[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dandumitru
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Message

Multumesc !
Da, de GSA era vorba, de asta si spuneam ca trecem usor peste ele.

Imagini noi cu evolutia marelui " Taraboste "

Are unele probleme dar le trecem cu privirea deoarece cunoastem cauzele.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Mai avem de lucru la el dar mai rarut cu timpul, bine inteles ca nu este neglijat !


Salut Claudiu !
In general, lasand deoparte cauza formari acestei spume, ea se aduna in locurile unde apa are o viteza prea mica de miscare sau deloc la suprafata si in locurile care se creeaza un adapost, in cazul tau acel hranitor care functioneaza ca un baraj si partea din spate a out-ului de la filtrul extern, o zona unde apa nu este agitata de nimic. Orienteaza filtrul intern sa bata catre partea din fata a acvariului si marestei debitul la maxim, renunta experimental la acel hranitor , mareste putin si debitul filtrului extern, pana cand gasesti un echilibru, nu se intampla nimic daca vei avea curenti un pic mai mari in acvariu. Lipsa de miscare a apei este mai daunatoare decat agitarea ei. Plantele si pesti se vor adapta imediat .
O seara buna !
Dan


qwerty wrote:@kirucd, si cum scapam de biofilm? In afara de indepartarea manuala. De fiecare data cand dau de mancare se formeaza dupa aceea biofilmul.


Poti scapa de biofilm folosind un surface skimmer, aceasta fiind metoda cea mai simpla,

https://www.google.ro/search?q=surface+skimmer&client=firefox-a&hs=7Jg&rls=org.mozilla:ro:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NwcbVJunLIiJPYrigLgN&ved=0CB8QsAQ&biw=1266&bih=866

- dar si cu o foarte buna filtrare biologica, folosind medii de filtrare biologica de calitate superioara.
Uite cateva exemple :

https://www.google.ro/search?q=spraybar&client=firefox-a&hs=mWN&rls=org.mozilla:ro:official&channel=sb&tbm=isch&imgil=LUgkfR9pL804kM%253A%253BMwIVZT6EAVYYtM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.aquaticplantcentral.com%25252Fforumapc%25252Fdiy-aquarium-projects%25252F1244-opitmal-spray-bar-placement-direction.html&source=iu&pf=m&fir=LUgkfR9pL804kM%253A%252CMwIVZT6EAVYYtM%252C_&usg=__i0mx5KwMO01r67apAZKjMlg2LVw%3D&biw=1266&bih=866&ved=0CD4Qyjc&ei=_ewZVLaYIeXMyAO4_4CgCA#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Lage27UgakDtEM%253A%3BmxkRvnsM7U4d5M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.customlivewells.com%252FSiteImages%252FAttwood%252520Aerator%252520Spray%252520Bar%252520W%252520Valve%25252007329.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.customlivewells.com%252FPages%252Faccessories.aspx%3B640%3B395

-pentru o imagine completa a modelelor a modului de folosire si a domeniilor de exploatare.

Volumul de aer al unei pompe da debitul de apa pus in miscare in litri pe ora. Cu cat mai mult aer cu atat mai mare volumul de apa pus in miscare, deci si un nivel mai mare de aerare a apei prin miscarea ei catre suprafata.
De retinut:
- ca bulele de aer nu se dizolva in apa asa cum se intampla cu CO 2,
- ca schimbul de gaze se face numai la suprafata apei,
- ca aditia de CO 2 nu exclude o aerare suficienta pentru un volum de apa dat
- ca plantele pentru a supravietui in timpul nopti, consuma oxigen
- ca in principiu trebuie gasit un echilibru intre concentratia de O si CO 2, in functie de tipul acvariului si necesitatile sale.
Prin folosirea unei pompe de aer in acvariu (a nu se intelege chiar oxigenarea apei), nu se obtine altceva, si nimic mai mult, decat ce se poate obtine cu un spray bar sau un powerhead orientat catre suprafata apei, singura diferenta o face modul in care se intampla acest lucru.
Nu evitati miscarea apei la suprafata atat in perioada de iluminare, cat si dupa stingerea lumini.

