[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
planta vallisneria  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

am si eu o nelamurire legata de o planta.am vallisneria cumparata din peshop,adica nimic special.la cumparare a fost inalta de 30 de cm(aproximativ)
in acvariul meu vallisneria......ramane pitica(ciudat si pt mine,e prima oara ca vad asta la vallisneria,inainte taiam varfurile la greu),se inmulteste in mod normal prin substrat si prinde o culoare un pic rosiatica.pun o poza pt lamurire.nu arata rau dar intrebarea mea este de ce ramane vallisneria pitica

in acvariu am un ph stabil de 6,80-6,85,co2 presurizat, fertilizare (vimi all in red,easy life ferro,etc),temperatura 25,lumina aproximativa 0,8 watt/Litru

image

This message was edited 7 times. Last update was at 08/09/2014 08:53:42

Cashgrab
Junior member
[Avatar]

IP:

Din ce am mai citit si eu, aceasta planta nu creste in inaltime (cum e cazul tau), daca ai 0.8w/l si bagi fertilizanti la greu. Din contra, toate astea o ajuta sa dea frunze mai multe si sa-si schimbe culoarea. (ceea ce e natural, deoarce are conditii prielnice)
Nu lasa toate neoanele sa mearga si ai sa vezi ca va creste in inaltime. (dar asta ar putea afecta restul plantelor care au nevoie de lumina multa)
Asa se intampla si la blyxa japonica.
Eu zic ca nu ar trebuii sa te ingrijorezi.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/09/2014 14:41:35

[Yahoo!]
dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut !
Planta este in proces de adaptare, si este normal sa piarda frunzele mai mari si batrane. Inainte de a pune o noua planta in acvariu ea trebuie cosmetizata putin, la vallisneria, de pilda, se tunde radacina pana la 2 cm lungime se curata de frunzele mari- mijlocii si se lasa doar 2-3 frunze mai tinere. In acest fel ajuti planta sa se adapteze mai repede si pastrezi si acvariul mai curat.
Nu trebuie sa te ingrijorezi, este normal sa se intample asa, doar ca la un momendat va fi mai mofturoasa un pic decat pentru o valisneria obisnuita.
Vallisneria ta este :
- vallisneria caulescens

http://www.interacuario.com/vallisneria-caulescens-1057

O seara buna !
Dan

This message was edited 2 times. Last update was at 09/09/2014 21:27:23

sa nu fie cum ne place,safie cum vrea natura si ne va fi mai bine !!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page
[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: