[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Da, se reduce debitul. Eu am renuntat la prefiltru si am pus inca un extern. Acelasi lucru vreau sa fac la toate bazinele, 2 canistre externe. Pentru ca spatiul e mic, nu are loc o canistra normala, ma gandeam sa incerc ceva mai ingust, de la oase.
Radacinile tind sa se duca in substrat, se ancoreaza acolo si va creste mai rapid. Le poti si taia, dar eu prefer sa le las, maschez cu alta planta radacinile.
Pai hai sa ma bag si eu. Spirt, 2,3 secunde, efect garantat. Sau o lingurita de sare de lamaie, dizolvata intr - o cana si jumatate de apa. Astept un bazin cu bba sa experimentez varianta asta.
Hai ca nu arata rau, chiar arata bine bazinul. Lasa ca scapi tu si de bba, la reset. Daca merg plantele bine, aia e important, sa consume ele cat mai mult.
Ca o completare, multi crescatori cicleaza bazinul cam 2 luni, folosesc apa de ozmoza remineralizata, pe specificul caridinei pe care o vor adauga in bazin. Multi nici nu acopera tot fundul cu substrat. Te ai orientat spre anumite caridine?
Loc au, dar nu e indicat. Crevetii sunt singurii care se incadreaza in bazinul ala de care zici.
@parradox. Nu e chiar asa, eu am 3 filtre de la 2000 la 1000 interne+sump, la cubul de 45/45/50. Tot am mizerie pe anubias, pe fund, grupa mare. Scot o tona de rahat mereu. Depinde ?i de ce ai în bazin, al meu e plin de anubias, bucephalandre,microsorum lemne,fara substrat. Pesti mari, mizerie multa. Mananca nanacarele, botia si ancistrusii destul, deci mizerie la greu.
Vand un pachet de plante, provine din bazinul mare. Didiplis, rotale, sagitaria, ludwigia, bacopa, etc. Pret 80 lei fara transport.
Nasoala faza cu magnetul. O patesc si eu la magnetul de geamuri de la tunze, foarte puternic. Eu il desfac prin rasucire, altfel e f greu.
Ce sa zic, sper sa scapi de problema asa cum iti doresti. Daca vrei la un moment dat sa faci cum am zis, sa stii ca eu fac asta de ani de zile, la diverse bazine, nu m-a dezamagit niciodata.
De aia am luat-o si eu, era prea urata sa nu mi-o doresc .
Iti faci timp intr-o zi, special si spirt.
. La curatenia aproximativa de 3-4 luni, scot o galeata mare de bucephaladre. Le uit repede denumirile, deja nu mai stiu care pe unde am asezat-o in bazin, clar e prea greu sa le deosebesti si sa le retii denumirile.
Azi au ajuns, mici si prapadite . Ca prima colncluzie, ghost 2011-2012 seamana prea tare cu kedagang. Voi vedea can creste, dar tare imi e ca am dat chix. Mai am o varianta de unde sa cumpar, o sa iau si de acolo, sa imi iasa din cap. La restul nici nu m-am mai bucurat, cu toate ca unele chiar sunt foarte frumoase.
Am luat asa: ghost 2011-2012, narcissus 2, derah melawi, cooper leaf, cherrysh3.
@ariath ) stai la rand domnu", ca mai e si altii inainte??. O rezolvam si problema matale, dar mai incolo putin, ma anunti inainte.
Ziceam ca nu mai cumpar bucephalandre, ca nu mai am loc, dar degeaba. Iar am dat comanda de vreo 4 feluri, cica una e chiar ghost 2011-2012. Probail o sa trebuiasca sa scot altele sa le fac loc mai in fata. Cele scoase se vor muta probabil in alte bazine sau mai dau din ele.
Frumos bazinul, curat. O sa ai o familie numeroasa, vad ca le place la creveti la tine. O singura remarca, anubiasul acela se va face mare, eu m-as fi orientat spre nano petit.
Sa le strici sanatos! Daca nu ai facut rate ca la prima casa, pe 20 de ani, eu zic ca e ok. Super achizitie.
Nu, nu este normal. Calitatea proasta a apei sau lipsa hranei a dus la asta. Daca substratul este dur, sanitari se ranesc cand cauta mancare. Referitor la calitatea apei, o filtrare corespunzatoare, schimburi de apa si aspirat substrat va evita pe viitor aceste evenimente neplacute si chinuitoare pentru vietati.
Eh, eu am depozitul de pietre la usa, intr-o ranita veche de armata. Toata lumea ma intreaba ce am acolo, iar curiosii o deschid mereu. Cred ca mare le e dezamagirea unora????. Cand am nevoie, nu mai caut pe afara, le am gata spalate la indemana.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: