[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: malawi_crys
Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
Transmite-i consoartei tale Cristi ca in acel acvariu, singurele mbune care merg cat de cat sunt exact P acei msuli care mai aduc ca forma cu stiucile tale. Cu acei Labido ai scrantit-o rau...pur si simplu...nu prea merg. Eu inteleg ca e galben acolo, dar.....dumneaei sa-si vada de viitorii...Tropheusi

acvariu este inca in teste*..experimentam..galbiorii sunt o solutie de moment..o voi remedia cat de curand..promise
pentru adaos de galben, ar merge cu mult mai bine macar o pereche de Exochochromis anagenys http://www.malawicichlidhomepage.com/haps/exochochromis_anagenys.html dar e greu de gasit si dincolo...
ar mai fi Aulonocarele Maleri sau Aulonocara Baenschi, singurele cu corpul galben.
noutati..

la insistentele consoartei, am cedat am introdus 2 Caeruleus ..galbenul lor da bine dar nu mai pot vorbi de un acvariu setat numai pentru Haplocromine probabil, ca urmatorii mbuna care vor completa peisajul, cel putin in faza acesta, favoritii mei de asta data, vor fi Aceii Msuli
daca veti urmari clipul veti mai vedea cateva fetite uratele , una de Fryeri , una de Protomelas si doua Placidochromis electra care s au alaturat grupul..Fryeri,la cateva minute dupa ce a realizat ca e rost de gagicareala, a si inceput sa i faca curte amaratei care inca nu se dezmeticise bine dupa schimbarea locatiei

enjoy!

marian75 wrote:frumos tare bravo

am si eu 2 intrebari una legata de iluminatul tau malawi_crys ai aqua glo pe fata si marine glo pe spate mie asa imi pare si doi o sa ajung zilele astea prin Bucuresti as fi vrut niste info in legatura cu petshopurile unde se gasesc AFRICANI as vrea niste Acei

multumesc mult!
la iluminatul acvariului , din pacate, mai am de lucru...din cele 4 neoane, doar unul este AquaGlo , doua pe spate Sera Deep Sea Special si un JBL Solar parca...este o varza care nu da bine deloc..daca te uiti atent , se observa lumina galbena de la JBL in partea stanga si cea albastra pe spate de la Sera...
am tot cautat AquaGlo si Marine Glo de 30W si pur si simplu mi s a spus ca nici in depozite nu mai sunt..probabil ca au fost disponibile candva , pe vremea cand nu aveam eu banuti ..asa ca am fost nevoit sa folosesc ce aveam pe stoc..cele de la Sera nu ma satisfac deloc..lumina aceea albastra nu e deloc ok, denatureaza coloritul pestilor si am senztia ca i si streseaza ..trebuie s o rezolv pana la urma.

pet shop uri cu africani ar fi aici la mine in cartier, in Drumul Taberei , Coralis(parca aveau ceva dar nu sunt sigur daca si Acei )..ar mai fi la Piata Muncii, magazinul Doamnei Oprea si in apropiere Reef ul, in Carrefour Berceni , magazinul Domnului Oprea, in Cora Pantelimon unlat pet shop care are ciclide de la tipul din Craiova..cam astea mi vin in minte acum
ideea e ca nu pot sa ti spun sigur daca gasesti Acei.

Acei mai am eu cativa pui (cam 10 buc)la vreo 5cm pe care vroiam sa i opresc pentru mine..daca nu gasesti la magazin , as putea sa te ajut cu cativa..
ma bucur ca va place aranjamentul..multumesc de aprecieri!

va spun sincer ca nu mi pusesem in gand s ajung pana la Moeciu ca sa fac rost de bolovani..am plecat in vizita la un prieten care sta undeva pe langa Pitesti..speram ca acolo sa rezolv elegant si problema mea..un paraias trecea pe acolo dar nici urma de pietre ..asa ca pe la 6 dupa amiaza , in loc s o cotesc spre capitala , am luat o in sus spre Campulung , Rucar ..am ajuns foarte tarziu in zona Moeciu ..era noapte ..chiar nu mai speram sa gasesc ceva..ma impacasem cu gandul ca aveam sa ma intorc acasa cu misiunea neindeplinita..asa ca am zis sa profitam macar ca am ajuns acolo si sa vedem complexul Cheile Gradistei..care spre bucuria mea era si iluminat si uite asa mi s au aratat specimenele de bolovani care alcatuiau si impodobeau peluza..ce puteam sa fac_? cu o forta nebanuita si un curaj pe masura (zona era populata serios ) mi am insusit* cele de trebuinta..am ajuns la 2 noaptea in Bucuresti si asa s a terminat operatiunea Bolovanu* ....cam asta i povestioara
dincolo de cele aratate mai sus, sunt sigur ca pietre ca lumea se pot gasi si in alte zone ale patriei noastre, Moeciu nu detine monopol in acest domeniu ..singura problema este ca atunci cand cauti ceva, nu gasesti cand vrei sau ce vrei..

ca sa trag o concluzie (luati o si ca pe un sfat) : stimati ciclidari africanisti, pietre frumusele se pot gasi si n alte parti, cautati sa i lasati si domnului Pomi niscaiva cataroaie, nu goliti Moeciu !!!

@stiucarul, despre stiucile* pe care mi le doresc in acest acvariu parca am mai pomenit in acest topic...le am alintat eu asa dar sunt de fapt niste Haplocromine care cresc considerabil si pe care nu prea le am vazut pe aici..nu sunt populare ,cunoscute probabil tocmai din cauza faptului ca au nevoie de acvarii mari, puii , juvenilii nu spun nimic ca si coloratie , iar ca sa achizitionezi exemplare de la 10 cm in sus carora le a aparut coloratia specifica maturitatii, trebuie sa gasesti o cale de a i procura din afara si bineinteles sa dispui de ceva finante .. .este vorba de Aristochromis christyi, Buccochromis rhoadesii, Champsochromis caeruleus, Lichnochromis acuticeps, Mylochromis sp.Mchuse...astia s primii de pe lista in ordinea numerelor de pe tricou..mi s a reprosat ca ma atrag numai ciudatii.. asa o fi .. .lista este mult mai mare dar daca as reusi ca macar 3 din acestia sa i vad la mine , m as declara multumit si cred ca ar fi si suficient pentru dimensiunile acvariului care s foarte limitative .
lampa UV as vrea sa fie de 36W dar nici 18 W nu ar fi de neglijat! trebuie s o rezolv si pe asta.

@Ydarius, in mijloc am vrut sa nu mai pun nimic ..insa masculul de Venustus a preluat gaura din mijlocul decorului si teritoriul aferent pana la 60%din suprafata acvariului , iar lucru acesta nu e ok..asa ca azi i am plantat acea piatra care statea pe cele din dreapta , tocmai pentru a i strica planurile de dominatie teritoriala..sa vedem daca o sa am succesuri*

@orio , si eu astept algele....se lasa cam greu ..daca aveam plantat , sigur le aveam pe tava chiar fara sa mi le doresc....asta i viata

multumesc @pomi pentru sfaturi..nu vrei sa stii cat m am chinuit pana am ajuns la varianta asta de aranjament le am intors pe toate partile..si mie imi place mai mult coltul din dreapta..piatra aceea mica intr adevar parca nu e de acolo..poate i gasesc loc in partea cealalta unde ai spus tu ..acum n as mai vrea sa i stresez pe baieti ..si asa azi dimineata un Protomelas se zbatea pe jos..a sarit si a gasit acea fanta din rama capacului..asta e..nu stiu sigurce s a intamplat ,daca s a speriat de miscarea din camera , desi era lumina stinsa la ei dar totul e pe fondul stresului..de asta spuneam ca cel mai indicat este sa aranjezi acvariul inainte sa bagi pesti in el..

o sa mai misc pietrele la urmatorul schimb de apa..poate mi mai vin si idei pana atunci..pietre am sa mi pun si n cap

bafta cu capacul! nu dispera(ca mine)
am revenit..din expeditie..cu bolovanii de rigoare bineinteles..dupa un ocol de 250 km , am ajuns la Moeciu..cu inima stransa..dar m am linistit cand i am identificat ..

cand i am sustras , chiar din fata Complexului Cheile Gradistei( rusine sa mi fie , dar am avut circumstante atenuante , am ajuns noaptea in acest Rai al bolovanilor, asa ca am fost obligat sa folosesc pt selectie iluminarea ), mi s au parut foarte usori..in schimb cand a fost sa trag de ei la 2 noaptea spre imobil, m au cocosat efectiv...foarte mari si grei./ si foarte multi in comparatie cu cati aveam nevoie...dar asta i partea urata a lucrurilor care se uita..cert e ca acum sunt satisfacut ..am decorat colturile fara a incarca prea mult si am incercat ca piesele adaugate sa se integreze cat mai bine in decor..astept algele sa se instaleze... si parerile , criticile voastre

am si poze..si un video..sper sa nu va plictisesc (daca e asa , sa mi spuneti, si nu o voi mai face)

ansamblu
image

image

image

coltul din dreapta..piatra aceea inclinata m a rupt am buricele degetelor julite de la greutate ..
image

..si cel din stanga..
image

un scurt video ..

ce sa va mai povestesc?! proiectul acesta sa zicem ca in sfarsit a ajuns in faza finala..dar nu este 100% terminat..mai am de achizitionat, dupa cum imi promisesem (solemn si impetuos ), lampa UV si neoanele (1 AquaGlo si 2 MarineGlo de 30 W - care momentan lipsesc de pe piata )si , in viitorul putin mai indepartat, exemplarele de stiuci* la care visez..

aici ma opresc..
toate cele bune!

salut!

pentru inceput arata ok..sunt de acord cu sfatul antevorbitorului meu iar sfatul meu , la o eventuala redecorare, este sa incerci sa pui pietre numai de un anume tip care sa aiba aceeasi textura si culoare...in momentul in care bagi pietre de mai multe culori , arata artificial ..se vede clar mana omului pe acolo..daca le mai si stivuiesti , asta e..iti mai lipseste o corabie sau un cap de mort si faci furori cu un decor natural la maxx

acvariul imi pare destul de mic..am dreptate?! cel mult 200 L..pentru ce ai acolo, ca stoc , e de ajuns deocamdata..

bafta si incearca sa remediezi problemele

ieri am decis sa maresc efectivele...bineinteles ca am ales tot ce era mai bun din acvariile vechi..

cateva poze..

image

image

image

image

un fryeri furios pe noii musafiri..
image

image

dintr o laterala..
image

image

maine plec in expeditie..abia astept..sper sa gasesc ceva bolovani pentru intregirea peisajului
va tin la curent..

Paste fericit!
YDarius wrote:foarte frumos, felicitari ! decorul cred ca o sa fie super cand va fi plin de alge

merci darius!
asta era si ideea mea...sa caut pietre care sa aduca cu decorul ca forma, culoare si textura, cat mai mult posibil, in acest fel sa realizez o prelungire naturala a decorului...am vazut foarte multe acvarii cu africani in care posesorii au strans o paleta variata de roci, care lasau impresia unui mediu artificial...si chiar daca nu voi gasi roci apropiate ca si culoare sau forma de decor, daca voi alege un singur tip , fie el si de culoare neagra , tot va fi ok..secretul este sa nu le amesteci si sa nu utilizezi un algoritm in aranjarea lor ..dar aici iar intervine simtul estetic si gusturile fiecaruia ..

foarte multe pietre nu voi baga..acvariul nu este destinat mbunelor..haplocrominele sunt pesti care ajung la dimensiuni considerabile , majoritatea preferand spatiile largi de inot..voi incerca sa le asigur cat pot de mult acest spatiu..de aceea ma gandeam la niste aranjamente doar in capetele acavriul, mijlocul sa ramana liber..
am revenit cu ceva poze calde...sper sa placa

albastrelul meu care se intindea dupa o masa copioasa...
image

Fossie..in mai multe ipostaze..
image

image

si un Milomo..
image

Copadichromis borley..
image

image

image

marian75>ar arata si mai bine daca ai mai pune ceva pitricele pe acolo sau o increngatura de buturugi

am mai discutat pe tema lemnaraielor in acvariile cu africani..eu unul sunt impotriva lor deoarece pentru mine biotopul malawian este unul stancos si atat..chiar daca unora li se pare searbad si rece ..trebuie sa inveti sa descoperi frumusetea in acele pietre aruncate in peisaj...asta i imaginea care mi s a intiparit de cand am intrat in contact cu acesti pesti..poate ca buturugi gasim in zonele unde apele curgatoare se varsa in Lac .. .imi pare rau ca nu am ajuns acolo, la mama lor ca sa vad pe viu in ce ape se scalda pestanii nostri dar din documentarele vizionate, imaginile din Lac, concluzia pe care am tras o este aceasta> pietre , pietre si iar pietre nu spun ca nu ar arata bine si cu o buturuga pe acolo dar asta ar insemna sa ma indepartez de la specificul acestui acvariu..@gengiskan are dreptate..e vorba de un alt tip de biotop..lemnele dau bine la acvariile setate pt scalari, discus , acvarii biotop amazonian...ca sa nu mai vorbim de faptul ca o buturuga in apa ar elibera tanin si ar acidifia apa, lucru nerecomandat in cazul africanilor care prefera o apa alcalina.

cateva pietre mari isi vor face aparitia in peisaj, imediat ce voi ajunge sa le procur...desi , sincer sa fiu, decorul este atat de complet incat n ar plange nimeni daca acvariul ar ramane asa ..exista riscul chiar sa i stric farmecul prin adaosul de bolovani..oricum ramane sa ma decid ce si cum

@Mare Faraon,@stiucarul, problema legata de faptul ca acest acvariu n a fost sa fie pentru tanganici, acest lucru fiind o sursa de neplacere pentru domn calin, problema asta o stiam si din pacate nu avem cum s o redresam in favoarea tanganicilor ..insa, motivul tristetii dumnealui , stiu eu ca nu i acesta si mai stiu ca o sa dispara cu siguranta..

multumiri pentru aprecieri! promit ca voi reveni cu noutati legate de evolutia acestui acvariu...acum m am linistit ca apa s a facut cristal..urmeaza sa completez decorul si bineinteles stocklist ul..

@mosu imi cer scuze ..nu am observat optiunea pentru youtube oboseala e de vina dar se pare ca si dioptriile s au modificat odata cu inaintarea in varsta

@caline, da...in sfarsit no comment...multumesc mult! o intrebare...vad o oarecare urma de tristete sau ma insel?! care sa fie motivul?!

@pomi, multumesc mult si tie...intr adevar acvariul pare cam gol ..cateva stanci mai merg pe acolo dar nu prea multe pt ca deja am senzatia ca e neincapator..animalele s foarte mari si au de gand sa se mai faca
in sfarsit..vietati la apa

se pare ca m am cam intins cu ciclarea acvariului l am tinut aproape 1 luna fara pesti ~ apa a fost cat de cat clara pana cand am introdus,in spatele decorului, pentru filtrare si durizarea apei, niste Calcith*, un fel de sol marin ~ spartura de coral si ceva aragonite...in principiu nu avea de ce sa fie rau dar apa a capatat acea tenta alburie care m a secat la inimioara ..am facut o gramada de schimburi de apa..am adaugat JBL Clearol care mai rau a faca ...acum 2 saptamani am adaugat si animalutele* > un trio de Fossorochromis rostratus , un mascul de Fryeri si unul de Milomo..am zis ca asa acvariul seva cicla , se va limpezi apa..adevarul este ca dupa un test al amoniacului facut saptamana trecuta , valorile au fost 0.4~0.6mg pe litru, iar asta insemna ca acvariul mai avea pana la a fi echilibrat.

vinerea trecuta am mai adaugat un flacon de BioNitrivec de la Sera care din nou a incetosat apa..am innebunit ..dar spre uimirea mea, ce JBL ul n a fost in stare sa faca , a facut acest produs ..
sambata dimineata au aparut primele semne de limpezire iar azi cand am venit de la servici, am reusit sa ma bucur de o apa cristal..

evolutia in cateva clipuri..am amanat momentul de a da publicitatii aceste clipuri pentru ca nu eram impacat deloc cu felul in care se prezenta apa..
primele faze ...

http://www.youtube.com/watch?v=0s-fHTuwP58

http://www.youtube.com/watch?v=RaeQaqU_Rbs

acesta este clipul de astazi..

http://www.youtube.com/watch?v=adUt-x87m1s

alta viata Wink chiar daca iluminarea nu este cea pe care mi as fi dorit o(o combinatie de 2AquaGlo si 2 MarineGlo ), am reusit sa cumpar doar 1 aquaGlo de 30W si 2 Sera Deep Sea Special care , mai ales cand apa era tulbure , dadeau o luminetare nesanatoasa(acum parca e altceva)..din cate am inteles neoanele de la Hagen nu prea mai sunt in depozite..ma rog..

acvariul mai are ceva pana la aranjamentul final...planuiesc sa mai adaug cateva stanci mari in laterale...sa mai completez populatia cu ceva exemplare speciale si cam atat...abia atunci , dupa aproape un an de chinuri , voi fi si eu un roman fericit

astept impresii

edit by mosu:
pls, embed youtube. aveti buton de youtube. [y o u t u b e] LINKUL [ / y o u t u b e]

eu ma fac ca nu stiam.. si te mai felicit inca o data! sa ti traiasca!
arata super chiar daca inca nu au ajuns la coloratia definitiva(unele exemplare mai prezinta inca dungile junioratului)si probail inca se afla in perioada de acomodare

dupa cum am spus , intr un fel e bine ca nu ai acvariul pentru ei gata ..pana l termini, ai ocazia sa i tii sub observatie.

