a Sera biofibres...aici am acces destul de facil.

Decorul ala face toti banii. Sa il stapanesti sanatos.

asa este..multumesc mult @pomi..

PS. Sa nu imi spui ca ai luat ultimii saci de nisipil ala fin, crem-maroniu, din Hornbach Berceni ca pe ala pusesem si eu ochii

@pomi, te ai prins nu numai ca am luat ultimii saci din Berceni, dar inainte i am luat si pe ultimii din Hornbach Militari
Daca nu mai aduce, vin la tine cand nu esti acasa si iti fur nisip din acvariu
bine ca mi ai spus , ca sa mi intaresc paza
latest new

impulsionat de "miscarile de trupe" din aceasta zona( a se vedea @pomi & @minnardy) si profitand de bunatatea statului roman care are grija de bugetari o singura data pe luna , in sfanta zi de 14 ale lunii , am decis mai fac un pas in derularea proiectului.. si uite asa am intrat in etapa de pregatire (ciclare), cu toate ca imi propusesem sa nu i dau drumul pana nu am tot ce mi trebuie (material filtrant pentru spatele decorului, filtru UV, solutiile de tratare a apei, neoane , nisip etc)

am facut un tur de forta duminica trecuta si am reusit sa achitionez materialul filtrant (bureti JBL -grosier, mediu, fin -, vata sintetica), carbune activ eheim, Biotopol +Denitrol si doar 5 pungi(adica toate existente pe raft) de nisip fin - distractia s a ridicat la un 400Ron , pecare i am platit de doua ori pt ca prostilor de Hornbach nu le a mers POS ul (eroare de comunicatii cica), mi au oprit banii de pe card(asta am sesizat o in cursul saptamnii) si am mai si platit cash aceeasi suma (ca doar eram in bani pana peste gat si nu aveam ce face cu dansii - stiti cum e vorba aceea: la omu* sarac , nici calu* nu i se mai scoala ..de jos ). ..si ca sa fie tacamul complet, luni, pe acea vreme de kko a trebuit sa bat drumul pana la celalat Hornbach, din Berceni, pt a cumpara restul de 4 saci de nisip , care erau , la fel , ultimii pe raft ..ma rog..daca toate ar merge ca pe roate , n ar mai fi frumos si incitant
asa ca , luni , dupa ce m am strans de pe drumuri, m am apucat de treaba..am golit acvariul de prima apa si am trecut la aranjarea bureteilor in spatele decorului...lucru care pare simplu la prima vedere dar nu e chiar asa, intreaga operatiune mi a luat ceva timp

image

cam asa arata rezultatul :

image

returul cu pompa Eheim care arunca apa inapoi - foarte greu de stapanit fiind foarte puternica(2500-3000L/h) si naravasa, a trebuit sa gasesc o solutie de ancorare a furtunului si tevii

image

o sectiune de mijloc :
image

partea de tur, unde am mai adaugat o pompa Eheim de putere mai mica si unde am pus carbune activ- aici as mai vrea sa pun niste Sera biofibres :

image

sper ca tot efortul in ceea ce priveste aceasta filtrare din spatele decorului, sa merite si sa si faca treaba

dupa aceasta faza, am impins matahala la perete si am trecut la spalatul nisipului..90kg..o nimica toata ..si acum ma resimt..am facut febra la fund , la femurali de la statul cocosat cu capul in cada ore n sir ... simteam ca nu se mai termina..la ora 12 noaptea am reusit sa l dau gata, nisipul si maciulia de la dus (care a cedat )..dupa care a mai urmat o ora in care am umplut acvariu cu apa..am adaugat Biotopol ..
image

un acvariu in 3 culori asta pentru ca, deocamdata, nu am decat un AquaGlo iar celelalte neoane nu sunt pentru africani(vezi lumina galbena)
image

in momentul de fata acvariul este ca un nou -nascut, in prima saptamana de viata(de ciclare).in urmatoarele zile o sa i dau drumul si canistrei Eheim 2180 ..si probail voi introduce cativa pesti ca sa ajut procesul de ciclare.

cam atat deocamdata..mai sunt multe de pus la punct .
..toate sacrificiile facute , efortul material , fizic , psihic, asteptarea, sunt pe deplin rasplatite..o spun cu mana pe inima.. nu va pot descrie ce sentiment am avut cand, dupa ce am terminat, m am asezat pe canapeau din fata monstrului si am ramas cu ochii -n el , deruland imagini cu africanii zbenguindu se in el.................
pomi wrote:Hehe, acuma pui tu paie pe foc caci eu nu pot sa comand sticla. Trebuie sa astept sa aiba pe stoc.

