| Message |
|
|
FilBil wrote:Cand o sa fac rost de bani o sa incep sa cumpar substrat, plante.....
Acvariul care va gazdui puii nu are nevoie de substrat pentru ca aspirarea mizeriei si a resturilor de hrana ramase neconsumata sa poata fi facuta cit mai usor. Pentru pui sunt recomandate plantele de suprafata ca Ceratopteris, Riccia, Elodeea, Egeria, Pistia.
Pentru inmultire raportul este de un mascul si 2-3 femele. Exemplarele alese trebuie sa fie mature si sanatoase - asa ca atentie la ce si de unde cumperi pestii respectivi.
Nu e greu sa obtii pui de vivipari. Daca oferi pestilor conditiile necesare unei vieti sanatoase, o hrana variata si bogata in vitamine, ingrijire si atentie, atunci vei avea ocazia sa te bucuri si de pui.
Uite asa arata o maternitate care se poate introduce in acvariu si in care poti tine 2 femele gestante odata. Se gaseste in pet-shop-uri si nu costa foarte mult.
|
 |
|
|
FilBil wrote: Am marit temperatura in acvariu la 28 de grade e prea mare?
Depinde cum ai facut treaba asta. Daca ai marit-o treptat cum ti-am spus in alt post si daca temperatura pe care o aveai inainte era de 26 grade, e bine. Numai ca ti-am zis clar ca tratamentul se face in alt bazin - pe care insa deduc ca nu il ai...
FilBil wrote:Poate face rau la plante?
Care plante? Cum se numesc? Ca sunt plante de apa rece, plante de apa mai calda - depinde.
Iar un peste care se afla sub tratament nu are nevoie de plante in bazin.
|
 |
|
|
|
Filtrul se alege in functie de volumul acvariului - logic, nu?
Cit despre peste - habar n-am. Daca ceilalti pe care ii ai sunt bine merci, nu inteleg de ce ar avea acesta o problema.
|
 |
|
|
|
Daca tot il scoti din priza o sa ai ca rezultat un acvariu deciclat cu pesti zapaciti de cap si morti in final. Filtrul trebuie sa mearga fara oprire. Vezi ca trebuie sa aiba un buton de reglare a debitului - da-l mai incet sau chiar la minim.
|
 |
|
|
Boggdan wrote: Cica nu ar fi periculoasa... asta e ok, pt ca arata aproape bine.
Cred ca faci confuzie intre Cladophora aegagropila care este si ea o alga, dar este decorativa si Cladophora algae care este un adevarat cosmar pentru acvaristi.
|
 |
|
|
FilBil wrote:da asa e dar ce sa fac deoarece pestele e activ si dupaia sta jos de parca e mort
Scoate-l din acvariu si baga-l intr-un bazin de carantina, acolo unde ar fi trebuit sa fie introdusi cei 2 molly abia cumparati, caci asa se procedeaza. Nu cumperi un peste si il bagi imediat in bazinul comun, ca nu se stie cu ce vine "la pachet" si se poate sa-i imbolnaveasca si pe ceilalti. Bazinul de carantina trebuie sa aiba aceleasi dotari si aceleasi conditii ca bazinul mare. Odata mutat in acvariul carantina - unde poti folosi jumatate apa din bazinul mare si jumatate apa lasata la decorinat - ii maresti treptat temperatura cu 2 grade in decurs de 3-4 ore, maresti aerarea si adaugi o ligurita sare grunjoasa la 10l/apa. Altceva nu stiu ce ai putea sa-i faci...
Cit despre dezinfectarea acvariului, citeste aici. 
|
 |
|
|
CosmYn wrote:Ma scuzati sunt obisnuit de pe messinger
Dezobisnuieste-te! Asta daca vrei sa ne putem intelege. O sa ajungi sa scrii si la examenele de bacalaureat tot ca pe mess.
|
 |
|
|
dragos235 wrote:Foloseste cu incredere easy carbo 1ml/50l zilnic injectat cu seringa direct pe alge si in cateva zile scapi de ea. Cand faci tratamentul opreste filtru pentru 20-30 min.Poti sa folosesti ambele deoarece fac parte din clase diferite. Easy carbo e un supliment de acid carbonic dar contine si un algicid foarte puternic iar Ferropol e un supliment de nutrienti.
@Dragos235 - apreciem cunostintele tale in domeniul acvaristic, dar te rog foarte frumos ca inainte de a mai da sfaturi si a interveni in topicuri vechi de juma' de an sa te prezinti la rubrica Despre noi, ca asa este normal si civilizat pentru un nou venit pe acest forum.
Poate ti se pare bizar, dar pentru noi bunul simt si respectul reciproc intre membrii acestui forum chiar conteaza. 
|
 |
|
|
Arab wrote: Ace sare este normala sau ? Ca nu prea ma pricep.
E sare care se pune la muraturi.
|
 |
|
|
Modul anormal de inot poate avea mai multe cauze. Fie probleme la vezica inotatoare si nu prea stiu ce ai putea sa-i mai faci, fie aerofagie - sa fi inghitit aer odata cu mincarea. In acest caz trebuie sa-l scoti pe o suprafata neteda, umeda si curata si sa-l lasi sa se zbata citeva secunde sa elimine aerul. Poate fi si o raceala dobindita in timpul mutarii care se rezolva prin marirea temperaturii cu 1 grad si 2 lingurite sare grunjoasa pina isi revine.
Sa stii ca un bazin de 70l nu e deloc potrivit pentru 3 carasi. 1 caras are nevoie de min 50l apa. Si nu as vrea sa aud motivatia las' ca merge, ca sunt inca mici.