iar chaitika..sunt pe vine(simt eu asta )
Hobby Plant Light 30W - s a vandut

raman restul.
alber wrote:
Indiferent cat este de mica sau nu, partea frumoasa si delicata care face ca viata fiecaruia dintre noi sa fie calda si minunata, nu poate fi trecuta cu vederea. Asa ca...

alber wrote:Nu-mi mai pot lua ochii de la el

Am spus "el" Cred ca toata lumea a sesizat circumstanta atenuanta

"apararea" se admite..case closed

aa..inca ceva ..eu am pus acea poza doar pentru a ilustra cat mai bine dimensiunile acvariului, folosind un "etalon" de 1,50 m dar vad ca pe cat de mic este "etalonu* " , pe atat e de fortos si uite asa acapareaza atentia audientei indreptand o in alte parti..
mai am putin si ma supar

..scuzati off topic ul
stiucarul wrote:Foarte frumos acvariu , felicitari
alber wrote:Pe mine unu m-ai omorat complet. Nu-mi mai pot lua ochii de la el,

Cred ca Alber se uita la poza cu consoarta ta si de asta nu-si putea lua ochii de la acvariul tau.
?

multumesc mult!

hmmm..s ar putea ca asta sa fie explicatiunea dar sa i oferim o circumstanta atenuanta : la cat e de mica, nu stiu daca a putut s o sesizeze in decor

Am vazut anunt la vanzari ca dai africanii tai, e posibil sa-ti schimbi numele in tankanyika_crys ?

daca ar fi sa fie asa , cel mai fericit om din lume ar fi domnul @minnardy (o spun cu mana pe inima) dar imi pare rau ca dezamagesc..ai vazut bine , anuntul, dar nu dau toti malawienii mei , doar pe unii dintre dansii in ideea de a mai decongestiona acvariile, pt ca au crescut foarte mult , sunt mult prea multi iar spatiul este mai mult decat insuficient..si de ce sa nu recunosc, banutii obtinuti oricum vor fi investiti tot in acest proiect care inca mai are nevoie de finantare

si chiar dacaipotetic vorbind, intr o buna zi , printre africanii, or sa apara si cativa tanganici, nu ma voi dezice de la prima dragoste, asa ca voi ramane acelasi @malawi_crys

toate bune!
..meseria i bratara de aur! bineinteles , e bratara celor care s "meseriasi" eu nu s, recunosc

din cate se vede, decorul promite !
bafta ! tin pumnii ca rezulatul sa fie pe masura asteptarilor tale!
minnardy wrote:Intrebare pentru cunoscatori intr-ale filtelor de apa....pentru schimbul la picatura ce filtru e mai bun sa pun pe teava de dus apa la acvariu, pentru o filtrare chimica (scos clorul din apa) dar si biologica (microparticule de 0,5 microni parca)...cele de bucatarie, care se monteaza pe teava de la chiuveta de bucatarie sau unul din acelea cum a postat Humbert aici: http://www.dianflex.ro/poze/52_SET%20CARCASE%20FILTRE.jpg ?

Multumesc de raspunsuri

si eu m am gandit la genul asta de filtre dar inca n am fost in stare sa pun unul la bucatarie , pe acolo de unde imi alimentez acvariile...eu zic ca i o idee buna sa le folosesti..nu stiu la voi la Cj cum e apa dar aici in "capitala jegului si a mizeriei de toate genurile " este mai mult decat o nevoie un astfel d efiltru..poate n ai vazut apa galben-maronie vreodat..am innebunit cand am vazut ca apa din acvariul cel mare incepuse sa prinda aceasta culoare in acea ora cat a durat umplerea acvariului de 700 ...normal ca a trebuit sa golesc tot si sa o iau de la cap..shitt!!

PS...mi-a sosit ieri decorul, trimis alaltaieri prin TNT din Olanda Inca nu am apucat sa-l scot / vad ca plec, dar m-au sunat ca e la ei...costuri de transport: 39 euro la 2 metri lungime si 10 kg...bine, ca olandezu si-a tras singur teapa...initial mi-a spus ca transportul face 39 euro, am pus banii, iar ulterior, dupa ce l-a trimis a zis ca a facut cu 80 de euro mai mult, dar ca a inteles el gresit si lucrurile raman asa cum le-am achitat initial ...sa se mai tepuiasca si ei ...

asta da veste...cred ca esti foarte fericit ..si cu economii in buzunar ..bravos !!! abia astept sa l vad si eu..live!

Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
Go to: