| Message |
|
|
|
Sincer, la ce plante ai acolo, cred ca mai bine era sa scoti toate plantele si sa le faci o baie scurta in spirt. Aspiri substratul cu ocazia asta, cureti filtrul, furtune, plasticuri, lemne, pietre. In maxim 2,3 ore era totul luna.
|
 |
|
|
|
Din ce in ce mai bine. Ai schimbat lampa?
|
 |
|
|
|
Sa iti raspund cum as face eu.
1. Cat mai mare butelia, eu m as uita si spre cea de 5 litri.
2. Din punctul meu de vedere, nu.
|
 |
|
|
|
Foarte frumosi pestii, apa curata, felicitari! Spor in continuare.
|
 |
|
|
|
Eu nu mai folosesc de mult incalzitoare. Si am creveti chiar si în bidoane cu moss, la geam. Am urmarit un nene, era Chris L. la el in vizita. Crestea creveti intr-un subsol, avea temperaturi mult mai mici. La caridine avea ph mult mai mare decat era indicat. Cu toate astea, avea linii scoase de el, crevetii aratau extraordinar.
|
 |
|
|
|
Poti lua un botia si il donezi dupa, e suficient ptr melci. Eu la nannacare le dau melci cand am, probabil sunt o solutie mai pasnica.
|
 |
|
|
|
A venit si filtrul intern de la oase, l-am pus la bazinul cu pui de ancistrusi si creveti. Se pare a fi o alegere buna, plastic de calitate, usor de desfacut in apa, e pe magneti prinderea. Vad in timp daca e ok filtrarea acolo, mai am o canistra mica de rezerva pentru el. Deocamdata sunt 2 bureti bolborositori, un aquael fan 1 si oase 50. Sa mai creasca puii si pun ceva poze cu ei.
|
 |
|
|
|
Nu prea mai cumpar, nu am unde sa le mai pun. Am luat de peste tot, din tara si de afara. M am lecuit de cumparat de afara, mai bine de la vreun coleg de forum sau fb, care stiu ca le are acomodate. Sa nu iti spun cum e sa dai 30-50 de euro pe o planta de 2,3 cm ca sa o urmaresti o saptamana cum se topeste. Ultima e cea din poza, care a rezistat. Am auzit ca pe la unguri ar fi ceva plante mai ok, iar preturile mult mai mici ca la noi.
|
 |
|
|
|
Ma bucur ca va plac.
La bucephalandra am lumina dispersata pe toata suprafata bazinului. Le las libere, nu plantez, nu leg, nu lipesc. Folosesc co2, cam 1/sec la bazinul acela, volum brut 90l.micro de la jbl, macro pun ce am. In general foloseam easy life pe partea de macro, acum am ceva de la plant serum. Eu le am invatat pe ale mele cu lumina si mancare, se pare ca le prieste.
|
 |
|
|
|
Eu las frunza pana nu ramane decat scheletul. La curatenia saptamanala sau la cea zilnica la alt bazin, o ridic si fac curat sub ea. Eventual o mai mut, daca mi se pare necesar. O apreciaza melcii, crevetii, dar si ancistrusii.
|
 |
|
|
|
Mul?umesc frumos. Da, in poza este acea bucephalandra, se vede planta care a venit, vreo ceteva frunze, cele cu alb. Eu am pus-o la dezvoltare maxima sa nu se topeasca ca altele de genul. Clestii aceia sunt doar distantieri, inca nu m-am hotarat la cum sa suspend cele 2 leduri.
|
 |
|
|
|
Am ramas dator cu ceva poze.
|
 |
|
|
|
Ia un bazin normal, pestii nu se tin in bol. Gasesti acvarii mici la preturi mai bune decat bolurile acelea.
Ca sa iti raspund la intrebare, poti lua linistit. Doar sa le dezinfectezi cumva, pietrisul sa fie de granulatie 2-3mm iar lemnele sa le fierbi. Foloseste cu incredere si functia search a forumului, gasesti multa informatie.
|
 |
|
|
|
Nu pot decat sa te felicit. Nu cred ca de la lumina vei face alge. Eu am mai multa lumina la bazinul mare si e ok. Poti face la una din ele programul mai scurt, cam 3 ore-4 pe la jumatatea perioadei de iluminat.
|
 |
|
|
|
@Dan Ma bucur ca le merge bine, nu aveau de ce sa se topeasca, sunt educate corespunzator. Bineinteles ca fac flori, le-am dat sarcina de servici. Cand crezi ca e ok, pune si ceva poze cu bazinul.
|
 |
|
|
|
Un mic update. De vreo 2 zile am suplimentat filtrarea la bazinul mare cu un oase 250. Am pus in el ceva biohome, roca vulcanica, burete ?i perlon. Am si pad'urile de la nenea ala din UK, nu le-am folosit inca,nu are rost,populatia bazinului este aproape inexistenta. Daca gasesc ceva sa îmi placa la petshop, bine, daca nu mut acolo nanacarele.
Astept inca un oase intern, poate mai modific ceva la creveti si la puii de ancistrus.
|
 |
|
|
|
Teava neagra zic si eu. Am incercat si cu sticla, dar e greu al dreac' la mentenanta. Am încercat tot felul de metode de curatare, utile dar necesita timp, atentie mare si rabdare.
|
 |
|
|
|
Cu placere!
Sa vina tufa aia odata, teava aia verde e de groaz? ????. Acum sa vedem peste vreo 2,3 luni cum s-au legat bucephalandrele si sa le vedem pline de flori.
|
 |
|
|
|
Eventual sa ii cresti separat pana se mai dezvolta, sa nu ajunga hrana.
Tot pe hemigrammus as merge si eu. Puntius titeya sunt si ei foarte frumosi. Cresc putin mai rotofei decat hemigrammus si sunt mai longevivi. Doar ca femelele sunt mai sterse, masculii sunt rosu mai aprins. Un mascul am si eu ramas din vechiul setup, o frumusete.
|
 |
|
|
|
Frumosi pesti, exact la inotatoare ma uitam si eu. Ce inaltime are bazinul acesta?
|
 |
|
|