Ti-a parait parchetul, ti s-a asezat mai bine?

n am avut nicio intentie sa produc "suferinte", jur!

lasa, nu te nelinisti - achizitionarea sticlei , inchegatul ei , sunt partile cele mai usoare din proiect , care nu pun probleme deosebite..daca ai rabdare( si noroc la bani ) toate se rezolva

sa stii ca m am tot invartit pe langa acvariu in acea ora de gratie si am stat cu o oarecare strangere de inima..dar nu au fost probleme deloc ..mentionez ca pardoseala nu este nici pe departe cum ar trebui sa fie , adica nivelata la boloboc..dar de aceea exista polistirenul
minnardy wrote:Asa....omu trebuia presat ca altfel il apuca Sfintele Pasti cu bazinul gol.

dumneata, @pomi , ca sa nu mai vorbesc de @maniacs, sunteti vinovati si..va multumesc pentru asta pot spune ca aceasta simpla operatiune , pentru mine a fost un eveniment in toata regula..de aceeaw l am si imortalizat

aseara am luat decizia de a umple hardughia, mai mult ca un test , sa vad daca curge sau nu.. nu va mai spun ca m am distrat copios in ora cat a durat operatiunea stresand o pe doamna cu alarme de genul > Aoleo, vino repede!!! Curgee!!! Adu carpe..ligheanuuu!! (e lumea rea )

am adaugat cloramina B pentru dezinfectare (permanganat de potasiu nu am gasit din pacate) si o sa tin cam o saptamana apa dupa care voi face cateva schimburi totale si abia atungi voi trece la ciclarea acvariului ..deci , mai dureaza ceva..sper ca pana atunci sa reusesc sa achizitionez ce mai imi trebuie (materialul filtrant din spatele decorului , UV )

finalul apoteotic(cred ca vecinii au resimtit o cadere de presiune in tot acest rastimp) >
http://www.youtube.com/watch?v=G2rRWab3vbc
inundatie?!...

http://www.youtube.com/watch?v=B03JyDpLYHE

dau explicatii numai daca sunt presat de "autoritati"

minnardy wrote:
sticla ..lipita..cand??

Vinerea care vine!!! prin grija maritului
Apoi 3-4 saptamani de uscare, apoi, background de la Aquadeco (39 euro transportul ptr Romania si doar 185 euro decorul lor, la 2 metri), apoi 2 saptamani de ciclare fara pesti, dupa care, hop si pestii!!!
Cristi...baga gaz pe foc ca am acvariu mai repede ca tine!!!

ma bucur ca in mica masura am pus si eu umarul la acest proiect mare nebunie cu alegerea background ului dar ma bucur ca pana la urma te ai decis ..nu e el BTN sau RockZolid dar merge ..iar la pretul asta ar trebui sa iei 2 , unul de rezerva
care dintre ele? Malawi 3D sau RockVision?

cat despre al meu , pot spune ca am iesit din cursa..va las pe dumneavoastra sa le terminati si poate intr o buna zi o da Domnul sa l finalizez.
caline, cadrul acesta este intr adevar o capodopera! e facut ca pentru 10 mc de apa

arata excelent..se vede ca e facut cu simt de raspundere..ideea cu rama de cornier e foarte buna pt ca tine blatul fix dar merge si fara pt ca greutatea acvariului cu apa in el face ca acel blat sa nu se mai miste in veci.

sinele pt usile glisante le gasesti cu siguranta prin magazinele gen Bricostore , Hornbach, Dedeman sau la firmele care se ocupa cu comercializarea PAL ului.

sticla ..lipita..cand??

Maniacs wrote:
vampirex wrote:@pomi ... pe canturile PAL-ului ce ai pus? cant ABS sau folie ?

teoretic in partea de sus ar fi trebuit sa puna cant ABS ... cel putin eu asa am facut, partea de sus a palului cant ABS iar restul cant normal ...

de acord cu @maniacs..si as mai recomanda o mana , doua de lac..eu asa ma facut ca sa fiu sigur ca nu ma voi trezi cu PAL ul umflat ..oricat l ai proteja, apa tot se va prelinge la schimburile de rutina...la mine si capacul este tot din PAL , asa ca in cazul lui i am dat 3 maini de lac pt iahturi
adu wrote:intrebare:
cum o sa pui la cumpana standul sa fie drept? cu picioare( ) sau cum?

niciun cadru metalic , fie el facut cum scrie la carte , nu va sta cum trebuie pe pardoselile din blocurile noastre comuniste care sunt ori concave ori convexe , niciodata plane ...

asa ca , solutia este polistirenul de 3-5 cm care va sta sub fundul acvariului si va ameliora situatiunea ...

@pomi, felicitari! baga mare

ps se pare ca @pomi a fost mai rapid si a postat inaintea mea cu o secunda
Porcu wrote:
malawi_crys wrote:am avut un feeling azi dimineata ..chiar am rascolit topicul matale aparent fara vreun motiv..nu stiu ce ma asteptam sa gasesc ...si uite ca a venit si urmarea

Pai omu' e asa nerabdator si obsedat ca emite unde cerebrale pe tot continentu' .......

asta i explicatiunea stiintifica, se pare

Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
Go to: