| Message |
|
|
|
Acum au ceva spatiu. Ma gandesc, poate ar fi bine sa mai pui ceva anubias mari, sa le delimitezi cumva spatiul si pentru oropsiti.
|
 |
|
|
|
Ieri am facut un inventar la bucephalandre. Curatenie, reamenajare. Ultima achizitie, o bucephalandra variegata si-a triplat dimensiunea, de la 2 cm cat am primit-o prin vara arata a plantuta. O mica diferenta, frunzele noi sunt mult mai mari si nu au alb în colorit. O sa o scot si la o poza cand e soare afara ??.
|
 |
|
|
|
Pentru flori, lumina mai puternica.
|
 |
|
|
|
Nici o sansa.
|
 |
|
|
|
@alinutz80 Cu siguranta de la borax au murit, este folosit ca insecticid, dezinfectant, are multe intrebuintari in concentratie mai mare este toxic pentru oameni, mediu si animale.
|
 |
|
|
|
Eu am uns cu glicerina boraxata si am omorat cateva sute de creveti. Nu recomand!
|
 |
|
|
|
Poate nu am inteles eu, vrei sa schimbi toata apa? Nu exista apa ciclata, deci te chiniesti sa o cari degeaba.
|
 |
|
|
|
Arta. Chiar vroiam sa ma leg de ceva si nu stiam de ce. Bine ca ai zis de lemnele alea, le am identificat pana la urma. Superb bazinul, felicitari.
|
 |
|
|
|
Daca ai posibilitatea sa il lipesti, dar sa te si pricepi, atunci iesi mult mai ieftin. Eu mi-am facut singur sumpul si inca un bazin. Bazinul de 50/40/35 sticla de 6,a costat cam 70 lei sticla. Doar ca s-a dezlipit într-o parte si m am trezit cu apa în casa,pe parchet. Am muncit cateva ore aiurea sa dau fata aia jos, sa curat siliconul... Noroc cu un profesionist care m-a ajutat si l-a defacut pe tot si relipit la Marea arta.
|
 |
|
|
|
Toti trecem cateodata prin momente mai grele, sper sa treci si tu cat mai usor.
Eu ma retrag, colegul Adrian are mai multa nevoie de ele, este un acvarist cu experienta si vechime în forumul acesta.
|
 |
|
|
|
Nu se mai inghesuie lumea nici la poamana ????. Daca nu ai ce face cu ele, ceva bio m ar tenta, mai am ceva loc in sump. Asta in caz ca nu le vrea altcineva.
|
 |
|
|
|
O filtrare buna si o mentenanta corecta si la timp. Dupa stabilizarea bazinului, putem vedea ce este de facut. Degeaba incerci sa tratezi alge daca nu ai cele 2.
|
 |
|
|
|
Cu placere. Nu are ce sa faca rau, il tai cat mai de jos. Asa nu mai strica apa, iar planta se reface. Doar sa faci mai des aspirarea lui, daca e posibil(si e).
|
 |
|
|
|
Daca e maro, eu l-as tunde de jos sau l-as inlocui. Taie o parcela mica cu un cutter, sa vezi radacina cum arata. Eu am hemianthus micranthemoides pe post de gazon. Tund cam la 2,3 saptamani la el, imi place mult culoarea lui.
|
 |
|
|
|
Spirt nediluat, bai scurte de 2 sec. In general, am grija ca radacinile sa nu le scufund.
|
 |
|
|
|
Se poate urma un tratament scurt de 2 sec in spirt, clatite bine la jet apoi puse intr-o galeata cu apa. Nu am intalnit alga sa reziste la tratament.
|
 |
|
|
|
Nu am nici un program, mai rar. Melcii i-am bagat în bazin din greseala, am fost dupa purici la un lac. Cand am hranit, i-am introdus si pe ei. Apoi i am cules. Tot in lighean cresc si ramshorn, pentru donat si hrana pentru botia si nannacare.
|
 |
|
|
|
Nu esti deloc atent??. Nu, nanacarele sunt in cub. Crevetii ii tin in alte bazine. Daca as scapa un crevete acolo, la nannacare, il devoreaza instant. Nanacarele te scapa si de melci, la fel ca botia. Eu am un lighean special unde inmultesc melci, adunati din lac, pentru a le da ocazional.
|
 |
|
|
|
Frumusei foc. Cam ce dimensiune au de te astepti la pui?
|
 |
|
|
|
Sa va mai dau din casa. Ieri, de 1 decembrie, au mai iesit o serie de pui de ancistrus, depunerea a avut loc pe data de 23.
Pentru ca sunt multi si sa aiba mereu ceva de ros, le am dat o feliuta de dovleac turcesc. Nu l am scos, e de o saptamana, nu a stricat apa si nu se dezintegreaza. Mananca toti din ea pe rand, melci creveti si ancistrusi. Pofticios cum sunt, le-am dat si dovleac copt, l-au devorat rapid.
|
 |
|
|