O seara buna !
Dan

Salut !
Planta este in proces de adaptare, si este normal sa piarda frunzele mai mari si batrane. Inainte de a pune o noua planta in acvariu ea trebuie cosmetizata putin, la vallisneria, de pilda, se tunde radacina pana la 2 cm lungime se curata de frunzele mari- mijlocii si se lasa doar 2-3 frunze mai tinere. In acest fel ajuti planta sa se adapteze mai repede si pastrezi si acvariul mai curat.
Nu trebuie sa te ingrijorezi, este normal sa se intample asa, doar ca la un momendat va fi mai mofturoasa un pic decat pentru o valisneria obisnuita.
Vallisneria ta este :
- vallisneria caulescens

http://www.interacuario.com/vallisneria-caulescens-1057

O seara buna !
Dan

Da.
Din 500 de acvaria se vor juriza cele castigatoare cu marea medalie de aur, medalia de aur, medalia de argint, medalia de bronz, 20 mentiuni si top 100. Acum sunt un fel de preliminarii pana la jurizare. Adica se pot obtine rezultate si mai bune, decat dupa aceast Preliminary report, se poate ajunge chiar in top 200. Am cautat, dar nu-am mai gasit, procedura de lucru si selectie pana la etapa de jurizare.
stefanp wrote:S-au afisat rezultatele la IAPLC 2014 !

Aici este pdf-ul: http://en.iaplc.com/results14/pdf/ranking2014.pdf

Se pare insa ca site-ul nu face fata avalansei de utilizatori...probabil mai pe dupa-amiaza se linisteste...
Eu nu reusesc sa incarc de jumatate de ora pdf-ul



Salut !
Nu sunt rezultatele !
Sunt acvariile care au fost alese sa mearga mai departe in a doua runda de selectie unde vor ramane 1000 din 2000.
Pana la jurizare mai sunt trei etape de selectie, iar jurizarea se face la inceputul luni Octombrie, urmand ca rezultatele sa se faca publice in 26 Octombrie
Lampa originala are aprindere de 2x54w pe doua surse la o singura alimentare. Daca pui lampa pe o priza programabila se aprind 4x54w sau daca intrerupi un circuit 2x54w. Distanta dintre tuburi cand lampile sunt una langa alta asezate spate-fata este de 8-9 cm, dar nu este nici un fel de umbra la mijloc.
Inaltimea suportului de lampa este de 6 cm pana la corpul lampi si 9cm pana la tub. La mine lampile sunt ridicate putin mai sus, de la luciul apei pana la tub am 17 cm.


Da, acolo este o cava,am sa plantez ceva la un momet dat dar in functie de interes.
Am doau lampi Hailea 4x54w x150cm si 2x54w x150cm, latimea lampi 4x54 este de 24 cm la exterior, iar la cea de 2x54w este 18 cm.Modificarea de care vorbeam a fost facuta la lampa de 4x54w.

Multumesc Humbert !
Multumesc Koala !
Multumesc Stefan !
Stefan, orice sugestie care se poate pune in practica este bine venita, nu conteaza in ce stadiu se afla bazinul.
Inca o data multumiri pentru aprecieri !
Dan
Humbert wrote:
dennerle vinde si activatorul, care se numeste FB1 Substrate Start. scopul lui declarat de producator este "for a quick, reliable start"
adica vei ajunge tot acolo si fara el, doar ca producatorul spune ca grabeste activarea.



oricum despre deponit se zice ca porneste mai greu decat alte substraturi (adica plantele pornesc mai greu), o alta afirmatie asupra careia nu ma pot pronunta, pentru ca mie mi-a fost foarte dificil sa-mi dau seama cat de repede au pornit plantele in aquabasis vs deponit, sunt pur si simplu mult prea multe variabile ca sa poti spune ceva clar, dupa mine.


Cand se vorbeste de activarea substratului se face referire la activarea lui biologica, la ce poate oferi el, din punct de vedere nutritiv- biologic, dupa toate transformarile,adica dupa incheierea ciclari. FB 1 Sustrate Start este ca si Filter Start care se pune in canistra.
Este mai bine sa-l folosesti, mai ales cand esti cu un setup crud din toate punctele de vedere.


Porneste mai greu ca celelalte, din punct de vedere chimic.
Plantele pornesc mai greu in toate tipurile de substrat nutritiv, pentru ca ele cauta in mod natural nutritivul biologic, in acelasi timp in care isi formeaza noile radacini ( de aceea se tund radacinile vechi, pentru a crea posibilitate formari de noi radacini care sa se adapteze mai repede noilor conditii , iar dupa formarea radacinilor plantele pot asimila nutrientii si prin frunze, din coloana de apa.

Daca dublezi cantitatea de substrat,nu inseamna ca trebuie sa te tina mai mult timp ci doar ca vei avea o concentratie nutritiva mai mare care se va pierde odata cu schimbul de apa sau va creea varfuri de nutrienti care pot duce la excese care mai departe duc la carente in fertilizare, mai ales in cazul bazinelor slab si mediu plantate, sau cu o pondere mai mare a plantelor care se hranesc prin frunze din coloana de apa.

" Taraboste "

Taraboste este denumirea noului setup care urmeaza " Gazonul Japonez " http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page pastrand in general acelasi hardware, aceiasi structura, cu mici modificari aduse la iluminarea bazinului, adica trecerea de la tuburile T5 54 w la tuburi T5 80 w . Am facut acest lucru pentru a avea lumina suficienta si pe lateralele bazinului, care in fotografii apareau tot timpul umbrite, aproape intunecate.
Incerc sa raman fidel unui stil apropiat de " Natural " . Setapul nu este finalizat, se va lucra continu la el pana cand consider ca va ajunge la etapa finala a potentialul-lui care poate fi atins.
O selectie de fotografii cu imagini dupa prima interventie asupra scape-ului :

- image
image
image
image
image
image
image
image
image
image


Intre timp au mai fost facute mici adaugiri care nu apar in fotogrrafii, dar cre se vor vedea in viitorul apropiat !
Multumesc, o zi buna !
Dan
Pentru ca acest setup nu mai exista, rog un administrator al forumului sa inchida acest jurnal.
Va multumesc domnilor !
O zi buna !
Dan

Daca se intampla sa ai panta este obligatoriu sa echilibrezi masa intr-un fel, pentru ca altfel ramai cu o presiune mai mare si constanta pe partea inclinata, si apare riscul dezlipiri sau chiar poate crapa sticla. Cu un capac nu rezolvi problema decat vizual.
O zi buna !
Dan

Salutare !
Am votat in data de 06 05 2014 !
La fiecare vot am tinut cont de cateva reguli si criterii de punctare. Nu am dat decat o singura data 10 pct, de sase ori 9 pct, si de sapte ori 8 pct.
Parerea mea este ca trebuie sa fim rezonabili si sa ne acceptam asa cum suntem, sa nu ne supra apreciem mai ales atunci cand avem termeni de comparatie. Trebuie sa fim fair play in orice competitie , chiar cu riscul ca alti nu vor tine cont de acest aspect.
Va urez sa fiti cat mai aproape de varf si mult succes pe mai departe !
O seara buna !
Dan

Din toata inima, mult, succes Petre !
O seara buna !
Dan

Felicitari si mult succes si colegului @petre 79 cu ''" Shrimp World "'' !
O seara buna !
Dan
Stii parerea mea !
Ca sa nu trecem prea usor peste ce este mai interesant la acest setup, intreb:
A fost folosita o singura bucata de piatra, care a fost sfaramata in mai multe bucati, cu care ai creat acest scape ?

Succes Ionut !
 
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com