Si acum te rog frumos sa iti faci prezentarea la rubrica Despre noi. 
|
 |
|
|
Te rog sa dai cit mai multe detalii.  Marime acvariu, temperatura, aerare, filtrare, daca mai ai si alti pesti in afara de el in bazin, ce si cit ii dai sa manince, daca prezinta ceva semne vizibile pe corp, pe inotatoare, de cind e in starea asta.
|
 |
|
|
djphazer wrote:Sau chiar si mai bine, nu adauga in apa absolut nimic. Avand in vedere ca e un setup nou, va trebui sa il lasi ceva vreme la ciclat pana sa te gandesti la pesti.
Hai sa ne-ntelegem - eu i-am dat 2 alternative mai performante in locul apei aleia de ploaie pe care zicea ca a bagat-o deja in bazin. Nu o data am citit pe aici ca dupa ce oamenii au folosit Aquasafe apa a capatat o nuanta laptoasa si se dadeau de ceasu' mortii. Daca ea se grabeste cu ciclarea si nu are rabdare cum ar trebui, sunt alternative viabile de care oricine poate beneficia, ca d-aia s-au inventat. Daca vrea ciclare ca la carte, atunci e alta poveste si Aquasafe-ul ala nu-si are nici un rost. Ca nici alte substante turnate in bazin "ca sa fie".
Cit despre pesti, s-a gindit deja - scrie mare si frumos chiar in titlu.
Oricum, noi vorbim acum ca sa-i poluam topicul...haideti mai bine sa o lasam pe Andreea sa isi vada linistita de acvariu si cind are ceva de intrebat, o va face. 
|
 |
|
|
djphazer wrote:@Dolly nu vreau sa te contrazic cu temperatura la carasi, dar eu am vazut multe iazuri (nu fizic, ci online) cu carasi chiar si pe timpul iernii, care se mai si inmulteau necontrolat...
Pai eu tocmai acest lucru vroiam sa-l subliniez - carasul este un peste de apa rece. Temperatura optima pentru el este de 10-20 grade. Daca este tinut la temperaturi mai mari sa nu va mirati ca se imbolnaveste usor, ca mananca ca un spart, ca pluteste la suprafata sau sta tot timpul nemiscat.
Iar temperatura pentru ancistrus e cam de 23-27. 
|
 |
|
|
Poti sa incerci si cu SAE. 
|
 |
|
|
Si inca ceva - in loc de Aquasafe foloseste mai bine Aqua San de la Aquatic Nature sau Aquatan de la Sera. 
|
 |
|
|
coana_andreea wrote:am oprit filtrul....mi se pare ca ridica si mai rau nori rosii de noroi....sper ca nu am gresit.....
Filtrul trebuie sa mearga non-stop. Nu se opreste niciodata, pentru ca altfel bazinul se va decicla. Pina miine sunt toate sansele ca apa sa se limpezeasca. 
|
 |
|
|
diana-i wrote: Lilaeopsis l-am primit bonus si din ce am citi despre carasul auriu pe forumuri..si crede-ma ca am citit..sunt sanse reale ca pestisorii sa nu se apropie de plante atata timp cat le dai mancare diversificata
Aici te cam contrazici cu ce ai scris ceva mai sus...dar fie cum zici tu. Macar sadeste-l unde ar trebui si nu-l lasa smoc in mijlocul acvariului, ca se vede urit.
diana-i wrote:Tot acolo am citit ca ancistrus+caras auriu pot convietui intr-un acvariu atata timp cat temperatura este de 22- 23 grade si bine oxigenata apa
La o temperatura de 22-23 grade deja fortezi rezistenta carasilor. Daca vei avea parte - Doamne fereste, ca nu-ti doresc - de vreo boala care sa necesite, printre altele, si cresterea temperaturii, ce faci atunci?
diana-i wrote:Anubiasul il voi lega de buturuga asa cum ai sugerat.Eu credeam ca atata timp cat nu astupi tulpina sub nisip nu sunt probleme..
Tulpina aceea se numeste rizom. Si intr-adevar, daca e ingropata in nisip putrezeste si planta moare. Poti sa lasi Anubiasii unde si cum vrei. Ceea ce ti-am spus eu erau doar sugestii si normal ca nu te obliga nimeni sa tii cont de ele.
Mi-am permis aceste mici observatii tinind cont de ceea ce ai afirmat tu - "m-am inscris pe forumul asta tocmai pentru a interactiona cu cei care stiu ce vorbesc cand este vorba despre acvariu" si de faptul ca si eu am avut carasi multi ani si mai stiu cite ceva despre acesti pesti, care, cu toate ca sunt atit de frumosi, nu sunt chiar pntru oricine isi doreste un acvariu.
Tie iti urez sa te bucuri de ei, iar lor sa aiba parte de ingrijirea pe care o merita!
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Si spor la studiat, ca material util ai o gramada pe acest forum!
|
 |
|
|
Eeee...si uite asa migreaza lumea de la plantate la marine...  Frumos iti sade, n-am ce zice.
Acu ce sa zic, mie imi place cum ti-a iesit. Ca nu ma pricep mai deloc la genul acesta de acvarii, asta-i alta poveste, da' le admir ori de cite ori am ocazia.
Bafta si la mai mare! 
|
 |
|
|
Inotatorea dorsala a masculului este mai dezvoltata si ascutita. Cea a femelei este este scurta si rotunda. Femela are in general coloritul mai putin accentuat, iar abdomenul se rotunjeste pe masura ce se dezvolta masa ovariana, in timp ce masculul ramine zvelt.
Colisa lalia mascul
Femela+mascul. 
|
 |
|
|